Vardagen

I tisdags ringde förskolan redan vid 10, och sa att Joar behövdes hämtas. Han var förkyld och ledsen. Jag hade han hemma i onsdags och tyckte han kändes pigg, men på kvällen bröt febern ut och sjukstuga har vi haft här hemma fram tills nu. Förhoppningsvis kan vi få en feberfri dag imorgon så vi kan gå till förskolan på måndag. Vill helst kunna köra på nu när vi precis börjat, annars kommer jag inte vara en förälder som till varje pris ska ha sitt barn på förskolan.
Det är aldrig kul att se sitt barn sjuk iallafall, det är ett som är säkert.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Barnmode

När vi var i Frankrike så blev jag så allmänt less på hela jäkla Mini rodini hetsen som uppstått och när jag såg hur saker och ting började sälja slut och jag inte hade någon möjlighet att handla blev jag ännu mer less och tänkte bojkotta det helt ( som tur var hade jag ju en mamma som såg till att vi inte blev utan)

Iallafall så var jag lite ledsen en dag och som vanligt smög sig shoppingsuget på. Jag hade ju bestämt mig för en bojkott så jag kom äntligen för att beställa lite från Bobo Choses. Jag har sneglat på dem länge men aldrig kommit för mig att köpa något för jag har tyckt det svidit lite i plånboken ( även fast det är samma prisnivå som Mini rodini) men deras nya kollektion " How to disapear" är för fin för att låta bli. Passade även på att beställa från Tiny Cottons också. Joar har haft från deras sommarkollektion tidigare men det var inte alls hans färger så då var jag lite besviken. Men deras vinterkollektion, wow!  Precis hans färger och så fin kvalité. Det är verkligen toppen kvalité på både bobo och tiny cottons så det kommer absolut bli mer kläder därifrån.

Jag börjar som sagt tröttna lite på Mr (enbart pga hetsen) även fast jag handlar som en tok därifrån och kan behöva lite nya märken att värva mellan.

Likes

Comments

Vardagen

​Idag fick vi hem veckans matkasse. Förra veckan körde vi på Linas och denna veckan testar vi på Middagsfrid. Tanken är att vi ska köra på matkasse för att underlätta i vardagen, men fram till vi bestämt vilken så testar vi på de olika företagens prova på erbjudanden. Har ni något tips på vilken vi ska testa härnäst så låt mig veta :)

Likes

Comments

Barnmode

Jag är precis som många andra väldigt glad i att köpa kläder från Mini rodini till mitt barn. Det är Eco, genusmedvetet och jag slipper coola grabbar och puttinuttiga flickor-stilen. De har alldeles nyligen släppt sin höst och vinterkollektion i två olika drop och jag har fått hem en hel del godbitar från båda. Från senaste droppet blev det det på bilden ovan. Under första droppet var vi i Frankrike och skulle vara kvar länge så jag vågade inte köpa något eftersom jag inte skulle hinna hem innan det skulle sändas tillbaka från ombudet. Som tur var är jag välsignad med en snäll mamma som glatt shoppade loss och gav Joar ett stort paket fylld med härliga kläder ( de på bilden nedan) inför hösten.

Hela kollektionen är fylld med så mycket fint så det kommer antagligen bli en beställning till med lite god saker. Jag är ju besatt i mössor så det kommer bli minst två till plus byxor och tröjor. Ytterkläder hittar jag dock finare hos andra märken så det köper vi från någon annan stans :)

Likes

Comments

Vardagen

​Nu är jag precis hemkommen efter att ha lämnat Joar på förskolan. Det är tredje gången som han lämnas själv idag och även denna gång gick det bra. Jag räknar dock med mer protester när det verkligen går upp för honom att detta kommer bli dagligt förekommande. Han var väldigt ivrig på att komma ur vagnen när han såg att vi var på gården så det verkar onekligen som han trivs där. Det är jag tacksam över, även om det svider när ungen inte har tid att säga hejdå. Jag är också tacksam över att vi fick den förskolan vi ville ha. Alla andra förskolor är så stora här i området men på vår går det endast 33 barn på hela förskolan. Varenda familj vill såklart ha in sitt/sina barn på denna så det är väldigt många att slåss om de få platserna som finns med. Jag ser även väldigt positivt på att det är ett personalkoperativ istället för kommunalförskola på flera olika sätt.        Det var nog också mycket det som gjorde att vi blev erbjudna en plats. De har själv kunnat välja vilka barn som ska få börja och har valt ut de barnen som är födda under Januari,Februari och Mars månad. Skoj för Joar som har fått sex stycken väldigt jämnåriga kamrater!

Fram till Joar ska hämtas räknar jag med att jag har hunnit söka lite jobb, lägga ut kläder till försäljning och kanske ta en vilopaus bara sådär. Det första jag gjorde i torsdags (som var första gången han lämnades själv) var att köra ett fem timmars städpass här hemma. Resultatet blev mycket tillfredsställande även om det snabbt blev stökigt igen.

Likes

Comments

Vardagen

​Så! Äntligen tillbaka, och med ny blogg och allt. Så kul!

För er som inte följt mig tidigare så bloggade jag tidigare på Vi med barn. Men så helt plötsligt tog jag en lång oplanerad bloggpaus. Men ville nu när tiden kändes rätt starta om på ny kula här på nouw. Min lilla paus var som sagt inte alls planerad men jag har befunnit mig i en rätt kraftig svacka med en rejäl identitetskris samtidigt som jag haft en kraftig livskris. Det har liksom inte funnits någon kraft alls till något förutom den jag lagt på Joar och så har jag haft turen att kunna få lite batterier laddade hos vänner och familj.

Under min bloggtystnad har jag hunnit med en resa till Cypern med mamma och Joar, haft slututställning med skolan, tagit min examen!!!!!, Jag, F och Joar var i Frankrike nu i augusti och i början av veckan skolades även Joar in. Han lämnades ensam redan för första gången igår men allting hade som tur var gått bra under dagen. Att lämna Joar till förskoleläraren igår var bland den mest märkliga känslan jag någonsin känt. Och jag kände mig väldigt tom och halv.

Nu är jag officiellt arbetslös och kommer spendera de timmarna han är på förskolan med att söka jobb och att skriva. Förhoppningsvis går jag inte utan jobb så länge. Mitt cv känns dock så jäkla tunt eftersom jag de senaste åren spenderat tid på att utbilda mig och vara föräldraledig. Men det är väl så det ser ut för de andra flesta antar jag.

Likes

Comments