Header

Vardagsbetraktelser

Vi ska förflytta oss från en tråkig studie-tistad till torsdagen förra veckan. När jag och Fanny tog en tur på Balck!

Varsin smarrig kaffe och varsin bulle, gjorde för en kanonupplevelse!

Fanny var kalasvacker som alltid!

Vi satt i godan ro och njöt av vårt kaffe och pratade sådär härligt mycket som vi brukar göra.

Jag hade såklart med mig min bok. (Pssst, recension på Stalker ligger i inlägget här under)

Balck är helt klart ett av mina favvoställen att läsa på!

Mycket mer än så hände väl egentligen inte under torsdagen. Det var lugnt och behagligt. Sådär som jag kan tycka mitt-i-veckan-dagar ska vara!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kläder

En liten OOTD såhär på onsdags-förmiddagen. Ja! Det kör vi på! Idag har jag varit produktiv så jag känner för bekvämlighet på dagens seminarium!

Kör på mina superbekäma byxor från H&M! Riktigt snygga i en pang-blå färg! Till detta en vanligt instoppad linne från Gina och en stor oversized stickad vit kofta från Lindex!

Upptill blev det också jävligt relaxed. Bara lite concealer, ögonbryn och mascara. Nothing fancy! Ikväll väntar ett spinningpass! Som jag längtar!

Likes

Comments

Böcker

Ytterligare en bok kvar att bocka av! Denna gången de böcker jag verkar flyga igenom snabbare än någon annan. Ja! Det är dags för en ny bokrecension på Keplers böcker om Joona Linna!

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.

Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.

Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne.
Lås dörren, dra för gardinerna - thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med en ny bladvändare.

"...välgjord underhållning i hög fart..." DN

Usch det är bara så jag ryser av att läsa den där baksidestexten. Speciellt det sista stycket. Haha!
Detta är den femte boken i serien om Joona Linna, i förra boken försvann han spårlöst och i denna boken möter vi honom igen tillsammans med ett nytt team. Att återigen skriva ett Kepler skriver med träffsäkerhet, enorm spänning och fantastiskt språk börjar kännas överflödigt. Det är helt fantastiska böcker och det har Kepler bevisat gång på gång!

Den här boken var läskig! Okej, fett läskig. Det var så jag var tvungen att fråga mig själv om de andra Keplerböckerna verkligen varit så klena...? Jag vågade inte läsa Stalker efter att det blivit mörkt. Men det fick ju sin förklaring, jag bor ju faktiskt själv nu. Så lästiden fick bli under dygnets ljusa timmar eller när jag var hemma hos mamma eller Per.

Men ja, den här boken var riktigt obehaglig. Perfekt Oktoberläsning i denna skräckens månad. Som i alla böcker av Kepler var den väldigt grafisk men den här kanske mer än de andra. Det gjorde mig faktiskt glad att tvisten kom i att förövaren var kvinna. Det var en kvinna som stalkade! Fram tills den tvisten avslöjades såg nog alla läsare en manlig förövare. Speciellt eftersom det var ett sådant grovt övervåld mot de kvinnliga offer som boken behandlade.

Jag älskade faktumet att Jackie var blind. Hon blev, för mitt inre öga, en väldigt elegant kvinna. Det var också spännande att läsa genom hennes synvinkel och jag kände mig verkligen blind, utelämnad och lite naken när jag läste ur hennes perspektiv. Att vi dessutom fick återse Erik Maria Bark som vi fick följa i första boken, Hypnotisören, var väldigt roligt. Dock är han en karaktär jag fick ganska svårt för under Hypnotisören, jag fastnade inte för hans karaktär. Lite typsik gubbig, snubbig lite lik min pappa i sättet jag läste hans kapitel. Men hur de vävde in Erik i boken var otroligt smart för vi bryr oss om honom. Att återkomma till en karaktär skapar direkt ett band med denne. Boken hade inte blivit samma sak utan hans karaktär.

Det var en bok som hade mig sittandes på soffkanten genom hela tiden! Det kan jag lova. Kepler skriver böcker som jag bara plöjer igenom! Aldrig har jag läst böcker med sådan fart som dessa försvinner. Den sista delen som hittills finns är ju Kaninjägaren och den har jag faktiskt. Men den ska jag nog spara lite på, jag får nog ta en lite snällare bok nu för att smälta allt detta blodiga våld.

