Islands resan!!!!!!

Okej gott folk denna resa kommer aldrig någon resa slå detta va den bästa jag har varit på. Det går inte beskriva hur kul detta va kan inte sluta och tänka på när dem kommer till Sverige. Då jävlar va vi kommer ha kul.

Okej tänkte prata lite om dagarna när vi va där.

Dag 1: okej vi kommer till skolan 04:45 och skulle så ute och frysa för att vänta på bussen i cirka 17min sen när bussen kom så började vi rulla mot Danmark för sen flyga mot Keflavik. Sen när vi kommer till flygplatsen så säger vissa av oss i bussen vinebröd sen går vi in till flygplatsen för. Sedan bli väldigt varma och svettiga. Sen när vi landar i Keflavik så tänkte vi köpa mat men det fick vi inte för dem som jobbade där så då hittade vi dunken donats som vi stannade och åt på och där åt jag en väldigt go macka sen stack vi till blå lagunen och det va väldigt varmt och gött. Sen efter det tog jag en jätte god banan smodi sen åkte vi mot B-47 som låg i Reykjavik. När vi kommer fram till B-47 så gjorde vi inte så mycket. De vi gjorde va att vara med varandra och köpa dricka i en automat som stod vid ingången.

Dag 2: så vaknade vi cirka 09:45 för att Lovisa och Emilia stormade in som två jas flygplan så då vaknade vi till och vi tog på oss våra kläder och gick till frukost. Efter det så stack vi till Reykjavik och gick runt på stan sen när klockan va 16:00 så stack vi till en buss som en körde os till Akranes sen när vi kom fram hade vi samling på deras fritidsgård sen efter en stund så började vi prata om vem vi skulle sova hos. Sen efter det så stack klassen och åt efter det så mötte vi dem vi skulle sova med på gården. Så vi chillade vi på gården med våra nya kompisar. Sen till slut så stack islänningarna hem och vi skulle sova.

Dag 3: den tredje dagen så vaknade vi på grund av att Gaston började prata så då väckte han alla. Sen så åt vi frulle och ficksade mackor till senare. Nu ska vi till en annat ställe på Island eller åka runt rättare sagt. Först skulle vi kolla på hur dem får el och varmt vatten och efter det så stack vi till en gammal kyrka. Den va tråkig men sen så åkte vi vidare till gullfoss waterfall och där va det kallt men så tur så stor bussen nära. Vi fick vänta en stund men sen komma alla och vi åkte vidare till Gullfoss geysir. Kan i alla fall Säga det va roligt att va där för att Deart fick vattnet över sig. Så vi stod inte där så länge så vi gick till affären och köpte varm choklad så stannade vi där tills alla skulle gå till bussen. När alla va på bussen så stack vi hem igen. Nu va vi tillbaka i Akranes och så stack vi in på gården och hämtade våra grejer och så stack vi till bilarna vi skulle åka hem med. Sen när vi kom hem till våra väderfamiljer. När vi kom hem till dem så pratade vi lite sen så gick vi och sov.

Dag 4: jag vakande av att dem knackade på dörren vid 7:00 så jag klädde på mig och gick ner och år frulle. Sen åkte vi till skolan när vi började så skulle vi prata två och två med varandra om vad vi tyckte om alltså vad vi gör på fritiden. Sen efter det så skulle vi prata om mänskliga rättigheter. Sen så gick vi och så skulle min rumskamrat spela musik efter det gick vi Lollo och väntade på att alla skulle gå och bada. Sen gick vi och badade sen så råkade jag sticka i väg med några av Barcelona till affären sen så ringde han till mig och undrade vart jag va någon stans och då sa jag att jag stack till affären och va på väg till skolan sen när vi kom till skolan så hade vi knytis. sedan så åkte vi till Tim sen kom Emanuel, Isak och Kristian till Tim. Senare så stack vi till Lollo så där va vi och chillade med dem. Sen stack vi hem och sov.
Dag 5: samma sak så vaknade jag av att någon knackade på min dörr så stack och åt frulle och åkte till skolan men då skulle vi ha en isländsk prolympiad och kan säga detta att det va svårt men kul. Sen på eftermiddan så åkte vi till akrajäll och det va kalt så in i helvete och när skulle tillbaka så bilarna åkt så vi fick vänta på att nästa bil skulle komma efter det så åkte vi till skolan. Efter det så fick vi sjus hem när vi kom hem så satt vi oss och spelade. Sen efter en stund så kom Emanuel och Kristian så satt alla fyra och spelade nej skoja bara vi hade inte tillräckligt med kontroller så då körde jag och Helgi en 1V1 på cod och jag förlorade men sen stack vi och badade och man säga så att det blåste jävligt mycket i alla fall så när vi kom fram till badet så träffade vi våra kompisar och sen badade vi. När vi va klara stack vi hem en stund men vi va inte hemma så länge för efter en stund så åkte vi till helgis pappas jobb. Och kollade så då åkte vi runt lite. Sen när vi kom hem åt vi mat. Efter det stack vi till fritidsgården och chillade. Efter det stack vi till Lollo och chillade där. Sen stack vi hem och sov.

