View tracker

Har haft en hel del att göra den senaste tiden så har inte haft så mycket tid att skriva ett nytt blogg inlägg hah. Men bättre sent än aldrig! Vad har hänt sen mitt senaste blogginlägg??

Sedan Destination Europe har jag hållit i två trerätters middagar vid residenset, en buffé för personalfesten , serverat 200 pulled beef mackor vid eventet Bikes vs Cars, serverat Gravad lax vid en välgörenhetsgala och planerat meny för 2 stora kommande event och en middag vid residenset. En hel del att göra haha men nu har trycket av arbetsbelastningen lättat lite och jag kan pusta ut lite nu när det är långhelg här i Jakarta. Allt här nere flyter på bra och jag har börjat lära mig språket och kan nu efter två månader kommunicera lite lätt med lokalbefolkningen här nere. Jag har under min tid här lärt mig så otroligt mycket och att få möjligheten att agera med kökschefs rollen här på ambassaden har varit en ära. Jag har nu drygt lite mindre än en månad kvar av praktiken. Kommer kännas väldigt tråkigt att lämna Jakarta men samtidigt är jag extremt taggad på att komma hem till Sverige igen och visa vad jag lärt mig här nere. Sätta min matlagning på prov!

Om två veckor åker jag till Bali för att besöka en svensk ägd restaurang / Café vid namn Café smörgås. Kommer vara där under två dagar för att se hur de jobbar samt intervjua deras indonesiska kökschef där nere som tidigare jobbat i Sverige. Jag håller på och skriver en uppsats här nere som handlar om min svenska syn på indonesisk mat vs en inhemsk kock som jobbat med svensk mat. Resterande fyra dagar kommer spenderas genom att besöka diverse olika restauranger och prova på deras mat samt försöka knycka till mig ett par recept haha. Folk som jag snackat med har verkligen hypeat Bali extremt mycket så jag hoppas det lever upp till sitt ryckte haha. När jag kommer hem i sommar kommer jag laga en hel del nya recept jag tagit med mig härifrån så är det någon som läser bloggen och vill bli min försökskanin är det bara att skriva till mig antingen här eller via Facebook. Kommer behöva så många försökskaniner som jag kan fp tag på haha! Det var väll allt från mig !

PEACE OUT!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 92 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag ska till Bali snart! 

Det blev en hel del jobb denna månad måste jag säga. Började april månad med att hålla i en trerätters middag för 15 personer vi residenset. Menyn bestod av:

- Havskräftor med syrlig skagen och toppat med citron, löjrom och dill.

- Ugnsbakad kyckling med en sås på reducerade krossade tomater, ugnsbakad aubergine och ricottaost bollar med basilika.

- Friterade nutella rolls med färska bär och sås gjord på reducerad röd drakfrukt.

Middagen blev en succé och alla gäster var nöjda med maten. Fick gå ut i matsalen och beskriva maten samt tankarna jag hade kring varje rätt för gästerna , vilket var riktigt kul. Nästkommande dag började jag direkt planera för ett event som den svenska ambassaden skulle vara med på, Destination Europe. Alla Eu-länder deltar i detta event för att kunna marknadsföra sig själva för befolkningen i Indonesien. Min arbetsuppgift under Destination Europé var att planera 4 olika snittar som representerar Sveriges årstider och sedan tillaga 200st av varje årstid för att bjuda på en glimt av svensk mat på eventet. Totalt skulle de vara runt 800 snittar uppdelade på 2 dagar. Det som serverades var:

