Försöker carpa lite sommar mellan jobbpassen. De här ljusa pastellnätterna är ju ändå helt förtrollande..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​ små äventyr, med luften tung av jasmindoft & annalkande regnskurar. 

Likes

Comments

Ibland behövs inte mer än ett riktigt gott surdegsbröd med avo+svartpeppar & jordgubbar+flingsalt & så lite citron överst. Det med en kopp örtte är just nu det drömmigaste mina smaklökar vet till frulle!

Likes

Comments

Då den här sommaren mest vigs åt jobb fick jag lite panik när väderappen en kväll visade att ett 14 dagars solfritt regninferno komma skulle, och drog med flocken till stranden trots att klockan egentligen närmade sig läggdags för de små. Det visade sig dock vara en mycket bra idé med årets första kvällsbad, lite utomhusmiddag & en hel strand för oss själva medan solen sakta gick ner & kastade glitter över sjön. Sommarkvällar alltså, så magiskt.

Likes

Comments

För ett par månader sen kom en fyrbent snarkmaskin i limpformat för att ansluta sig till vår lilla flock. Denna limpa har snabbt vuxit upp till en odåga med dobby-från- harrypotter-öron som plundrat 99% av mina favoritskor samt röjer med en energi som jag sällan skådat fram till att han kraschlandar till kvällen med sin lilla sammetsnos så nära som möjligt & då är allt liksom förlåtet. Ett härligt tillskott trots allt.

Likes

Comments

Här var det tunt med inlägg efter den pissigaste våren på länge, kantad av sjukdom, oflyt och andra tråkigheter. Vi tinar långsamt upp likt djur ur sina iden, lapar sol och drar djupa andetag för att maximera insupandet av syrendoften, som ligger tung och sådär underbart försommarpeppig i luften. Jag tror att vinden vänder nu.

Likes

Comments

En naturlig och svinbra ansiktsmask är härligt att göra ibland och den här är så himla överraskande grym!

Basen är på honung (antibakteriell, läkande antioxidant med massor av softa vitaminer & mineraler) gurkmeja (jämnar ut hudtonen, ljusar upp mörka partier under ögonen, motverkar acne, antiinflammatorisk), citron (exfolierande, sammandragande, jämnar ut hudtonen) och havregryn (återfuktande, suger upp överflödigt fett från porerna, läkande) Det är liksom de viktigaste main ingredienserna.
Eventuellt några droppar varmt vatten kan behövas för att frigöra slemämnena (mums) i havregrynen, som man bör smula sönder för att masken inte ska ha tunga bitar som glider iväg efter att allt har rörts ihop.
Därefter kan en ju boosta med lite vad en nu har hemma. Jag hittade kokosolja (återfuktande, läkande), kamomill (lugnande), björklöv (detoxande), kattguld (för lite extra glow) och askorbinsyra (c-vitamin).

Rengör le face, beroende på ambitionsnivå kan en också ångbada det först för att verkligen öppna upp alla porer. Kleta på den oattraktiva röran som mest liknar någonting som varit i magsäcken och vänt, men som gör under för lelle ansiktet. Låt verka i minst 15 minuter. Om gurkmejan har färgat av sig efteråt kan man använda lite olja eller om man har en schysst ansiktstoner hemma för att undvika simsonfigurlooken. Där efter är det bara att blända världen med sin strålande hy!

Likes

Comments

Den godaste halloumisalladen innehåller:
- Ruccolamix & ärtskott
- Tunnt skivad fänkål & gurka
- Körsbärstomater & jordgubbar
- Avokado & grönkålschips
- Knaperstekt halloumi & karamelliserad rödlök
- Pumpakärnor & saften från grillade citroner
- Salt & peppar

Hett tips!
👌🏻

Provade de här burgarna från Astrid & aporna som tillbehör & de blev också ett hett tips!

Likes

Comments

Det är så knäppt det här med tid!
För fem år sedan var det en helt galen snöstorm & min kropp jobbade hårt på Danderyds förlossningsavdelning, efter flera dygns värkarbete. Jag var lite för ung, i en dålig relation och allmänt oredo att bli någons mamma, och hade dessutom lagt någon slags konstig prestige i att tex ej ge ifrån mig ett ljud under födseln eller be om någon som helst hjälp, som för att bevisa något. Så dumt!
Tre kilo människovalp kom ut tillslut, en överrasknings mot-alla-ods-unge som ödet klokt nog placerade i min kropp då livet antagligen hade tagit en mycket mörkare & destruktiv sväng utan henne, hon föddes den där stormiga torsdagen endast till ljudet av någon skramlig gammal cd typ Elvis Costello, och tystnaden som följde var lamslående. Säkerligen hördes småprat och bebisgrymt, men jag var liksom i ett vakuum/chocktillstånd de följande månaderna och kände mig så jävla tom.

Och nu blir alltså den där lilla skrynkelfarbrorn ovan hela fem år och är sådär klok och rolig och filosofisk som endast femåringar kan. Hon har lärt mig massor, placerat mitt hjärta utanför bröstkorgen och gör mig både galen och in-i-själen-glad varje dag & jag vill visa henne allt det fantastiska som finns i världen och guida henne till att bli en fin människa. Fem år!
Som igår men ändå som en evighet sen, jag vill skapa stora ballongbuketter och tårtor i våningar men ligger dessvärre lamslagen i karantän i den onämnbara vinterterrorsjukan, kommer således missa dagen D, det är någonting med den 10 februari som alltid ska bjuda på trubbel, men ska fira gosungen dubbelt upp när det stora hallelujah momentet av friskhet infinner sig.

Jag har börjat inse vad "alla vuxna" menar med att tiden går så fort. När man var barn och ett sommarlov var en hel evighet av mjuk sand, böljande gräs och klibbigt rinnande glassar och alla gamlingar bah OJ VAD DU HAR BLIVIT STOOOOR OSV.
Jag förstår liksom vad de menar nu.

Livet alltså, så oförutsägbart och besynnerligt och häftigt!

Likes

Comments

Rivsalt är så härligt att ha i köket tycker jag! Istället för det gamla hederliga saltkaret är det så nice att riva över lite från en sån här saltkristall på maten. Det är alltså ett natursalt från olika delar av världen som har lite olika smak och färg och så skadar det ju inte att de ser ut som någon form av ädelsten, sånt får nörden inom mig att spinna.


När vi ändå är igång med lite onödiga köksprylar, men som ändå gör vardagen lite göttigare, så är det bra mycket roligare att handdiska (alltså livet utan diskmaskin!!! <\3) med ett diskmedel som luktar mumz och en oplastig diskborste. Desperata åtgärder för att finna diskinspiration!

Likes

Comments