Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag går som ni kanske vet, andra året på gymnasiet och studerar musiklinjen. Jag har under senaste tiden börjat fundera mycket kring vad jag vill göra när jag tagit studenten. Jag tänkte därför dela med mig av mina tankar och idéer för er här. Kanske får även ni igång tankebanorna kring vad ni vill göra i framtiden. Det är roligt att fundera kring tycker jag.

Arbete: Som det ser ut nu har jag fixat jobb inför sommaren och förhoppningsvis fortsatt under mitt sista gymnasieår. Jag kommer gå en kurs innan sommaren för att sedan börja jobba inom äldrevården. Som läget är nu kommer jag jobba stor del av sommaren och sedan fortsatt som vikarie efter sommaren om allt går bra. Detta känns oerhört skönt då jag länge velat börja jobba, men inte känt att tiden funnits där. Jag vet dock att mitt tredje år kommer vara mycket lugnare än mitt andra år som jag går nu, då jag kommer ha väldigt mycket färre lektioner. Att kunna jobba mer då känns väldigt skönt. Jag vill dock inte jobba med detta i resten av mitt liv, utan kommer börja studera på universitetet när jag säkerställt exakt vad jag vill göra.

Universitetet: Jag har funderat mycket kring vad jag vill läsa vidare till och det som hittills lockat allra mest är Journalistprogrammet. Om jag fortsätter ha detta i tankarna även nästa år kommer jag förmodligen kolla upp linjen mer noggrant och även göra ett besök där (läste att man kunde det, ungefär som gymnasiets "PRASO"). Journalistprogrammet kan dock (beroende på hur många som söker det året) vara rätt svårt att ta sig in på. Jag är dock väldigt målinriktad och har redan väldigt bra betyg, så jag hoppas att det inte behöver bli något problem. Om inte annat så går det att läsa upp ämnen även efter gymnasiet, men mitt mål är att inte behöva det och jag lägger därför ner oerhört mycket tid på skolan just nu.

Folkhögskola: Jag har varit lite inne på att gå folkhögskola (musik), inte för att jag tror att jag kommer jobba med musik i framtiden, men för att det verkar så otroligt roligt. Bara ha musik hela dagarna och bo tillsammans med folk som delar detta intresse. Det hade varit en upplevelse.

Au pair: Jag har haft en tanke på att fara iväg utomlands och jobba som Au pair. Detta är dock något som jag tänkt länge, men som börjar bli lite mindre intressant ju längre tiden går. Det hade varit kul, men att direkt komma igång med arbete och studier här i Sverige känns mycket mer lockande. Detta kan dock ändras såklart.

​Hur ser era planer ut gällande jobb och studier? 

Likes

Comments

Av någon anledning har mitt liv gått från att vara väldigt ointressant och inte innefattat så mycket spänning, till att bli helt tvärtom. Jag tänkte berätta om en av dessa händelser som skedde under natten till söndag.

Jag hade kört bilen in till stan till min kompis Hanna för att sova hos henne. Vi skulle ut på krogen med tre andra kompisar och bara ha en rolig kväll. Kvällen blev verkligen lyckad och vi kom hem till Hanna vid 03:00 ungefär. Allt var som vanligt och vi gick och lade oss för att sova.

På morgonen tog vi det bara lugnt, åt god frukost och såg på film. När klockan började närma sig 16:00 plockade vi ihop lite pant som låg i lägenheten som vi planerat att ta hand om. Vi gick ut för att åka iväg med bilen när jag inser att den är borta. Jag tittar mig runt och det tar liksom nån minut innan jag verkligen inser att den inte står där. Flera tankar for runt i huvudet om hur det kunde komma sig att bilen inte stod där jag parkerade den. Jag menar, nyckeln hade jag ju i handen och jag minns väldigt väl hur jag låste den när jag kom till Hanna där vid middagstid.