Vinter: Gravad Lax med picklad rödlök

Vår: Raggmunk med färska lingon

Sommar: Räckmacka med citron och dill

Höst: Pizza snittar med tunt skivad svamp, creme fraîche och ruccola


Under Destination Europe erbjöd vi i det svenska båset att folk kunde  få ta kort på sig med svenska traditionella folkdräkter , svara på ett quiz om Sverige, möjligheten att kunna vinna Ikea möbler och massa gratis pepparkakor som Ikea sponsrade oss med. Sedan gjorde jag även TV - Debut i en av Indonesiens största kanaler ,vilket var otroligt kul, Gjorde även en tidningsintervju om svensk upprätthållning av traditioner samt pepparkakans betydelse i Sverige. Såg artikeln här om dagen men förstod tyvärr inte ett ord , då de skrev intervjun på deras språk, men kunde iallafall läsa mitt namn haha. På måndagen veckan där på åkte jag iväg till hotell Kempinski med 2,5 kg Gravad Lax som skulle serveras i ett välgörenhets event. De nästkommande dagarna satt jag vid mitt skrivbord i ambassaden och planerade framtida middagar samt skrev lite på min inlämning , som jag skriver under min tid här. Avslutade den veckan med att inventera hela köket vid residenset och organisera köket så att allt har sin plats. Satte nametags på varje skåp och hylla så man i början lättare kan komma ihåg vart allt ligger. Samt gjort en inköpslista på saker som måste köpas in till köket.


Den vecka som börjar gå mot sitt slut nu har jag varit på lite möten i ambassaden och planerat inför en middag som skall hållas nästa vecka på torsdag. Menyn som jag satt till den middagen för 20 personer är:

- En fräsch sallad på ugnsrostad blomkål, bönor Gröna/Soja, ärtskott, ruccola, grönsallad, körsbärstomaer , rödlök, rostade pinjenötter, Haricot verts och kommer toppas med en fräsch dressing på Dijon Senap.

- Lammracks med potatispure blandad med ärtor och salladslök samt en mörk sås.

- Minicake med vit glasyr, kokos och mörk choklad serverat med färska bär.

Hoppas middagen blir lyckad den med!! Nu på måndag ska jag boka biljetter till Bali i början på maj. Från den 4:e till den 10:e maj för att vara exakt. Blir iväg skickad dit av ambassaden för att besöka en svensk ägd restaurang där vid namn Café Smörgås och se hur de jobbar under 2-3 dagar. På de resterande 3-4 dagarna ska jag föröka ta dyksert . Ett av mina mål som jag ville uppfylla när jag åkte ner till indonesien var att ta dyksert . Dom har otroligt fina vatten att dyka i här nere och därför vore det en skam at inte ta dyksert när man är här hahah. Ser verkligen fram emot Bali och vad det har att erbjuda. Kommer även försöka ta en spontanare till Singapore också men vi får se när det blir av -Nu är det helg och det betyder att jag är ledig så ska försöka hitta på något kul att göra idag innan jobbet börjar ta fart på måndag igen.


Likes

Comments

View tracker

Vart ska jag börja??

Den senaste veckan har jag haft fullt upp med att planera en meny till eventet "Destination Europe", som kommer hållas mellan den 9:e och 10:e april. Tanken med eventet för min del är att skapa en meny som representerar Sveriges mat genom de fyra årstiderna: sommar, vinter, vår och höst. I varje årstid ska det serveras 200 st snittar . Menyn för snittarna består av:

Sommar: Räksmörgås med majonäs, sallad, löjrom och citron

Vinter: Gravad Lax med picklad rödlök

Höst: Små svenska pizzor med ost, champinjon, gräddfil, ruccola och olivolja 

Vår: Raggmunk med frysta lingon

​Imorgon ska jag iväg och handla råvarorna till dessa snittar. Totalt kommer det serveras 800 snittar på eventet. Ska bli kul att få stå vid vårt bås och servera detta till alla gäster som kommer vara där. Jag fick idag också frågan om jag kunde hålla en akut middag för 10-15 personer nu på torsdag vid residenset. Tackade självklart JA trots att schemat är fullspäckat. Ska även handla inför den middagen imorgon. Menyn jag satt där är inte klar än så vi skippar den i detta blogginlägg utan den får vara med i nästa haha! 

