View tracker

I fredags kom mamma och pappa hit till Antwerpen för att umgås lite med mig. På fredagkvällen blev det klassiskt fredagsmys med tacos och på spåret.
Lördagen fick jag ledigt från jobbet för att vi skulle kunna få gå dit och äta. 3-rätters med vinpaket, fantastiskt! Jag visade dem köket och presenterade dem för mina kollegor! Lördag-kväll kollade vi på Melodifestivalen.
Söndagen blev en dag på stan med god mat och pubrunda!!! En jävligt lyckad helg helt enkelt.

Imorgon är det bara 11 dagar kvar av mitt erasmusäventyr och med handen på hjärtat så ska det bli fruktansvärt skönt att det är över, bara att kämpa på och ge järnet det sista dagarna! Vi ses snart, ha det gött!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 132 readers

Likes

Comments

View tracker

Med lite drygt 3 veckor kvar av min praktik här i Belgien så får jag göra en ny amuse igen, alltid lika kul att få göra lite nya grejer och förhoppningsvis lära mig något nytt på vägen!
Amusen är en tolkning av kyckling-curry och bygger mestadels på ägg och kyckling. Krämen består av
Äggula som man lägger i vacumpåse tillsammans med bacon och låter den tempereras till 65 grader.
I botten är det en kycklingsallad gjord på kyckling, majonnäs, curry, äggvita och gräslök, som vi sedan fryser ner i silikonformar så den får denna formen.
Bollen är gjord av äggula, smör, majonnäs, curry och salt. Sedan rullar vi den i finhackad äggula, finhackad äggvita, persilja och en blandning av torkade alger.
Ringen är gjord av ost.

Hemlängtan börjar tränga sig på och jag saknar alla nära och kära! Men det är bara att bita ihop de sista veckorna så ses vi snart! Ha det gött!!!

  • 172 readers

Likes

Comments

View tracker

Ikväll så träffades hela klassen och våra kordinatorer på en återträff. Vi åt först på en resturang och sedan gick vi till en väldigt fin bar här i Antwerpen! Vi pratade gamla minnen, drack belgisk öl och hade en riktigt trevlig kväll.
Imorgon är det bara en månad kvar tills jag ska åka hem och det börjar redan kännas lite vemodigt... Självklart ska det bli jätteskönt att komma hem till Sverige igen, men jag kommer nog sakna Antwerpen och mina kollegor på het Gebaar!

Den sista månaden ska jag bara försöka njuta av min tid här och ha så kul som möjligt! Hoppas alla ni där hemma har det bra, vi ses snart! Ha det gött!

Likes

Comments

Efter 11 dagar i Sverige så är det dags för mig att åka tillbaka till Antwerpen igen. Imorgon kl 12.10 så lyfter planet från Landvetter. Det har varit fantastiskt skönt att vara hemma och träffa alla nära och kära och samla lite energi inför slutspurten! Nu är det 47 dagar kvar av min utlandspraktik och det känns väldigt skönt. Bara att kriga igenom det sista! Ha det gott.

  • 292 readers

Likes

Comments

Har precis börjat jobba efter en grym helg! Denna vecka Börjar vi 06.30 istället för 07.00 eftersom att vi på fredag ska ha en catering för 150 personer och behöver förbereda all mat tills dess.
Åter till helgen.
Lördagen blev det club, bara jag och oliver, det var längesen vi var ute ensamma så det var jäkligt trevligt!
Söndagen blev det sovmorgon. Sedan kollade vi fotboll på irländska puben! Efter matchen tänkte vi gå och äta på restaurang, men oliver kom med en bättre idé. Vi provar all god mat som finns på julmarknaden. Vi testade 5 olika rätter. En korv med stekt lök, pasta med pesto, friterade räkor, stuvad potatis med bacon och till "efterrätt" blev det goda belgiska tryfflar!!!
Vi köpte sedan med oss ostar och korvar från marknaden, gick hem och kollade på en bra film och bara umgicks!
Måndagen blev en riktig slappar-dag.
Nu är det två jobbveckor kvar, sedan två städdagar innan vi stänger för jul. På julaftons morgon så tar jag flyget hem till Sverige igen och firar jul med min familj!
Nu kör vi på dom sista dagarna. Hoppas alla hemma har det bra! Vi hörs.

  • 413 readers

Likes

Comments

Igår så blev det en lång dag. Jobb på restaurangen från 06-17, sedan direkt till tv-sänd födelsedagskalas! Kockkanalen NJAM fyllde 15 år och det firades med att alla 10 kockar som jobbar för kanalen hade varsin monter där de bjöd på mat. Min chef Roger van damme hade en monter där han bjöd på dessert, och det var där jag jobbade. Fantastisk rolig upplevelse! När jobbet var slut så var det fest fram emot småtimmarna, det tog emot lite att gå upp kl 6 idag igen, men det var det värt!

Nu är det bara att ta nya tag och kämpa vidare. På återseende!

  • 448 readers

Likes

Comments

Igår så knackade tre av mina lärare från esters på dörren, en jäkla rolig överraskning!!! Idag så har de besökt min resturang. De Fick träffa min chef och jag visade runt dem i köket och matsalen. På kvällen gick vi tillsammans med min kordinator här i Belgien, Ria, och åt en god hamburgare och pratade lite om allt möjligt, skönt att prata svenska med någon annan än oliver!
Trevligt var det iallafall. Ha det gott! Hörs!

  • 490 readers

Likes

Comments

Idag var det första dagen som vi serverade vår nya amuse, den som jag är ansvarig för! Den består av en croquette på långkok av högrev, dubbelpanerad och friterad. I botten en tartar av kalvhuvud(!!!) och senapsgelé, soyamajonais med inlagda senapsfrön. Toppad med soyamajjo och friterad tortilla. Denna amus både smakar bättre och ser bättre ut än den förra enligt mig och mina kollegor i köket verkar också nöjda med resultatet. Skönt med lite nya grejer att göra. Nu är det bara att köra på en månad till, sedan är det julafton och då befinner jag mig på svensk mark igen. Längtar!

  • 553 readers

Likes

Comments

Idag har jag varit i Gent på den årliga matmässan, det var fantastiskt. Min chef på Het Gebaar, Roger Van Damme fixade även biljett in till "chef's place" där kockar från hela landet fick gratis mat och dryck, gratis smakprov på alla världens viner och också smakprover på massa nya produkter som kan utveckla matlagningen! Jag testade också några av Belgiens alla ölsorter, det är sant, Belgien brygger det bästa ölet i världen, ingen tvekan! (Min favorit är Dilerium Tremens, med den rosa elefanten som symbol)
Ännu en grym dag till ända med andra ord. Imorgon väntar jobbet igen! Hoppas alla ni därhemma mår bra. Hörs!

Likes

Comments

Igår var jag med min vän Victor ifrån het Gebaar och kollade på Beerschoot. Efteråt så hände vi med hans kompisar och sen sov jag hos honom! Nu så väntar jag och oliver till kl 6 så vi ska gå och se på James Bond- filmen! Imorgon så ska vi till Gent med jobbet och gå på någon form av matmässa, där det också finns en liten chans att vi får ännu en stjärna i guide Michelin, det hade vart helt sjukt. Vi får hoppas på det bästa! Cindy, Rogers fru som fixade biljetterna till mässan visste inte mitt efternamn, men eftersom jag är från Sverige så blev det Oskar Ikea, haha!
Ha det fint!

Likes

Comments