Header

"Women are leaders everywhere you look—from the CEO who runs a Fortune 500 company to the housewife who raises her children and heads her household. Our country was built by strong women, and we will continue to break down walls and defy stereotypes." - Nancy Pelosi

“I'm tough, I'm ambitious, and I know exactly what I want. If that makes me a bitch, okay.” - Madonna

“A feminist is anyone who recognizes the equality and full humanity of women and men.” - Gloria Steinem

"Feminism isn't about making women stronger. Women are already strong. It's about changing the way the world perceives that strength." - G.D. Anderson

VI SKA TA PLATS, VI SKA HÖRAS OCH VI SKA VÄXA. FÖR TJEJER, VI KAN!

Likes

Comments

Hej hej!

Den här dagen har varit otroligt seg måste jag säga. Inte för att vi gjort så mycket jobbigt på lektionerna (vi hade en mjukstart kan man säga), men jag har bara varit så trött.

Vi fick i alla fall tillbaka både matteprovet och fick veta betyget i svenskan (litteraturområdet). Svenskan gick jättebra och matten helt okej. Jag är ändå nöjd!

I helgen ska jag vara med kompisar och sen bara ta det lugnt. Ladda upp inför ännu en skolvecka helt enkelt.

Jag har även bokat in tid för uppkörning och teoriprov nu. Jag är väldigt nervös men taggad på samma gång. Jag har verkligen sett framemot körkortet under en lång tid och nu är det bara en månad kvar...

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare idag skulle min kompis klippa mig. Detta var väldigt behövligt vilket ni tydligt ser på första bilden. Såhär blev i alla fall resultatet och jag blev supernöjd. Det känns verkligen så mycket fräschare nu.

Tack Elina för klippningen! :)

Likes

Comments

Hej hej!

Idag är det måndag och jullovet börjar närma sig sitt slut. Jag börjar skolan igen på onsdag vilket ändå känns helt okej. Jag tycker väl om att ha en plan och struktur kring mina dagar. När jag är ledig är jag helt enkelt väldigt dålig på det. Jag sover alldeles för länge, sitter framför youtube/netflix i timmar och får sedan på kvällen dåligt samvete för att jag inte gjort något vettigt alls under dagen.

Idag steg jag därför upp strax efter 8 för att inte sova bort hela dagen. Jag gjorde frukost och satte mig sedan för att rita. Jag har ärligt talat inte ritat seriöst på ett och ett halvt år. Jag vet inte varför eftersom jag verkligen tycker det är roligt. Men igår tog jag fram mitt ritblock och mina pennor för att ge det ett försök. Resultatet ser ni nedanför texten och jag kan väl säga att jag blev rätt nöjd. Det var alltså flätan som var fokuset, inte kroppen. Jag han inte börja med skuggningen på ryggen så mycket igår, så bilden är därför inte klar än, men ville ändå visa. :)

Till lunch gjorde jag räkpasta och värmde på ett bröd till det. Snabbt och gott helt enkelt.

Nu tänkte jag nog göra någon sorts träning, förmodligen en promenad på löpbandet för att sedan hinna ta en dusch innan klockan tre. Då ska jag nämligen gå till min granne (och nära kompis) för att klippa mig! Hon går andra året på frisörlinjen och på så sätt kändes det mycket smidigare (och mer ekonomiskt) att gå till henne. Det är dessutom väldigt kul för då får jag prata med henne om allt som nu hänt i våra liv. Resultatet kommer i alla fall komma upp här på bloggen ikväll så håll utkik!

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Som ni kanske märkt har jag gjort om min design här på bloggen. Jag kände att jag ville ta bort spalten på vänster sida och istället ha rubriker under headern. Personligen är det något jag föredrar, detta eftersom inläggen då får mer yta på bloggen och bilderna hamnar i fokus. Detta gjorde jag i alla fall igår och jag blev rätt nöjd. Jag kanske kommer göra om headern, men vi ser väl. :)

Efter jag gjort klart designen passade jag på att träna. Jag cyklade 1 mil på träningscykeln vilket var ett bra sätt att röra igång kroppen lite. Efter middagen for jag sedan till Maja för att spendera kvällen med henne, Felicia och Klara. Vi hade det verkligen jättetrevligt. Älskar dessa människor så otroligt mycket.

Jag vill också passa på att gratta min älskade mamma som fyller år idag. :)

Ha det så bra så hörs vi!

Likes

Comments

Igår åkte jag skridskor med Inez på sjön. Om vi bortser från all motvind var det jätteroligt, men väldigt jobbigt. Om vi hade åkt hela rundad hade det varit 2 mil, men vi vek av och åkte endast 8 km. Detta var dock mer än lagom, för trötta var vi. Men vem vet, nästa gång blir det kanske 2 mil?

Ikväll ska jag vara med några kompisar vilket kommer bli jättekul. Vi ska vara hos Maja och bara ha det trevligt.

Vad ska ni göra idag? :)

Likes

Comments

Hej hej!

Jag kom nyss hem från stan efter att ha haft körlektion. Vi gjorde en säkerhetskontroll av bilen och körde sedan högfartsväg (avfart och påfarter). Nu sitter jag hemma och tar det lite lugnt. Vi är nämligen bjudna på middag hos grannarna ikväll, så jag tänkte snart duscha och göra mig lite finare. :)

Annars har jag inte gjort så mycket. Vaknade kring 11 och gjorde sedan en jättegod brunch. Mackor med fetast, ruccola, pesto, olivolja och lite svartpeppar. Det kommer jag absolut göra fler gånger.

Hoppas ni får en fin kväll! :)

Likes

Comments

Hej hej!

Gårdagen spenderades i stor utsträckning av teoriplugg (inför körkortet). Jag avbröt dock pluggandet en stund med en promenad runt sjön på 5 km. Det som var lite jobbigt var dock att min telefon dog efter jag gått en bit (jag lyssnade på podcast) så det blev lite tråkigt. Det var också väldigt mörk ute och där jag bor finns det inte så mycket gatulysen, jag kan ju säga att det är tur att jag inte är mörkrädd. ;)

Kvällen idag ska spenderas med min kompis. Vi ska laga middag ihop och bara prata av oss lite. Kommer nog bli en mysig kväll.

Vad ska ni göra ikväll?

Likes

Comments

Först vill jag bara säga gott nytt år till er alla!

Min nyårsafton blev verkligen lyckad måste jag säga. På dagen badade vi isvak tillsammans med några andra familjer. Detta har varit tradition dom senaste tre åren och jag måste säga att det är är toppensätt att avsluta året på. Kanske låter konstigt att säga att det är skönt men så är det faktiskt. Det sägs vara bra för hälsan också eftersom man först chockar kroppen med kylan och sedan sätter sig i en varm bastu. Jag tycker i alla fall om det.

Sen när vi badat klart åkte vi hem och jag gjorde mig i ordning för kvällen. Jag skulle nämligen fira med några kompisar i stan. Kvällen blev i alla fall väldigt lyckad. Jag kände bara hälften av dom jag skulle umgås med, men alla var verkligen supertrevliga. Vi åt trerätters och hade det allmänt trevligt. När tolvslaget närmade sig tog vi en buss ner på stan för att se på fyrverkerierna.

Efter fyrverkerierna hängde vi kvar på stan ett tag och när vi blev less åkte vi hem till Tilda för att sova. En otroligt rolig kväll måste jag säga!

Hade ni en bra nyårsafton? :)

Likes

Comments