Jag får smått panik och ringer min pappa. Hanna greppar sin mobil och ringer sin bror som jobbar på larmcentralen och sin mamma som precis som min pappa kommer till lägenheten. Jag och pappa går sedan ut till platsen där bilen stått igen och får syn på en del från dörrlåset liggandes på marken. Jag och Hanna hade blivit så chockade att vi inte märkt det första gången vi gick ut. Vi blev alltså nu helt 100% säkra på att bilen verkligen blivit stulen.

Vi anmälde det till polisen direkt (söndag eftermiddag) och vi fick svar nu på morgonen (måndag) att den var funnen inne i stan bredvid en skola. En spontan tanke jag hade fått precis när vi fattade att den var stulen var att den förmodligen inte skulle ta sig så långt. Detta eftersom tanken nästan var tom. Jag visste att jag skulle ta mig till stan och hem, plus lite till med den tank som var, så bestämde att vi skulle fixa det sen. Förmodligen skulle dom som snodde den inte vilja betala bensin och förmodligen lämna den när tanken tagit slut (vilket inte skulle vara så himla långt från stan).

Vi vet tyvärr inte i vilket skick bilen är i då vi inte hunnit fara och hämta den än. Det enda vi vet är att dörrlåset på höger sida är uppbrutet och tändningslåset förmodligen väldigt förstört (för att kunna ta sig in i bilen och starta den utan nyckel).

Så sammanfattningsvis blev det en underbar lördagskväll och en rent ut sagt förjävlig söndag.

Likes

Comments

Hej hej!

Nu har jag verkligen varit inaktiv på bloggen känner jag. Det har nästan gått en månad sedan jag bloggade sist och det har väl i och för sig sina anledningar. Jag hade i alla fall tänkt dra igenom lite snabbt allt som hänt under denna månad jag varit frånvarande, för mycket har hänt...

13 Februari: JAG FYLLDE 18 ÅR!!! <3 (och klarade körkortsteorin). Dagen började på trafikverket för att sedan fara direkt till skolan. Där blev jag otroligt överraskad av mina fina vänner som klätt in mitt skåp med bilder och även köpt presenter och allt. Vi hade dessutom inspelningsvecka på skolan då vi hängde i studion och spelade in hela veckan. Födelsedagen blev helt enkelt väldigt lyckad.

14 Februari: Jag klarade uppkörningen och fick därför mitt efterlängtade körkort!! Dagen fortsatte på skolan med ännu mera inspelning.

15 Februari: Vi gick ut och käkade middag på All Star med familjen och morfar för att fira min födelsedag och även körkortet.

18 Februari: På dagen gjorde jag och brorsan upp en eld för att grilla och sedan koka kaffe på öppen eld. På kvällen kom mina älskade kompisar hem till mig för 18 års party. Enligt mig blev kvällen otroligt rolig och lyckad! :)

20 Februari: Mitt fysiska körkort gick att hämta ut och det kändes liksom mer på riktigt.

23 Februari: Köpte bil (en GOLF)! :)

25 Februari: Var ute och käkade med släkten och köpte också min första öl ute på krogen. :)

26 Februari: Ägnade en hel dag åt att städa ur min nya bil och fräscha upp den!

Likes

Comments

Hej hej!

Igår hade 3:orna (musik- och danslinjen) premiär för sitt slutprojekt "Into the light". Jag såg delar av det eftersom min klass även sålde fika och höll på med stök kring det under själva föreställningen. Idag på skolan fick jag dock se hela och jag måste säga att jag blev så sjukt imponerad. Jag har ju hört dessa personen uppträda mycket innan, men att dom skulle lyckas så bra som dom gjorde. Det var jag absolut inte beredd på. Jag måste säga att detta var det bästa projektet jag någonsin sett på den här skolan. Riktigt imponerade!

Det roliga var att hela min klass fick smått panik över hur vi ska lyckas toppa detta nästa år då det är vår tur. Jag går som sagt också musiklinjen och istället för ett skriftligt gymnasiearbete får vi ha ett stort sceniskt musikprojekt (lyx). Vi måste i alla fall lägga på ett kol för att lyckas lika bra som dessa gjorde.

