När jag gick på gymnasiet fick 3 elever chansen att vara med och anställa en ny kurator, då vår dåvarande skulle sluta. Jag blev en av dessa som fick vara med och utföra intervjuer tillsammans med två andra. Vi ställde frågor som vi tyckte var viktiga för just en kurator och även frågor som låg i vårt personliga intresse.

Jag gick nämligen till vår kurator som skulle sluta och jag älskade henne. Kunde inte se att en annan person skulle ta hennes plats, så för mig var det här väldigt viktigt. Jag frågade mest frågor om depressioner och vad hon skulle göra om någon var riktigt nere. Person 2 frågade om anorexia och ätstörningar. Person 3 frågade mest om skolproblem, plugghets etc.. (Alltså vilka medel kuratorn skulle ta till om h*n fick en elev som hade dessa besvär.)

Vi 3 kom tillsammans med förslag på en lämplig person och skolledningen också. Sen diskuterade vi varför vi valt just den personen, lyckligtvis hade vi kommit fram till samma och hon är (var när jag slutade) kurator på vår skola.

Nu till självaste punkten där jag önskade att jag sagt ifrån...
Några veckor efter detta satt jag själv i bibblan och pluggade. Mitt i allt hörde jag några personer bakom mig prata om anställningen av den nya kuratorn, hur det gått och så vidare. Det visade sig vara person 3 som berättade för sin kompis om intervjuerna. Och visst inget fel med det. Men när h*n sen sitter och säger "De andra två var väldigt konstiga haha. Ena verkade ha svåra depressionsproblem och den andra vara ett anorexiabarn. Dom frågade bara frågor som handlade om det, helt sjukt jobbiga. Jag ville bara vara med för att hitta en bra person och så ska de hålla på och ställa massor med onödiga frågor."

Herregud vad jag rös i hela kroppen och än idag gör jag det. H*n kan inte ha sett att jag satt där, men jag önskar att h*n gjort det. Jag önskar att jag rest mig upp och frågat varför vi var konstiga och jobbiga. Jag önskar att jag på skarpen sagt till personen att det inte är något fel att må dåligt och att det är viktigt att prata om, speciellt när man anställer en kurator!!

En kurator ska kunna hantera situationer bra, oavsett vad det gäller. I depressionsfall kanske det bästa är att ta vidare kontakt med psykolog tillexempel. Kanske skära ner på schemat vid stress och så vidare. En kurator kan vara den enda man har att prata med som elev. Och en bra person räcker inte alltid, det måste vara personen som gör det där extra.

Jag önskar verkligen att jag hade sagt ifrån. Stått upp för mig och person 2, och även för alla andra på skolan som mådde dåligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags gick vi in i vecka 35 som jag skrev i mitt inlägg tidigare. Situationen som jag även skrev om löste sig hyfsat, jag kom till toan tillslut haha!

I helgen har magen gjort sjukt ont, antar att kroppen börjar förbereda sig nu. Förvärkar är verkligen inget att skoja om, och ändå hade jag dom i vecka 20-25 också. Men dom jag har nu är ännu värre. Tagga förlossning haha! ;)

Är riktigt trött så orkar inte riktigt skriva mer, hoppas du får en bra vecka.

, Kramar

Likes

Comments

Det här med att vara gravid och ha en kissblåsa som är "urfunktion" passar inte riktigt till att ha byggarbetare hemma.

Klockan 7.30 började de arbeta med att byta ytterdörr här. Nu är klockan efter 10 och paniken kommer krypandes allt mer och mer. Hur länge kan jag klara mig utan toa? Herregud vilken morgon säger jag bara. (Som förklaring kan jag inte gå på toa för jag ligger inlåst i sovrummet med hund och katt. Om jag går på toa kommer de smita ut.)

Försöker få tankarna på annat genom att kolla bebiskläder och inredning. Det går sådär kan jag ju säga.

Idag går vi in i v.35, vilket även betyder dags att packa BB-väskan. Det får dock vänta tills nästa vecka då jag ska köpa hem det sista och så vidare! Mer om det senare, skriver när situationen är stabil igen.

