Mys, Vardag

Både igår och idag så regnade det massor men jag kände att jag inte bara vela sitta hemma och deppa för de, så jag satte på en maskin med tvätt, duscha och for sedan till Roberts Coffee i stan och skrev julkort.
Där satt jag i kanske 1,5 timme tills jag tappade tålamodet för ingen svara på min fråga " vad är din adress och postnr" och svara dom så fråga man vad jag ska med  till... Vilken överraskning i förtid, du ska få ett julkort..!! De är juletid så va fan tror du jag ska med de till, hehe. Innan vi sen for och handla med Erik gick jag en snabbis in till H&M men de fanns inget som föll mig i smaken.
För att avsluta den perfekta regniga dagen så eldade jag i öppna spisen för första gången, sjukt stolt om jag får säga det själv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna bruden är vid liv. Och varför det var har samlats dammråttor på mig blogg är för att det har hänt så enormt mycket sedan juni, mitt liv vändes upp och ner, hullerombuller, fram och bak. Kanske jag väljer att skriva om det eller så inte, who knows? Men jag lever och skall börja uppdatera snäppet mer aktivt nu... :) Har nog saknat känlan av fingrarana som springer på tangentbordet, lätta på tankarna och bara få känna mig inspo..!! 

Likes

Comments

Lista, Random

1. Jag sover med "yllestrumpor" för jag hatar att ha kalla fötter.
2. Jag tar väldigt mycket plats i sängen, en av mina specialiteter är att rumpa- ligga på sidan och puta ut rumpan så jag får extra plats...
3. Om man inte har fattat de så ÄLSKAR jag julen och har alltid gjort de, jag blir 5år på nytt under jultiden.
4. Jag lever i ett välorganiserat kaos, att ha de städat och fint är ett måste för mig MEN jag har svårigheter att hålla det städat.
5. Har funnit ett intresse i att kolla korta dokumentärer på Youtube, helst mord och fängelse dokumentärer.
6. Fötter är enligt mig dom fulaste på människokroppen, uj!
7. När jag är till IKEA är doftljus ett måste att köpa, specifikt vaniljdoftljus.
8. Jag får jättelätt skavsår och läkningstiden av ett skavsår på mig är ca 6 månader...
9. På morgonen eller när jag är nyvaken har jag lätt att bli arg och sur på ingenting, men jag bara blir de. T.ex. kan jag bli arg om Erik vaknar tidigare än mig och väcker mig med pussar, så om jag råkar vara på de humöret så kan jag bli jättearg.
10. Att bli blöt av regnet tycker jag är mysigt.

Likes

Comments

Insperation, Mys

För att vara en frusig tant så är jag nog glad över att sommaren börjar lida mot sitt slut, för det betyder att JULEN ÄR PÅVÄG!! Min absoluta favorit högtid, jag har redan beställt lite julpynt, lyssnat på julmusik och börjat göra julklappslistor- Im on fire. Erik absolut hatar vintern när det är så mörkt och kallt men han ser inte de positiva i det hela med alla doftljus, glöggen, julfilmerna och den traditionella snögubben.
När jag ligger i sängen om kvällarna drömmer jag mig bort och fantiserar om tomtegardinerna vi har,  den vita snön utanför fönstret och Louis spellista som spelas om och om igen. Men jag tycker nog om sommaren också men inte lika mycket tyvärr, solsemester är mer i min stil då det bara är i ca 1-2 veckor istället för +25 grader en vecka och +17 med regn resten av sommaren. Men jag har ingen skam över att ligga och sola med julmusik i öronen.

Likes

Comments

Familj, Historia

Om man har läst mina tidigare inlägg om mig som liten förstår man att jag hade en stark personligt, men varifrån fick jag den egentligen? -Svaret är att jag föddes med den.
Vissa barn kan födas med strängen under tungan för kort och jag var en av dom, man får då svårare att prata och tugga mat då man inte har möjligheten att föra maten från kind till kind och tugga utan den blir i mitten av munnen. Man far till typ en tandläkare eller vanlig läkare och knipsar av strängen så den sedan blir längre tror jag, ett "ingrepp" som tar 10min ca, men inte i mitt fall. Jag vägrade, absolut vägrade! Detta gör man ju på småbarn men för mig var dom tvungen att vänta tills jag blev 2år gammal, för helst så söver man inte barn under 2 eller över 2 för den delen häller... Men what to do när ungen vägrar på alla sätt och vis, vad mamma berätta så hade jag inget emot de då jag fick glass efteråt och fick fara hem efter att jag kissat :) Efter många om och men blev allt bra och jag har idag en helt normal tungan. Så den 21.4-97 föddes jag, ett litet busfrö med hyss som 6 sinne och ett brinnande intresse för att skämma ut mor min, ett perfekt paket om man frågar mig.