Under min lediga tid förra veckan gjorde jag inte något speciellt direkt. Hittade en grym italiensk restaurang som har sjukt goda pizzor. Jag va där och käkade 3 gånger förra veckan. Sedan gick jag även på bio två gånger. Den första gången såg jag David and Goliat och den andra såg jag Kung Fu Panda 3. Sjukt rolig film hahah och underhållande kan jag lova. Jag har kommit in i en bra rutin nu varje dag här nere. Jag börjar dagen med att vakna kl 08.00 och käka frukost. Sedan beger jag mig tre våningar ner till gymmet där jag kör ett pass på en timme och avslutar sedan allt med att simma tio varv i polen.Går sedan upp och käkar frukost innan jag vid ungefär 10.00 börjar jobba. Känns skönt att ha kommit in i bra rutin på morgonen. Är både mycket piggare och orkar mer under dagarna och min aptit har blivit mycket bättre.

Införskaffade mig en ny kamera också för att kunna ta mycket bättre bilder. Det är en kamera jag följt ganska länge och då jag lyckades hitta den till ett bra pris här nere så valde jag att köpa den direkt. Efter jobbet idag bestämde både jag och den andra praktikanten Leo att vi skulle dra och käka Big Mac på Mcdonalds. Mcdonalds ligger ungefär 700 meter från ambassaden och vi valde därför att gå den sträckan för att vi ansåg att den var kort men vi började snart ångra oss att vi inte tog en taxi . Eftersom vägsystemet är så komplext och ogenomtänkt här nere tog det oss ungefär 25-30 minuter att gå 700 meter till Mcdonalds för att äta haha. Man lär sig av sina misstag!!


En sjukt rolig grej hände idag och ibland undrar jag hur unga killar som tursitar  , svenskar i det här fallet, tänker när dom reser utomlands. Det finns en stor pool 3 våningar ner i byggnaden där jag bor som är till för de som bor här. Jag brukar gå ner dit varje dag och simma några varv för att hålla igång. Men idag när jag gick ner runt 22.30 på kvällen satt det 2 killar och 3 tjejer vid polen. Jag går ner i vattnet direkt för att simma och efter ett par varv sätter jag mig vid trappkanten för att vila lite innan jag ska köra några varv till. Då hör jag dom här två killarna i ungefär 22-25 årsåldern introducera sig till tjejerna med en tydlig Svengelsk röst : Helo, how ar yu guys duing? Jag får direkt en klump i halsen och vill börja skratta men jag lyckas hålla mig. Den ena killen går sedan bort ett tag och kommer ner från sitt hotellrum med fem stycken vinglas och en flaska vin. Han häller upp ett glas till tjejerna och säger : Cheers girls for a young night!. Jag tänker för mig själv kan det seriöst bli värre ? Jag hoppar in i vattnet och kör några varv till innan jag ännu en gång sätter mig vid trappkanten för att vila lite. Då hör jag hur den ena killen säger : You know i am gonna buy a porsche when i come home or the new audi A5 thats coming out. I really need a better car than my Ferrari that i have.! Jag tänker bara seriöst vilket bullshit haha hade han varit rik hade han inte bott i ett medelmåtta område -.- När jag sen torkar mig med handduken säger den ena killen till den andra på svenska: Du det funka ikväll är det fakking all in bror! Jag går raskt ut i gången till hissarna när jag blev klar för att kunna skratta . Det gick seriöst inte att hålla sig mer.  Jag säger såhär hade man kunna betygsätta uppraggning av killar / tjejer så hade dessa killar fått ett starkt F!!


​Nej nu ska jag sova och förbereda mig för morgondagens inhandling och prepp av menyer. Ska grava ungefär 5 kg Lax imorgon so wish me luck och på återseende !!



Likes

Comments

Min helg på Kempinski

Vart ska jag börja? Det har varit en väldigt händelserik helg här i Jakarta. Jag klippte mig  och under helgen var jag på besök hos " The Crematology" , ett av Jakartas populäraste cafén, för att se hur de jobbar och hjälpa dom med att konstruera deras nya meny  som är under konstruktion. Jag lagade en hel del svensk mat i form av Skagen macka, Mango Chutney macka och Pyttipanna. Man kunde märka på personalens ansiktsuttryck att de gillade maten. Sedan fotograferades maten av en professionell fotograf anställd av "The Crematology" vilket kändes kul haha , min första professionella plåtning av maten jag lagar. Kommer få kopior på bilderna sen och posta i ett framtida inlägg. Lärde deras kockar lite olika knep man kan använda sig inom matlagningen samt inventerade vi hela köket och begav oss mot Ikea för att inhandla lite ny köksutrustning för köket så att de kan sortera allting mycket lättare. Jag blev sedan förfrågad om jag kunde lära dom hur man tillagar en risotto. Visade dom hur en risotto görs på bästa sätt samt fick dom lära sig hur man gör mitt hemliga recept på Vinsmör, som kan användas inom all matlagning för en flavour boost. 

