Nu är det måndag igen och ännu en helg är över. Den här helgen har varit bra men också påfrestande.

Fredag: Spelade golf tillsammans med Hugo och Fredrik som jag berättade i det förra inlägget. Efter det blev det en jobbig kväll, så jag gick och la mig i tid.

Lördag: Vi tog oss en sovmorgon innan vi gjorde oss iordning för att åka en sväng till Bergvik. Jag behövde fixa lite grejer. Senare på kvällen skulle vi iväg till Sunne på Fryksdalsdansen. Innan vi åkte dit kom ett gäng med bra vänner hit för lite förfest. Väl uppe i Sunne träffade vi på andra bra vänner innan vi styrde hemåt igen. Vi landade i sängen runt 05.30. Det var en bra kväll hela kvällen. Men inte ens denna kväll fick jag vara utan ångest. Det blev inget stort den här gången tack och lov. Det gick över ganska fort, jag fick hjälp att andas mig igenom ångestattacken och efter lite tårar kändes det ändå helt okej. Men överlag var det en jätte bra kväll, är så tacksam över alla vänner jag har runt mig. Och tacksam för alla vänner jag fått i o med att jag träffade Fredrik.

Söndag: Det fick bli en återhämtningsdag. Tanken var egentligen att vi skulle åka på innebandy men vi ställde in det och tog en lugn dag hemma istället. Jag vaknade inte förrän vid 13 så därav blev det en lugn dag hemma. Vi träffade Malin och Rasmus och åt tillsammans med dom innan vi gick hem och la oss i soffan. Eftermiddagen igår var jobbig, jag tänkte mycket och blev väldigt låg. Alla dessa tankar gör att det blir kaos i huvudet. Men då tog jag fram pennor och en Mindfulness målarbok och målade en stund. Det mina vänner, det är ren terapi. Wow vad skönt det är att bara försvinna in i boken och koncentrera sig på det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer och alla lyckönskningar angående mitt föregående inlägg. Jag tar till mig varenda kommentar. Tack.

Hela dagen har gått i ett. Jag har städat hela lägenheten och sedan var vi ute på golfbanan med min lillebror. Så jag har varit igång sedan jag vaknade, utan den minsta lilla paus.

Det känns i kroppen nu. Jag ligger helt utmattad i soffan och orkar ingenting. Ångesten kom som ett brev på posten. Jag vet inte varför, men den kom helt utan förvarning. Jag har ångest i hela kroppen. Vill skrika, slå och sparka. Jag ligger tyst, pratar inte med Fredrik. Satt i duschen hur länge som helst. Jag hatar det här. Jag hatar den här känslan som jag får i kroppen. Allt är bara jobbigt ikväll och jag kan inte sätta ord på vad som utlöste det.

Jag hatar ångest, jag hatar att den kommer utan förvarning, jag hatar att den kommer direkt när jag haft en bra dag. Jävla ångest, kan du aldrig låta mig ha en bra dag? Kan du aldrig låta mig njuta av att jag faktiskt kan ha bra dagar? Äckliga ångest.

Bild lånad från Pinterest.

Likes

Comments

Idag var dagen kommen. Den 9 augusti, idag var alltså dagen när min DBT-behandling skulle starta.
Och det gjorde den!!

Jag har varit spänd på det här sedan jag fick brevet hem med tiden. Så natten till idag har jag inte sovit så himla mycket, mest legat och tänkt på vad som kommer hända. Imorse när vi åkte upp till Hagfors var jag nervös, spänd men också förväntansfull.

Idag var det mest information men också att jag skulle få se vart det var och vem jag ska träffa. Så idag "jobbade" vi inte med något utan vi mest lärde känna varandra. Nästa gång jag ska dit är på tisdag och redan då kommer det bli mer krävande och jobbigare.

Men det är så skönt att det är igång nu, som jag väntat på den här dagen. Äntligen!!

Likes

Comments

Till mina älskade småsyskon. Hugo, Clara och Axel.

Jag har fått den stora äran att vara eran storasyster. Tack för det. Att vara en bra storasyster är mitt viktigaste uppdrag.

