Header

Göteborg + omnejd

- En trädgård i närheten av där jag bor som jag verkligen gillar, så fint och lantligt, nästan mitt inne i stan! -

God morgon! Fredag är det idag och jag är peppad eftersom det för mig betyder en kort skoldag! Det resulterar naturligtvis i mer slapp än vanligt i slutet av dagen haha! Jag och klassen måste gjort något gott eftersom vår tidigaste dag är just idag, det är ingen som klagar... Bilderna i kamerarullen är vid det här laget redan förbrukade, så jag fick fiska fram några gamla överblivna bilder från några veckor tillbaka, faktiskt från en fredag. Så inte helt out of place! De här tog jag en kväll under en promenad runt i kvarteret och framförallt på ungefär samma ställe, som sagt i någons trädgård, som jag inte känner. Jag kanske är lite väl snokande av mig, men jag hoppas jag har en god ursäkt om någon skulle ifrågasätta mig hehe... Ett bildskönt ställe anser jag i alla fall att det är! Jag hoppas däremot att jag får användning för kameran nu under de kommande dagarna när jag är ledig, om vädret tillåter sådana aktiviteter. Ha en riktigt bra helg så hörs vi snart igen!

//Oscar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Coffee, Helg, Göteborg + omnejd

Hej! Ännu en vecka har blåst förbi och söndagen har mer eller mindre passerat vid det här laget, klockan är ungefär fyra och dagens sista kopp kaffe är redan urdrucken. För ovanlighetens skull blev det en espresso på Le Pain Français, vid Övre Husargatan i Linné. Enligt mig är det den bästa i staden, dels för att det är den ursprungliga caféet, men också för att den är lite avlägsen, inte speciellt mycket folk osv. Jag och pappa strandade där för en lättare lunch/fika idag innan det blev dags att sätta sig med skolarbete för min del, hemma. Så det sistnämnda är väl egentligen planen för resten av dagen samt att titta ut och se gula löv blåsa förbi. Har jag tur regnar det inte och det kan bli risk för ett träningspass, men vi får se. Sedan startar nästa vecka imorgon och man längtar redan till nästa helg? Helt sjukt hur fort tiden går, nästa vecka har jag redan gått i skolan i en månad när det egentligen känns som sommarlovet inte riktigt tagit slut... Eller så lever jag bara på förhoppningar haha!

//Oscar

Likes

Comments

Coffee, Helg

God morgon och glad måndag! Hoppas att alla haft en bra helg, det har verkligen jag, helt bortkopplad från verkligheten, det är ett måste ibland... Känner att det jag tankar upp här på bloggen nu för tiden mest är bilder på fika, men det är väl egentligen det man lever för? Man jobbar, sedan tar man rast - och ja - fikar. Man lever för helgen och fika, det har jag kommit fram till. En morgon som denna så drömmer jag mig tillbaka till lördags, när vi stannade förbi hos mormor, med bröd, brie och butterkaka. Satt i trädgården och åt i några timmar, klappade katt och plockade sedan svamp på vägen tillbaka till Göteborg igen. Laddade för att orka ta sig igenom veckans vardagar utan problem. Man blir ju inte mycket lyckligare när man öppnar väder-appen och bara ser regnmoln, men men. Hösten är väl kommen? Därför kommer det nog dyka upp lite tillbaka-blicksbilder den kommande tiden, tills himlen spricker upp igen och bjuder ut i solen. Tills dess hörs vi,

//Oscar

Likes

Comments

Mat, Göteborg + omnejd

Hej, igen efter ett tag! Idag tänkte jag att det var dags att uppdatera igen nu när jag kommit igång igen med de vanliga rutinerna, då skolan började idag. Det blev en väldigt kort uppstartsdag, så jag har redan varit hemma i över en timme - skönt! Imorgon väntar en aktivitet med skolan innan det blir helg och ledigt igen, ännu bättre! Bilderna är däremot från en annan dag, tidigare i veckan, när jag med trevligt sällskap var på Da Matteo för första gången på Magasinsgatan. Trevligt ställe, men mycket folk!

Ha det så fint så länge så hörs vi,

//Oscar

Likes

Comments

RESA

- Första stoppet var Harstena för en natt -

Hej! Det blev ett tag sedan jag lade upp någonting här, men det har inte funnits speciellt mycket tid över att tanka upp någonting! En dag efter jag kommit hem från Schweiz så stationerades jag på en segelbåt för en dryg vecka, vilket också var en av sommarens höjdpunkter. Därför tänkte jag också dra en kort resumé på detta haha...

Det blev mycket stopp i naturhamn längs den östra kusten och bilderna precis ovan kommer från en sådan, vid namn Gubbö Kupa, som var en av de bästa på vägen. Hela veckan var det mycket bad och mycket tid att slappa i solen med en bok i näven!

Innan målet blev Göta Kanal så blev det ett stop på en liten ö som hette Håskö, där vi gick och köpte glass i ett mindre samhälle. Blåsigt med väldigt fint ändå!

Innan jag fick mönstra av efter nio givande dagar så fick jag även vara med om att för första gången slussa, genom hela Göta Kanal. Väldigt intressant och många slussar att ta sig igenom haha! Men faktiskt väldigt roligt, med stopp i bland annat Söderköping fick vi fina dagar och ännu finare kvällar med toppenväder! Prima! I Motala blev jag upphämtad av mormor och mamma och fick köra hela hem till Göteborg med stopp i Gränna för lunch vid Vättern.

Sammanfattningsvis vill jag kalla detta en väldigt bra resa, trots att det varit inom Sveriges rikes gränser, det är inget man ska underskatta! Jag har aldrig varit speciellt mycket på östkusten, men jag är glatt överrraskad! Varken brännmaneter eller sjötulpaner underlättade badandet hehe!

Nu återstår några veckor hemma innan skolan börjar på nytt på höstens kant!

//Oscar

Likes

Comments

RESA

Hej! Sitter nu i bilen på väg upp genom Tyskland med destination Sverige! Ska faktiskt bli skönt att komma hem även fastän det är roligt att resa! Sista hela dagen vi hade i Schweiz var torsdagen, då vi åkte till Nyon! Där åt vi lunch innan vi gick ner till piren och badade i några timmar innan det var dags att åka till festivalen Paleo, som var dagens höjdpunkt. Det var en festival av ett helt annat slag och det som var så roligt var att det var så mycket olika människor! Jag lärde mig något nytt under kvällen, och det var att tanter över 70 lyssnar på fransk rap! Sjukt kul att se dem släppa loss under MHD! När kvällen blivit morgon åkte vi hem och sov i några timmar innan det var dags att sätta sig i bilen mot Kassel där vi sov i natt.

Nästa stopp är Malmö!

//Oscar

  • RESA

Likes

Comments

En inblick i någons trädgård

Höstgula löv

Måndag morgon