Vardag, Film & Serier

Hallå! 😃

Härliga Lördag du är så välkommen!
Här sitter jag nyduchad i soffan och njuter av en nystädad lägenhet. Finns det något bättre än doften av nyskurade golv? Jag tror inte det. Möjligtvis ett rum som är fullt av tända doftljus såhär i höstmyset. Det får det allt bli ikväll!

Idag har jag tvingat min pojkvän att hjälpa mig och städa lägenheten eftersom hans familj kommer på besök. Det vankas filmkväll med mat från det lokala pizzerian. Mums! Vi har infört nostalgikvällar. Eller man kanske skulle kunna kalla en kväll med klassiker. Alla i Marcus familj (min pojkvän) dvs hans mamma, pappa, hans syster, han själv och så lilla jag har bestämt varsin kultfilm som inte alla har sett och sen drar vi lott om vilken film det blir vardera helgkväll. Vi har sett 🎥 Top Gun & Braveheart än så länge och ikväll hoppas jag att det blir min film - 🎥 The Green Mile. Vi får väl se om ödet är på min sida!

Imorgon drar jag och min pojkvän ner till mina hemtrakter - Mariestad, till min pappa för att fira min lillasyster som fyller 14 år!
Herregud vad tiden går fort!

Btw, Nu har jag äntligen fått internet till min lägenhet! Så skönt!

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg! 😜

​Bilder lånade från google.se

Likes

Comments

Tjingeling! 😃

Ja precis som rubriken gäller.. Det är fruktansvärt frustrerande när det är tyst på jobbfronten. Det här med att vara timvikarie och behöva hoppas och förlita sig på att någon ska vara sjuk så att jag får en chans att jobba ihop mitt levebröd den här månaden är egentligen rätt så tragiskt. Säger man levebröd? Anyway.. Mina dagar har börjat med att jag vaknar kl 07.00 IFALL bemanningen skulle ringa mig eller om jag skulle få ett sms att jag blivit bokad. För det värsta jag vet är att behöva kasta mig iväg till jobbet.. Men icke. jag har inte fått något jobb på över en vecka och nog blir man nervös för att man inte ska få in pengar så att det räcker. För bara för att jag inte får något jobb så betyder det ju inte som alla vet att räkningarna skulle sluta komma. NOPE! Så idag har jag ringt bemanningen och bett dom lägga mig tillgänglig på ytterligare fler förskolor och fritids. Och jag tycker ju att det är SÅ kul att jobba med barn!

Idag fick det istället bli en sån där dag när man tar tag i saker istället. Så det blev en tur till Laxå för att träffa studievägledaren och bestämma vad jag ska läsa för kurser så att jag äntligen kan få tillräckligt med poäng för att kunna komma in på universitetet till nästa höst. Jag måste läsa 250 poäng på 10 veckor för det måste tydligen vara färdigt till mitten av december annars får jag inga slutbetyg. Så det brinner lite i knutarna kan man säga.

Och något internet har jag inte fått än så åter igen så sitter jag hos min mor och själ av hennes internet (mohaha!)

Men nu ska jag sno med min min lillebrors Xbox 360 och spela lite The sims 3 som jag fick låna av min svägerska, så min kväll är räddad! Man kan ju hoppas att det händer lite mer på jobbfronten imorgon..

​BTW! Idag har jag gått ner exakt hälften av det jag vill gå ner.. på 6 månader! -26,8 KG! 😃

Likes

Comments

Vardag, Inspiration

Hejsan svejsan!

Nu är jag tillbaka igen.. Ja jag skrev i mitt förra inlägg att jag var tillbaka då, eller ja.. att jag ville börja blogga mer igen. Men det var så mycket där ett tag med flytt och ,hitta ett nytt jobb och så vidare. Men nu tror jag att jag har hunnit landa lite i alla fall. Lägenheten börjar ta form och jag har börjat jobba som timvikarie i Laxå kommun inom skolan och än så länge måste jag säga att jag trivs väldigt bra. Bara det att man är ledig på helger, storhelger och kvällar är ju underbart!

Jag har även börjat ta tag i träningen efter operationen. Simning minst en gång i veckan.. Helst så vill jag simma två gånger i veckan men vi får väl se hur det blir. Samt promenader. Jag är också väldigt inne på att börja gymma, Måste bara hitta ett bra gym där det inte alltid är fullt med folk och man får stå i kö för att använda maskinerna, för det är det värsta jag vet..