Allt började för snart 18 år sedan när du Hugo kom till världen. Jag var bara två och ett halvt år så jag förstod inte riktigt vad det innebar att bli storasyster. Men sedan den dagen du kom har vi suttit ihop. Vi har bråkat, vi har gråtit, vi har skrattat MEN vi har alltid hållit ihop. Vi har glidit ifrån varandra, men alltid hittat tillbaka. Nu finns det inget som kan skilja oss åt. När jag inte orkar hålla ihop mig själv håller du ihop oss båda.

För tre och ett halvt år sedan föddes vår lillasyster Clara. Jag ska vara ärlig, jag trodde det skulle bli svårt att ta sig an Clara på samma sätt som med Hugo. Just för att det skiljde nästan 17 år på mig och Clara. Men det var inte svårt, från första mötet har hon tillhört oss och varit så älskad från första stund. Idag är hon och jag världens bästa team.

2016, för lite mer än ett år sedan föddes vår lillebror Axel. Lika som med Clara så var han så älskad från första stund. Även här trodde jag att det skulle bli svårt att ta sig an Axel. Ännu svårare den här gången. Men det var det inte. När Axel föddes gjorde han vår syskonskara komplett.

Idag är vi ett dreamteam, vi fyra. Det finns inget i världen som kan skilja oss åt. Vi fyra kommer alltid hålla ihop, oavsett hur livet kommer bli. Oavsett vad.

Tack för att ni är ni. Ni är dom finaste personerna jag känner. Både på insidan och utsidan. Det är så kul att se er utvecklas och få följa med på den resan ni gör. Ni tre har en speciell plats i mitt hjärta, och den kommer alltid tillhöra er.

Oavsett vad som händer i livet eller vilka steg ni kommer ta kommer jag alltid stå på er sida. Jag kommer alltid ställa upp för er och finnas där för er.

Tack Hugo, Clara och Axel för att jag får vara er storasyster. Jag älskar er så att det gör ont, jag älskar er mer än vad jag någonsin kommer kunna förklara. Tack för att jag har er.

Likes

Comments

Igår kväll när solen var påväg ner gick jag ut på en promenad. Jag gick till mitt smultronställe som är längs älven och det var så fint!! Kolla bara på bilderna nedanför vad fint det är!

Igår insåg hur fint Forshaga egentligen är.

Likes

Comments

Ja nu är ju juli månad slut och vi är redan inne i augusti. Jag tänkte göra en tillbakablick över juli månad med en liten lista.


Månadens färg:
Jag fick upp ögonen för rött! Så himla fint!

Månadens favorithändelse:
Oj.. Göteborg med Fredrik var underbart. Håkan Hellström var också bra. Svårt att välja en...

Månadens dryck:
Coca-Cola går alltid ner, hehe.

Månadens klädesplagg:
När jag fick upp ögonen för den röda färgen införskaffade jag några klädesplagg i rött och dom har jag använt flitigt. Så två fina blusar.

Månadens middag:
Någon mysig grillkväll på balkongen med vänner!

Månadens bästa inköp:
Biljetten till Håkan Hellström på Ullevi!!

Månadens projekt:
Det fick bli att starta igång bloggen och komma igång med den på riktigt.

Månadens längtan:
Ingen speciell längtan under juli månad faktiskt. Min längtan just nu är att DBT-behandling ska börja. (I augusti)

Månadens uppfyllda mål:
Att ta en dag i taget under veckorna F hade semester. Men också att ta hand om varandra.

Några favorit bilder från juli.

Likes

Comments

Jag vet att det är tvärtom egentligen, men vad gör det om man kastar om meningen lite?

Två bra dagar fick jag innan allt brast igen. Eller en och en halv dag rättare sagt. Hela fredagen var bra, jag sprudlade av glädje och stolthet och även lördagen var bra en stund. Men i lördagskväll brast allt. Då orkade jag inte hålla fasaden uppe längre.

Sedan dess har jag:
Gråtit, oj vad jag gråter. Jag kan sitta och äta mat så kan tårarna bara börja rinna ner för mina kinder och då finns det inget stopp. Jag kan gråta i timmar.
Varit arg, fast jag vet inte varför. Jag är inte arg på F eller någon annan i min närhet. Jag är nog mest av på mig själv. Fråga mig inte varför.
Varit besviken, jag är besviken på mig själv och min kropp. För att inte jag eller kroppen klarar av att hantera glädje, utan det ska alltid vändas till något negativt.
Knappt sovit, nätterna är min värsta fiende just nu. Jag sover knappt någonting. När jag väl somnar sover jag så fruktansvärt dåligt och vaknar flera gånger per natt. Det resulterar i en väldigt trött Alva på dagarna.

