Tack för allt stöd och alla fina meddelanden jag får, det värmer verkligen och hjälper mig vidare. Jag nämnde tidigare att jag mådde bättre, trodde jag ja. Igår hade jag ett enormt bakslag vilket resulterade i panik, ångest, hemska känslor och tankar. I morse var jag på Ylab, träning och prat och jag förstår att även fast det känns tungt så har jag tagit ännu ett steg i rätt riktning. Jag har släppt kontrollen och låtit rädslan komma fram. Mycket av det jag känner, paniken och de jobbiga känslorna kommer för att jag är i energibrist. När jag tänker efter på vad jag åt igår är det inte mycket att hurra för.. Yoghurt, lite flingor, yoghurt igen och sedan en liten middag.

Min uppgift nu framåt är att äta potatis till lunchen och innan jag somnar ett glas med varm mjölk och en banan. Det kommer att ge effekt. Jag hoppas på det. Att kroppen kan reagera så starkt? Det hade jag ingen aning om. Ät försjutton, ät om du vill träna!

Lite om ångest och banan och L-theanine.

L-theanine finns i grönt te och är en aminosyra. Den har visat sig hjälpa bra mot just ångest och den sänker blodtrycket. Läs mer här: www.sciencedirekt.com/Science/article/pii/S0924224499000448

Serotonin och dopamin har en komplex relation i våra hjärnor men båda signalvägarna går ut i hjärnans framlob och påverkar därför vårt beteendevetare hög grad. Negativa tankar, låg självkänsla, blyghet, rädsla, sömnproblem, panikattacker etc. ÄR ett tecken på obalans, det är inte abstrakt eller psykiskt utan högst konkret och kemiskt.

Banan är grymt bra har jag förstått! Den innehåller tryptofan som hjärnan bl.a.tillverkar serotonin av (kroppens "må bra" hormon). Kroppen kan inte själv tillverka tryptofan utan vi behöver tillföra det. Genom att dagligen tillföra tryptofan jan vi få bättre sömn och humör. Tryptofan finns, förutom i bananer, i mjölk, kött, ägg och fisk.

Utöver allt detta har jag fryst mitt sats-kort idag och har därmed ingenstans att fly. Efter 10 år med sats känns det vemodigt men förhoppningsvis blir det bättre och bättre.

Avslutar med kloka ord från en vän: "se maten som din medicin nu, när man är sjuk tvekar man aldrig att äta sin medicin för att bli frisk igen och så måste du tänka ned barn nu. Banan och mjölk är din medicin"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments