Låt mig presentera en ny kompis, älgen! Han har inget namn än men det kommer.

Jag är nu äntligen någorlunda frisk, lite förkyld men det går att leva med.
Torsdag och fredag var jag på jobbet med de små, vilket va ganska jobbigt när man inte är 100 % frisk.
När jag kom hem från jobbet i går hoppade jag snabbt in i duschen för att sedan packa väskan och ta S-bahn för att möta Nelly.
Innan vi åkte hem till henne åt vi middag på Vapiano vilket va väldigt gott :D
När vi kom hem till Nelly så dröjde det inte länge för än David kom fit, en utbytesstudent från Spanien som är med i Nellys församling. Tanken var att vi skulle gå ut men så blev det inte, men trots det så var kvällen mycket lyckad!

Idag vaknade Nelly och jag vid 10 tiden och upptäckte strax därefter att det va stopp i hennes toalett, och likt problemet med decilitermått så är det ingen som har en "vaskrensare" eller va det nu heter... Efter ett tag efter att vi försökt lösa det på alla möjliga sätt så kommer Davids värdpappa dit med en som han fått låna av sin svåger. Och problemet löstes!

Efter det tog vi en trio till Ikea eftersom att Nelly inte varit där än. Vi gick runt där super länge, upp mot en två timmar. Detta resulterade naturligtvis med att jag fick med mig en del saker hem, bland annat älgen, lite doftljus och en smutskorg.

Kvällen tänkte jag spendera med att kolla på serie och ta det lugnt :D

Aug Wiedersehen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

 • 41 readers

Likes

Comments

Återigen söndag...
Helgen har tyvärr fått tillbringats i sängen. Har ju varit småsjuk hela veckan, men blev super dålig efter att jag varit på middag med några av de som är med på Göteborg konferensen.

Fredsgen var i alla fall bra! Jag mötte upp alla deltagarna i konferensen samt Nelly utanför foreign office. Vi fick en rundtur nere bland arkiven nere i källaren. Och lite obehagligt va det att gå där nere, med tanke på alla låsta dörrar kändes det inte som man skulle komma ut där i från!

Men lyckligtvis kom vi ut från de låste rummen nere i källaren och fick där efter en privat rundtur resterande delar i huset! Det va väldigt coolt måste jag säga! Det är ingenting man få se varje dag.

Efter rundturen blev vi serverade en mycket god lunch innan det va dax för fika uppe på terrassen där man fick en fantastisk utsikt över berlin! Och passande nog va passade solen på att titta förbi Berlin efter 1,5 veckas konstant regn.

På kvällen va jag som sagt på middag vilket va väldigt trevligt, men också ganska tråkigt... Haha
Nu ska jag återgå till att sova och kolla på film.

Auf Wiedersehen!

Likes

Comments

Så skönt med helg!
Okej, helg kanske det inte är, men jag ska inte vara på dagiset i morgon, vilket liksom gör att det känns som helg.

I går och i dag har dock varit bra, men super ansträngande, jag har bägge dagarna kommit hem och somnat inom 10min. Barnen har varit som galningar de här två dagarna och ingen förstår varför! Och att gå och ta bilder till busskortet som jag ska fixa i morgon kändes ju sådär kul...

I morgon ska Nelly och jag vara med på Göteborgs konferensen som Berliner Missionswerk har fram till på måndag. De frågade oss under ett tidigare möte om vi kunde vara med på lite saker, och vi sa bara ja utan att veta till vad, så det är en liten överraskning om vad vi ska hitta på i morgon...
Vi fick inte jätte mycket information om konferensen heller, ingenting mer förutom att 9 st människor från Göteborg kommer hit. Oavsett blir det säkert bra!

På kvällen i morgon ska jag till någon Wolfgang tillsammans med kantorn i min församling och 3 andra från konferensen och äta middag.
Under en tidigare träff, som då va i Göteborg, hade han nämligen blivit hembjuden till en av deltagarna och fått en super god svensk middag (lax med potatis och romsås) och nu ville han göra likadant för oss.

Hittade på Berliner Missionswerks Facebook sida lite bilder från olika tillfällen då vi (N och Jag) varit med dem.

Auf Wiedersehen!

 • Jobb, Min Vardag
 • 75 readers

Likes

Comments

Att jobba med de små är underbart på många sätt... Men en klar nackdel är helt klart att konstant vara sjuk. Först va det någon form av magsjuka och nu förkylning med feber. Jag hade ju gärna skippat det.

Annars så har det inte hänt så mycket. Kom hem från jobbet och la mig i sängen och sov 2h innan jag skulle på ett möte med kantorn i kyrkan. Kom hem, och har legat i sängen sedan dess.
Hoppas snart jag blir frisk, suger att vara sjuk...

Auf Wiedersehen!

 • Jobb
 • 92 readers

Likes

Comments

Japp, tro de eller ej...
Idag är det måndag vilket betyder att vi äter middag tillsammans och sedan hänger med varandra.
Förra veckan bjöd jag på kanelbullar som en typisk svenska kaka/ efterrätt, och det verkade sätta en liten trend för i dag bjöd nämligen Anna, tjej från Taiwan, på en typisk taiwanesisk efterrätt... Namnet sa hon enbart på kinesiska så jag kan tyvärr inte skriva vad den heter och telefonen hade jag heller inte med mig så jag tog ingen bild på det, men hittade en på internet.
Som det står i rubriken bestod den av röda böner och sötpotatis som hade kokta i en sås, så var väldigt sött och smakade som en frukt sås eller någonting liknande. Till detta fick man ett par vita bollar som va smakade mjöl och konsistens va jätte konstigt, typ som gammalt godis eller tuggummi.
Såsen va helt okej men de vita bollarna va enligt mig helt oärliga, men trots det roligt att få provat!