Hur har din morgon varit fredag den 13onde?

, Kramar

Likes

Comments

Dagarna bara springer iväg nu, även om jag typ gör samma sak var dag. Men denna vecka händer det faktiskt mycket!

I helgen var jag ju hos mamma och lillebror, stannade där tills igår, tisdag. Och på kvällen kom Chaw hit åså gjorde vi pannkakor.. sjukt gott!

Idag hade jag tid hos min frisör för att fixa håret innan lillen väljer att komma. Jag har haft blont i ett par år nu, men har verkligen tröttnat på min utväxt som alltid kommer. Så idag var målet att färga så ingen utväxt syns! (Eftersom det kan bli svårt att springa till frisören när man har en bebis.) Men jag ville behålla ljust i längderna. Dock ville jag inte vara blond så det fick bli GRÅTT!! Alltså hur perfekt för mig? Jag älskar grått haha! Är verkligen nöjd med färgen, hade velat ha lite mera slingor i det mörka för att INTE får ombre-effekten. Men, jag är sjukt nöjd!!

Imorgon ska jag träffa @emilierunemark och vi ska gå på loppis och sen pyssla hemma hos henne. Det ska bli riktigt mysigt! Vi säger att vi ska ses varje vecka ungefär, men sen skjuter vi alltid på det eller så kommer något i vägen. Så typiskt oss! Hoppas vi får ihop det imorgon, jag menar det är ju inte så många timmar kvar att spela på. ;)

På fredag jobbar Ludde hela dagen, men jag har nog mest tänkt att ta det lugnt. Förhoppningsvis kommer Linnea förbi på kvällen!

Lördag är det hockey som gäller, LHC har inte gjort sin bästa säsong, men det ska bli kul att gå och se en match ändå! Förra året gick vi på nästan alla hemmamatcher. Det känns liksom som att jag får vara mig för en stund och inte "gravida Patricia". Så ska passa på! Jag lär försöka gå på hemmamatchen den 2 november, för sen tar det nog ett tag tills jag kan det! Utöver matchen ska Savanna komma hit efter, det ska bli mysigt!

På söndag blir det slappardag, jag och Ludwig har nog inte haft en heldag hemma och bara slappat på ett bra tag nu. Jag kommer nog dock försöka städa lite haha.

Nu film innan sovdags!

, Kramar

Före- och efter bild!

Och hur långt har inte mitt hår blivit? Klippte av det till axlarna i Januari/Februari..(!!)

Likes

Comments

Nu är det nära! Om 4 veckor så får bebis komma när den vill! Helt sjukt!!

Idag står det inget speciellt i gravidappen, det är mest om hur bebis stiger i vikt och hur den ligger. Jag vet att lillen ligger som den ska, alltså med huvudet neråt. Redan i vecka 28 fixerade sig lillen haha! H*n verkar ha lite bråttom ut ibland. ;)

Idag är det ju äntligen fredag. Inte för att jag har någon speciell dag att längta till så, eftersom jag är ledig. Men jag har ändå sett fram emot den här helgen för jag och Nova ska åka till mamma och lillebror!! Saknar dom så mycket. Sen ska jag även passa på att träffa släktingar. Detta blir sista resan jag gör innan bebis kommer skulle jag tro. Vilket betyder att det ska bli skönt att komma från hemmet lite. :)
Det enda negativa är att Ludwig jobbar och alltså måste stanna i Linköping hela helgen... tråkigt. Men det sägs ju att det är bra att man saknar varandra lite då och då!

Nu har jag lagt ytterligare en bild bredvid de andra två. Tycker inte magen har förändrats något stort. Tycker nästan att den ser mindre ut, och om möjligt ännu rundare. Jag är i alla fall inte lika gul så det är skönt!

Dags att packa! Hoppas att du får en trevlig helg.

, Kramar

Likes

Comments

Jag tycker det är kul att läsa Frågor och svar på andra bloggar så tänkte att jag kör på en också. Tänkte även göra ett liknade upplägg, men där jag och Ludwig svarar på frågor som handlar om bebis och vad vi tror!


