Här sitter jag och dricker glühwein och bloggar. Det är ju trots allt andra advent! Mamma och pappa käkar julskinka och pyntar granen hemma så jag räknar ner dagarna till jul. Längtar till lussebullar och glögg, kalvsylta, leverpastej, gravad lax och att bara vara med mina närmaste och käraste.

För några av mina vänner har det varit en jobbig vecka med familjemedlemmar som gått bort eller fått jobbiga besked. Jag blir genuint ledsen när jag hör vad de går igenom och har insett vilken enorm tur jag har som inte förlorat en enda nära familjemedlem. Men det kan ju samtidigt vara nära nu, man vet ju aldrig, livet är flyktigt och oförutsägbart. Jag vill inte ta någon för givet längre, som jag säkert tidigare gjort, utan uppskatta all tid vi får tillsammans. Oj vad det här blev djupt, men det är något värt att tänka på när man står i valet och kvalet om man ska ta upp telefonen och bara ringa för att se hur någon har det. Bara det kan ju göra så mycket. Ännu en anledning att jag längtar till jul, då har jag möjligheten att visa alla jag älskar hur mycket jag uppskattar dem.

Ett sätt att visa någon att man gillar dem är att köpa julklappar, och det har jag gjort! Inte alla, men det är ju tid kvar att handla på, hehe. Var på en stil-mässa som hade en massa roligt att titta på och köpa, så det blev några fynd där! Bland annat köpte jag att halsband till mig själv, vilket är ytterst ovanligt, men det är nog ett tecken på att jag håller på att bli Otti 2.0.

Otti 2.0 tar ingen skit, det har jag lärt mig av Nina. Hon spelar beerpong och förlorar, lagar svenska köttbullar åt sina kompisar, dricker glühwein och äter bratwurst på julmarknaden, pluggar med sin bästis Anya på en lördag och shoppar tills hon droppar alla dagar i veckan. Eller ja, det gör nog den gamla vanliga Otti också. Men carpe diem i vilket fall.

På bilderna ser ni hur glad man kan vara när man är med de man tycker om.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Systrarna Engholm in town! Helgen flög förbi, känns som att de var här i ungefär två sekunder, men ack så roligt vi haft! De kom, lik de tre vise männen, med gåvor. Adventsstake och ljusslingor och doftljus och lakan och handdukar osv osv. Det var nästan som att jag fyllde år! Nina tänkte nog mer på mig än på sig själv, hon glömde att packa ner byxor, LOL.

De hade också med sig en liten lista över vad e ville hinna med i helgen, så jag gjorde mitt bästa för att uppfylla allt, men vi hann inte... På listan var:

  • Äta schnitzel
  • Dricka tysk öl
  • Äta en pretzel (heter här brezel)
  • Shoppa
  • Köpa sprit
  • Äta currywurst
  • Säkert nåt mer som jag glömt bort men de kan påminna mig om!

Det blev ingen currywurst men allt annat hann vi med! Jag hoppas de är nöjda med det för det är jag!

Lördagen spenderades på stan, vi poserade lite framför graffiti, drack kaffe och strosade sedan runt i solen och tittade in i diverse butiker då och då. Det blev ganska mycket shopping faktiskt! Nina köpte sig ett par byxor, välbehövligt. Både Joppi och Nina fick med sig en del nya inköp hem, alla väldigt bra köp! Inte minst ett antal flaskor sprit, det är ju trots allt billigare här än hemma.

Till middag blev det schnitzel och egenbrygd öl på Martinsbräu. Vi hade problem med att kommunicera med servitören, för många språk blandades och till slut slängde han ur sig "smörrebröd" som att det skulle vara svenska. Men vi lyckades beställa in schnitzel i alla fall, Joppi fick fel sås bara. Helt ok med tanke på att vi knappt förstod varandra alls och de spelade hög musik.

Efter en heldag på stan ville Nina ge upp och bara gå och lägga sig, men det var ju fest på gång så hon fick ta och gaska upp sig! Vi tog fina bilder i spegeln hemma hos mig, obligatoriskt om man har gjort sig fin ju, och sedan gick vi till förfesten som var typ tre meter bort hos min granne. Där körde vi Kings cup och snackade, Nina och Johanna fick prata lite med mina kompisar här nere och det verkade som att de kom rätt bra överens! Det var en kul kväll med mycket dryckjom av varierande sort. Kanske just därför var det extra gott med kebab idag innan de åkte.

Jag älskar att när man är med Engholms så känns det alltid som hemma, som att man är med familjen. Jag älskar att snacka en massa strunt, gosa, hitta på bus, sjunga svenska låtar på gatan och bara va med dem, för då är jag med mina systrar.


Likes

Comments


Det råkar vara så att det är rätt många amerikaner här i Freiburg, så då ska det ju självklart firas Thanksgiving! Jag var tacksam att jag blev inbjuden, det är ju spännande att fira en högtid man bara sett på TV förut. Det bjöds på en massa god mat såsom kalkon, potatismos, sötpotatis, pumpapaj och en massa gravy såklart. Till detta serverades vin, champagne och glühwein. Det låter ju fancy, men vi drack det ur muggar så den känslan försvann snabbt. Är man student så är man! Vi spelade ingen amerikansk fotboll (vilket man brukar göra) för att vädret inte var med oss, istället sjöngs det allsång i princip hela kvällen, både till Stephens pappas spellista och till Neill på gitarr och Rasmus på "trumma" (en bakform).

Som ni kan se så slutade kvällen med lite suddigt ätande av kalkon. I köket dansades det på för fullt långt in på natten, även uppe på diskbänken och bordet. Vi gick också ned till baren på "Campus" och dansade ett tag, men det var techno-kväll så musiken var inget nån av oss gillade. Bara dunka dunka. Vi gick ganska snabbt hem, men det var sent så jag tyckte det var skönt. Sammanfattningsvis en riktigt bra kväll! Amerikanerna själva sa att de tyckte att det här firandet var roligare än det brukar vara hemma, eftersom det då handlar mer om att umgås med familjen. Alltså lite lugnare än vårt skränande till gamla hits!

(PS. Personerna jag pratar om i texten kan ni se på bilderna. Neill skär kalkonen, sen kan ni ju själva försöka lista ut vem som är Rasmus på gruppbilden. Lycka till!)

Likes

Comments

Jag har en tendens att lova lite för mycket ibland, därför infogar jag nu ett kanske i rubriken. Men jag är peppad, taggad och redo i startgroparna för att ta mig an bloggvärlden och tilldela mina nära och kära liiiite info om vad som händer i mitt liv. Kanske hittar till och med mormor och farmor hit och kan kika på några bilder, eller så kanske bara min blogg-guru Amanda tittar in då och då. Hur som helst så välkomnar jag alla till detta nya spännande äventyr som är min blogg!

Titta till höger som jag och pappa------>
(Fast vi kollar til vänster men skitsamma)

FREIBURG

Där bor jag! Ni som inte känner till Freiburg kan ta och googla så hittar ni det på en karta. Ligger i Tyskland. Ca 200 000 invånare, varav mer än 26 000 studenter. Vacker gammal innerstad, häftigt studentliv och lagom stort för att kunna cykla överallt. Typ som Tysklands Uppsala! Och här bor jag och pluggar lite tyska, samtidigt som jag har det roligt med mina nya vänner och nära & kära som kommer och hälsar på!

Stay posted for Freiburg fun.

Likes

Comments