Likes

Comments

Vardagsbetraktelser

Go'kväll!
Söndag är här igen! Söndag med sitt lugn, ett sista andetag innan nästa vecka drar igång med buller och brak. Med seminarium, inlämningar och lektioner.
Idag har jag typ gjort ingenting. Och fan vad skönt det är, egentligen! Jag har suttit i en stol, i Pers hus och läst. Jag har läst nästan 200 sidor kvar och Keplers Stalker är nästan utläst! Så sanslöst skönt!

Idag har också varit en dag i matens tecken, jag har ätit majssoppa, tacos och hemmagjort äppelkaka! MUMS! Höstsöndag när de är som bäst!

Idag har jag också besökt Pers kusin i deras fantastiska hus! Kändes som att jag fick kliva in i mitt drömhem! Det var häftig planlösning, vackra och neutrala färger och mycket naturligt ljus! Ah! Längtar efter att få rita mitt egna hem en vacker dag!

Men nu ska jag faktiskt sätta mig ner och skriva en artikel! Deadlines, deadlines!

Likes

Comments

Vardagsbetraktelser

Idag är en sån där dag som jag avskydde som barn. Ni vet scenariot, helg och du frågar en av dina föräldrar "Kan vi inte göra något idag?" varpå föräldern svarar "Inte idag, idag är det städdag som gäller"
Som barn förstod du ju verkligen inte varför de vuxna skulle städa på helgen, då var man ju ledig. Men jag förstår verkligen, haha.

Soporna är fulla, så de måste tömmas. Lägenheten skulle må bra av en dammsugning, jag tycker mest att jag går mellan tvättstugan och torkskåpet, samlar stryktvätt jag ska cykla med till mamma och stryka (har ännu inget strykbräde) och diskmaskinen bullrar på.
Sånna här dagar är inge kul, men de är rätt sköna att ha. Avbrottet idag blir några timmars jobb framåt kvällen, det ska bli superkul men utöver det är det hemma där prioriteringen behövs, det och på skolan!!!
Ska snart gå igenom en intervju med min mamma och börja skriva en artikel med de svaren jag fick av henne.

Livet är inte bara roligheter, livet är så mycket mer tråkiga stunder. Speciellt i dagens mediasamhälle vill vi mest bara visa våra välstädade hem, våra roligaste dagar och ge intrycket av att det är vår vardag. Fast så är det ju inte!!
Våra vardagar är precis såhär mysigt tråkiga, när tevattnet kokar nästan hela tiden och diskmaskinens bubblande ligger som en bastrumma genom hela dagen.

Sköna helg, jag tycker om dig än då.

Likes

Comments

Älskar

Till årsskiftet nalkas det ju flytt för min del. Jag ska lämna mina 49 kvadrat till en liten studentlägenhet på 32 kvadrat. Men det känns himla bra ändån! Men nu har ju min pinterest börjat fyllas upp med inspiration! Jag tänker vägghyllor, öppet och ljust för att matcha den öppna planlösningen. Lite rustikt, men främst vitt i raka linjer!

Här kommer vad jag har pinnat på min board "Nya Lägenheten"

Jag vill ju hålla mig fast vid vitt, grått och rosa. Men gröna detaljer tänker jag! Sedan har jag tänkt massor av smarta lösningar!
Åh så roligt det ska bli!

Likes

Comments

Godmorgon allihopa! Allt bra?
Den här veckan visar sig bli en berg-och-dalbana utan dess like. efter värsta flytet i måndags visar sig att jag mindre flyt resterande dagar.
Men igår! Igår tog jag tillbaka positivisten! För då sände jag radio igen!

(Förarbetet, radiomanus tar en himla tid)

Igår satte jag mig med Maja och pratade feminism! På internationella Fick-dagen dessutom! Ett kalasbra samtal, med så sjukt mycket bra och viktigt sagt. Vi pratade om varför Maja är feminism, vad är patriarkatet, vi tipsade om podcasten Penntricket (tips, tips tips) och massor med annat! När den kommer som podd får ni inte missa Normkritisk!

Jag lovar att jag inte var så besvärad som bilden ger sken av! Haha! Feminism är ju ett sjukt viktigt ämne, vi pratade om skillnaden på en radikalfeminist och en extremfeminist, vi tog upp Malala och vi pratade om internationella mansdagen!

