Header

Varning för spoilers

1. Favorit karaktär? Poussey, Taystee, Sophia, Big Boo, Pennsatucy, Suzanne, Stella, Red och Tricia säkert någon mer hehe.

2. Finns det någon karaktär du ogillar, i så fall vilken? Hmm, Judy King, Desi Piscatella, Natalie Figueroa, Vee och många fler men kan inte namnen.

3. Piper eller Alex? Gillar båda men väljer nog hellre Alex.

4. Favorit par i fängelset? Soso och Poussey helt klart!

5. Finns det någon karaktär som liknar dig? Hmm, skulle nog säga en blandning mellan Poussey, Taystee och Pennsatucy kanske en gnutta av Dayanara också.

6. Roligaste scenen? HAHA, det måste nog vara när Red hjälper Caputo med krukorna i växthuset i avsnitt 8 "Krukor i lämplig storlek" säsong 2.

7. Fick någon scen dig att gråta? Ja, när de brände/märkte Piper och när Poussey dog, grät i mer än en timme hade så ont i huvudet efter hehe. 

8. Om du hade varit Piper vem hade du då valt Stella, Alex eller Larry? Hmm, jag hade nog valt mellan Stella eller Alex.

9. Vad chockerade dig mest under serien? Oj, kommer inte ihåg allt men två saker som chockerade mig var när Rosa stack och att Pennsatucy blev våldtagen.

10. Om du hade blivit arresterad vad hade då orsaken varit? Hmmm, kanske för stöld i dont know..

11. Något du skulle gilla och ogilla med att sitta i fängelse? Jag skulle nog gilla att man skaffar relationer med folk, men jag skulle nog ogilla att man inte har någon frihet.

12. Favorit säsong? Första tror jag!

13. Vad tycker du om Vee och hennes död? Tyckte att den scenen var klockren, hatade henne!

14. Om du hade fått vara med i serien, hur skulle din karaktärs personlighet sett ut då? Den skulle nog ha varit väldigt omtänksam och inte skapat trubbel.

15. Vad tycker du om Piper? Jag gillar Piper för hon står upp för sig själv, men jag gillar inte henne som ett rövhål..

16. Om du hade varit i fängelset, vilken grupp hade du velat vara med i då? Jag skulle nog velat vara med Reds grupp eller Taystees.

17. Vad tror du hände med Bennett? Antingen har något hänt honom, eller fegade han ur för sin papparoll.

18. Vad tycker du om Suzannes novel? Tyckte inte det vart något fel med den!

19. Vad tycker du om de nya vakterna i säsong 4? USCH! Asså de får verkligen göra vad de vill med fångarna helt jävla sjukt!

20. Sötaste karaktären? Lolly helt klart!

LÅNADE BILDER!

Likes

Comments

1. Häckeberga slott i Genarp

På 1300-talet härskade här en feodalherre som lade under sig allt större domäner. Han hette Helge Gregorson Ulvstrand, men kallades även för ”Rige Holger” (rike Holger). I sitt övermod red han omkring på en häst skodd i guldskor och kallade sig själv ”Lille kungen av Skåne”.
När den danske kungen fick höra om detta lät han halshugga den dumdristige feodalherren. Men Rige Holger kunde inte skiljas från sina ägor.
Fortfarande kan man se hans vålnad med det avhuggna huvudet fastsurrat vid kroppen irrandes omkring i slottet. I en närbelägen skogstjärn spökar hans hustru som blev så förtvivlad att hon dränkte sig, varför sjön fått namnet Fruasjön.

Källa

2. Spökprästgården i Borgvattnet

I prästgården finns det olika rum med olika färgteman i, så här nedan kan du läsa om vad som befinnes sig i varje rum.

Blå rummet: Här finns ett mystiskt spöke som saboterar sängen genom att sätta sig på och skrynkla till överkastet.
Det finns också ett porträtt här inne av en pojke. Ingen vet var det kommer ifrån.
Detta porträtt sägs ha pratat och flyttat runt sig i huset. Besökare har följts och skrämts av pojkens blick.
Gula rummet: Draperiet som hänger mellan gula och blå rummet har setts röra sig. Det går inte att beskylla vinden för detta eftersom detta har hänt när alla fönster och dörrar varit stängda.
Gråterskornas rum: Som ni hör på namnet är detta inte något roligt rum precis… Här innifrån har mystisk och hjärtslitande gråt hörts.
Rosa rummet: Härinne har folk känt sig allmänt olustiga till mods och inte fått någon ro.

Köket och de två rummen bredvid är alltid låsta om natten på grund av alla spöken som lever rövare därinne nattetid. Men en låst dörr hindrar inte ett spöke. Varje morgon är de dörrar som låstes på kvällen öppna igen.

Källa

LÅNADE BILDER!

