8/6 2017; And now it's over. Ten months have passed so quickly and I can't believe I'm leaving everything I have here to go back to Sweden. There's been both ups and downs but looking back on it, I've had fun from the beginning to the end and I've had the best year of my life. Thank you to all the amazing people I've met, it wouldn't have been the same without you. I'll miss you like crazy, and hopefully it won't last long until we see each other again

Nu har jag varit hemma i fem dagar, och hunnit träffa familj och vänner. Saker börjar kännas som vanligt, men samtidigt så kommer det aldrig att bli som vanligt igen.
Tänk, för ett år sedan visste jag inte vilka personerna på bilderna ovan var, jag visste inget speciellt om Birmingham och hade verkligen ingen aning om vart Lichfield låg. Jag kände inte Francesca eller Natalie och Steve, mina värdföräldrar. Då hade jag allt detta framför mig, och med blandade känslor väntade jag på att få åka iväg.
Och nu, ett år senare, så sitter jag här hemma och har precis kommit hem från de bästa tio månaderna i mitt liv. Personerna på bilderna har hunnit bli mina bästa vänner, och jag har fått ett andra hem. Lichfield och alla dessa människor kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta <3
Jag är sorgsen men också lycklig på samma gång. Sorgsen för att det är över, men lycklig för att det blev så bra. Glad för allt jag har upplevt, och när jag ser tillbaka på det kunde jag inte ha önskat ett bättre utbytesår.
Allting har ett slut. Nu är min tid som utbytesstudent över, och detsamma gäller med denna blogg. Så tack för allting, tack för dessa tio månader. See you around xxx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Till och börja med var det kaos med packningen, trodde jag skulle få ihop det under viktgränsen men nej. Rensade ut en del och lämnade in till Charity, så till slut gick det och jag kunde stänga väskan utan övervikt.

På onsdagen gick jag till skolan en sista gång. Var med på en English Lit. lektion, och efter samlades alla i the Common Room för att säga hejdå. Då kändes allt overkligt, och inte som att det var sista gången som jag skulle vara där. Men alla kommer att vara väldigt saknade, tack för att ni var en del av mitt utbytesår och gjorde det så mycket bättre ❤
På kvällen gick vi med Kristina och Grace till Margheri en sista gång. Vi träffade även Federica där. Efter vi hade ätit gick jag, Francesca och Kristina till en annan restaurang och satt där ett tag, och pratade om året. Efter följde vi med Kristina hem, och sa ett sista hejdå. Hon har betytt mycket under tiden som vi har varit här, och jag kommer sakna henne enormt.

På torsdagen var vi med Vera i Lichfield. Sedan på fredagen, vilket var vår sista dag här, åkte vi till Birmingham och mötte upp Vera där. Kollade i några affärer, och sedan åt vi lunch och drack vin på Ask Italian. Skålade för vår sista dag tillsammans 💔Sedan gick vi mot tågstationen och var tvungna att säga hejdå till Vera. Så himla mycket tid vi har spenderat tillsammans, så himla många minnen vi har tillsammans. Kommer sakna henne så mycket. Men snart ses vi igen, då vi åker till Sardinia och Francesca nästa sommar! Kommer bli feeett.
Sedan efter vi hade tagit tåget hem tog jag en promenad runt Lichfield för att rensa tankarna. Sakta men säkert började jag förstå att det faktiskt var sista dagen där. Gick förbi alla platser där vi varit, och mindes allt. Jag har haft så himla kul här, och jag älskar Lichfield som det vore min hemstad. Tack för allt ❤

Den tionde juni vaknade vi klockan två på morgonen, och vid fyra åkte vi till Birmingham AirPort. Klockan sju gick Francescas plan. Hon har varit som en syster för mig, och vi har spenderat nästan varje dag med varandra under tio månader. Det känns fortfarande konstigt att vara utan henne, och jag saknar henne obeskrivligt mycket.
Mitt flyg gick vid tio, och mellanlandade i Köpenhamn, och i Stockholm, och landade sedan i Luleå vid åtta. Först kändes det som att jag drömde, var jag verkligen hemma? Kände igen alla platser men de kändes ändå främmande.
Men nu är jag hemma i Sverige igen! 🇸🇪

Likes

Comments

Sunday - På dagen gick jag och Francesca in till town, köpte glass och satte oss i gräset vid Stowe pool. Var sol och varmt, så härligt! Sedan kom Rebecca, Flavia och Elisa dit. När de åkte sa vi hejdå till Rebecca, för hon skulle åka hem till Norge dagen efter. Kändes så overkligt att en efter en börjar lämna oss, och att de inte kommer komma tillbaka.
På kvällen gick jag och Francesca ut och åt middag med våra host parents, för att året börjar lida mot sitt slut. Gav dem blommor och kort för att säga tack för allt de har gjort för oss. Kommer att sakna dem, de utbytesstudenter som kommer att bo här till hösten är lyckligt lottade!
Monday - Var det Bower Day i Lichfield. Det är basically en parad runt staden, massa karuseller, matstånd mm. Gick dit med Francesca och Vera. Jag och Vera åkte två rides, trodde jag skulle dö :)) Sedan började det ÖSregna, så vi gick hem.
Tuesday - Giuliana kom hem till oss på kvällen och vi lagade middag och senare gick vi ut i town.

Wednesday - Åkte till Birmingham på dagen och provade klänningar till balen. Sedan, väl hemma kom Vera till oss och sen åkte vi till Tamworth och mötte upp de andra. Vi åt middag på en indisk restaurang, och resten av kvällen var ganska oklar. Allt gick väldigt snabbt iallafall. Sa ett sista hejdå till Giuliana, som åkte hem i lördags, och Vera sov över här.
Thursday - Gjorde inget speciellt. Gymmade och packade litegrann.