I gengäld för att jag delade med mig av min kunskap till personalen om matlagning lärde de mig hur man gör latte art i form av blommor och figurer. Smakade alla deras olika kaffebönor och former av kaffe. Det var otroligt kul och lärorikt att få hänga på  "The Crematology". Jag fick även ären att spelas in till en reklamfilm som "The Crematology" gjorde för deras Cafeér. De filmade mig när jag hackade diverse olika råvaror, tillagade dom och la upp dom på en tallrik. Haha nu kan jag stolt skriva på mitt CV att jag filmats i en reklamfilm när jag lagar mat ! Kommer posta videon när jag får den skickad till mig , är så spänd till att se hur den kommer bli efter redigering. 

Efter en rolig helg på Cafeét spelade jag retrospel på en Arcade och gick på bio och för att kolla på Batman vs Superman. Måste säga att biosalongerna här är mycket bättre än de hemma i Sverige!! Nästa dag började jag med att dra till gymmet och bada lite i poolen innan jag gick till Domino´s Pizzeria för att käka. Jag visste faktiskt inte vad jag skulle göra så jag tänkte varför inte gå på bio igen när biljetterna bara kostar 35 kr ?? Väl framme i biosalongen la jag märke till att Batman vs Superman gick i 4D , så jag valde att gå på den filmen igen för att se hur en actionfilm upplevs i 4D. Det var otroligt sjukt att se filmen i 4D kan jag lova! hah Det var som att man själv var med i filmen. Rök kom upp från marken, stolarna rörde på sig och skakade, luften blåste precis som om man var ute och vatten sprutade på ansiktet.  En otroligt rolig upplevelse måste jag säga och värd att åtminstone upplevas en gång haha 4D is the shit synd att det inte är så vanligt i Sverige! 

Nu sitter jag på ambassaden och jobbar lite inför framtida middagar men stay tuned!!

Likes

Comments

Ja nu är den stora frågan här haha ! Vad har Osman gjort från den 20:e mars till den 24:e mars?

Blev i söndags bjuden på restaurang besök av Ambassadören. Vi gick till en restaurang vid namn Monty's, som tro det eller ej har en svensk ägare. Maten var riktigt god och man kunde klart och tydligt se att restaurangen siktar mot finedining hållet. Nästkommande dag ska jag ta och sätta på min dator för att plugga lite men märker direkt att skärmen är blurrig. Mitt grafik kort har pajat-.- Man kan fortfarande använda datorn men grafiken ser ut att vara från stenåldern hahahah. Begav mig därför till en Apple butik för att få det fixat då jag har AppleCare men till min stora besvikelse gick det inte då mitt AppleCare inte gäller i Indonesien. Det skulle kosta mig runt 6000 kr att fixa datorn utan AppleCare. När jag uttrycker mitt missnöje med kroppsspråket mot butikspersonalen så säger dom :

- Du skulle kunna flyga till Singapore och fixa din dator. Det är billigare där nere !

Haha asså tror dom verkligen att jag ska flyga 4 timmar till Singapore för att fixa min dator?? Jadu vissa människor är otroligt pantade i huvudet. Det skulle ta 4 månader att reparera dator om jag gjorde det här enligt dom-.- GG säger jag bara !

