Det som började med att jag skulle göra en bild av kol var faktiskt inte min egen idé, utan Pernillas. Men allt på bilden har jag kommit på själv, eftersom att jag försökte likna mig själv så var det egentligen inte speciellt mycket att komma på. Jag ritade även motorcrosshjälm för att beskriva mig själv litegrann vilket var min egen idé. Jag valde även att skugga en del av bilden, då jag sätt andra som skuggar deras bilder och det är väldigt coolt tycker jag. Till en början då var min tanke att jag bara skulle teckna en bild på ett ansikte, och sedan så slutade det med att jag tecknade en bild av mig själv och mitt intresse.

Det var väldigt svårt att komma igång, men jag testade många gånger innan jag började att skapa min "riktiga" bild.

En hel del gånger hände det faktiskt att det inte riktigt gick som jag själv ville, men vilket inte är speciellt konstigt då det var första gången jag testade på detta. Det svåra var mest att få till alla formerna på ansiktet så att det skulle bli någorlunda likt mig själv. Det var även svårt att få fram de olika valörerna i bilden så att dem stämde bra överens.

Om jag hade gjort om allt igen så hade jag definitivt gjort på ett annat sätt. Jag hade varit mycket mer noggrann och försökt få den att bli mer lik mig själv, jag hade även målat en skiss på papperet med blyerts först så att jag ser att jag är nöjd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här blev det slutliga resultatet av min bild, efter mycket svett blod och tårar. Mitt budskap med bilden var identitet så här är en bild som jag försökt få att likna mig själv en hel del. Jag har även valt att lägga in en motorcrosshjälm då jag kör cross och det är en stor del av min identitet.

Likes

Comments

Idag så har jag börjat teckna min bild, jag har gjort om det ett antal gånger då det inte är så lätt. Jag ska göra klart den nästa lektion och förhoppningsvis så är den mycket snyggare då än nu.

Likes

Comments

Idag så har jag gjort min planering och även testat det jag ska göra. Min bild blev inte så lyckad som ni kanske ser men det är ju som sagt bara en test, så nästa lektion så kommer jag ju såklart leverera en riktigt fin och bra målning/bild ;)

Likes

Comments

• Mitt tema är natur/miljö.

• Jag har fokuserat på att göra en bild som visar vad man kan göra för att förbättra miljön.

• Jag har inte sökt inspiration någonstans.

• Jag har inte blivit inspirerad utav någonting, jag har inspirerat mig själv.

• Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag kom på
min idé, den bara ploppade upp i huvudet.

• Jag har använt mig utav Photoshop. I Photoshop så gjorde jag ett collage där jag satte ihop flera bilder på samma bakgrund.

• Det jag vill uttrycka är att man ska tänka mer på miljön, hur man ska hjälpa till att förbättra den osv.

• Jag tycker att jag har lyckats bra med mitt uttryck, det är inte svårt att förstå om man kollar på bilden och läser vad det står.

• Jag hade inte direkt några problem, men jag tycker att det var svårt med Photoshop i början eftersom att det var första gången jag använde mig utav det. Hur jag löste det problemet var enkelt, jag bara fortsatte klippa och klistra och sedan så lärde jag mig under tiden.

• Jag är nöjd med att jag lyckades få ihop bilden relativt snabbt, då jag började använda Photoshop på en av de sista lektionerna som vi hade till arbetet.

• Jag vet inte riktigt vad för råd jag har, men leta upp bilder som är passande till ditt tema och sedan va kreativ så löser det sig;)


Likes

Comments

Idag så var jag ute o fotograferade en liten stund sedan så har jag inte gjort så mycket mer eftersom att det var strul med datorerna. Men i slutet av lektionen fick jag tillslut chansen att börja använda mig av Photoshop, vilket var ganska så roligt men även svårt.
😛

Likes

Comments

Eftersom att jag glömde att göra mitt blogginlägg förra lektionen så kommer det två idag istället.

Förra lektionen så letade jag upp foton på internet till mitt projekt. Jag var även ute och fotograferade, vilket var väldigt bra då jag tog många bilder som passade till mitt projekt.

Likes

Comments

Hej!

Idag så har jag gjort min planering och bestämt vad jag ska arbeta med, mitt val blev miljö/natur. Jag ska använda mig utav bilder som visar miljöns dåliga sida och sedan photoshoppa ihop dem till ett kollage. Jag har även börjat lite lätt på min tankekarta som jag ska fortsätta att utveckla nästa lektion.

Likes

Comments