Jag har också börjar sjunga i en kör. Jag måste säga att jag har saknat att sjunga, Har ju inte direkt sjungit sedan gymnasiet.
Det bästa av allt är att det snart är dags att börja öva in julsånger! Yeey! :D

Slutligen så hat jag äääntligen köpt mig en ny dator. Så som jag har längtat efter det! Så nu blir det lättare för mig att blogga mer. Dock har jag inte hunnit få in något internet i lägenheten än, så just nu sitter jag hemma hos min mamma och lånar internet och skriver tills fingrarna blöder. Men nu ska jag alldeles strax åka hem till mitt och sova och vakna upp imorgon och det är Fredag. Underbart!

Jag kommer nog inte skriva något i helgen men jag ska definitivt återkomma nästa vecka igen. Eller så kanske jag hinner slänga in ett inlägg imorgon. Ha det bra sålänge! 😘.


​MIN NYA ÄLSKLING!👌

Likes

Comments

Vardag, Gastric Bypass, Inredning

Jag har varit sjukt dålig på att skriva i bloggen de senaste månaderna, I know!
Men mitt liv har den senaste tiden varit lika hetsig som trafiken klockan 16 på en Fredag. Så har lite att skriva av mig.

För det första så har jag spräckt den magiska siffran på vågen och är sedan några veckor tillbaka under 100 KG. Jag väger just nu 96.6 närmare bestämt och den känslan är helt sjuk! Jag har inte vägt så här lite på minst 8 år! Så totalt 23 KG har jag gått ner. Kroppen känns lättare och kläderna sitter lösare. Jag har inte varit i någon affär än och provat nya kläder men mina arbetskläder har ändrats från storlek XXL till L. Helt sjukt!

Sen så jag är mitt upp i en spontan flytt från Kumla tillbaka till Finnerödja. Jag ska flytta om exakt en vecka så lägenheten ser ut som om man har släppt en bomb med alla flyttlådor och jobbletandet är i full gång.
Jag hoppas att när jag har kommit till rätta och inte har så många bollar i luften samtidigt att jag ska ha mer tid och framför allt ork att skriva oftare.

🖖

Likes

Comments

Inspiration, Jag vill ha!, Vardag

Om man fick drömma. Och det får man ju. Men hur mycket ska man behöva drömma innan man faktiskt tar tag i sitt liv och jagar sina drömmar? Jag är expert på att leva i min lilla bubbla, i en låtsasvärld. Jag är väldigt spontant lagd men ändå kommer jag inte för att få tummen ur arslet och bestämma mig vad jag ska göra eller vilken riktning jag ska gå i livet. Men om man får drömma så har jag en bucketlist som jag någon gång ska ta tag i. Här är en del av den:

BUCKETLIST

Lära mig Spanska flytande.
• Jobba som professionell fotograf.
• Ha en inkomstbringande blogg.
• Resa jorden runt.
• Ta en road trip i USA.

Men vart börjar man för att åstadkomma allt det här? Nu är det dags att jag tar tag i mitt liv. 📸🛫🌍

bilder lånade från google.se

Likes

Comments

Gastric Bypass, Vardag

Idag för tre veckor sedan vid den här tiden så låg jag på uppvaket efter min Gastric bypass operation. Det känns både som att det är längesedan men också som att det var igår jag låg där och var illamående och hade ont i magen och hade problem med att gå på toa. Men nu ligger jag här hemma på soffan och njuter. De här 3 veckorna har verkligen varit en rejäl omställning med kost, motion och mediciner. Just nu är jag inne på andra veckan med mosmat, vilket innebär att jag faktiskt får tugga. Jag är så fruktansvärt trött på all flytande mat efter 4v  flytperiod innan op och 1 vecka med släta soppor efter op. Men nu är jag nöjd när jag får tugga och jag är otroligt nyfiken på att prova mig fram med maten. Än sålänge har jag kunnat äta allt *peppar, peppar..*
sedan jag började med flyt har jag förlorat 9cm runt midjan och 11,9 kg. Jag är så glad över den här möjligheten jag har fått!
Nu tänkte jag slänga in lite bilder på några av mina måltider. Om det är någon som har några frågor oavsett om det handlar om själva op eller om maten så är det bara att slänga iväg en kommentar.
🖖

Likes

Comments

Gastric Bypass, Inspiration, Vardag

Jag har fått någon typ av uppenbarelse eller attitydförändring nu när jag har slutat med både socker (eller ja mat överhuvudtaget för tillfället 😑) och nikotin. Jag har bestämt mig att jag ska börja laga mer vegetarisk mat efter op. Det är både bättre för miljön, djuren, hälsan men främst av allt så är det ju förbannat gott om inte annat. Självklart kommer jag ju äta kött också. Jag menar oxfilé..come on! Men jag kommer byta ut så mycket jag kan till quorn. Jag menar kolla på de här maträtterna. Det ser ju otroligt gott ut! Sen att jag inte har ätit någon typ av fast föda på 25 dagar gör bara att det ser ännu godare ut. Oh my..

Likes

Comments