Hur gamla är ni, du och din kille?

- Jag är 20 och Ludwig är 23.

Hur fick du beskedet att du var gravid?
- Det började som ett skämt och blev sedan seriöst... läs hela inlägget här!

Vilken vecka var du i då?
- Är inte helt 100, men vecka 7 ungefär. För vissa kan det verka som en väldigt lång tid utan att jag reagerat på annat, men min mens var väldigt oregelbunden, min mage brukar svälla och brösten ömmar rätt ofta på mig normalt. Hade säkert kunnat vara gravid många veckor till utan att ha tänkt tanken!

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
- Jag började skaka och trodde att det visat fel, trodde att det var ett dåligt aprilskämt haha! Ringde i panik till Linnea och sen mamma. Hamnade i en bubbla i ungefär en hel vecka där jag inte trodde att det var sant.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
- Jag sa att jag hade något allvarligt att berätta för honom, något som skulle förändra hela vårt förhållande. Han trodde att jag hade varit otrogen först haha. Men sen sa jag bara rakt ut att "jag är gravid." Sen fick jag upprepa det 10 gånger innan han greppade det.

Hur lång tid tog det innan ni bestämde er för att behålla barnet?
- Vi bestämde oss nästan direkt att behålla, men vi sa till andra närstående att vi övervägde det hela under helgen. Men innerst inne hade vi redan gjort vårt val! :)

Varför tog det just den tiden att bestämma dig?
- Hela framtiden skulle se helt annorlunda ut än vi planerat.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
- För min del var det ju min bästavän Linnéa, för Ludwigs del var det hans mamma.

Hur gick ni ut med det officiellt?
- Vi berättade för alla nära och kära, sen i vecka 20 valde vi att gå ut på Facebook. Det var efter rutinultraljudet så vi var säkra på att allt stod rätt till!

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?
- Alla reagerade ungefär lika. De blev chockade och svarade att de alltid stöttar oss oavsett vad. Men att jag skulle ha plugg och sånt i tanken också. När chocken la sig blev alla såklart glada!

Hur lång tid tog det innan du berättade för dina föräldrar?
- Mamma berättade jag för direkt som sagt.
- Pappa berättade jag för när jag gick in i vecka 13 och risken för missfall minskar. Jag var väldigt nervös för hur han skulle reagera.

Hur känns det att ha en bebis i magen?
- Jag har ju inte riktigt landat i att jag faktiskt är gravid och ska bli mamma. (Detta kanske låter helt sjukt för vissa, men så är det. Kan kanske skriva mer om det sen!) Men det är mysigt att känna att bebis rör sig, kul att känna när den hickar och sen gör det ju ont ibland också haha!

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
- Nu i vecka 33 har jag gått upp 10kg. Hoppas inte att jag går upp speciellt mycket mer!

Cravings?
- Har haft väldigt varierande cravings, men kalla frukter och bär är alltid på mitt huvud. Sen älskar jag mackor haha!

Har ni planerat några namn?
- Vi har ett namn om det blir en kille och ett namn om det blir en tjej.

Kommer du vara mammaledig hela tiden?
- Ja, jag kommer vara mammaledig tills det är dags för dagis (förskola..).

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?
- Jag känner att det kommer blir en pojke och Ludwig tror också pojke.

När är bebisen beräknad att komma?
- 23 November 2017, alltså 51 dagar kvar?! Jag har alltid sagt att vid 50 dagar så kommer det kännas som världens lättnad och imorgon är vi där! Tiden går så fort. :)

Hoppas du fick svar på något du undrat över! Nu ska jag ut på promenad med Nova och sen sova!

, Kramar

Likes

Comments

Jag tog bild på magen ikväll.. men alltså varför blev min hudton så sjukt orange?! Det är ju typ som om jag gått och blivit det jag äter... alltså en morot. :(

Och dessutom har jag märkt små, små bristningar nu. Jag som bett att dom ska hålla sig undan, och med bara 7 veckor kvar så dyker de upp. Hoppas innerligen att de inte växer sig stora under dessa kvarstående veckor.