Friday - Då åkte jag och Francesca en sista gång till London! Oxford Street, Notting hill, lunch i Picadilly, och Covent Garden. Älskar London ❤❤ En bra sista resa tillsammans med Francesca också.

Saturday - Vår sista lördag här. Mötte upp Vera i Birmingham, och då gick vi direkt och piercade oss. Vera tog en i näsan och jag en helix. Sedan fortsatte vi vår spontana dag och gick på bio, såg Baywatch. Ensamma i bion, goals.
På kvällen mötte vi upp de andra exchange students och åt middag på en italiensk restaurang. Efter det köpte vi lite att dricka :P och gick till en park. Rolig kväll!

Likes

Comments

Från sista riktiga skoldagen, vilket var den 26e maj. Hade Study på förmiddagen och sedan British History på eftermiddagen, vilket var min sista lektion här i England. Dock så var det inte sista gången jag var i skolan, ska tillbaka på onsdag och säga hejdå till alla.

Senare på kvällen den dagen åkte vi till Tamworth för ett Farewell party med alla utbytesstudenter i vår grupp. Sista gången vi alla var samlade. Hade kul hela kvällen, alla hade tagit med sig en massa god mat och vi dansade och sjöng resten av kvällen

Lördagen, dagen efter så hade vi en tidig start, för guess what. Vi skulle spela paintball. Började med att bussen vi tog för att åka dit inte stannade på hållplatsen, så vi gick i 40 min längst vägen mitt ute i ingenstans. Nej, we didn't hitchhike :))
Tobias, en av utbytisarna hade bokat för SJU TIMMAR? Jag som aldrig hade spelat paintball förut var livrädd. Men efter några ronder blev det roligare. Åkte hem med några feta blåmärken dessutom haha.

Likes

Comments

Den trettonde maj åkte jag, Kristina, Francesca, Vera och Rebecca till Bath, och även Bristol lite senare. Vi såg the Roman Baths och resten av fina Bath. Bra dag!

Likes

Comments

Lite festligheter // Lördag som spenderades i B-ham // Giuliana kom och lagade middag med oss en kväll

Tom's birthday party

En dag i skolan. Kommer sakna att sitta i the Common room med alla er, prata om random samtalsämnen och skratta tills man gråter ❤️❤️

Från förra fredagen då vi firade Kristina och Lucy's födelsedagar med Chinese

Alltså jag är inte redo. Det är nu mindre än 20 dagar kvar tills jag lämnar allt detta. 17 för att vara exakt. Då kommer jag att säga hejdå till allt som jag har hunnit bygga upp under 10 månader, alla människor som har gjort denna tid till det bästa året i mitt liv. Jag har inte riktigt hunnit förstå än att jag kommer att vara hemma om mindre än en månad. Jag vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig, jag försöker att föreställa mig mitt vanliga liv därhemma och planera in roliga saker. Men det känns fortfarande inte verkligt.
Att åka hem efter ett utbytesår är så mycket svårare än att lämna för ett utbytesår. Förstå mig rätt, det var svårt att säga hejdå till familj och vänner förra augusti. Men, man visste ju ändå att det kommer en dag då man kommer träffa alla igen, jag kommer att återvända. Så är det inte nu. Det kommer aldrig att bli densamma, och det är så sorgligt och gör nästan ont då jag tänker på det. Jag försöker att vara glad, det är ju sista tiden nu, den är menad till att vara den bästa? Men det är svårt.
Jag måste väl bara acceptera det, och på ett sätt så är det väl en bra sak att det är svårt att lämna, då det visar att jag har haft det så himla bra. Jag är så tacksam för allt. Alla människor som jag nu delar så många fina minnen med. Att mitt utbytesår blev så bra. Jag förstår att jag är väldigt lyckligt lottad, då alla inte har delat samma erfarenhet av deras utbytesår som jag.

Denna vecka är min sista vecka i skolan, då jag hade min sista exam i måndags. Så nu har jag basically sommarlov! Och nästa vecka börjar folk åka hem, Rebecca redan på måndag. Så denna helg ska bli den roligaste på länge, och vi ska spendera all tid som går tillsammans. Hjärtan till er ❤️❤️

Likes

Comments

Från den andra dagen av mitt utbytesår här i England. Snart är det över.

I torsdags fick jag ett mail med mina flygbiljetter hem. Den tionde juni 9.55 kommer jag att flyga från Birmingham International, till Köpenhamn, till Stockholm, och sen kommer jag att landa 19.50 i Luleå. Allt känns så mycket verkligare nu? Läskigt, roligt, sorgligt, allt på samma gång. Jag börjar förstå att mitt utbytesår faktiskt kommer till sitt slut. Jag hoppas att den sista tiden kommer att bli den roligaste hittills, nu tar vi vara på den tid vi har.

Likes

Comments

Fredagen den 14e kom min familj hit, som jag inte hade träffat på åtta månader. Konstigt nog kändes det som att ingen tid hade gått. Min syster ville se en balett, så det gjorde vi på lördagen, vi besökte Camden, China Town och Oxford Street såklart, drack Afternoon Tea och en dag åkte vi även till Lichfield och Birmingham och jag visade dem runt. Var fyra bra dagar, och så jobbigt var det inte att säga hejdå då det inte är så länge kvar tills vi ses igen.

Likes

Comments