Maja tyckte det var roligt och givande också! Vilket för mig är den bästa feedbacken jag kan få! Nu ska det bli sjukt spännande att få klippa podden och höra hur vi lät!
Ojämna veckor, på onsdagar mellan 19-20 kan ni höra spännande intervjuer! Om två veckor kan ni höra en intervju med Hedvig Sävenryd om att vara icke-binär och kampen som hen driver!
Spännande saker!

Likes

Comments

Vardagsbetraktelser

Oh, good times coming up ahead! Idag, eller snarare i morse fick jag ett mail jag längtat efter! Ett mail som förändrar så mycket för mig, stressmässigt, ekonomiskt, hundmässigt, the lot! Idag fick jag ett bekräftelsemail på att jag, den 1 Januari flyttar till en ny lägenhet!

Jag har inte riktigt öppnat mig om problematiken med den lägenheten i vilken jag just nu bor, och jag är inte helt säker på att jag vill det, men det har varit lite svårt för mig att finna mig i denna lägenheten. Där kan vi stanna.

Men den 1 Januari flyttar jag in hos Kalmarhem! Kalas, säger jag! Jag trodde jag skulle spricka av glädje när jag fick mailet med kontraktet skickat!

Utöver det, idag hade jag igen mina älskade hängselbyxor! Har velat ha dem tillsammans med just denna tröjan och den har legat i tvätthögen!

Visst är det gulligt! Känns som att jag borde bo på en gård! A look I love och en del av min kapselgarderob!

Men nu ska jag gotta mig i denna explosiva glädjen! 

Likes

Comments

Böcker

Det var länge sedan jag fick skriva av mig om ett stycke litteratur! Med sina anledningar!

Denna boken har verkligen inte varit lätt att ta sig igenom, den var tyvärr en stor besvikelse för mig!

Denna boken borde ha varit en sväng i skogen på en solig eftermiddag, drygt 300 sidor och en bok jag verkligen velat läsa i flera år! Den har legat på min TBR (To-be-read) sedan 2014 tror jag.

I mitt huvud skulle boken handla om en kvinna som förälskar sig i bilden av Jack The Ripper och försöker leta reda på honom genom hans mord. Var boken så? Nej! Och där har jag väl ingenting att klaga på, vissa böcker är inte vad du tror de är, men gosh denna boken var så satans långsam! Den var 300 sidor!!! 300! Och boken kom igång efter 200 sidor, enligt mig! Det var alltså 100 sidor av boken jag faktiskt uppskattade!

I SJTR får vi följa Audrey Rose, en flicka på 16 år i överklassens London mitt i The Rippers härj. Audrey Rose är mycket intresserad av obduktion och spenderar eftermiddagarna hos familjens stora svarta får, hennes farbror, som är obducent.

Intressanta aspekter av boken var såklart att den behandlade denna flicka som är så intresserad av vetenskap och skenet av boken som feministisk och ett rop på att alla flickor kan vara den de vill vara är såklart otrolig. Tyvärr uppehåller inte författarinnan detta. Bokens huvudroll ackompanjeras såklart av en man.

Jag ska göra en liten omväg för att komma till min poäng, jag är ett stort fan av både The Infernal Devices och The Mortal Instruments, två böcker i samma universum och två bokserier jag verkligen kan rekommendera. I vardera av denna serie får vi följa två väldigt klyftiga och sluga män. William Herondale i The Infernal Devices och Jace Herondale i The Mortal Instruments. Två män med väldigt stora egon som har svårt att uttrycka känslor för de kvinnor de älskar. Deras karaktärer är sjukligt välskrivna och de är verkligen karaktärer som du som läsare faller pladask för. Jag var störtkära i dem båda två.

Den manliga huvudrollskaraktären i Stalking Jack The Ripper, Thomas Cresswell är i många recensioner liknad med både Jace och William och många som gillar både TID och TMI uppmanas att läsa SJTR eftersom Thomas skall vara så lik dem.

ÅH vad jag inte håller med! Thomas Cresswell är ett rövhål och han missgynnar verkligen Audrey Rose som karaktär. Att hävda att hans karaktär är likvärdig med de i TID och TMI gör mig lika arg som de som stöttar bilden av ett förhållande som Fifty Shades of Gray gör mig! Han är så elak mot Audrey Rose och talar om hur hennes känslor tar över och styr hela utredningen om vem som faktiskt är Uppskäraren. Trots att boken avslutar med en känsla av att det är Audrey Rose som löser mysteriet så kommer Thomas Cresswell och stjäl showen, som en mindre omtyckt Sherlock Holmes. Han behövde inte vara så arrogant! Det hade varit mycket trevligare att läsa om en faktiskt stark kvinnlig karaktär!