Lillen i magen har hicka nästan konstant, tycker synd om bebis haha! Jag själv hatar att ha hicka för det gör ju ont, men det ska tydligen vara "normalt" enligt gravidappen som jag har. Snart är lilla E "färdig vuxen" inför födseln, h*n väger nu ca 2kg(!!!) och är ca 40cm lång.

Har det hänt något på magen tycker du? Jag står ju lite annorlunda på bilderna så jag tycker det är svårt att bedöma!

Nu ska vi lägga oss och sova. Hoppas du får en bra vecka!

, Kramar

<---- Vecka 32 (31+0)••Vecka 33 (32+0)---->

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!! Idag kunde vi hämta vår barnvagn efter 3 månader (!!!). Vi beställde vagnen i juli och vi skulle få hämta den i början på oktober. Gud vilken väntan och längtan! Slutade med att vi fick vagnen en vecka tidigare. ;)

När vi ändå var där så köpte vi babyskyddet och basen. Så nu är bilen komplett! Skönt att veta, trots att det är två månader kvar.

Lite synd är det ju att allt "stort" hände på samma gång, igår köpte vi bilen och idag hämtade vi vagnen + babyskyddet. Men men, skönt att vara klara! :D

Bebis får gärna stanna några veckor till, men är välkommen när som helst nu. <3

, Kramar

Barnvagnen kommer från Emmaljunga och modellen heter Mondial de Luxe, färgen heter Lounge grey.
Babyskyddet kommer från Besafe och modellen är iZi Go Modular, färgen heter Metallic Melange.

Likes

Comments

I fredags gick jag in i v.32 vilket betyder att det nu är mindre än 2 månader kvar tills bebis är beräknad! Det är faktiskt skönt att det mesta är klart nu, barnvagnen ska hämtas i veckan och babyskyddet ska beställas! Det som fattas är att packa BB-väskan och lite sånt. Det hade jag dock tänkt vänta med tills vecka 35 ungefär.

De kommande veckorna har jag inte alls mycket planerat och i november ekar det helt tomt just pågrund av att jag vill hålla mig nära hemmet då!
Mammsen fyller år 1 november, men jag har faktiskt bett henne komma hit så jag kan fira henne.

Nu börjar magen även vara i vägen mycket i vardagen, jag håller på att spy så fort jag ska sätta på/ta av mig mig skorna eller torka Novas tassar. Det är skitjobbigt, speciellt om jag är ensam hemma. Jag har nog klagat om detta förut, men då var det nog mer för att det var jobbigt att få en mage, inte att ha en mage. Min mage är väldigt hög också så jag tror det mesta trycks uppåt. Tipset jag fått är att äta mindre, men oftare, så inte magsäcken är helt proppfull. Lättare sagt än gjort då jag helst äter större måltider så jag slipper tänka på sånt under dagen haha. ;)

På tal om att torka Novis tassar så ska vi ut på morgonpromenaden nu!

, Kramar

Likes

Comments

Som vanligt går det runt två veckor innan jag tittar in här igen... suck! Men nu är jag tillbaka!

Veckorna går i ett just nu, kommer inte ihåg vad jag gjorde igår eller idag i princip för dagarna är så lika varandra. Magen växer som den ska och jag ser ju verkligen skillnad jämfört med v.25 tillexempel! Men dock inte veckovis :/ Imorgon är det två månader kvar som gravid så nu har jag tänkt ta bild varje vecka och se!

Utöver att magen växer så har jag och Ludwig även börjat fundera lite kring BB-väskan och så vidare. Igår fick Ludwig välja vilken av alla filtar som skulle bli "favvofilten". (Visst är jag snäll som låter honom delta ;).) Nu ligger den filten i vår säng så den ska lukta oss! I nästa vecka kommer nog bebisens gosedjur och snutte/tunn filt som jag beställt, dessa ska vi också sova med!

I veckan har jag även hunnit med massor med bebismys! Först med Astrid som kom på spontanbesök (med min moster såklart!) och sen med Henry och Emilie.

Nu idol!

, Kramar

Likes

Comments

Instagram@onnerdal