Åkte till Thamrin Recidense för att skriva på och få nycklarna till min aldeles egna lägenhet i Jakarta! Flyttar in i den imorgon!! Ska bli as kul att få bo lite närmare centrum samt nära de andra två praktikanterna Leo och Fredrik. I måndags begav jag mig till ambassaden för att ha ett planeringsmöte med ambassadören och sekreteraren inför framtida middagar. Gick jättebra och nu har jag fått en liten koll inför framtiden vad som måste planeras och göras. Redan på tisdagen begav jag mig till affären för att inhandla de råvaror som jag behövde till middagen jag skulle hålla för åtta personer på onsdagen. Menyn bestod av:

Förrätt: Havskräftor med Lime, Majs, Persilja, Rödlök, Spenatolja, sallad , paprika och olivolja

Varmrätt: Oxfilé med grönkåls chips, ärtpuré smaksatt med vitlök, Majsås och blanscherade samt smörstekta morötter

Efterrätt: Vaniljglass, Bitter kolasås, bär och smulor gjort på pajdeg

Gästerna var nöjda för andra middagen i rad och tallrikarna var lika rena som om dom var diskade när de kom tillbaka👍🏻 Har hela veckan också kollat olika ställen jag kan ta dyksert på . Det är ett av mina mål nu när jag är här i Jakarta och förhoppningsvis kunna hinna med en liten dykresa på Bali om jag hinner ! Lyckas jag med dyksertet blir det nog att planera in en dykresa till vintern också .

Idag har jag tillbringat hela dagen och utforskat Jakarta som stad. Gick igenom massa lokala marknader och tro mig jag vet inte ens vad 50% av alla råvaror är haha men skam den som ger sig ! Jag ska försöka lära mig några iallafall under min tid här. Avslutade dagen med att handla in lite råvaror, käka på BK och ta en Kaffe på Starbucks. Nu under helgen ska jag besöka Entrepenören Elliot Davernas i hans kaffe affär Crematology och lära mig lite hur han jobbar. Kanske blir jag en någorlunda kaffe expert?? Sen till nästa vecka ska jag tillsammans med personalen på residenset inventera hela köket och sortera om allt så vi får allt i köket organiserat , för nu är det stökigt kan jag lova ! Svårt att hitta saker. Kommer posta lite bilder inom kort på min lägenhet och området runtomkring 🙌🏼 Det var väll allt från mig .

Likes

Comments

Kempinski dag två var otroligt spännande kan jag lova. Kommer dit tidigt på morgonen för att byta om och börja observera deras olika restauranger men blir stoppad direkt och tvingad att sätta mig ner och äta en redig frukost. Man kan ju inte börja jobba förens man ätit ordentligt var deras motto hahah. Efter frukosten begav jag mig äntligen ner för att byta om. Började dagen med att observera tillagningen av lunchen samt hur kockarna och dras hantverk fungerar. Tro mig jag höll på att tappa hackan när jag såg vilket otroligt mäktigt hantverk dom besatt när dom lagade mat!!! Fick sen själv prova på att laga vissa saker vilket både var sjukt kul och lärorikt. Har lyckats knycka åt mig lite hemligheter och tekniker från dessa erfarna kockar som kommer få hela Asien. Ska bli kul att prova det när jag kommer hem till Sverige om ungefär 2 månader.

Som jag nämnde har i mitt förra inlägg skulle de idag ha ett event där mat för ungefär 1700 personer skulle lagas. Begav mig uppåt mot "The Grand Balroom" tillsammans med kökschefen som har hand om eventet för att se hur det går för hans kockar. Dom var ungefär 40 kockar som tillsammans lyckades laga mat åt alla de 1700 gästerna som skulle komma och äta . Dom jobbade som maskiner och alla visste exakt vad dom skulle göra varje sekund framöver utan att ens vara stressade. Jag och kökschefen gick bara runt alla stationer och provsmakade på allt för att se till att alla smaker satt på rätt plats. Var det något som saknades smakmässigt sa man bara till kocken att lägga till mer av någon krydda. Jag blev väldigt fascinerad hur allt kunde funka så systematiskt och att kökschefen bara kunde gå runt och bedöma smakerna. Jag frågade honom:

- Hur det kommer sig att alla kunde sina saker så pass bra utan att det ens fanns en glimt av stress?

Han svarade:

- Alla dessa kockar du ser framför dig Osman har under tre års tid lärt sig allt jag kan. Jag har visat dom hur dom ska göra saker under tre års tid på en hög intensiv nivå. Jag litar även på alla dessa kockar till 100% och dom litar på mig. Tillit är otroligt viktigt för mig. Nu är mitt jobb bara att hjälpa dom sätta smakerna på allt. Dom har blivit självständiga kockar!

