Header

Lov

Hej! Nu är det höstlov och jag tar det på fullt allvar. Idag har jag stigit upp tidigt och kommer ta vara på den kommande dagen, precis som dagarna innan. Jag känner att det är viktigt att inte bara sitta ut tiden man har när man är ledig, jag vill göra saker, men som ändå är lättsamma. Det har jag verkligen gjort hittills! I måndags fick jag kliva upp och dra på varma kläder, för då var målet med dagen att fångs fisk! Så värst många sådana blev det ej, men det var en fin förmiddag och lunch ute i solen. Några flammande bilder blev det också!

Hoppas att alla har ett bra höstlov, det har verkligen jag! Men imorgon och dagen efter det så blir det faktiskt lite jobb, men förmodligen också en del studier. Jag hälsar till alla som lider utomlands i värmen, ha det bra!

//Oscar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilder övrigt

Med bilder från förra helgen så välkomnar jag en ny helg, för imorgon är det fredag igen! Det känns som om jag lägger upp bilder som jag bara har liggandes just nu sedan tidigare, men det har blivit så eftersom jag inte varit så flitig med att föra över bilder från kameran det senaste... Men idag fick jag tummen ur och öppnade upp datorn. Bilderna som syns här blev jag väldigt nöjd med, speciellt den andra med blåklinten. Inte bara resultatet efter ha tagit bilden utan också själva innehållet. Det är trots allt lite lustigt att hitta vildvuxen blåklint i mitten på oktober!

Som kanske syns så har denna ett grumligt skikt över sig, vilket såklart är meningen. Jag har det senaste testat att redigera mina bilder olika för att försöka hitta något nytt och jag tyckte att detta passade för denna bilden. Jag vet att många gör detta och jag tycker det blir skitsnyggt på andras foton, så jag tänkte testa själv också!

Nu under hösten och vintern har jag tänkt att jag ska samla på mig lite bilder och försöka få till något ”projekt” eller liknande och sedan presentera det till våren. Detta är i första stadiet och bara för skojs skull, så det är inte säkert att det ens blir något haha! Men det hade varit kul att pilla med något sådant när man har tid över. Det skulle vara bilder på vad som helst, porträtt, natur, landskap osv. Naturligtvis så ska de vara sammankopplade på något sätt, men självständigt berätta något eget. Vill ni se hur det går får ni helt enkelt hålla ögon och öron öppna här och på Instagram!

//Oscar

Likes

Comments

Hej! Idag är det fredag och sitter just nu och rullar in i helgen, vilket inte är helt dumt. Veckorna försvinner in i en enda klump och jag känner verkligen att jag har svårt att hålla isär veckodagarna och veckorna i helhet. Oktober är redan här, eller rättare sagt, halva månaden har alldeles strax gått och det är snart dags för lov igen. Helg sjukt hur snabbt tiden går just nu! Det känns som det igår var den 4:e oktober och kanelbullens dag, men det är en och en halv vecka sedan haha! Efter skolan den dagen så fick jag inspiration så jag bestämde mig för att sätta en deg. Så det blev två plåtar med lite större bullar! Det är inte mycket som är bättre än just kanelbullar när de är precis nyutkomna ur ugnen, lite halvt varma. Men innandess det var dags att provsmaka släpade jag fram kameran och knäppte några kort, utan dokumentering så har man ju egentligen inte fullbordat arbetet?

Men nu är det dags att ta helg så vi hörs!

//Oscar

Likes

Comments

Hej! It has been a while, men nu tänkte jag bara kolla in lite en sväng. Har helt glömt bort att varken ta kort eller lägga upp något, därav ett litet glapp. Men igår när jag kom hem från skolan och affären så tänkte jag att jag kanske skulle testa, så det fick bli på en liten flaska. Försökte vara lite vågad och testa på en rolig smak, men jag vet inte hur galen jag var. Är i alla fall glad att jag inte gick den säkra vägen och valde hallon typ haha...

Den senaste tiden har flutit på fort och det är snart oktober (!), förstår knappt det och vädret svänger fram och tillbaka. Förra veckan, 8 grader, denna veckan 18 grader. Man vet ju liksom inte vad man ska göra, är det höst eller inte? Jag tror det sistnämnda eftersom lovet sakta men säker börjar närma sig igen. Några spännande planer inför det har jag inte som jag kan avslöja!

Nu ska jag fortsätta plugga så vi hörs av!

//Oscar

Likes

Comments

Göteborg + omnejd

- En trädgård i närheten av där jag bor som jag verkligen gillar, så fint och lantligt, nästan mitt inne i stan! -

God morgon! Fredag är det idag och jag är peppad eftersom det för mig betyder en kort skoldag! Det resulterar naturligtvis i mer slapp än vanligt i slutet av dagen haha! Jag och klassen måste gjort något gott eftersom vår tidigaste dag är just idag, det är ingen som klagar... Bilderna i kamerarullen är vid det här laget redan förbrukade, så jag fick fiska fram några gamla överblivna bilder från några veckor tillbaka, faktiskt från en fredag. Så inte helt out of place! De här tog jag en kväll under en promenad runt i kvarteret och framförallt på ungefär samma ställe, som sagt i någons trädgård, som jag inte känner. Jag kanske är lite väl snokande av mig, men jag hoppas jag har en god ursäkt om någon skulle ifrågasätta mig hehe... Ett bildskönt ställe anser jag i alla fall att det är! Jag hoppas däremot att jag får användning för kameran nu under de kommande dagarna när jag är ledig, om vädret tillåter sådana aktiviteter. Ha en riktigt bra helg så hörs vi snart igen!

//Oscar

Likes

Comments

Coffee, Helg, Göteborg + omnejd

Hej! Ännu en vecka har blåst förbi och söndagen har mer eller mindre passerat vid det här laget, klockan är ungefär fyra och dagens sista kopp kaffe är redan urdrucken. För ovanlighetens skull blev det en espresso på Le Pain Français, vid Övre Husargatan i Linné. Enligt mig är det den bästa i staden, dels för att det är den ursprungliga caféet, men också för att den är lite avlägsen, inte speciellt mycket folk osv. Jag och pappa strandade där för en lättare lunch/fika idag innan det blev dags att sätta sig med skolarbete för min del, hemma. Så det sistnämnda är väl egentligen planen för resten av dagen samt att titta ut och se gula löv blåsa förbi. Har jag tur regnar det inte och det kan bli risk för ett träningspass, men vi får se. Sedan startar nästa vecka imorgon och man längtar redan till nästa helg? Helt sjukt hur fort tiden går, nästa vecka har jag redan gått i skolan i en månad när det egentligen känns som sommarlovet inte riktigt tagit slut... Eller så lever jag bara på förhoppningar haha!

//Oscar

Likes

Comments

Rök från björkved

Framöver

Bättre sent än aldrig