Att vara i obalans i sig själv är en utmaning som kan vara lite svår att veta hur man ska hantera. Det är något som vi måste träna på för att veta hur vi ska göra men det finns även saker man kan göra för att det ska underlätta.

Yoga handlar egentligen om att lugna sinnet och hjärnan för att finna en inre ro, minska stress och släppa på spänningar i kroppen.

Målet med yoga gör dig inte bara "vig" fysiskt utan även fysiskt. Att öppna upp mer medkänsla till sig själv och andra.

För mig så har yoga blivit en stor hit . Det är en aktivitet som jag kan samla mig och inte låta alla tankar slösa energi på sådant som är helt onödigt. I början när jag gick på yoga så kändes det inte alls bra och alla saker man tränade på gick för långsamt och jag hittade inte lugnet. Men jag gav det några veckor och nu så har jag snart tränat yoga i ett helt år. Ni vet när man har så mycket i skolan eller på jobbet att man inte vet vart man ska ta vägen utan att springa in i väggen. Då gäller det att hitta sitt eget sätt, skolan är det som skapar mest stress i mitt liv och det är så viktigt att man göt annat än att sitta hemma och plugga hela dagarna så att man tappar sin egen fritid.

Yoga är mitt sätt att träna upp min koncentration som verkligen varv sämst förut men även att utveckla min rörlighet som är väldigt viktigt för mig.

Positiv påverkan yoga har på oss:

  • Skapar lugn mentalt och fysiskt
  • Förbättrar sömn
  • Reduceras stress
  • Hjälper oss hantera jobbiga situationer i livet på ett bättre sätt.
  • Stärker självförtroende
  • Gör oss lugnare och gladare
  • Ger en ökad koncentrationsförmåga
  • Förebygger skador
  • Ger en rörligare och smidigare kropp


https://yogobe.com


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godis är så himla gott och det vet jag att jag inte är ensam om att tycka men för mig så blir det bara dåliga konsekvenser när jag äter godis. Med godis så menar jag all slags godis från sura godisarna till choklad och lakrits.

Jag vet att många har hört att man inte ska tro på myten om att man får sämre hud om man äter onyttigt men det är väldigt olika från person till person.

Men det har gjorts nya studier i Nederländerna där man har sett att efter folk hade ätit choklad så fanns det bakterier i blodprovet efter så innehöll aknebakterier.

Om man har lätt att få sämre hy och känner att det inte är värt att äta just godis men att man vill äta något ersättande. Bör man satsa på baljväxter och grönsaker som håller blodsockernivån mera jämn.

Innan du tar slutsatsen av att det just godis som ger din hud problem så bör det ha inträffat efter upprepade gånger alla får finnar eller iallafall de flesta vissa får mer andra får mindre. Glöm dock inte bort att det kan vara gott att inte tänka för mycket vad man äter om det inte leder till för dåliga konsekvenser.

Jag tipsar om alla dessa 6 goda snacksen som räddar min situation att ersätta godis och socker.

Likes

Comments

Älskar allt i denna outfit lika mycket som jag älskar att det snart är helg!! Inte för att jag gillar veckorna mindre utan för att i helgen så ska jag inte göra mer än att bara umgås med mina vänner och ladda batterierna.

Jag har alltid älska t-shirts men av någon anledning så bär jag aldrig de. Konstigt men nu så ska jag införskaffa mig denna ljuvliga Tommy Jeans tichan och hoppas att jag kommer att använda den hahah!!!

Mitt bästa tips inför morgondagen är att vi alla ska vakna upp med ett leende imorgon bitti fastän hur natten har varit. Själv så har jag massa i skolan just nu men det är bara att kämpa på och känna glädjen med alla klasskamrater.

Sov gott my stars and
shine bright like diamonds!

Likes

CommentsHoli är en av de få festivalerna som verkligen har väckt mitt intresse. Lite konstigt nog eftersom att jag inte alls har hört talas om någon som är varit där irl. Men vad gör det när det finns Youtube och massa social medier som man kan läsa om det färgglada partyt!!

Festivalen Holi eller (färgernas fest) är en hinduisk fest som firas på våren. Holi pågår under två dagar i främst Indien då fullmånen lyser. Alltifrån mellan mitten av februari och mitten av mars månad.

Fösta dagen firar man men en vårbrasa som ska symbolisera brännandet av Holika ( trumf goda över onda )

Andra dagen är det man går runt och skvätter en massa färgglada färger på varandra. Holi firas både privat och i stora engagemang tillsammans med andra människor.

Hur kan man inte älska denna festival?? Okej det är kanske ganska lätt att ogilla den om man är rädd att få en massa färg på sig men på andra sidan hur kul skulle det inte vara att du själv får skvätta ner alla i din omgivning med färgglada färger.

Festen är till för alla människor men det är såklart mest folk från Indien som firar den eftersom det är väldigt stort där. Jag vill absolut besöka Holi-festivalen om jag får chansen så himla kul kan inte vi i Sverige också engagerade en stor festival som sprider glädje och motivation!!!Likes

Comments


1. Använd Babypowder för att ta bort sand från huden på stranden

2. Gör en hemmagjord våffelglass som är superenkel och så gott. Grädda våfflor dela dem på mitten så att du kan skopa glass mellan är ett måste att testa i sommar en sunnyday!

