Till och från hamnar jag i svackor där jag känner att allt är skit och jag är ensam och ingen vill vara med mig. Jag har mått så här i några dagar och kände att jag behövde få ut det i min sminkning. Dock när jag mår dåligt har jag ändå en lycka som försöker tränga sig ut, och det rosa runt ögonen står för just den glädjen som vill hålla mig glad. Som vill vinna över allt det negativa och få mig att tänka på allt bra i mitt liv.

När jag kollade på en video av KarolinaMaria ( https://www.youtube.com/watch?v=0OjqTuGLnCs hennes bidrag för top 5 i NYX Nordic Awards). I slutet av videon säger hon att ansiktet är som en Kanvas. Man "målar en tavla" när man sminkar sig och dagen efter kan man börja om. Jag håller med henne, och för mig blir sminkningen ett sätt att tala om hur jag mår.


Till läppstiftet använde jag mig av en rosa läppenna men det syns inte och läppstiftet är från Viva La Diva, lite för krämig för mig.
Jag använde en svart ögonpenna från Kicks i både den övre och nedre vattenlinjen.
Jag satte concealern och resten av ansiktet med ett puder som inte går att få tag på längre därför är den inte med på bild. Använde mig av NYX Dewy Finnish som Setting Spray,

Paletterna är från IsaDora:
På den övre bilden använde jag mig av den guldfärgade ögonskuggan till att highlighta under ögonbrynen, på kindbenen och på läppen.
På den undre paletten använde jag mig av den rosa längst ner till vänster för att highlighta den inre ögonvrån.
Den svarta ögonskuggan är från Kicks.
Foundationen är så vit att jag använder den som bas för ögonskuggan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är en sån där dag då jag egentligen bara vill dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen eller så får jag sån energi att jag orkar med jätte mycket. Med regn kommer även ibland kreativiteten med sminket.
När jag går hemma så blir det mycket tv tittande och just denna våren, för-sommaren har det blivit mycket av Hela Sverige Bakar, Masterchef och Englands bästa bageri bland annat och i ett av programmen igår så var det brödbak på schemat. En av deltagarna tillverkade en Påfågel och detta gav mig idag en idé till sminkningen.

Men resultatet blev inte riktigt som jag hade hoppats på. Vet att det finns blåa toner i grön, men trodde i alla fall att det skulle bli lite mer skillnad. På bilderna står jag vid ett fönster och använder systemkameran och färgerna delar på sig mer än vad de gör med blotta ögat. När jag stod inne på toa och sminkade mig och öppnade ögonen så kunde jag inte se någon skillnad alls. Tycker att när man använder en mörk grön och en turkos att det skulle bli lite mer skillnad.
Men på bilderna så är jag nöjd med hur det ser ut, men pga min känsla så orkade jag inte fortsätta. :P

Likes

Comments

Blev att leka lite idag igen.
Den vita linern är gjord på samma sätt som igår, med hjälp av ögonskugga och Manic Panics Glam Glue, men idag använde jag kicks skugga i Crystal Ball. Hade även hobbypenslar hemma, så testade att använda det och är mycket nöjdare med resultatet av vingen och lite andra tunna detaljer. Dock blev mina vingar ojämna som alltid 😂 men övning ger färdighet.
Äger inte heller någon highlighter än så använde mig av en guldig vit ögonskugga från LR samt en vit ögonskugga från IsaDora's palett SmokeyEyes 93 Pink. Använde samma färger för att markera läppen men lade även till en ögonpenna från Oriflame (som inte går att få tag på längre 😢) då jag inte tyckte att det syntes tillräckligt.
Vill införskaffa Aurora Glow Kit från Anastasia Beverlyhills, men får vänta tills jag har bättre ekonomi (går mammaledig så allt jag vill ha får vänta).

Med tanke på de små medel jag har att röra mig med så är jag nöjd med resultatet och tänker fortsätta ha kul å leka med det som finns i min necessär. ☺️ ❤️

Likes

Comments

Tittar mycket på Youtube och följer några som håller på mycket med smink. Hos dessa ser jag alla snygga eyeliners i olika färger och blir lite avundsjuk för jag vill oxå ha.