Jag blev helt paff när jag hörde det. Det är så otroligt mäktigt, enligt mig iallafall, att han har lyckats göra 40 olika individer till en enhet i ett kök. Det är inte så att han skriker på kockarna eller att de blir sura på varandra utan alla är helt lugna, de driver med varandra och har kul under matlagningen. Är det någon som hamnar i knipa kommer assistans från de andra på nolltid. Är det något jag lärt mig av detta är att allt är möjligt! 

Efter observationerna på eventet begav jag mig neråt mot den Japanska restaurangen som hade meny provningar. När jag om in och introducerade mig ändrades mitt namn från Chef Osman  till Osman San haha. Menyn de har byggt upp i denna restaurang är en blandning mellan Japansk/Västerländsk mat med fokus på fine dining. Menyn var otroligt god kan jag lova och lyckades knycka 1 till 2 tillagnings tekniker kan jag lova! 

Jag tackar alla kockar på Kempinski som gav mig möjligheten att vara med när de lagade mat samt till två otroligt lärorika och  inspirations rika dagar.

Likes

Comments

Besök på Kempinski

Vaknade 08.30 imorse och började dagen med ett litet lätt fyspass på rummet innan det var dags att käka lite frukost, flingor och mjölk blev det som vanligt. Beställde sedan en taxi för att bege mig mot Hotel Indonesia Kempinski för att träffa Mathias Olsson, head chef på hotellet. Hotellet har runt 300 rum och är ett av lyxhotellen här i Jakarta. Kom till Kempinski runt 10.00, där jag blev upphämtad av personal. Begav mig sedan mot frukostbuffén där jag blev erbjuden att käka lite innan jag skulle träffa Mathias. Frukostbuffén är lite annorlunda på Kempinski jämfört med hotell hemma i Sverige. För att göra sina gäster nöjda lagar dom 200 olika rätter från hela Asien. Man har alltså 200 olika alternativ att äta till frukost. Det är samma sak med både lunch och middagsserveringarna. Ganska fascinerande måste jag säga. Dom har ungefär 258 kockar anställda på hotellet samt så finns det flera än ett dussin olika restauranger där alla dessa kockar arbetar. Fick träffa alla Sous Chefs på hotellet vilket var extremt roligt. Dom var väldigt öppna och ivriga att förklara hur de jobbar och var väldigt noggranna att visa mig alla kök de hade och hur deras serveringar fungerar osv.

Efter frukosten träffade jag Mathias som förklarade för mig hur inköp av varor fungerar för ett massivt hotell som Kempinski samt en ny Japansk finedining restaurang som de öppnar till veckan. Ska dit imorgon också och få prova på restaurangens meny, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag kommer totalt tillbringa 2 dagar på Kempinski , mestadels för att lära mig hur verksamheten fungerar så det blir inte mycket till matlagning här. Imorgon ska dom ha ett slags event på hotellet så imorgon ska det lagas mat för totalt 1700 gäster. Ska få hänga med och se hur kockarna kommer jobba under eventet imorgon .

Det som var mest fascinerande är att alla har sån stor respekt för varandra. All personal jag mötte idag tilltalade mig hela tiden som Chef Osman, vilket för mig kändes lite ovant om jag ska vara ärlig. Haha ja nu när jag tänker efter så låter Chef Osman ganska coolt'!! Vem vet kanske lyckas jag förtjäna det namnet nån gång i framtiden . Oh juste förresten så är mycket av maten på Kempinski live cooking. Alltså kockarna lagar maten framför gästen. I Indonesien äter folk mat här konstant , så det kändes som om jag gick upp ungefär 2-4 kg på hotellet hahah då de andra kockarna hela tiden bjöd på mat och ville att jag skulle smaka på maten de lagade. Imorgon väntar nya äventyr på Kempinski , kommer komma uppdatering på bloggen imorgon.

