Ni vet när man mår bra och man tror att allt ska gå finfint och smärtfritt?

Självklart blir det inte som man tänkt sig. Fick ett sms av mitt ex i morse där han i princip säger att han hatar mig, önskar att han hade lämnat mig för 3 år sedan och att han aldrig vill ha att göra med mig igen. Då ska vi tillägga att igår skickade han bilder på sig själv och statistik ifrån en match han spelade för att få bekräftelse och då var allt toppen. Sen kan jag ju lägga till bara för att alla ska förstå, jag gjorde slut med honom för att han ljög för mig och pratade med en annan tjej bakom min rygg.

Hur en människa kan svänga så i sitt humör och tänk är skrämmande. Jag vet verkligen inte hur mycket mer jag kan ta.

Jag och mina föräldrar har sagt att vi ska sköta det snyggt till alla hans grejer är borta och han betalat sista hyran men jag vet inte hur länge till jag kan hålla mig. Låta en människa trampa på en hela tiden och säga och göra vad som helst. Jag klarar inte det. När väl jag når min gräns då ska han få höra ALLT han har gjort genom dessa 3,5 år. Och gott folk, det är mycket. Men oavsett vad det är så är det aldrig hans fel. Han vände ju på att han aldrig hjälpt till hemma med dammsugning, diska , tvätt och matlagning till att han inte orkade för att jag tjatade men nu när det inte är någon som gör det går det superbra. Alltså var det mitt fel att han inte hjälpte till, att jag inte förstod det. Inget ansvar och aldrig hans fel - offerkoftan och han sitter nog ihop. Så vet inte ens om det är värt att dra igång en cirkus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En superhelg till ända.

Jag och mina föräldrar tog en roadtrip till Thuns på lördagen. Det är en outlet mitt ute i ingenstans som har mycket kläder från Vera Moda så blev mycket ifrån Vila & Only.

Bland annat blev det en jacka till våren, två kläddningar och en hel del skjortor och blusar.

Söndagen blev det en promenad i den skinande solen till mina föräldrar. Vi skulle fira pappa som fyller år nu på tisdag. Vi håller inte på med presenter men gjorde en liten "Höst drink". Tårta, middag och hockey blev det.

Underbar helg med andra ord och idag smäller det! Hoppas jag. X flyttar så efter idag blir jag fri - hoppas jag!


Likes

Comments

Det finns en fin linje mellan vad man kan berätta och inte. Hur mycket information ska man lämna ut och vad ska man hålla för sig själv.

Senaste månaden har då mitt liv förändrats så himla mycket. Just då kändes det jobbigt men nu i efterhand är jag så glad att det hända. För i ärlighetens namn, jag hade inte velat leva mitt liv som jag gjorde.

Självklart försvann ju framtiden man såg framför sig men det gör inget., för nu kan jag göra vad som, när som.

Oavsett så har det varit en tuff månad, och när man tror att det börjar bli bättre så händer nästa sak. Igår höll jag på att bryta ihop när nästa sak kom. Men jag gjorde det inte, dels var jag på jobbet och sedan spenderade jag kvällen med en fin vän som gjorde att allt kändes lite lättare.

Genom allt detta har jag även haft ett underbart stöd från mina föräldrar och vänner, samt en gammal vän som kommit in i mitt liv och som betyder oerhört mycket.

Idag är det fredag, idag blir det hockeymatch och sedan är det en efterlängtad helg. Jag ser ljuset i tunneln igen.

Cheers!

Likes

Comments

Som titeln lyder. Det är såhär i efterhand när förhållandet är slut som jag inser att jag kanske har bott med en narcissist. Jag säger inte att det är så och jag nämner inga namn. Men jag tror att det är så. Så mycket stämmer in.

Punkterna kommer ifrån MÅBRA. Jag har sedan valt att lägga till mina tankar kring punkterna ur min synvinkel.

1. De kräver bekräftelse hela tiden
En narcissist behöver ständigt boosta sitt eget ego och mer eller mindre kräver komplimanger och uppskattning från andra, men verkar ändå aldrig bli nöjd.

MINA TANKAR - En träning och man fick alltid fråga "Visst syns det, fan vad snabbt det går för mig"

2. De överöser dig med uppmärksamhet (…i alla fall till en början)
Narcissisten tar dig med storm, det kan vara svårt att värja sig mot den charmoffensiv som en person med narcissistisk personlighetsstörning öser över dig.

MINA TANKAR -Oj, det minns jag. Det skickades blommor och det gick inte en timma utan ett gulligt sms. Jag minns att jag föll för hans drivna personlighet och hur underbart gullig och hans uppmärksamhet.

3. De saknar riktiga vänner
Långa och djupa vänskapsrelationer finns knappt i narcissisternas värld. De är istället duktiga på att utnyttja människor och ser alltid till vad andra kan göra för dem. Deras vänner är ytliga och utbytbara.