Likes

Comments

Robert the doll

Runt 1900-talet fick målaren och författaren Robert Eugene Otto dockan av en tjänare, (Robert var fortfarande ett barn då!). Robert blev mycket förtjust i dockan. Då den liknade honom lite här och var den var i princip i samma storlek, och därför döpte han dockan efter honom själv. Robert. Roberts föräldrar hörde hur han pratade med dockan på sitt rum, och att dockan svarade.. Först trodde föräldrarna att det var Robert som hade ändrat på rösten, men det blev snart uppenbart att rösten tillhörde någon annan. Grannarna hade även sett dockan röra sig från fönster till fönster när familjen inte var hemma. Föräldrarna hade också sett glimtar när (Robert dockan) skrattar och spring till ett rum. Till och med gäster hade sett (Robert dockan) ändra utseende och blinkat åt de. Robert vaknade upp på nätterna, skrikande, och när föräldrarna kom till hans rum såg de att möblerna var omkullvälta och saker hade kastats på golvet. Robert satt skräckslagen i sin säng och pekade på dockan och sade "Robert gjorde det!" När Robert dog 1974 lämnades dockan på vinden i det gamla huset, tills det köptes av en annan familj. Robert hamnade då hos familjens 10-åriga dotter. Det tog inte lång tid innan flickan började skrika på nätterna för att Robert flyttades av sig själv... och dessutom attackerade henne vid ett flertal tillfällen. Mer än 30 år senare berättar hon fortfarande under intervjuer att Robert faktiskt var vid liv och försökte döda henne. Nu finns (Robert dockan) på East Martello Museum i Florida, till och med där skrämmer han personalen med att ändra positioner osv. Om man vill ta en bild med honom måste man fråga honom artigt först i annat fall förbannar han dig och ditt sällskap som är med dig det gäller detsamma om du gör narr av honom. Bakom honom ser ni massor av lappar folk har skrivit på, en ursäkt för att det inte har frågat om bild eller gjort narr av honom..

Källa

Likes

Comments

SAW

The Conjuring 2

The Boy

Chucky/Den onda dockan

The Babadock

Annabelle

Orphan

Barnhemmet

Jessabelle

Haunt

It/Det

The Ring

The Grudge

Fredagen den 13

Playing With Dolls

Insidious

Mama

Carrie

Sinister

Halloween

Evil Dead

Goodnight Mommy

Clown

The Exorcist

Likes

Comments

Idag vänder vi oss till havets största mysterie sjöjungfrur.

Många tror att de har sett sjöjungfrur men oftast är det bara en inbillning eller att det bara såg ut som en sjöjungfru. Det sades att sjöjungfrur bodde långt långt ner i det dolda havet. Förr tänkte man att hon var en vacker och erotisk tilltalande kvinna med fiskstjärt som lockade ner sjömännen ner i havet med sin vackra sång och dödade de.

Tror ni på de eller är det bara en bluff? Själv tror jag faktiskt på sjöjungfrur, och har gjort det så länge jag kan minnas!

Likes

Comments

Hejsan alla underbara!

Idag kör vi en till (3 ställen jag vill åka till), så vi kickar in vart jag vill åka den här gången!

1. Waverly Hills Sanitorium - Kentucky, USA

Waverly Hills var ursprungligen ett sjukhus för tuberkulospatienter under några år på 1920-talet, och man tror att så många som 63 000 personer dog här. Dödssiffran, förmodad misshandel och tvivelaktiga experiment på patienter är alla ingredienser i receptet till USA:s kanske mest hemsökta byggnad.När man vid ett tillfälle undersökte den idag övergivna byggnaden fick man oväntat utslag på en värmekamera i form av en skepnad som tycktes röra sig genom en korridor. Skepnaden uppskattades vara ungefär en meter hög, vilket stämmer överens med tidigare observationer av en pojke vid namn Tim – något man inte kände till innan resultatet från värmekameran presenterades.Det finns mängder av andra incidenter rapporterade genom åren, däribland flyktiga skuggor, skrik från tomma rum, samt ljudet av fotsteg i korridorerna.

Källa

2. Cambridge Military Hospital - England

Cambridge militärsjukhus, byggdes av herrarna Martin Wells och Co i Aldershot, lokaliserades på Stanhope Lines. Det namngavs efter Prince George, hertig av Cambridge och öppnade den 18 juli 1879. I första världskriget, Cambridge sjukhuset var den första Base Hospital för att ta emot offer direkt från västfronten. Cambridge sjukhuset var friendly den första plats där plastikkirurgi utfördes i det brittiska imperiet.Sjukhuset innehöll också armén Chest enheten. Det stängdes den 2 februari 1996 på grund av den höga kostnaden för att driva den gamla byggnaden samt upptäckten av asbest i väggarna.

Ursäkta för dålig text men fick ta den på google translate eftersom det inte fanns någon svensk text.

