Idag var det dags för gruppsamtal igen. Jag satt där inne men jag var inte alls med. Den psykiska delen var inte alls med idag, den var kvar hemma i sängen. Usch, fan vad jobbigt det var idag. Efter mötet hann jag bara hem och byta om innan vi åkte till pappa. Idag skulle vi fira min lillebror som fyller 18 år på lördag. Det var skönt att kvällen slutade så, med dom jag står närmast. Direkt vi kom hem la vi oss i sängen, innan klockan ens hade slagit 21. Hur skönt? Hoppas på att tröttheten snart slår till ordentligt så jag får sova. Imorgon är det dags för möte i Hagfors!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi backar bandet till november 2016. Då hela den här resan startade. Tillbaka där allting egentligen startade.

Den 8 november 2016 var jag på ett besök på Öppenvården i Karlstad. Detta efter att jag hade fått en panikattack på mitt dåvarande jobb och fick gå hem. Ett jobb jag aldrig mer kom tillbaka till. Men också efter att jag för första gången i mitt liv besökt den psykiatriska akuten. Jag blev kallad på ett möte till Öppenvården. Där blev jag för första gången sjukskriven, sjukskriven pga depression och ångest. Psykisk ohälsa. Jag blev sjukskriven till mitten av december. Då jag skulle börja på mitt nya jobb, som säsongsarbetare uppe i Branäs. Jag såg detta som en nystart och en möjlighet till att börja jobba igen. Men som jag skrivit tidigare så fick jag en rejäl panikattack på jobbet i Branäs och fick flytta hem. Detta var den 1 januari 2017.

Här står jag idag, i december 2017. Alltså 1 år och 1 månad från jag för första gången blev sjukskriven. Idag åker jag tillbaka till Öppenvården 1 gång i veckan för att ha möte. Stället gör mig faktiskt både gott och ont. Jag vet att jag måste åka dit för att gå på mina möten, det hade ju inte funkat annars och min behandling hade ju inte funkat annars. Men samtidigt gör det så fruktansvärt ont att åka dit. På något sätt hatar jag detta stället. Det ger mig en klump i magen varje jag hör namnet på stället eller varje gång jag vet att jag ska dit. Det var inte så här mitt liv skulle se ut idag. Jag hade ju en tanke på att jag skulle jobba eller kanske till och med plugga? Inte vara hemma på dagarna, sjukskriven på heltid. Det var inte så jag såg mitt liv. Men ibland går det inte som man har tänkt sig och ibland tar livet vändningar som man inte är beredd på. Och man måste lyssna på kroppen och huvudet, det har jag lärt mig vid det här laget.

Vi är långt ifrån färdiga med varandra, varken jag och Öppenvården eller jag och ångesten. Jag och ångesten är fortfarande jävligt mycket ovänner. Ångesten förstör fortfarande mitt liv. Men en dag någon gång i mitt liv hoppas jag att jag kan tacka Öppenvården för att det stället har räddat livet på mig och jag hoppas att jag någon gång kan tacka för mig. OCH en dag någon gång i mitt liv hoppas jag på att få kicka iväg ångesten från mitt liv så hårt jag bara kan.

Men.. vi är inte där än. Inte på långa vägar. Men en dag, då ni, då jävlar.

Likes

Comments

Idag åkte jag och mötte upp min kärlek i stan efter han slutat jobbet. Vi behövde fixa julklappar och det var enda dagen vi kunde. Och vi är faktiskt klara med varenda liten julklapp nu. Känns så himla skönt att vara klar och att det är ett litet tag kvar till jul. Men då kan jag slå in alla klappar i lugn och ro och släppa stressen med att fixa julklapparna. Så så så skönt!

Likes

Comments

Idag har jag känt mig ledsen. Eller jag har varit ledsen. Precis hela dagen, från det att jag vaknade imorse. Vissa gånger idag har det inte kommit några tårar, utan allt har legat på insidan. Men tillslut har det inte gått att hålla allt inne och då har jag låtit tårarna rinna, och som dom har runnit. Idag har allt blivit för mycket och fan vad ledsen jag har varit idag. Eller jag är fortfarande ledsen.

Likes

Comments

Igår ringde Olivia till mig och frågade om vi ville ha sällskap och självklart ville vi det. En liten stund senare knackade hon på dörren och vi körde på en riktig myskväll. Hon kom med händerna fulla och hon kom med en present till mig. Hur fin? <3

Olivia, min älskade vän. Olivia är den vännen som jag känt allra längst, vi har känt varandra sedan årskurs 2 på lågstadiet. Sedan den dagen vi lärde känna varandra har det varit hon och jag. Vi har en alldeles speciell vänskap.

Vi har ett otroligt starkt band till varandra och det finns ingenting som kan förstöra det bandet. Det finns ingen som är som dig, Olivia. Dig kan jag skratta med, gråta hos, vara arg till, ja hos dig kan jag vara precis den jag är. Jag får vara precis hur jag vill när jag är med dig och det är så himla fint för mig.

Du har alltid stått kvar på min sida, oavsett vad. Du hjälper till att hålla ihop mig när jag är på väg att falla isär, du hjälper mig att fixa livets alla utmaningar. Tack för att jag får ha dig vid min sida, tack för att du är du.

Hos dig kommer jag alltid att vara, hos dig kommer jag alltid känna mig trygg. Din och min vänskap är så fin och så trygg. Du är min absolut bästa vän och så kommer det alltid att vara. Jag älskar dig, min älskade Olivia ❤️

Jag fick denna fina boxen utav henne. Det är som det står på den en ”Happiness box” och i den var det en superfin ljuslykta med en fin text på. Det är en peppande text på framsidan av själva asken som jag har läst både två och tre gånger. Det var även små vita tomma kort i som man kan skriva på, allt från minnen, drömmar, peppande texter osv. Så himla fin. Detta var en sån där fin ”Majalykta” som stödjer barncancerfonden. Så fint.

