Det är den varmaste dagen i maj. Jag vandrar runt under den heta solen med ett pärlband av svettdroppar på överläppen. Jag drar av mig mina seglarskor och byter ut dem mot ett par luftigare tofflor jag har med mig i väskan. Jag känner hur den varma vinden smeker mina svettiga och illaluktande fötter. Vind hela vägen ifrån Sahara, kanske, svalkar nu mina äckliga fötter. Det känns vackert. Men det är det nog inte. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag drömmer om det varje natt. Jag vaknar upp i en pöl av mitt eget svett. Sexigt eller hur. Men sådant är lidandet, jävligt osexigt.

Likes

Comments

En gång hade jag en ko. Den var inte särskilt vacker, den saknade ett öga. Men med sitt andra öga tittade den alltid snällt på mig. Jag visste att den älskade mig trots att den aldrig uttalade sig om det. Jag älskade den med, inte heller jag sa något om det. Idag har jag ingen ko. En dag i Juli förra året hade den hoppat över staketet och sprungit. Den sprang och sprang och springer än idag. Jag kan fortfarande se den långt borta på ängen där den springer, det går endast att urskilja en liten prick. Det är försent för att hinna ikapp den nu.

Likes

Comments

Vi susar fram längs vägen i den lilla mercan med taket nere. Håret yr runt huvudet som om det vore vansinnigt. Pappa säger att han tycker synd om de människor som ska behöva ha honom som pappa, det kan inte vara lätt säger han. Jag svarar att nej det är inte så lätt, det har i alla fall inte varit så lätt men att man vänjer sig vid det mesta tillslut.

Likes

Comments

På äldreboendet där jag jobbar bor en grekisk gammal dam. Under sina första 30 år bodde hon på ön Rhodos i Grekland. Hon var hemmafru. Jag ser framför mig hur hon står på en stenterass iklädd blus och blommig kjol med blicken ut mot medelhavet. Det blåser omkring henne, vinden har tagit tag i den blommiga kjolen och hennes mörka hår stryker varsamt över hennes solbrända ansiktet. Bilden är så stark att jag nästan känner doften av saltet från havet. Hon och hennes familj flyttade sedan till Sverige. Där fick hon jobba som städerska resten av sitt liv. Livet är orättvist tänker jag. Eller helt rättvist.Likes

Comments

Du bjöd på konjak och cigariller

Du frågade ”vad vill du få ut av livet?”

Jag svarade att jag inte visste

Du hällde upp en skvätt konjak

Du frågade igen

Jag svarade att jag inte vet vad jag vill ha förens jag har det

Vi tog en klunk och blickade ut över den stora trädgården

Snart är sommaren här konstaterade vi

Likes

Comments

Jag har en vän som gror ångest i sin kropp

Varje kväll vattnar hon den med gin och tonic. 

Likes

Comments

När jag kommer fram står det en röd ko där, den har tagit min plats

Den är röd, och ledsen, jag ser i dess ögon att den inte är lycklig

Den har varit det en gång i tiden, men någonstans längs livets väg har lyckan långsamt silats bort

Nu är den bara en röd ko, nödvändigtvis inte olyckligt, men en aning ledsen över att ha blivit av med lyckan


Likes

Comments

Hon dansar i takt till pianoslingan

hon blundar

långsamt rör hon sin högra arm upp mot taket i en mjuk båge

hon stryker sin högra fot över golvet i en halvcirkel framför sig

hon vrider huvudet till vänster, öppnar ögonen, där står han

med smärta i blicken

han vänder sig om och går.

Likes

Comments