​Kulorna ven genom luften och där låg jag på backen och höll för mina öron. Sedan slutade skjutandet helt plötsligt och jag stack upp huvudet bakom muren som jag och min kollega tagit skydd bakom. Ett skott ven förbi och träffade min hjälm. Jag skyndade mig ner och ducka bakom muren, hjärtat slog som om det skulle hoppa ur brösten på mig och tankarna inne i mitt huvud var att allt kunde försvunnit, just den där sekunden. Hade jag flyttat mitt huvud två centimeter åt höger hade hela min värld vart borta. 

Allt som jag har byggt upp i Sverige, 28 år kunde ha raderas just den där sekunden. Min karriär inom försvarsmakten. Mina föräldrar, mina vänner, min son och min fru. Personen Markus Petterson från Halmstad kunde ha blivit raderad från alla register just det där ögonblicket. Det är tankarna som härjar runt innanför pannbenet. Jag lägger mig på rygg bakom muren och känner hur adrenalinet pumpar och att jag är rädd bortom alla proportioner. Jag tittar mig omkring för att få tankarna på annat håll. 

Den vackra omgivningen med gamla stenbyggnader som såg ut som om de var skapta under medeltiden var helt underbara att beskåda. Att arkitektur kunde överleva mycket längre än människorna som byggde de var bortom min förståelse. Solen låg på från alla håll och vinklar och jag har aldrig vart så varm i hela mitt liv, det måste vara minst 34 grader varmt ute idag. Jag och all min packning och klädsel som jag hade på mig för min säkerhet gjorde värmen näst intill outhärdlig. Växtligheten på just det här stället var helt utdött. Marken var för torr för att odla i och det regnade inte mycket när det var sommar i det här området. 

Ett skrik längre bort fick mig att bryta mig ur mina dagdrömmar och tillbaka på platsen och situationen som jag var i. Vart kom skriket ifrån? Var det en kvinna? Var det ett barn? Jag så åt min kollega att ge mig underhållande eld medans jag tog mig in i en av byggnaderna, så att jag kunde påbörja mitt avancemang mot det hjärtskärrade skriket. Jag kommer in i ett trapphus, bländad av solen gör att trapphuset är helt kolsvart. Trapphuset var tomt och jag tog mig upp på taket, jag tog fram min kikare för att se om jag kunde lokalisera kvinnan eller barnet visuellt. Ungefär 300 meter bort ser jag en kvinna och ett barn på en bakgård, kvinnan och pojken blir slagna av talibaner av vad jag kan avgöra. 

Jag tar mig ner på byggnadens bakgård och påbörjade mitt avancemang för att rädda den här kvinnan och barnet. Jag känner hatet flöda i mig, för mig är att slå ett barn och en kvinna det värsta som finns. Mjölksyran i mina ben får mig på fall. Jag vill ligga kvar och låta mjölksyran går ur benen för smärtan är enorm. Jag kommer upp på benen igen, låren skakar av trötthet och jag känner att de kommer ge vika snart. Jag trotsar min egen smärta för att jag har mina egna principer och det är just idag jag måste visa att jag står vid dem. 

Jag kommer fram till bakgården, Jag kan se genom en springa i det heltäckta staketen att det bara är en man på bakgården. Jag går runt gården och kommer in på framsidan. Jag hör röster inifrån huset och det betyder att det är mer än bara en man där. När jag kommer runt på bakgården så höjer jag mitt vapen och trycker av. Tre kulor från mitt automat vapen penetrerade mannens rygg och han föll till marken. Jag sprang fram till kvinnan och pojken och kollade så att de var okej. 

När jag vänder mig om så hör jag en hög en knall, just nu står jag och stirrar på en av männen som kom inifrån huset. Det rykte om mynningen på hans gevär. Det följde av en otrolig smärta som kom från magen, jag kände en kyla även om jag var varmare än jag någonsin vart. Kylan gick ända ut i fingerspetsarna. Jag kände att jag blev torr i munnen och att jag blev yr i huvudet, känslan var som att jag var på väg att svimma. Jag föll ner på ett knä. Min andning började plötsligt bli tyngre och tyngre. Jag tog ner en hand mot magen för att se vart smärtan kom ifrån, jag tog bort handen och tittade ner på den bara för att upptäcka att jag blödde. Mannen som hade kommit ut har skjutit mig i magen. Jag tittade bakom mig, där stod kvinnan och pojken, kvinnan stod och höll om pojken. Deras ansiktsuttryck indikerade på att de var livrädda. 

Jag beslutade mig för att ställa mig upp och göra mitt sista motstånd mot denna terror som har skakat denna planet i flera år. Mannen sköt ett till skott, denna gången i min axel och jag föll tillbaka och landade på min rygg. Den här gången jag låg på ryggen så kände jag varken rädsla eller hur adrenalinet går genom kroppen. Den här gången har jag hittat frid. Mannen närmade sig kvinnan och pojken med avsikt att döda. Jag stängde ögonen och hörde en hög knall. 