Men såg en DIY och tänkte idag att jag skulle testa en sak. Så tog fram en av mina skuggor från IsaDora och min Glam Glue från Manic Panic. Skrapade skuggan med en tandpetare och blandade med limmet och tillverkade min egna eyeliner.
Appliceringen blev inte den bästa då jag inte gjort liner på länge och använde en borste jag är ovan med. Jag har funderat på att testa en pensel från Panduro och se om det kan funka för att fixa en riktigt fin spets.

Men trots att appliceringen är hemsk så är jag nöjd med resultatet. Bara komma ihåg nästa gång att hålla ögonlocken stängd tills det har torkat. 😉

Likes

Comments

Haft en fantastiks helg.

Fredagen slutade med att jag äntligen hittade mer relevant forskning till min uppsats. Nu gäller det bara att komma igång å läsa samt göra det bästa av situationen då den ska vara klar och inlämnad på onsdag senast 12.

Lördagen blev det hem till mamma och hennes man för middag ihop med min mormor plus hennes man. Vid 17-tiden drog jag och mannen hem för att invänta en kompis till honom och hans tjej. Blev sällskapsspel och mycket skratt innan det var dags att dra ner till Backstage Rockbar för att lyssna på Lillasyster: som var lika bra som alltid. Lilleman sov hos sin mormor så vi kunde få fira hans pappa. Kvällen blev väldigt lyckad och min man hade en toppen dag.

Idag, söndag, har vi hämtat hem lilleman, saknade honom otroligt mycket när jag vaknade runt 7 men var skönt att få sovmorgon. Dock kände jag mig helt mörbultad trots att jag endast drack vatten. Inte mycket har skett idag utan vi har försökt att ta det lugnt bara. :) Just nu sover mina killar, jag tittar på Harry Potter och ska snart försöka komma igång igen att börja läsa min artikel, om en liten sak distraherar mig så tar det en stund innan jag kommer igång med skolarbeten igen. Det är riktigt störande men får försöka jobba på det.

Likes

Comments

I tisdags hamnade jag hos kompisen, som även funkar som min frisör. Ända sen vi träffades 2013 har hon skött det mesta av mina färgningar av håret och även klippt mig. Tror jag varit hos frisör två ggr. Hon har räddat både min ekonomi och mitt hår.

För mig var det lite jobbigt att klippa det då jag försöker få långt igen efter att vi klippte ner det till 3cm längd för 2,5år sen. Men ca 3cm är taget och det växer ju snart ut igen. ☺️

Älskar att färga mitt hår men vet inte just nu hur jag ska göra med det. Kommer kännas lite mer professionellt om jag har min naturliga hårfärg och inte någon neon färg när jag väl ska börja söka jobb och den rosa jag vill ha är svår att färga eller bleka bort.

Jag älskar nagellack då det finns så himla många underbara färger. Men tyvärr så gillar inte mina naglar det. Jag producerar någon form av olja som gör att det lossnar jätte fort. Efter två dagar har jag typ inget kvar, vilket gör att jag tycker det är jobbigt att måla naglarna för att det lossnar så fort.

Men, kompisen testade en nagel för några veckor sedan och efter håret så målade vi alla naglar. Det är (om jag minns rätt 😝) någon form av gel-lack som ska stela under led-ljus. Första testet vi gjorde höll i två veckor, vilket är länge för mig. Så ska bli spännande att se hur länge det får sitta denna gången. ☺️

Idag onsdag var det dags för årets första konsert vilket handlade om film och tv-spels musik. Vi spelade teman från zelda, w.o.w, angry birds och star wars.
Så dagen till ära gjorde jag en sminkning inspirerad av sångaren i Follow The Chiper, som hon har i musikvideon till The Rising. Plus att läpparna är inspirerade av Padme i star wars.

Om ni är nyfikna på var jag fick min inspiration ifrån så tycker jag att ni ska följa länken och kolla in videon.
https://www.youtube.com/watch?v=T7hUqJA7RDY

Likes

Comments

Varje gång jag handlar concealer eller foundation har jag alltid haft problem med att hitta rätt färg. Antingen är det för ljust eller för gult.
Men igår inne på kicks tog min man mod åt mig att be om hjälp för att hitta en salva som lugnar påsar under ögonen. Blev att jag förklarade mitt problem för hon som hjälpte oss och vips så kom jag ut från affären med en ny concealer.
Mitt problem just nu är att jag är uppe flera gånger varje natt, för att mata min son, och sover inte bra så jag är väldigt mörk under ögonen. Vilket jag idag äntligen har kunnat börja dölja, känner mig överlycklig. Men jag kommer antagligen fortsätta med att inte använda foundation då jag för övrigt känner att jag har ganska lite att täcka över.

Min concealer är Smashbok camera reade, BB Cream eyes.

Likes

Comments

Okej, vet att det kan verka konstigt, men när jag startade denna bloggen skrev jag på engelska. Engelskan har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är oftast det språket jag använder när jag skriver dikter. Dock har det varit mycket med engelskan i skolan så jag har tappat greppet om det. Så när jag har försökt att skriva här vet jag inte vad jag ska skriva, det har varit totalt stopp. Så nu tänker jag börja skriva på Svenska och se hur detta utvecklar sig.

Livet går lite upp och ner just nu. Jag går hemma då jag är mamma ledig, har fortfarande lite svårt att inse att jag är mamma. Det blir mest att jag sitter hemma vilket är jobbigt då vi bor i en lägenhet på vån 3 utan balkong, eftersom jag inte kan komma ut å greja i en trädgård behöver jag socialt samspel, men får minimalt med det vilket är lite jobbigt.
I och med graviditeten är inte kroppen samma längre, vilket inte är förvånande, så min garderob får sig en rensning på sånt jag tröttnat på eller inte använder och det känns underbart.
Även mitt smink har fått sig en rensning, blev nämligen inspirerad av en på youtube att kolla över vilka märken jag använder. Så just nu använder jag inget smink från företag som testar på djur, jag har även valt att välja bort märken som själva inte testar på djur men som har valt att sälja i Kina. Kina har nämligen en lag som kräver att produkter ska testas på djur, vilket inte är okej. Jag är även skeptisk till att använda märken som inte testar på djur (eller säljs i Kina) men som ägs av ett företag som gör det. Även detta beslutet känns väldigt bra för mig. Mitt enda problem med smink just nu är att jag behöver en concealer och foundation, men har problem med att hitta rätt nyans. Känns som att jag är en blandning mellan neutral och varm så har mega problem för inget ser bra ut på mig.

Något mer som känns väldigt skönt för mig är att vara tillbaka med musiken. Jag är med i en av orkestrarna igen och det är riktigt kul att få ett litet avbrott i vardagen och nästa vecka blir första konserten (och lilleman ska troligtvis vara med på repet). Det är inte lika mycket musik i mitt liv och det kan jag sakna, men samtidigt är inte mitt liv det samma längre eftersom jag har en liten kille som är beroende av mig. Så för nu ligger kameran på hyllan och det har inte varit några band-fotograferingar sedan oktober. Jag saknar fotograferingen lite, men känner att det är värt att inte hålla på längre när jag får se min son ligga å skratta. <3

Likes

Comments

The autumn was a bit stressful when I tried to manage my classes. It worked very well and now I only have to courses behind me. A long with school I kept on with photographing at the bar, but not very long. I had to quit 'cause I hade to think of someone else except me. And now it's more so.

Just over one week ago I became a mother to a boy. Life has turned around so much and right now I'm really tired, but I'm so happy. Love my little family so much and even though I miss the music I don't want to change a thing. Only time can decide when it's right to go back to some things.

Likes

Comments

I haven't been writing in a really long time 'cause I have been working a lot and my mind have been very far away with everything. This summer I worked a lot and it was really fun, but it was a bit stressful not to have any vacation.

But my mini vacation came and as last year we went to Falun and Sabaton Open Air.
Good bands and met up with a facebook friend who lives there and work with the festival. But the most important with this journey was to spend the time with my husband, even though we was on the hotel a lot of the time there only was me and him. The last day when went to the mine in Falun and took a guided hike down there and it was amazing, however, in the evening I was bored and decided to take a walk and ended up at my friends place and we talked about a lot of music and other stuff.
The travel back home was no fun at al, 40miles (sewdish) and after only 10miles the car broke down. We went from Falun to be able to be back home around 15:00 but instead we wasn't home until after half past teen pm. But the car got fixed so happy about that.

School starts tomorrow and so does orchestra and photographing. Gonna be fun but this term I'm not gonna be a part on so many rehearsals but will be there if they need me for the concerts.

Likes

Comments