Header

- Lite sjaskiga bilder ur telefonen -

Hej!

Sitter nu på det sedvanliga gungande tåget hem till Göteborg och försöker motivera mig själv att plocka upp läxboken, men det är ännu en stund kvar så jag skjuter det åt sidan ett tag till. Tänkte istället uppdatera lite med dagsfärska bilder tagna med djupfrysta fingrar. Nu har det alldeles precis blivit mörkt och det märks att det börjar bli ljusare igen, tack och lov. Jag kan tänka mig att direkt hoppa från vädret nu, minusgrader, direkt till femton plusgrader utan allt det där slaskiga Göteborgsvädret som präglar februari och mars med blöta vindar. Någon annan som håller med?

I morgon är det i alla fall måndag, hoppas att alla haft en bra vecka och är någorlunda taggade på en ny. Jag längtar till fredag, som alltid, och helg minst sagt. Hörde någonting om bio, vet dock ej vilken film det snackades om så vi får se. Ha det bra,

//Oscar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilder övrigt, Lov

- Ingen snö på julafton, men bättre sent än aldrig en vecka efter det tidigare nämnda. -

Hej!

Första inlägget för 2018 då! Kan medge att jag under de senaste månaderna varit fokuserad på tusen andra saker, vilket lett till att jag inte riktigt prioriterat att lägga upp någonting här. Nu efter ett långt jullov fullt med aktiviteter så har jag hunnit falla tillbaka lite och kunnat göra lite vad jag vill, däribland fota. Det är fortfarande några dagar kvar, då skolan startar igen den 9:e januari för mig och många andra. Jätteskönt! Trots att vara ledig är toppen så ser jag fram emot våren och vad som kommer efter den, alltså sommaren. Just nu är det dock fortfarande vinter och kring nyår kom det lite snö (!!!) där jag firade och självklart blev det lite bilder och bevis på det. Själv tycker jag att det är svårt att få till bilder när man väl står i ett ymnigt snöfall och ska få fokus samt skärpa. Helst också utan att kameran blir täckt av snö och sedan genomdränkt...

Idag, söndag, så skiner solen och därför ska jag ut en sväng innan näsan stoppas ner i en skolbok. Hoppas att alla haft ett bra lov som varit lediga tills nu!

//Oscar

Likes

Comments

Coffee

Hej! Efter en runda på stan fick det bli en fika på ett ställe som hette Henrys Bageri, där jag varit en gång innan. Det var minst lika trevligt denna gång, nu när vi dessutom var fler! Sedan kan man ju inte fika utan att ta kort, så det blev en snabb plåtning med telefonen. I övrigt ligger kameran som vanligt och dammar, vilket är ganska tråkigt, men nu det senaste har inte tiden funnits till på samma sätt. När solen går ner så tidigt och mörkret är det som dominerar under ett dygn så hinner man knappt ut och knäppa något innan det är kolsvart, absolut inte på veckodagarna.

I alla fall, så hade jag eventuellt tänkt få köpt några julklappar idag, men jag hittade ingenting som kändes relevant. Nu är det ju bara en vecka kvar (!!!) till första advent, så det börjar kännas lite svettigt... Så jag hoppas det löser sig!

//Oscar

Likes

Comments

Lov

Hej! Nu är det höstlov och jag tar det på fullt allvar. Idag har jag stigit upp tidigt och kommer ta vara på den kommande dagen, precis som dagarna innan. Jag känner att det är viktigt att inte bara sitta ut tiden man har när man är ledig, jag vill göra saker, men som ändå är lättsamma. Det har jag verkligen gjort hittills! I måndags fick jag kliva upp och dra på varma kläder, för då var målet med dagen att fångs fisk! Så värst många sådana blev det ej, men det var en fin förmiddag och lunch ute i solen. Några flammande bilder blev det också!

Hoppas att alla har ett bra höstlov, det har verkligen jag! Men imorgon och dagen efter det så blir det faktiskt lite jobb, men förmodligen också en del studier. Jag hälsar till alla som lider utomlands i värmen, ha det bra!

//Oscar

Likes

Comments

Bilder övrigt

Med bilder från förra helgen så välkomnar jag en ny helg, för imorgon är det fredag igen! Det känns som om jag lägger upp bilder som jag bara har liggandes just nu sedan tidigare, men det har blivit så eftersom jag inte varit så flitig med att föra över bilder från kameran det senaste... Men idag fick jag tummen ur och öppnade upp datorn. Bilderna som syns här blev jag väldigt nöjd med, speciellt den andra med blåklinten. Inte bara resultatet efter ha tagit bilden utan också själva innehållet. Det är trots allt lite lustigt att hitta vildvuxen blåklint i mitten på oktober!

Som kanske syns så har denna ett grumligt skikt över sig, vilket såklart är meningen. Jag har det senaste testat att redigera mina bilder olika för att försöka hitta något nytt och jag tyckte att detta passade för denna bilden. Jag vet att många gör detta och jag tycker det blir skitsnyggt på andras foton, så jag tänkte testa själv också!

Nu under hösten och vintern har jag tänkt att jag ska samla på mig lite bilder och försöka få till något ”projekt” eller liknande och sedan presentera det till våren. Detta är i första stadiet och bara för skojs skull, så det är inte säkert att det ens blir något haha! Men det hade varit kul att pilla med något sådant när man har tid över. Det skulle vara bilder på vad som helst, porträtt, natur, landskap osv. Naturligtvis så ska de vara sammankopplade på något sätt, men självständigt berätta något eget. Vill ni se hur det går får ni helt enkelt hålla ögon och öron öppna här och på Instagram!

//Oscar

Likes

Comments

Hej! Idag är det fredag och sitter just nu och rullar in i helgen, vilket inte är helt dumt. Veckorna försvinner in i en enda klump och jag känner verkligen att jag har svårt att hålla isär veckodagarna och veckorna i helhet. Oktober är redan här, eller rättare sagt, halva månaden har alldeles strax gått och det är snart dags för lov igen. Helg sjukt hur snabbt tiden går just nu! Det känns som det igår var den 4:e oktober och kanelbullens dag, men det är en och en halv vecka sedan haha! Efter skolan den dagen så fick jag inspiration så jag bestämde mig för att sätta en deg. Så det blev två plåtar med lite större bullar! Det är inte mycket som är bättre än just kanelbullar när de är precis nyutkomna ur ugnen, lite halvt varma. Men innandess det var dags att provsmaka släpade jag fram kameran och knäppte några kort, utan dokumentering så har man ju egentligen inte fullbordat arbetet?

Men nu är det dags att ta helg så vi hörs!

//Oscar

Likes

Comments

En söndag i januari

Vinterns bilder

Henrys bageri