3. Lägg din mobil i en stängbar plastpåse som inte åker upp. Touchen kommer att fungera genom plasten och du behöver inte vara rädd att tappa din moil i poolen eller havet, du slipper även all sand på stranden som kan åka i i telefonen.


Likes

Comments


Fattar inte att man kan klaga på måndagar speciellt inte nu! Sommaren är snart här och alla möjligheter finns kring ditt hörn. Se upp så att de negativa tankarna tar över för idag är det världens bästa måndag och jag vet att vi alla kommer att få en super duper vecka som kommer gå fort. Håll i dig för nu är det inte länge kvar till sommarledigt!!!

Och hur kan man inte bli taggad av dessa quotes. OMÖJLIGT!

Ha en super dag!!

Likes

Comments


Hur ska man slippa stressa på morgonen så att man är slut redan när man kommer till jobb eller studier?

1. Ha bra ordning

I stress tappar man lika väl kontrollen som tiden. Se till att du vet vart du har dina prylar som nycklar eller mobil eller vad det kan vara så sparar du enormt med tid.

Du kan även organisera i korgar eller burkar så allt är prydligt.

2. Skriv en checklista

Anteckna ner kvällen innan vilka kläder du ska ha på dig och skriv även upp vad du ska göra på morgonen.

T.ex.

Blå-jeans, vit blommig-blus

Glöm inte: mobil, dator, nycklar, anteckningsblock

3. Trappa ner på sminket

Sminka sig tar enormt med tid det har ni säkert märkt de dagar man helt och hållet skippar sminket. Men tänk skulle det inte räcka med en lätt bas med lite rouge lätt ifyllda ögonbryn och lite mascara.

4. Skippa morgonduschen

Istället för att duscha på morgonen de allra stressigaste morgnar det är en life-saver att duscha kvällen innan och istället torrschampo på morgonen

5. Starta dagen med musik

Istället för att ligga kvar i sängen och trycka på snoozeknappen så sätt på en låt som får dig så taggad att du bara vill dansa. Det kommer att lämna ett leende på din mun hela dagen och glöm inte ett leende kan räcka väldigt långt..
Likes

Comments

Vad är stress?

Ofta pratar forskare och säkert många i din omgivning att stress är något som vi bör se upp för. Men aldrig hade jag hört talas om vad som händer i kroppen när vi stressar och varför det verkligen borde tas på allvar. Jag själv är väldigt prestationsinriktad som många andra och stress är väldigt förekommande i mitt liv. Dock så har jag också med mig att stress i lagom mängd bara är bra eftersom det är då jag kan fokusera som bäst. T.ex. så pluggar jag bäst inför prov kvällen innan eller skriver en bra uppsats i sista sekund, det är kanske inte alltid så bra men så är det för mig i alla fall.

Vad är det som händer i kroppen när vi stressar är att när fara hotar oss reagerar kroppen som att en fara är nära. Hjärnan sänder signaler som får hjärtat att slå snabbare. Musklerna spänns, stresshormoner utsänd i blodet för att frigöra energi. Smärttröskeln höjs. Blodet för sämre flöde för att vi inte ska förblöda om vi skulle skada oss. Organen som matsmältning och fortplantning blir ”pausade” eftersom det inte anses behövas i stunden liv och död.

Det är säkert många fler än jag som inte heller hade koll på hur stress egentligen påverkar oss men det är bra att man är medveten om så att man verkligen också kan hitta stunder där man kan koppla av.

5 sätt att hantera stress!

1.Koppla bot sociala medier

Se till att du inte hela tiden sitter med mobilen ta 1 timmes uppehåll under dagen några gånger där du gör annat.

2.Jämför dig inte

Alla är vi olika och det är helt fantastiskt och se till att du själv hittar vem du är och följ den vägen annars är det lätt att gå vilse.

3.Slösa inte energi

Reta inte upp dig över småsaker då ligger ofta problemet hos dig och inte andra

4.Motionera

Hitta ditt sätt att träna, det kan vara promenader eller löpa eller varför inte gå på gympass på ett gym där du lär dig trivas på.

5.Ät bra

Skippa allt socker, alkohol eller annat onyttigt och testa äta frukt och grönt en vecka så kommer du verkligen märka skillnad och vilja undvika socker för alltid (kanske att ta i men ge inte upp när sockersuget kommer)


https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Halsa/Stress/?gclid=Cj0KEQjwx6TJBRCWtsiXpI7bhOYBEiQA1en3F-fbADj81lvZXK2OXWdn2snU-egMJxGFj-vwGB3AjyYaAlqP8P8HAQ

Likes

Comments

Hur motiverad är du?

Alla vi människor har ett val. Våra val är det som kommer att påverka hur allting blir. Det kan låta deep men egentligen är det bara sanningen och varför ska det vara så svårt att hantera den. Att människor kan vara negativa då och då är acceptabelt men varför egentligen låta de negativa vinna över de goda nu när det ofta blir att det negativa tar över för människor???

För mig så är det självklart att försöka vara glad och positiv även om det inte alltid är lätt speciellt i tonåren med alla hormoner och allt som händer i kroppen. Jag vill verkligen förmedla att livet kommer inte alltid gå som man vill och man har ofta för höga förväntningar men jag har bestämt mig att alltid sätta mål och drömma men mål uppnås inte utan hårt arbete. Så glöm inte att alltid sätta ett leende på ditt ansikte när det är som tuffast och se till att hitta massa saker du mår bra av och stay motivated!

Likes

Comments