Opinions

Alright - det här med veganism. En relativ stor fråga som människor har delad syn på. Själv kommer jag att ta upp en del viktiga saker som jag baserar mina åsikter på gällande detta, men hur tänker ni när det gäller vegetarianer och veganer? För/emot?

Först och främst vill jag bara säga att detta är endast hur jag tänker. Jag försöker inte att konvertera några veganer eller skapa konflikter, så om du känner att du kommer bli förbannad för att jag inte tycker som dig så föreslår jag att du lämnar sidan nu.

Hur många gånger har ni inte gått in på en blogg, en youtube kanal eller ja, vad som helst egentligen, för att se en informationstext eller video där personen ifråga förklarar varför han eller hon är vegan/vegetarian? Denna trend (ja, jag kallar det en trend, eftersom att veganism är ett hjälplöst verktyg som fler och fler personer använder sig av för att framstå som "speciella") blir bara populärare och vanligare överallt. Nu syftar jag mest på youtubers, där alla verkar gå över till denna så kallade harmlösa sida förr eller senare. Man får höra hur det är bättre för miljön, hur djuren har samma rätt att leva som vi människor och hur det är sundare för kroppen att få i sig en växtbaserad måltid. Frågan jag ställer er är: stämmer verkligen detta eller blir ni rentav hjärntvättade?

Det största och vanligaste argumentet som veganer och vegetarianer använder sig av är "djuren har samma rätt att leva som vi'', eller ''jag tycker synd om djuren'', eller något i liknande stil. Jag skulle kunna säga att jag delvis håller med, djuren har samma rätt att leva, men även vi kommer dö någon dag, och dessutom finns det oändligt med bevis som påvisar att en vegetarisk diet inte gör det bättre för djuren alls. Zero. Nada. Noll. Det är faktiskt tvärtom - när man bestämmer sig för att hålla sig borta från kött och dödande, så gör man saker värre. Vet du hur många djur som kommer till skada, som blir dödade och utplånade bara för att du ska kunna äta det där brödet? Att äta mat som gryn och korn betyder oundvikliga förändringar i ekosystemet. Det förstörs helt. Detta innebär även att djur som bor där detta skördas dör ut. Alla fåglar, insekter och andra djur. Helt borta. Gissa hur många djur som dör när bönder använder sina maskiner för att skörda vete. Svaret är mer än en ko. Nu menar jag verkligen inte att ni ska sluta äta bröd p.g.a. detta, utan jag vill bara visa att det inte är bättre för djuren när vi väljer en växtbaserad diet. Hur töntigt det än låter så är det alltid något som kommer behöva offras för att något annat ska överleva.

Det påstås att det är nyttigare, friskare, på något sätt bättre för kroppen att äta vegetariskt, men ännu har alla misslyckas med att ta fram vetenskapliga bevis som stödjer detta. Det finns flera studier som visar att risken för hjärtsjukdomar har ökas och att även kött konsumtionen har ökas, därav tror människor att dessa två hör ihop. Kött konsumtion = hjärtsjukdomar. Men det finns verkligen ​ingenting​ som bevisar att det skulle vara på detta sätt. Faktum är, det finns inga vetenskapliga bevis alls gällande denna nyttigare, vegetariska kost.

Sist men inte minst, och detta är kanske ett av de sämre argumenten, men visste ni att hur mycket ni än undviker det där köttet så kommer det alltid att komma upp på er tallrik ändå? Föreställ er detta: en räv fångar en kanin, äter upp den. Gör sina behov vid en plantage i jorden, där jorden sedan tar upp vad räven nyss lämnat, vilket inkluderar kaninen, där grönsakerna och frukterna i sin tur tar upp exakt samma sak. Detta återfinns ÖVERALLT i naturen.

Dessutom har jag aldrig förstått varför man skulle välja något så bearbetat som bröd och flingor istället för något så naturligt som kött, som funnits…i all evighet. It makes no sense.

​OBS! är du vegetarian/vegan p.g.a. religiösa åsikter eller allergier så vill jag bara påpeka att detta inte håller gällande det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments