​Solen skiner och livet kommer tillbaka. Det kryper i kroppen, leendet smittar av sig. Glassen kyler munnen sådär skönt. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är internationella kvinnodagen idag, och jag tänker säga tack åt alla som gratulerar oss kvinnor idag.

"International Women’s Day is a time to reflect on progress made, to call for change and to celebrate acts of courage and determination by ordinary women who have played an extraordinary role in the history of their countries and communities." (un.org.)

Observera ordet celebrate. Ja, detta är en dag för påminnelse om den ojämnställdhet och förtryck som finns i världen och ett krav på förändring (rättvisa). Men lika mycket är det en dag att fira de framsteg som vi hittills gjort för en rättvisare värld, en dag att lyfta fram starka kvinnor i vårt samhälle (nej jag syftar inte enbart på vår västerländska kultur!) och allt gott kvinnor åstadkommit - allt det kvinnor åstadkommit, trots en lång historia av förtryck, det är fan värt att fira! Så grattis och tack.

Likes

Comments

Finner inga ord. Har slut på orden.

Likes

Comments

Jag ser ett leende, får en kram, någon säger hej. Då känns allt bra. Men när jag kommer hem, när allt blir tyst, då skriker rösterna i mitt huvud. De skriker åt mig. Tar kontrollen över mitt liv. Säger vad jag ska göra, vad jag inte får göra. De är tusen röster av mig, men ingen av dem är jag. Jag kan inte få tyst på dem. Jag kan inte kontrollera dem. De kontrollerar mig. De har ett järngrepp om mig.

När rösterna utanför tystnar, då hör jag rösterna inom mig.

Värst är det när rösterna i mitt huvud tystnar. För en stund låter de mig tro att allt är bra. Det är tystnad i min ensamhet, Jag vågar inte hoppas, men tiden går och hoppet vaknar. Då kommer rösterna tillbaka. River i mig, krossar mig, inifrån och ut, 

Detta är inte jag. 

Likes

Comments