Likes

Comments

Förrätt
Huvudrätt
Desert 

Vaknade klockan 03.30 av någon konstig anledning så beslöt mig för att träna lite på rummet. Drog sen in i duschen och la mig i sängen där jag somnade om till kl 09.00. Steg genast upp ur sängen och begav mig för att äta frukost och färdigställa inköpslistan till middagen imorgon. Klockan 12 blev jag upphämtad av chaufför som körde mig till mataffären där jag handlade in allt jag behövde inför provlagningarna senare på dagen. När jag var tillbaka började jag genast att packa upp och preppa. Samtidigt som jag prejade hade jag lektion med kockarna som jobbar på residenset. Lärde dom hur man hanterar råvaror på olika sätt samt hur processen från rå till tillagad går. Vi prejade klart allt inför middagen på 4 timmar ungefär och gjorde provuppläggning på tallrikar. Ovan kan ni se hur rätterna kommer att se ut imorgon. Gick sedan upp för att provsmaka maten tillsammans med ambassadörskan för att se om hon godkänner maten samt om något måste ändras/läggas till i rätterna. På ungefär fem minuter var tallrikarna tomma haha vilket tydde på att maten var godkänd. Kändes väldigt skönt och jag kunde äntligen slappna av. Det är kanske vårt att förstå men man har så stor press på sig som kock speciellt när man ska laga mat på själva residenset. Nu ska jag bara chilla lite och ta mig en titt på vinlistan jag fick på mejl idag. Dom vill att jag ska välja ut viner som passar till framtida middagar samt beställa hem dom så vi har dom i vinkylen. Aja imorgon är det game day FINGERS CROSSED!!!!

Likes

Comments

Planering i full gång

​Idag klockan tio över nio blev jag upphämtad och skjutsad till den svenska ambassaden. Lärde känna personalen och fick se hur de jobbar. Kommer troligtvis få ett skrivbord här på ambassaden där jag kan åka in och skriva på mitt arbete samt planera diverse olika middagar som jag ska hålla. Hade ett möte idag där vi satte en preliminär meny till på onsdag , då en middag för 20 personer ska hållas. Imorgon ska jag iväg med en av de lokala kockarna på residenset och handla in råvaror och se vilket utbud det finns , men en preliminär meny är satt idag iallafall. Gick sedan iväg till en liten galleria i närheten där jag tog ett pass foto som de behöver här på ambassaden för att förlänga mitt visum med 30 dagar. Passade även på att inhandla lite mat vilket var mycket gott. Snabbmaten här är otroligt billig och god. Nu har jag suttit lite här på ambassaden och skrivit lite på mitt arbete som jag ska skriva under min praktik här nere i Jakarta, Indonesien. Snart blir det iallafall att dra mig hemåt och ta det lugnt. Vi är fortfarande i en regnperiod här nere så det kan princip regna närsomhelst här nere haha...

Likes

Comments

Råvaror,Fotboll,Kvällsmat

Jag började dagen med att åka iväg och kolla in vilka leverantörer av varor jag har till förfogande under min vistelse i Jakarta, när jag ska planera mina middagar. Jag tror att jag inte ens vet vad hälften av alla råvaror heter som jag stötte på under mina besök haha... Men nu känns det som om jag har någorlunda koll på saker och ting. Begav mig senare till ett av Jakartas största shoppingcentrum och käkade mat där vid en fransk restaurang vid namn PAUL. Maten var mycket god! Fick lite inspiration och begav mig sedan mor residenset för att själv prova på lite matlagning. Det blev tillslut en asiatiskt inspirerad rätt med WAGYU Beef. När jag sedan kom hem blev jag uppringd av en kille vid namn Per, som bott här nere i sju år, som undrade om jag var sugen att spela lite fotboll med hans lag. Jag tackade självklart JA men efter bara tio minuter av spelande var jag helt slut och lika svettig som om jag hade klivit ut ur en dusch. Klimatet här är väldigt varmt men extremt kvavt så du andas princip in varm luft. Jag tror dock att om jag ligger i och spelar några gånger till så kommer jag att vänja mig och förhoppningsvis orks spela 20 minuter hahah-.... Aja nu blide att se på nån film och käka flingor!

Likes

Comments