Livet som tjugo åring i Sveriges tredje största stad, hur är det egentligen? En dag som denna ligger man hemma, sjuk och stirra ut genom regniga fönstret med soul spelandes i bakgrunden. Dagar som dessa får en att tänka mycket. Jag själv är en kille med strömmande idéer som jag alltid misslyckas att förverkliga. Ibland kan det var i brist av motiviation, ibland i brist av pengar och även brist av vänner med sammma intressen.

Vem är jag?

Som redan tidigare berätta så är tjugo bast, bosatt Malmö. Mitt namn tror jag knappast jag måste avslöja eftersom det står högre upp. Jag tog studenten för ett och ett halvt år sedan, det vill säga född 96, men i vilket fall som helst har jag inte haft någon plan efter studenten. Sedan början av sista året på gymnasiet har jag jobbat på ett café som barista/konditoribiträde. Det var från början väldigt kul och jag älskade verkligen att komma ut i arbetslivet, tjäna egna pengar och verkligen känna att jag blev mindre begränsad på grund av pengarna. Nu är cafébranschen som den är och det är väl antagligen därför jag inte heller trivs jättebra med jobbet längre.

Sedan några månader tillbaka har jag haft turen att börja i en helt annan bransch, retail. Det var verkligen en tuff övergång från att sälja kaffe och kakor på ett café till att istället ha en mer direkt kontakt med kunden, lära känna dem och ta reda på vad jag ska försöka sälja till kunden för att göra dem nöjda och trygga till att handla hos oss igen. Motivationen som skapas är helt otrolig när man får sälja till exempel två kostymer och två skjortor. Det leder till ett sådant självförtroendet och känslan kan göra en beroende.

Likes

Comments