De hästar som fick träna för Janne denna gången var Eros, Azores, Mille och Athos. Lite spännande har träningarna varit, då det rasade snö från taket. Men hästarna klarade det bra, de två spanjorerna undrar nog vad de kommit till för konstigt land.
Alla hästar har gått bra, de har fått jobba mycket med lösgjordhet och samling. Måndagens arbete gjorde verkligen hästarna jättefina redan från starten idag på morgonen.
Nu är lunch intagen, hästarna i hagarna och vi ska gå ut och göra stallet.
Ska försöka komma med mer detaljer kring träningen senare i eftermiddag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi tänkte skriva en presentation av våra hästar. Först ut får stallets största häst vara.

Eros född 2006 efter Emmerton-Maraton uppfödd av Stall Nyckelby.

Mia Lisa köpte Eros våren när han var 5 år och då hade han startat lätta klasser i både dressyr och hoppning.

Eros är en väldigt snäll häst som har god arbetsmoral, men där man hela tiden måste jobba med energin. Får Eros välja själv behöver man inte direkt stressa i livet. Men detta med energin har verkligen blivit bättre med styrka och kondition.

I dags läget är utbildningsnivån Msv B-Msv A, seriebytena är inte riktigt uppvisningsbara men piruetterna är bra! Målet för i år är att bli färdigkvalade till Msv A och förhoppningsvis debutera till hösten.

Eros är inte heller så förtjust i mat, förutom Slobber Mash som han verkligen älskar!!!

Hur stor är han då?

Mätt här hos oss 185cm.

Likes

Comments

Då var helgen snart slut. Vi har som tur är hunnit med en massa både bra och roliga saker. Igår blev det en liten shoppingrunda för att bl.a. Inhandla delar till ett handtag som Lars lagade i vårt täckesrum. Väl hemma igen ägnad vi oss åt lite inomhusarbetare, Sofia kom ikapp med bokföring och Lars och jag såg till att fylla frysen med bullar. Så nu är ni välkomna på fika 😋.
När det var klart red vi på Athos och Azores och gjorde klart stallet för kvällen.
Söndag morgon började med ridning av Eros och Mille, sen fika och därefter stalltjänst. Lars röjde snö, tyvärr har det kommit blötsnö som gjorde att eftermiddagens elever lämnade återbud, då de inte ville ge sig ut med häst i det dåliga föret.
Till lunch valde vi att åka på "pannkaksbuffé" på Caferangen, en restaurang i Nässjö som drivs av vänner till oss. Kan verkligen rekommendera er ett besök hos dem!
Hemma igen fick Wilma och Richardo sig ett pass. (Trött och nöjd Richardo på dagens bild) . Sedan blev det Athos och Azores som fick ett joggingpass, det väntar Janne-träning måndag och tisdag.
Vi håller på att skriva presentationer av hästarna så det ska bli lättare för er att följa oss.

Likes

Comments

Då var stallet så gott som klart. Vi har denna veckan fullt stall, vi har för tillfället två hästar i stallet som inte är våra. Vi erbjuder "pensionat" för hästar när ägarna är på semester.
När hästen är här på pensionat ingår full skötsel, vill man sedan ha sin häst motionerad kan vi även lösa det. Med motion kan menas longering, promenad i skrittmaskin eller ridning. Just nu har vi som sagt två hästar här på pensionat, en vi rider och en vi longerar. Nästa vecka byts den ena ut och det kommer en ny.
Som sagt stallet är så gott som klart hästarna är i hagen och vi fikar samt gör upp en plan för helgen. Några hästar måste ridas idag och några imorgon, idag kommer det inga elever men morgondagen är fullbokad på eftermiddagen. Däremot har vi en del saker som behöver repareras, sådant måste också hinnas med på helgen när Lars är hemma.

Likes

Comments

Välkommen till vår blogg!
Här kommer vi försöka hålla er uppdaterade med allt som händer här i Änkarp och våra aktiviteter med hästarna!
Vi skall försöka uppdatera dagligen med små korta notiser så ni kan känna er delaktiga i vår vardag. Eftersom det är sportlov här har denna veckan verkligen gått i elevernas tecken. Så roligt att så många utnyttjat tillfället att träna.
Just nu är det stiltje på ridhusbygget, vi inväntar lite mildare väder och snickarna som skall bygga sarg. Återkommer med mer info om ridhusbygget.

Likes

Comments