I går fick alla små plantor större kruka. Äntligen!
12 paprika. 35 tomat. 20 chili. Tog sin lilla stund kan jag säga.
Problemet nu är att alla inte får plats inne. Chili och paprika prioriterades inomhus då de är känsligare för kyla än tomater. Både tv-rum och sovrum är för tillfället ockuperade.
Det är väldigt trivsamt med skarp växtbelysning i sovrummet...eller inte.
Grannarna måste undra vad som pågår!
Har läst om hobbyodlare där polisen knackat på för att kolla så inget olagligt odlats. 😁
Tillbaks till plantorna! I orangeriet bor nu 25 tomatplantor under fiberduk, håller både tummar och tår för att det inte blir för kalla nätter.
Om ca en månad tänker jag sälja de plantor jag själv inte behöver. Summan kommer att skänkas till "Mustaschkampen lever". Kolla gärna in dem på hemsidan eller Facebook.
Så håll utkik om du är intresserad av att köpa en planta eller två...Eller fem!

På bilden ser ni, uppifrån och ner:
1. Tomat, Green Envy.
2. Paprika, mini. Gul.
3. Chili, Blue Christmas.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det börjar klia mer och mer i fingrarna! Visst, det är bara februari så vintern lär (och bör) ju vara ett tag till. Frågade familjen vad de vill att vi ska odla i år. Det blev en diger lista! Roligt när alla är engagerade! När barnen är med vill de gärna smaka det de hjälpt till att sköta och sett växa! Lilla O. fick smak för de söta, röda minipaprikor vi odlade i somras. Hon länsade nästan plantan! Och jag förstår henne, de var fantastiskt goda!
Pluggat inför tentan på lärcentrum i veckan och, när  jag behövt en paus, även surfat runt på olika sidor som säljer fröer. Jösses, man blir ju totalt ha-galen!
Så det lär bli trångt både i och utanför orangeriet i sommar!

Likes

Comments

Chilifröna jag satte för ca 1 vecka sedan kikar redan upp. Små späda skott som strävar mot ljuset i fönstret. Det är med andra ord dags att starta växtbelysningen för ljuset utifrån räcker inte på långa vägar.
I år blir det 5 olika sorter; Monkey Face, brazilian starfish, jalapeno numex pinata,  blue christmas och poblano. Det blir alltså ingen het chili i år. Har lite svårt att veta vad jag ska använda de superstarka frukterna till. Fröna köpte jag på jalapeno.nu i år igen. Bra service och beskrivningar och snabb leverans. Det gillas!
I år testar jag att så i torvbriketter från Nelson Garden. Det är små platta rundlar av torv som sväller när du häller ljummet vatten på dem. Än så länge tycker jag att det verkar toppen!

Likes

Comments

På väg till och från jobbet körde jag förbi en skola som skulle rivas. I den gamla byggnaden satt det stora, fina fönster. Minns att jag tänkte att det var synd att så fina fönster bara skulle kastas. Det var då tanken slog mej...tänk om någon kunde ta till vara på fönstren. Varför inte vi? Hem och diskutera med maken som mer eller mindre motvilligt köpte min fina idé! Ett par samtal senare var några fönster våra. Maken och våra pappor plockade ner fönstren och körde hem dem till oss. Eftersom vi inte fick ta alla saknades det fönster men maken fixade fler fönster och ett par dörrar.
Med god hjälp av familj och vänner byggdes sedan orangeriet. Vi hann inte riktigt klart i fjol så det är ingen risk att vi står utan arbete i sommar.

Likes

Comments

Jaha, mina vänner. Det här trodde jag ju inte skulle hända. Jag...blogga...
Men jag känner att jag vill dela med mej av min odlarglädje...och odlarolycka också kanske. Vem vet.
I vilket fall som helst hoppas jag ni ska gilla min blogg och kanske t o m bli inspirerade att själva odla!
För det är inte mycket som slår solvarma jordgubbar direkt från landet! Eller nyskördade späda morötter. 

Bild tagen på underbara Hanö.

Likes

Comments