I förrgår kom vi hem efter 1 veckas semester, och den var verkligen behövd. Så nu börjar vardagen igen med plugget, hästen och träningen. Känns ändå väldigt skönt att komma in i vardagen igen och få rutiner, även fast skolan inte är det roligaste direkt.

Veckan i Zakynthos bestod mest av att bada och sola för att komma hem bruna haha. Men vi var även och hyrde fyrhjuling två dagar så att vi kunde ta oss runt lättare och upptäcka platser, och det gjorde vi verkligen. Åkte upp för bergen på stigar som egentligen inte var kördugliga, hamnade på olivodlingar uppe på bergen där inte en människa fanns, åkte till andra sidan ön för att se shipwreck, vilket var väldigt häftigt och åkte i princip runt hela ön.

Det fanns även ett turistställe med en flock hästar som dem hyrde ut så att man kunde rida dem. Dem var väldigt smala och hade inga muskler, så jag åkte iväg till en affär längre bort och köpte ett kilo morötter åt dem. Vilket verkligen uppskattades, hela flocken ville helst vara i centrum. Om jag hade kunnat så hade jag tagit med mig varenda djur jag såg på ön.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har vi vart här på än sen i onsdags. Har vart otroligt bra väder, förutom idag då det mest har blåst och vart molnigt. Men bättre de, för kunde ju ha vart värre.

Vi har mest spenderat dagarna på att sola, bada, äta och kollat runt i byn. Fast igår så hyrde vi fyrhjuling och åkte runt överallt på ön, upp för varenda berg och in till deras storstad. Och så lyckades vi åka upp på de smalaste och brantaste berget, där det inte fanns ett enda hus eller människa, men en jäkla massa olivträd haha.

Dem här "sista" dagarna nu kommer vi att pressa i solen för att bli bruna och eventuellt åka ut på båttur för att se sköldpaddor, vilket skulle vara så himla häftigt! 😍

Likes

Comments

Om ungefär 8 timmar så lyfter planet till Zakynthos! Ska bli otroligt skönt att slippa vardagen för en kort stund och få uppleva lite mer värme. Men även att få spendera extra tid med pojkvännen, familjen, mormor och morfar. Har verkligen längtat efter det här såååå länge.

Vi blir borta i 1 vecka så det är inte speciellt lång tid. Och under tiden som vi är borta så är det en stallkompis som kommer att ta hand om Silver, vilket känns väldigt skönt då jag vet att hon kommer ha det bra. Så nu får lite mer vila än planerat, men sen så börjar arbetet igen när jag kommer hem.

Planen jag har för mig och Silver några veckor fram över är att försöka jobba så mycket det bara går med kondition och styrka. För att hon ska bli bättre på att orka jobba själv och att jag ska slippa jobba åt henne, för annars när hon inte orkar så springer hon ifrån mig och har noll kontroll på vart hon har sig själv. Men det är betydligt bättre än vad hon har vart innan, då vi har kommit en bra bit med att försöka få henne lugn.

Nu blir det att försöka sova nån timme tills vi tar bilen till Arlanda och tar flyget till Zakynthos! ✈️

Likes

Comments

Jag är då en tjej på snart 17 år, som har ridit och hållit på med hästar sen barnsben. Har ridit på många olika ridskolor, haft flertal medryttarhästar och även hjälpt till med mycket annat inom både ridning och stall. Förutom mitt största intresse så utbildar jag mig till undersköterska och är inne på mitt andra år på gymnasiet, vilket är väldigt intressant och krävande vissa gånger men mycket lärorikt. Varför jag valde att utbilda mig till undersköterska är för att det alltid finns jobb och att min mamma är en sjuksköterska. Så varför inte följa hennes fotspår?

Något som också kan vara intressant är att jag lider av diabetes typ 1 som jag snart har haft i 11 år, reumatism i nästan lika många år som diabetesen och reumatismen drabbar framförallt mina höfter, händer, fötter och knän. Men jag har även lyckats få njursvikt och en massa andra problem genom åren. Jag mår trots allt otroligt bra förutom när vintern kommer och lederna inte klarar av kylan, vilket oftast hindrar mig från att rida fullt ut.

Silver fick jag för ungefär ett år sedan, den 20 september 2016. Hon är en skimmel och är en maxad D-ponny på 147 cm och kommer ifrån Irland. Hon kallas till vardags för Silver och hon är en glad ponny som verkligen ääääälskar att hoppa och gör alltid sitt bästa. Och så gillar hon ju mat väldigt mycket, men hon är ju trots allt en ponny haha. Hon är mindre bra på allt som har med dressyr att göra, men det går bättre vart efter tiden går och det är något vi jobbar på så mycket vi kan. Så en dressyrponny kommer hon nog aldrig bli då gångarterna inte riktigt finns där, men man vet ju aldrig.

Det kommer främst att handla om Silver och när jag skriver, men också annat när jag känner för det. De kommer handla om hur vi arbetar, planer inför framtiden, olika övningar som vi använder oss av, andra idéer och mycket annat som har med hästar att göra. Så jag hoppas att det är någonting som ni tycker är intressant att läsa om😅
Likes

Comments