Likes

Comments

Gruppsamtalet i torsdags var bland det jobbigaste jag varit med om. Jag ville bara gå därifrån, ville gråta och just nu känner jag att jag aldrig mer vill gå dit. Jag fick en liten panikattack både på vägen dit och på vägen hem. Men, jag får väl ge det några gånger. Jag avslutade den dagen tillsammans med Fredrik, pappa, Hugo, farmor och farfar i Löfbergs Arena där Färjestad mötte Växjö.

Igår fredag tog jag det bara lugnt. Sov mest hela dagen för jag var så utmattad. På kvällen kollade vi på idolfinalen samtidigt som vi hade på semifinalen i innebandyVM där Sverige mötte Tjeckien och dom vann den matchen och därmed spelar Sverige final idag. Men idol då, Chris vann ju! Jag tycker att det har varit så otroligt jämt hela vägen, likaså igår. Båda är vinnare enligt mig, hehe! Men när Chris sjöng Imagine så rann tårarna på mig, WOW!!

Lördag idag. Vad gör vi idag? Ingenting, tog en lång sovmorgon. Jag vaknade först runt 10, men somnade sedan om och vaknade strax efter 12. Är så himla trött, så det var skönt. Vi åkte hem till pappa och Catrin en liten stund för att lämna lite grejer. Nu har vi precis ätit tacos och kollar på Linköping-Färjestad, jämn match än så länge! Klockan 17 är det final mellan Sverige-Finland och den ska vi se!! Jag är så taggad för den, heja Sverige! Egentligen skulle vi ha varit på fest och sedan utgång idag men det varit så himla mycket nu ett tag och jag har inte mått bra så jag ställde in det. Fredrik var inte heller så sugen, så han stannar hemma med mig idag <3 bäst är han. Tråkigt att behöva ställa in.. men det kommer fler gånger och ibland måste man faktiskt lyssna på kroppen. Vad gör ni i helgen?

Likes

Comments

Exakt som rubriken lyder så händer det något alldeles speciellt imorgon. Något som jag både sett fram emot men också fruktat för. Så vad händer imorgon?

Jo, imorgon drar mina gruppsamtal inom DBT-behandlingen igång!! Den här dagen har jag väntat på från allra första gång, alltså från augusti. Eller ja.. väntat är inte riktigt rätt ord, men jag har vetat att denna dag ska komma förr eller senare.

Jag kan inte riktigt se fram emot att det faktiskt ska dra igång, för att jag är lite rädd för allt som har med gruppen att göra. Jag tycker det är läskigt och ja jag är lite rädd. Jag tror att jag behöver ge det några gånger och komma in i det lite för att bli mer trygg och känna mig mer bekväm. Jag är mer obekväm med det än vad jag är bekväm och glad för att det ska börja.

För två veckor sedan fick jag reda på att det var just imorgon som jag skulle få hoppa in i en grupp och dra igång med det och ända sedan dess har jag varit nervös. Nervositeten har bara ökat och idag har jag haft ont i magen på grund av att jag är så nervös. När jag pratar med någon om det börjar jag skaka och jag börjar nästan gråta av nervositet.

Men... jag hoppas som jag skrev lite längre upp att jag snart kommer komma in i det och kan börja slappna av lite. OCH! Jag håller mina tummar för att det ska bli bra.

Likes

Comments

Igår hängde jag med Olivia hela dagen. Hon var sjuk så jag åkte dit och vi lunchade tillsammans. Det blev nästintill en hel dag med henne. Det var så skönt att få träffa henne, skratta och bara få vara. Hon är min allra bästa vän ❤️

Från Olivias studentbal, hon var finast av alla på sin baldag.

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder så har jag blivit sjuk igen. Jag hade ju feber förra veckan som sedan gick över. Men idag vaknade jag med feber igen och har varit riktigt hängig hela dagen. Farmor fick dock med mig på en promenad mitt på dagen när solen lyste så fint. Men direkt när vi kom in bänkade jag mig i soffan igen, och i soffan har jag legat sedan dess. Jag känner mig inte alls pigg, ska snart hoppa i säng och jag hoppas på att få mycket sömn inatt.

Likes

Comments

Idag startade vi dagen runt 10.30 här hemma med en god adventsfrukost och med att tända det första ljuset av fyra. Efter det begav sig Fredrik på innebandymatch och jag plockade iordning här hemma. En lugn och mysig morgon.

Efter hans innebandy gjorde vi oss lunch och tog det lugnt en stund innan vi gick ut på julmarknaden/skyltsöndagen här i Forshaga. Jag personligen tycker att det har blivit lite sämre med utbudet på senare år, det är inte lika mycket att se längre. Men kul att träffa folk. Vi träffade pappa, Catrin och barnen och sedan kom Catrins syster, hennes man och ena barn. Dom följde med hem till oss på lite adventsfika, super mysigt!

Det vi köpte var två stycken sådana här fjädergranar som är på bilden nedanför. Isabell har gjort dom själv och stod och sålde dom idag under julmarknaden. Isabell är så himla duktig (det var även hon som hade gjort tårtorna till Charlies dop som jag nämnde i ett annat inlägg) och det halva som granen såldes för skänker hon till barncancerfonden. Jag tycker det är en så himla fin och bra idé! ❣️ Fjädergranarna är så fina och dom blev så himla fina här hemma 😍

Likes

Comments