Kärleksrelationen mellan Thomas och Audrey Rose kändes väldigt forcerad, det enda jag gillade med relationen var att hon faktiskt hade tagit in hur societeten förväntades bete sig. Det var inte acceptabelt för 2 unga som inte var trolovade att faktiskt ha en kärleksrelation, inte kyssas på blanka dagen och det skall boken faktiskt ha cred för. När läsarna väl fick en kyss, under en väldigt adrenalinfylld scen, kändes den mycket välgrundad och något läsarna faktiskt gått och väntat på. Utöver det kändes relationen som något som faktiskt kunde slopats. 

Ytterligare ett problem jag hade med boken var att den kändes osäker mot vilken målgrupp den faktiskt marknadsfördes till gentemot hur den var skriven. Hade du bara gjort huvudkaraktären ett par år äldre, säg påväg mot 30 hade boken varit extremt passande för en vuxen-publik. Den kändes velande ifall det faktiskt var en Young Adult eller ville vara en vuxenbok på sättet den var skriven. 

När jag sätter mig ner med tex, en Kepler-bok, då vet jag vad jag kan förvänta mig. Mitt mindset är inställt på en vuxenroman, med young adult är det inställt på det, med faktaböcker är jag inställd på det, och så vidare, och så vidare, problemet med SJTR var att jag inte kunde hitta rätt mindset att ha när jag läste boken. Den kändes för komplicerad för att läsas med inställningen att det var en young adult-novel samtidigt som handlingen kändes så urvattnad som en YA ibland kan vara för att läsaren skall hänga med. Den låg verkligen i gränslandet och ville förmodligen vara båda två, något boken inte vann på.

SPOILERS AHEAD!

Okej, jag måste få prata av mig om bokens slut. Om bokens klimax, om vem som var Jack The Ripper. För det första är boken rätt långsökt, vi vet inte idag vem som var Jack The Ripper och bokens försök till någon Frankenstein klasch blev bara så mosig. Bokens upplösning var dessutom väldigt förutsägbar, när de jagar hennes pappa, helt övertygade om att det är han, satt jag där som en cyniker och tänkte "Fast det kommer ju vara hennes bror." vilket det visade sig vara! Jag kanske är bortskämd med Kepler, som skriver sådana twistar att jag sitter och gapar i chock. Dessa snygga, logiska och väl uttänkta motiven som bara gör att jag MÅSTE läsa en till bok.

Detta slutet var bara grötigt. Att hennes bror försökte väcka deras sedan 5 år tillbaka döda mor, och redogjorde för morden eftersom han behövde organen, nej. Dels känns det lite elakt mot de kvinnorna som FAKTISKT förlorade sina liv till Jack The Ripper men det kändes också som att slutet bara liksom blev som det blev. Och sedan att Thomas avslutade allt med att komma med precis ALLA svaren och berövande Audrey Rose på bokens klimax kändes så jävla tröttsamt. Ska jag verkligen behöva analysera patriarkatet i allt? Skall det behöva finnas i precis allt?!

Jag är glad att jag läst färdigt boken, för jag har velat ha den i mitt bibliotek och jag har velat läsa den i flera år, men Hunting Count Dracula är inget jag kommer klicka hem. Denna bok lämnade mig med en alltför stor besvikelse!

Likes

Comments

Kläder

Jag får väl bara ge med mig! Jag har blivit en hattmänniska!
Okej det kanske jag alltid lite low-key har varit, men nu är jag faktiskt en på riktigt! Idag drog jag på mig outfit 2 ur kapselgarderoben, oroa er inte, det kommer ett helt inlägg om min kapselgarderob! Körde sjukt minimalist!
Svarta jeans, en svart och vitrandig tröja, lite sådär snyggt croppad vid naveln och så min HATT!

H&M's Herravdelning, 149 riksdaler! Helt klart värt det kan jag lova! Mitt ego är ca 4 gånger större än vad det var igår!
(Notera gärna också min charmiga nallebjörn i bakgrunden)

Sen blev det Photo-session i vardagsrummet såklart!

Blev störigt nöjd med dagens outfit faktiskt! Den känns sleek!
Och en måste ju faktiskt visa när självförtroendet är på topp!

Likes

Comments