Jag kom på mig själv med att göra något konstigt. Jag klädde mig för dagen och drog på en hoodie som jag har ägt i sex år och glodde på mig själv i spegeln. Det här är okej om du vill kolla snabbt så att tröjan sitter bra, och inte har någon fläck. Jag gjorde inte detta. Jag bedömde hur jag såg ut från olika vinklar och funderade på riktigt på om jag såg snygg ut. I en jävla hoodie.

Lyssna, det är bra att bry sig om sitt utseende. Då bryr man sig åtminstone om något. Men att på riktigt fundera över sitt utseende i en grön gammal hoodie kan ifrågasättas. För det första har man valt sitt äckligaste basplagg och bestämt sig för att ha på sig det i resten av dagen. För det andra är man tjugofem år och har samma klädstil som när man var sexton. Det här påvisar att man egentligen inte bryr sig om sitt utseende.

Och samtidigt står jag där och funderar över min "stil". Vilken jävla stil? Det är både skrattretande och sorgligt. Här är man på väg ut ur dimman av en förkrossande depression och så låter man en sex år gammal grön hoodie avgöra hur snygg man är. Skål på det.

.frida

Likes

Comments