Källa

3. Willard Asylum - New York

Willard Asylum var en anstalt för mentalsjuka som byggdes 1869 och stängdes 1995. Under åren befann sig 4000 patienter på området och mer är 50 000 av dem som kallade Willard Asylum för sitt hem dog innanför dess väggar. Skäl för att bli intagen på Willard Asylum var varierande och brett. Anstalten som ligger belägen vid Seneca Lake i New York, var inte ett traditionellt mentalsjukhus. Under det sena 1800-talet, var det inte ovanligt att sinnessjuka människor hölls nakna, kedjade och låsta under dygnets alla timmar. När Willard Asylum öppnade sina dörrar för patienterna, oktober 1869 fanns den annorlunda idén om hur man skulle ta hand om de sjuka. Man trodde att om de sjuka fick frihet i en vacker miljö skulle det hjälpa dem att bli friska. Det berättas att Willards allra första patient, Mary Rote anlände med ångbåten på Seneca Lake och var den första att komma till den nya anstalten. Dr. Hoyt, menade att hon var deformerad och fastkedjad vid handlederna. Hon flyttades från Columbia County Fattighus där hon fanns buden, naken och sittande i ett hörn av cell utan att ha något att svepa om sig eller ens en säng. Hon ska ha suttit så i över 10 år. Mary dog på Williard, januari 1876 av tuberkulos, men vid den tidpunkten hade hon blivit en rollmodell för patienterna som kom. Marys doktor på Willard, Dr. Chaplin menade att hennes räddning var att hon dagligen blivit påklädd och alltid presentabel. När patienterna blev inskrivna på Willard Asylum för sinnessjukdom, anlände de till anstalten med en resväska packade med de ägodelar som de trodde att de behövde ha med sig under sin vistelse. Många av dem gav sig aldrig iväg igen och när patienterna dog, begravdes de i namnlösa gravar. Deras ägodelar, låstes in på vinden och glömdes bort. Det var när anstalten stängde 1995, som en anställd på mentalsjukhuset upptäckte resväskorna. 400 stycken, daterade från 1910-1960.

LÅNADE BILDER!

Likes

Comments

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Likes

Comments

1. Favorit karaktär? Daryl, Glenn, Michonne och Beth

2. Finns det någon karaktär du ogillar, i så fall vilken? JAA, Negan, Joe, Dwight, The Governor, Gareth, Lizzie, Sam, Carol, Carl och många fler hehe.

3. Favorit säsong? Hmm, måste nog va 4:an.

4. Hur många av dina favorit karaktärer är döda? Oj, cirka 20-30st

5. 3 karaktärer som är döda men som du vill ha tillbaka? Åhh, va svårt.. Hmm, Tyreese, Beth och Glenn.

6. Tycker du själv att du kan mycket om serien The Walking Dead? JAA!

7. Har du någonsin gråtit under ett avsnitt? Många gånger..

8. Favorit citat? "How many walkers have you killed? How many people have you killed? WHY?" " Just look at the flowers!" " I´m gonna kill you. Not today, not tomorrow. But i´m gonna kill you."

9. Du måste välja en favorit av dessa, Negan, Joe, Gareth eller The Governor? Fan gillar inte någon av det, men väljer nog hellre Joe framför de andra.

10. Vilken barn-karaktär är din favorit? Mika, Meghan och Sophia!

11. Har du läst något av böckerna? Ja den första, "Tills döden skiljer oss åt".

12. Har du spelat något av spelen? Ja!

13. Har du sett något av Fear The Walking Dead? Typ 2 avsnitt haha.

LÅNADE BILDER!

Likes

Comments

Kan du komma på vilken film denna låt är med i?

Yo ho, haul together hoist the colors high heave ho, thieves and beggars never shall we die.

The King and his men stole the Queen from her bed and bound her in her bones. The seas be ours and by the powers, where we will we'll roam.

Jaa, Pirates Of The Caribbean! Jag kan inte beskriva hur mycket jag fangirlar de här filmerna haha. Jag har sett alla 4 minst 100 gånger om inte mer, och längtar så otroligt mycket till den nya som kommer komma ut i sommar 2017. Så jag känner att vi kör lite frågor på det!

Vilka är dina favorit karaktärer? Självklart (Kapten Jack Sparrow - Johnny Depp) (Davy Jones - Bill Nighy) och (Joshamee Gibbs - Kevin McNally).

Favorit film? Hmm, gillar alla men mina favoriter måste nog vara "Död mans kista" och "I främmande farvatten"

Favorit ögonblick? Ett av mina favorit ögonblick är när killen "räddar" sjöjungfrun när de tappar glasburen.

Någon karaktär du ogillar? Åhh, jaa Davy Jones besättning tycker de är så fruktansvärt irriterande och fula haha.

Om du fick välja en kapten att resa med vem skulle de då va? Jack Sparrow alla dagar i veckan, haha.

Sådär de var de frågorna, lite konstigt inlägg kanske men hoppas du gillade de så hörs vi kram My!

LÅNADE BILDER!

Likes

Comments