MINA TANKAR -Jag har aldrig träffat hans vänner, inga barndomsvänner, ingen vän över huvud taget, förutom en, en enda gång. Han pratar inte med sina vänner och de kontakter han har är genom jobbet. Tveksamt om dessa kommer underhållas när ett jobbyte blir aktuellt.

4. De har aldrig fel
Narcissister har en grandios självbild och överdriver ofta sin egen betydelse och kompetens. Att de skulle ha fel finns inte på världskartan och en narcissist ber i princip aldrig om ursäkt eller erkänner ett misstag.

MINA TANKAR -Han fick mig konstant att känna att det var mitt fel. Oavsett vad det var. Gnällde jag för mycket på hushållssysslor, då var det mitt fel för jag gnällde så han orkade inte göra det jag bad om. Blev jag upprörd, ja då var det mitt fel av olika anledningar.

5. De är själviska
Liksom psykopater har narcissister svårt för empati. Deras egna behov står ständigt i centrum och de bryr sig väldigt lite om andras önskemål.

MINA TANKAR -Jag kunde rent ut säga, du sårar mig, kan du sluta säga så. Ändå fortsatte det. Han sa att han förstod min syn på saker och vad jag menade och kännde men 3 minuter senare fortsatte diskussionen och det han precis sa att han förstod fanns inte ens med i tankebanan.

6. De är lättsårade
Trots att de verkar så självsäkra är narcissister otroligt lättstötta. De tenderar att ta allt personligt och är dåliga på att acceptera ett nej. Narcissistens charmiga framtoning kan snabbt bytas ut mot ett enormt vredesmod om du trampat honom på tårna.

MINA TANKAR -Han kan inte förlora i spel, oavsett om det är match eller ett spel vänner emellan. Denna punkt är svårast att komma på något som stämmer in. Men han blev som ett barn om han inte fick de svaren han ville ha. "Ska vi äta lunch" " Jag kan inte just nu" Sen bröt helvetet lös.
Han kom med blommor och trodde allt skulle lösa sig. Jag skällde på honom för det var inte okej och blommor löste inget. Då blev han förbannad och sa inte ett ord till mig.

Att lämna en narcissist
Eftersom en narcissist har svårt att ta motgångar kan du förvänta dig en dramatisk reaktion på uppbrottet, men försök att inte fastna i hetsiga diskussioner eller falla för storslagna försök att få dig tillbaka, råder han. Det allra bästa är att snabbt få till ett tydligt avslut och sedan klippa banden.

MINA TANKAR -När vi gjorde slut blev det kaos. Ett destruktivt beteende som slutade med att polisen kopplades in. Sen han bara varit otrevlig och försökt få mig att reagera men jag har blockat honom överallt och all kontakt sköts med min pappa (som är en jävla klippa)

Likes

Comments

Låt mig utveckla. Jag och min sambo sedan tre år tillbaka (tillsammans i 3,5 år) har separerat.. Jag vet att det är vanligt att man skyller på varandra men i detta fall var det bara hans fel. Han gick bakom min rygg och pratade med någon annan tjej. Lögner och dolda saker. Däremot kan jag väl med handen på hjärtat säga att jag under en längre period hade gått i tankar som "Är detta rätt, är han rätt, vill jag det här". Kommande veckor blev kaos med polisen iblandad (hot om självmord) och en del fylla. Jag och min familj hjälpte honom så gott vi kunde, vi skaffade en provisorisk lägenhet (då det är min egen lägenhet vi bott i). Jag trodde någonstans att vi skulle kunna sköta det snyggt eftersom jag valde att bete mig och inte vara en bitch och otrevlig. Istället valde då mitt X att bli en idiot, betett sig illa och tryckt på mina knappar för att såra mig och göra mig upprörd när vi väl har haft kontakt.

Det hela har slutat med att jag har lämnat över allt till min pappa och jag har blockat honom på alla sociala medier och ställen där han kan kontakta mig. Nu börjar däremot min pappa bli riktigt less också. "Man kan tro att han är 12 år och inte 26 år som ha egentligen är" - pappas ord inte mina. 

16 oktober. Då hoppas jag innerligt att allt är slut. Det är det datumet vi fått att han får tillgång till sin egen lägenhet. Men lögner är ju en del av hans vardag och ibland tror jag att han tror på dem själva. 

Så efter 3,5 år måste jag nu ta reda på vem jag är, vem är Marie. För någonstans på vägen har jag tappat bort mig själv. I efterhand inser jag vilket sjukt förhållande jag varit i, där jag blivit nertryckt och alltid fått höra att det är jag som är problemet. Men i själva verket har jag bettet mig vuxet och tagit hand om den här mannen samtidigt som mitt liv har blivit mindre och mindre mitt eget.  

Likes

Comments