Kan inte annat än älska musiklinjen... :)

Likes

Comments

Hej hej!

Idag har jag varit hemma från skolan eftersom jag fortfarande inte är helt frisk. Jag kommer dock att åka dit imorgon eftersom jag har prov och måste stanna kvar efter skolan då min klass ska sälja fika på treornas föreställning. Jag har inte feber längre, men hostar fortfarande och är rätt orkeslös.

Min dag har i alla fall spenderats framför datorn. Jag har pluggat och pluggat och pluggat... Jag har så mycket framöver att jag verkligen behöver lägga all ledig tid på plugg. Till lunch gjorde jag räkpasta med hemmagjord pesto. Det blev supergott och var väldigt enkelt att göra.

Nu ska jag bara ta det lugnt och sedan försöka lägga mig tidigt ikväll. Jag kommer verkligen behöva mycket sömn för att orka med morgondagen.

Hur har eran dag varit?

Likes

Comments

Hej hej!

Nu har jag råkat ut för en ganska jobbig förkylning. Igår hade jag bara ont i halsen, men nu tror jag faktiskt att jag har feber. Hela dagen har jag gått och kallsvettats samtidigt som jag inte haft någon ork överhuvudtaget. Att gå upp för trappan på skolan var rent av ansträngande. Jag har dessutom en väldigt jobbig hosta som bara blivit värre ju längre dagen gått.

Om jag ska försöka vara lite positiv (trots mitt dåliga mående) tänkte jag rada upp några roliga saker som hänt/kommer hända.

1. Jag fick veta att Zara Larsson kommer till Brännbollsyran så nu är jag så sjukt mycket mer taggad!!

2. Om drygt två veckor ska jag (förhoppningsvis) ta körkort!

3. Vi har inspelningsvecka på skolan (V.7) och då ska vi hänga i studion och spela in vilket kommer bli hur roligt som helst.

4. Jag fick lön idag (från en spelning jag gjorde för ett tag sedan).

Har det hänt något roligt i ert liv på senaste tiden? :)

Likes

Comments

Hej hej!

Dagen har spenderats framför datorn. Jag har nämligen pluggat körteori hela dagen och måste säga att jag är väldigt trött i huvudet nu. Jag avbröt pluggandet en stund och gjorde chokladbollar (ett väldigt bra beslut) för jag var så otroligt sötsugen. När jag pluggat klart bestämde jag mig för att gå en promenad. Jag gick ungefär 6km vilket var otroligt skönt. Att gå ut i den friska luften efter att ha suttit framför en dator en hel dag är typ den skönaste känslan.

Igår var jag på 18 års fest hos Inez vilket var hur roligt som helst! Jag kände bara 1/3 ungefär så det är alltid kul med lite nytt folk. Bortsett från det pluggade jag hela dagen igår också så min helg har inte varit jätteintressant...

Varför jag pluggar så mycket just nu är på grund av att mina kommande veckor är så sjukt jobbiga. Jag håller på att ska ta körkort, kommer ha massa prov (3 stycken på en och samma dag), inlämningar och även projektvecka (inspelning) på skolan. Mer om detta kommer senare när det närmar sig, men så ni förstår varför bloggandet inte får lika stor plats under en period.

Likes

Comments

"Women are leaders everywhere you look—from the CEO who runs a Fortune 500 company to the housewife who raises her children and heads her household. Our country was built by strong women, and we will continue to break down walls and defy stereotypes." - Nancy Pelosi

“I'm tough, I'm ambitious, and I know exactly what I want. If that makes me a bitch, okay.” - Madonna

“A feminist is anyone who recognizes the equality and full humanity of women and men.” - Gloria Steinem

"Feminism isn't about making women stronger. Women are already strong. It's about changing the way the world perceives that strength." - G.D. Anderson

VI SKA TA PLATS, VI SKA HÖRAS OCH VI SKA VÄXA. FÖR TJEJER, VI KAN!

Likes

Comments