Header

Idag kollade jag på när Emily och Henrys skola firade Harvest i kyrkan. De var otroligt gulligt, men också något chockerande (kommer till den biten). Harvest är en tradition när man hyllar skörden och maten och är tacksam för att det alltid finns mat på bordet, eftersom det inte är en självklarhet för alla i världen. Barnen hade med sig mat till skolan som sedan skulle skänkas till "the most vulnerable people in our local area". Med tanke på vilken area det här är undrar jag lite spontant vilka de är? Typ jag? De sjöng i sånger, spelade instrument och läste dikter, vissa barn läste tom upp långa fakta om traditionen och arbetet som ligger bakom maten etc. Jag var djupt förvånad över vilka bra talare barnen var, nioåringar med politikerpondus typ. Det var hur fint som helst men nu till den chockerande delen!!

Ett barn läste upp att vi skulle skänka en tanke till alla bönder som jobbar med vår mat varje dag. Att vi skulle vara tacksamma för deras hårda arbete och veta att utan dem hade vi inte haft något mat. Då kommer några barn ut längst mittgången, utklädda till "bönder" i skjortor och hängselbyxor (och vissa i trasiga kläder) med vattenkannor och spadar. De låtsasgräver och vattnar och torkar sig i ansiktet med kläderna. Föräldrarna skrattade och sa saker i stil med "Nämen titta mitt barn är en... bonde!! åh så lustigt". Även om tanken bara var att illustrera blev det så fel, ett jäkla förlöjligande.

En äldre dam frågade mig vilka barn som var mina. Jag visste inte riktigt hur jag ska ta det. Jag pekade ut H och E och tänkte att hon gärna fick tro att jag fött Henry som, vänta vad blir det.. 10-åring haha. Barnen var i alla fall det gulligaste jag har sett i sina uniformer!

Först var E:et felvänt men killen rättade till det PRECIS innan jag tog bilden! Hilarious. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Världens sämsta update men jag lever fortfarande! Har haft fullt up nu ett tag med lite allt möjligt. Börjar känna mig hemma här på riktigt nu och det är så skönt! Har sedan sist bland annat börjat på yoga, turistat lite runt Victoria, upptäckt Putney, spenderat pinsamma summor på topshop, varit på Tate Britain, träffat lite nytt folk, varit på min första church service någonsin med kören (jag fick komma tillbaka haha) och idag var jag på Brixton Vintage Kilo Sale. Det var galet långa köer in till den ganska lilla boxen med massa kläder och prylar. Köpte mig en gitarr billigt på loppis utanför <33 Väldigt snygga miljöer i Brixton om man frågar mig. Vill dit igen och strosa runt mer utanför huvudgatan och marknaden.

Åt på ett rätt kul Brasilianskt ställe!

Planen för nu är att ta mig till Shoreditch och träffa lite vänner där. Bye så länge.

Likes

Comments

Carnaby är himla fint.

Både jag och Maria fyllde 19 i veckan så vi firade oss i helgen! Var på mexikansk restaurang och lite olika pubar i centrala London. Den senare vi gick till hade en miniport men var galet stor inuti. Det är ganska ovanligt, ofta tänker man ju på pubar som små och söta. Det här var brutalt. Lite stelt nästan, stället kändes för stort för pubmiljön. Men det var väldigt mysigt ändå och verkligen en upplevelse haha. VI lärde varandra lite fraser på våra egna språk, och jag hade ingen aning om hur fult folk svenska är för ickesvensktalande!! Alla bara skrattade när jag pratade. Tack engelska för att du finns.

Idag strosade jag och Maria runt i Carnaby som är ett favoritställe hittills. Inte jättestort men mycket bra på väldigt lite space. Vi hittade sen en bio på Tottenham court road och lyckades köpa biljetter tre minuter innan Bridget Jones's Baby började. Den var så bra, hela bion skrattade högt! Efteråt drog vi oss hemåt, till south west.

Likes

Comments