Likes

Comments

​Klockan är 23.18 torsdag 13.7

Jag har nämnt om mitt psykiska mående i tidigare inlägg men jag har aldrig riktigt berättat hela sanningen, jag har panikångest. Jag har haft det i 7 år nu och jag kan ännu häller inte vara helt öppen om det via prat, min allra närmaste vet om detta men ångest och panikångest är inte något man pratar så mycket om, det är en sjukdom, en psykisk sjukdom. 

Dom första åren visste jag inte äns om att jag hade det eller att panikångest äns existerade men sen när jag plussade 1 med 1 förstod jag, inte äns min mamma som jobbar inom vården förstod det. Och varför i hela friden berättar jag detta?-Joo, för detta är en sjukdom som man måste vara öppen om och jag hoppas att detta ska hjälpa mig att bli frisk men också att hjälpa andra med panikångest, för detta blir man frisk från med rätt medicinering och att få prata med med någon om det som förstår. Jag lever ett liv med konstant ångest, vissa dagar är bra medans andra är sämre och vad jag gör spelar ingen roll för denna känsla kan jag inte kontrolera och ibland eskalerar det till en panikattack.

Detta är min historia och jag vill dela den för ingen ska behöva vara ensam.

Så här är jag, öppen och livrädd.

Likes

Comments

Insperation, Historia, Random

Cyklade hem från en stressig morgontur med musik i öronen å svett i pannan. Jag cyklar på en grusväg och ser i ögonvrån att någon cyklar bredvid mig så jag antod att hen skulle åka förbi, men icke sa nicke. Jag märker att han, killen i kanske 25års åldern försöker prata med mig så jag stannar, min första tanke var att han vill berätta att jag tappat något och andra tanken var om jag verkligen behöver de jag tappat, hehe. Jag stannar och tar ut hörluren ur örat och direkt börjar han förklara att han var tvungen att vända om, jag otroligt förvirrad står och fånler och sen säger han de jag aldrig förväntat mig, "du är så vacker!" Mitt svar var ett pinsamt skratt och ett genuint tack, men han var inte färdig utan han vela även bjuda mig på kaffe den söten. Tackade såklart nej och han förstod och önskade mig härlig fortsättning på sommaren.
Denna sjukt modiga killen hade alltså vänt om och cyklat efter mig för att säga att jag var vacker, creds till honom. Om jag skulle ha varit singel skulle jag nog ändå ha tackat nej till kaffet, han var inte riktigt min typ. Men man borde bli inspirerad av honom att han vågade och tog dumpen bra, fler sådana hit till vårt osociala Finland!!

Likes

Comments

Vardag

Resultatet från inträdesprovet kom idag och jag slapp inte in, ärligt talat är jag smått besviken men inte chockerad. Nu vet jag vad jag gör en tid framåt i framtiden och kan satsa 110% på jobbet och utveckla mig där.
Efter en lång och ensam midsommar har jag ledigt imorgon fast jag har läkartid 9.20 så mina planer på att sova ut blev ändrade, jag råkade nämligen slå till en skruv från en rullator i ankeln idag  och svullnaden är stor... Sen kommer det en hårig bebis hit eftersom att jag är ensam hemma, Hugo får hålla mig sällskap så jag inte blir helt galen.
Nu när gulle inte har varit hemma på ett tag och kommer först kanske nästa vecka så lider vårt hem av min vardagliga ångest. Det ser ut som ett kaos- mer än vanligt om man känner mig, men imorgon ska jag se till att det blir gjort, både reda upp, vika kläder i skåpet, diska och laga mat. För när man har ångest så orkar man inget och resultatet ger mer ångest, en levande cirkel av ångest. But that will not stop me!

Likes

Comments

Insperation, Vardag

20 år med officiellt yrke och jobb, de är jag. Jag är i små chock ännu också, jag har fått fastanställning och har dessutom sökt att studera till sjuksköterska i höst. Men på grund av mitt psykiska mående så satsade jag inte på inträdesprovet till sjuksköterska för jag var då i ett stressigt tillfälle, men blir de inte i höst så blir det nästa år, jag är i ett så jäkla bra stadie i mitt liv just nu, och tacksamheten bubblar i mig. 3 år av slit, skratt och underbara vänner, allt var så värt de att uppfylla ett yrke jag har passion till.

Likes

Comments

Insperation, Lista

före jag dör vill jag skaffa motorcykel kort

Före jag dör vill jag bli en mamma, uppfylla en dröm jag haft sedan 5 år tillbaka

Före jag dör vill jag skaffa fler tatueringar

Före jag dör vill jag vara blond

Det finns så mycket jag vill göra innan jag dör och detta var bara ett smakprov :) Någon dag vet jag att allt kommer att ske, bara vänta och se.

Likes

Comments