Auf Wiedersehen!

 • Mat, Min Vardag
 • 102 readers

Likes

Comments

Idag besökte jag Nellys församling. Vi hade nämligen inte gudstjänst i min kyrka så jag bestämde mig för att åka till Nelly i Ahrensfelde, vilket ligger en timme från mig, för att gå på deras gudstjänst där hon skulle läsa evangeliet på tyska och en annan av ungdomarna samma text fast på svenska. Gudstjänsten var väldigt fin, men många kollade på mig och presenterade sig för mig då de såg att jag va med Nelly.
Efter gudstjänsten fick jag se hur hon bodde och sen satt vi bara och pratade innan vi gick tillbaka till kyrkan för att hon skulle jobba.

Jag var hemma vid 15 igen, och då passade jag på att städa lite. Att städa på söndagar har blivit lite av en vana nu eftersom att allt är stängt på söndagar...

På kvällen var jag tillsammans med Andrea och Yang i en frikyrka och gick på deras kvällsbön. Även den väldigt fin, men mer avslappnad med mycket sång!

När vi kom hem pratade jag med mamma och Johanna vilket va väldigt trevligt! Saknar de så och alltid lika mysigt att prata med dem!

Auf Wiedersehen!

 • Min Vardag
 • 111 readers

Likes

Comments

Halli hallo!

Igår blev det inget inlägg...
Dagen såg ut som de flesta, va på dagiset fram till 15:30. Kom hem, va hemma ett tag innan jag åkte in till centrum och mötte Nelly så att vi sedan tillsammans kunde gå till Sophie församlingen där det skulle vara en träff med tidigare frivilliga plus oss två.
Helt ärligt så va det enormt tråkigt, haha. Vi gjorde typ inget utan alla satt och tjöta med varandra, men eftersom vi inte kan språket så bra blev vi liksom inte en del av konversationen utan satt mest och prata med varandra.
Efter att vi varit där i ungefär 3 h bestämde vi oss för att åka och äta för ingen av oss hade ätit middag och ha skor hungriga. Och efter att ha varit en snabbis på oktober festen vid Alexanderplatz åkte vi vidare och käkade på en arabisk restaurang vid Warshauer straße.
Jag va hemma igen vid 00:30 och gick direkt och lade mig! Vi hade i alla fall jätte mysigt, och känns så bra att vi kommer överens så bra som vi gör, och att vi tycker lika om väldigt mycket! Hade varit så svårt om vi inte hade varandra!

Idag vaknade jag ovanligt sent för att vara mig.. Sen jag har kommit hit har jag, utan alarm, vaknat runt 7:30, idag vaknade jag 9, satte på en film och somnade om igen fram till strax innan 10:30.

Efter att legat i sängen ett tag och sett om filmen som jag somnade till bestämde jag mig för att åka till Ikea för att köpa lite små saker, och bara för att göra någonting och inte ligga kvar i sängen hela dagen.
Ett nytt set med sängkläder, lakan, ett doftljus som luktar som pepparkaka (gör jul tagget 100%), en bordspegel och en ljusslinga köptes. Sedan på euroshop hittade jag även lite höstprydnader i för av pumpor och en uggla. Så nu är rummet ytterligare lite mysigare och mer hemtrevligt!

Auf Wiedersehen!

Likes

Comments

Idag var jag tillbaka på dagiset igen. Har inte hänt så mycket. Eftersom att höstvädret bestämt sig för att stanna ett tag har vi inte kunnat vara ute då det regnar alldeles för mycket för det. Istället har jag tillsammans med en del barn lek med järnvägsbanan (ni vet ett sådant klassisk järnvägsset...).
Sista timmen var jag även hos minimäusen som är de allra minsta barnen, mellan 1-2 tror jag det är. Och heller Gud vad söta och gulliga de är! Alla är jätte mysiga och de är jätte kramgoa!

Auf Wiedersehen!

 • Jobb
 • 137 readers

Likes

Comments

I dag var andra dagen då jag var med och arbetade på Laib und Seele. Och eftersom jag är ganska ny så har jag inte riktigt kommit ini det hela än så länge.
Innan varorna delas ut så måste de rensas, och allt dåligt slängs. Jag stod på vindruvsbordet, alltså rensade jag tillsammans med en annan tjej vindruvorna och paketerade de i lagom storlekar så att de sedan kunde delas ut. Detta höll vi på med i kanske en timme. Sen runt 11:30 började det komma in folk. Min uppgift va då att fylla på råvaror på de ställen som behövs, och även successivt städa upp det som går. Allting var klart strax efter 13 och jag kunde då få gå hem.

För tillfället sitter jag i st Petrus (ett av de få rummen som för tillfället har internet) och funderar på att gå ut och springa... Höstvädret är dock här, så det växlar konstant mellan regn till uppehåll, det är även väldigt kallt och grått. Alltså inte ett väder som får en att vilja dra på sig skorna och gå ut och springa.


I kväll blir set ungdomsgruppen i Victoria församlingen. 


Auf Wiedersehen!

 • Jobb
 • 149 readers

Likes

Comments