Dag 6: jag vaknade denna dag av att någon knackade på dörren igen så jag tog min resväska och min väska och gick ner och åt frulle. Efter det så stack vi till skola när vi kom till skolan så började vi med att kolla pH värdet på vattnet sen började vi spela in på toontastic när vi va klara så skulle vi sjunga den va tråkigt men sen va det redovisning och våran va roligast. Sen efter en stund va klockan 13:00 och bussen va där och vi skulle åka så vi sa hej då och hoppade på bussen så det va bara typ Pontan som va glad att vi skulle åka. Sen när vi kom till Reykjavik så lämnade vi grejerna på B-47. Sen gick vi till Håkan juholt och frågade lite frågor. Sen gick vi till stan efter det så stack vi till B-47 och chillade tills vi skulle äta pizza. Sen efter det så chillade vi igen tills vi skulle sova.

Dag 7: vi vaknade starks innan 03:00 för att vi skulle till bussen om sen skulle ta oss till Keflavik AirPort när vi kom fram så ville alla bara på planet för att få allt över stökat. Sen landade vi i Danmark som vi sen började åka hem i våran buss till Virserum så då åkte vi hem.

Så där va resan om Island.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Brap brap nu är jag tillbaka

Tja ska nu berätta för dig om språk historia. Alla i nordvästra europa så pratade man germans språk. Som kallades urnordiska men med åren så började alla att prata mer och mer olika. Så senare hade vi flera olika språk i det nordvästra europa. Det finns ett par lika ord som t.ex. F, T och b. Så det finne ett par kvarlevor.

A
Á
B
D
Ð
E
É
F
G
H
I
Í
J
K
L
M
N
O
Ó
P
R
S
T
U
Ú
V
X
Y
Ý
Þ
Æ
Ö
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö
Här ser ni båda det svenska och det isländska alfabetet. Det är hyfsat lika men det finns lite anulundare bokstäver. Det finns ju lite lånord i språken som isländska och svenska språken men det finns ju mer än bara isländska och svenska som lånar ord. Det finns många länder som lånar ord från varandra men dem gör att lite mer till deras språk alltså lite mer eras dialekt men man kan fort farande höra och se vissa ord. Nu när vi väl är inne på lik heter med språken så tänkte jag att vi kan kolla lite på efternamnen. Det är lite som svenska efter namn som t.ex. Karlsson och det isländska är också men lite mer med isländsk dialekt så det är inte så jätte stor skillnad.

Okej nu är det så att min klass ska till Island så behöver lite ord som jag kommer behöva använda när jag är där så jag valde detta.

God natt = góða nótt
God morgon - góðan daginn
Hej – hi (he)
Hej då - halló þá
Tack – takk

Det kan finnas många likheter och olikheter mellan svenska och isländska Som t.ex.

Kaffe – kaffi

Mjolk – mjölk

Hey – hö

Och som sagt lite olikheter som t.ex.

Hakarl – haj

Det finns ju mer än bara det du vet nog du också men i alla fall så finns det mycket likheter och olikheter.

Likes

Comments

En obekväma personer är folk som inte är så jätte glada i andra personer som man inte känner och inte våga säga saker för dem tror att man kommer döma en. Helt enkelt ser är en person som inte är bekväm.

1. Om du lämnar toalocket när du spolar. Så släpper du ut diarré-bakterier upp till 25cm i luften.

2. Dina skor har fler bakterier än en toasits.

3. 30 000 amerikaner dör varje år pga fetma.

4. Var femte sekund tjänar Nike 3000 dollar.

5. Samtidigt som arbetarna i Nike-fabriken tjänar 0,00014 dollar.

6. Klimatförändringarna går 10 000 gånger snabbare än evolutionen.

7. 82% av fisken i Kalifornien kan dö ut på grund av dessa klimatförändringar.

8. Det finns bara tillräckligt med matjord för 60 år framåt
Enligt en uträkning kan matjorden att odla med snart vara slut.

9. Vi har utrotat 97% av världen vilda tigrar på bara 100år.

10. Just nu i Afrika – det är fler elefanter som dör än som föds.


http://lajkat.se/obekvama-sanningar-som-kommer-forandra-din-syn-pa-varlden/

Glöm inte att följa så tryck på följ knappen så blir du en legge.

Likes

Comments

Jag utgör inte undantaget för att jag kör moppe där jag släpper ut avgaser men kommer fortfarande köra moppe. Jag gör inte så jätte mycket skillnad från det mesta som kör bil. Jag är inte beredd på ändra min livsstil.

Likes

Comments

Instagram@oskar.rydh