Mannen föll till backen. Min kompis från mitt kompani hade följt efter mig när förstärkning hade anlänt. Jag tittade mot pojken och kvinnan, kvinnan bar slöja som bara visade hennes ögon, bara hennes ögon visade att hon var livrädd, men inte för sitt eget liv utan sin sons. Pojken sprang fram till mig när jag låg där på marken och satte sig vid min sida. Han hade handflatorna för ansiktet för att inte visa mig att han grät men jag såg hur tårarna för mellan hans fingrar. Han tog bort händerna från ansiktet och torkade bort tårarna med tröjärmen. Han tittade på mig och sa "Jag älskar dig, pappa". Det var det sista jag hörde innan jag somnade in.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Julia vaknade plötsligt av att solen sken igenom den springa som hon hade lämnat mellan gardinerna. Hon känner att gårdagen är där för att ge henne det hon förtjänade. Huvudvärken bultade och magen gjorde uppror. Hon var helt utmattad efter tjejkvällen hon hade vart ute på. Hon var varken den som brukar gå ut och ha roligt av festligheter eller den som brukar njuta av att dricka alkohol. Hon lägger sig ner i sängen igen och känner att den här dagen kunde man har spolat över till imorgon så hon kan må bra igen. Hon rullar sig till höger för att somna om men ser en man ligga och sova bredvid henne. Vem var han? Hur kom han hit? Vad ville han?.

Alla dessa frågor cirkulerade i Julias hjärna och hon kände en rysande känsla stråla igenom hennes kropp. Hon kände hjärtat börja bulta fortare och fortare och hon kände hur adrenalinet gick igenom hela hennes kropp. Hon försökte tänka efter vart hon träffade den här mystiska mannen, men hon märkte snabbt att hon inte kommer ihåg och att det var för många luckor i gårdagen som hon inte kunde fylla i på egen hand.

Hon klev upp ur sängen för att klä på sig. Gick runt på andra sidan sängen för att se mannens ansikte, hon blev helt stelfrusen när hon såg vem mannen var. Hon kände inte igen mannen alls och det gjorde henne livrädd och hon kände att hon behövde klä på sig lite kläder och försöka ta sig iväg till sina väninnor som hon hade umgåtts med kvällen innan. Hon skyndade sig tillbaka till den sidan sängen hon hade sovit på för att se om hon hade sina kläder där, och där låg dem och hon pustade ut av lättnad.

hon tog sina svarta strumpbyxor som hon hade haft på sig kvällen innan, men hon märkte snart att det var stora hål i strumpbyxorna som gjorde att hon inte kunde använda de. Hon bodde i en trea på Åsgatan i Falun. Lägenheten var stor och rymlig och hon bodde där själv så det gjorde att hon hade valt att ha en större garderob i ett utav rummen. Hon gick in till garderoben för att titta vilka kläder hon hade tvättade. Hon slet åt sig ett par mjukisbyxor och en t-shirt som hon hade köpt på en Iron Maiden konsert som hon hade gått på förra året. Hon gick ut i hallen för att ta sig skorna och gå ut. Innan hon hade fått på sig skorna och tagit sig ut genom dörren så hör hon långt inifrån lägenheten. "God morgon Julia, Vart ska du någonstans?". Frågade mannen med en torr röst. Mannens röst skar genom väggar som en varm kniv skär igenom smör och nu kommer rädslan och adrenalinet tillbaka. Julia stod stelfrusen precis framför dörren och hon visste inte om hon skulle svara mannen eller om hon bara skulle springa ut för sin egen säkerhet.  

Mannen närmade sig Julia och med varje steg som mannen tog bultade Julias hjärta ännu hårdare. Julia gjorde någonting som hon aldrig trott att hon skulle göra. Hon vände sig om för att konfrontera mannen. Mannen kom fram till Julia och gav henne en kram. I detta ögonblick kände Julia både rädsla och förvåning över att mannen kom fram till henne. "Jag heter Lukas" säger mannen med ett stort leende på läpparna. Julia försökte att analysera varför denna farliga och mystiska man helt plötsligt visar sig var väldigt varm och godhjärtad. "Jag vet vad du heter och jag vet varför du är här, så du kan släppa ditt skådespeleri" röt Julia argt och släppte taget om kramen. 

Lukas ville inte släppa taget om kramen men gjorde det ändå. Lukas vände och gick tillbaka in i lägenheten för att hämta sina kläder. Julia kände att just i detta ögonblick så är inte den här mannen farlig, han utstrålade både värme och trygghet. Lukas kom tillbaka ut i hallen när han hade klätt på sig sina kläder. Julia lade märket till att Lukas hade väldigt bra klädsmak och att han utstrålade självförtroende när han hade de på sig. "Det var jag som hjälpte dig hem igår efter krogen när tre män försökte att ge sig på dig, så man ska inte döma en bok efter dess omslag" sade Lukas med ett brutet leende. Mannen gick ut genom dörren och nickade uppgivet. Det Lukas sade gjorde att Julia kunde fylla i flera luckor i hennes minne. 

Mannen hette Lukas Qvistberg och han var en militär som precis hade gjort klart sin tur. Lukas kom hit för att Julia klarade inte av att ta sig hem på ett säkert sätt så han följde med. Lukas ville att jag skulle komma hem på ett säkert sätt och han ville skydda mig mot eventuella faror. Julia sprang ut genom dörren och nerför trappuppgången och ut på gatan men han var inte kvar.

Likes

Comments