Men som man säger att efter regn kommer solsken så vänder jag på det nu -
Efter solsken kommer det där förbannade regnet.

Likes

Comments

Jag klarade det! Jag gjorde det!!

Igår spelade Håkan Hellström på Ullevi. Samma kväll som han spelade i Karlstad köpte jag och Malin biljetter till Ullevi. (Då visste vi inte att kvällen i Karlstad skulle sluta som den gjorde) Men efter konserten i Karlstad har jag varit osäker på om jag klarar av att följa med. Nu skulle det va mer än dubbelt så mycket folk och i Göteborg dessutom, långt hemifrån. Men efter mycket grubblande bestämde jag mig. Jag ska med, jag ska ge mig tusan på att klara det.

Sagt och gjort, igår packade vi in oss i bilen för att styra mot Göteborg. Jag var nervös, rädd men också glad och förväntansfull. Vi gick in på Ullevi nästan precis när dörrarna öppnades som var 17. Håkan kom ut vid kvart i nio ungefär, om jag inte minns fel? Men att vara där så långt innan gjorde absolut ingenting. Det var bara skönt. Det skapade ett lugn hos mig, jag kunde ta in allt i lugn och ro. Dessutom hade vi sittplatser den här gången. Igår var det ingen stress och absolut ingen press.

Håkan bjöd på en show som knappt går att beskriva. Jag är överväldigad. Jag har knappt förstått det än, att vi faktiskt var på Ullevi och såg honom. Kvällen var magisk och svår att sätta ord på.

Igår var jag alltså på Ullevi tillsammans med 63 788 andra personer. 63 788, förstår ni hur mycket folk det är? MEN, jag klarade det, jag fixade det. Jag klarade mig utan panikattack eller ångest. HELA KVÄLLEN dessutom!!

Jag vill skrika ut min glädje till hela världen. Glädjen över att ha överträffat sig själv och vistas bland så mycket människor i så många timmar.
Fan vad jag är stolt över mig själv.

Likes

Comments

Idag åker vi hem. På ett sätt ska det bli skönt att komma hem till sitt egna men samtidigt skulle det vara skönt att stanna kvar här. Det känns som tiden har typ pausat här och vi har haft sådana bra dagar. Inga krav och inga måsten. Men, idag åker vi hem. Vi båda har fyllt på med energi, med skratt och med kärlek till varandra. Göteborg har gjort oss gott, eller kanske till och med mer än gott?

Nu ska vi gå ner och käka frukost, återigen en sovmorgon men vad gör det? Ingenting. Efter frukosten ska vi packa ihop våra saker, göra oss iordning och sedan käka lunch någonstans - någon gång. Tåget fyller hemåt vid kvart över tre. Så en halvdag här innan vi åker hemåt.

Likes

Comments

Vi har haft 2 väldigt mysiga dagar hittills. När vi kom till Göteborg igår så gick vi direkt till hotellet och checkade in. Sedan en kort stund senare gick vi bort till gamla Ullevi för att kolla på fotboll. Det var riktigt roligt!

Idag tog vi oss en sovmorgon och gick inte till frukosten förrän runt kvart i tio. Vi åt i lugn och ro innan vi gick till rummet och gjorde oss klara innan vi åkte ut till Slottsskogen. Vi strosade runt där och kollade lite smått på olika djur, innan vi tog oss en match i äventyrsgolfen som finns där. Wow, vilka roliga banor det var där! Det var väldigt mysigt i hela Slottsskogen och naturen var väldigt fin.

Vi ligger på hotellrummet nu och jag har precis duschat. Snart ska vi gå iväg till Liseberg för att bara mysa där. Spela på chokladhjulen, åka någon karusell kanske (om åksjukan tillåter), jag ska även försöka få med mig Fredrik in till Klubbland (Håkan Hellströms utställning inne på Liseberg) hoppas han går med på det, hehe.

Som jag nämnde igår så behöver vi båda den här semestern. Med andra ord så har vi det jätte bra här. Och, jag har inte haft en enda panikattack här!! Det är värt att nämnas.

Likes

Comments