En gång i December 2009.

Skede något som lämnade ett ärr i våran familj.
Vi har utsatts för mordbrand och skottlossning. Detta hände när vi bodde i Småland.


Jag låg och sov på andra våningen, men plötsligt avbryts min sömn. Pappa springer in i mitt rum och skriker panik slagen något i den stilen "upp ur sängen fort bilen brinner!" Jag trodde inte det var sant, och sprang till mina föräldrars rum som var mittemot mitt. Japp det är sant. Hela rummet var upplyst av stark röd ljus och larmet tjöt från bilen som ett krigs siren, när jag kollade ner genom fönstret såg jag bilen täckt i eld, flammor som nästan nådde upp till fönstret, på andra våningen.

Efter knappt en minut så var hela familjen samlad på gatan och där stod vi och kollade, på våran bil brinna. Och nästan ta eld på huset, vilket jag är väldigt imponerad att det inte gjorde då den bara stod en meter ifrån.
Det mest sorgliga för mig var nog att se min pappa så arg, panik slagen och samtidigt väldigt ledsen, såklart för att det kunde gått illa för familjen, men också för att stå och kolla på när ens bil brinner.
Han försökte släcka från början med en vatten slang som kanske var 2 meter från bilen, men eftersom det var December så hade den frusit till is. Det ända han kunde göra var att inte göra nånting.
Det mest plågsamma är nog också att man vet att bilen inte är försäkrad, för att vi inte körde med den på vintern. Så det betyder att man kan glömma ersättning för den.


Efter att bilen har brunnit ner och en utredning har påbörjats. Fick vi även reda på att de som tände på bilen, har även skjutit med en signal pistol in i huset för att starta eld inne i huset. Polisen hittade skott i huset och skotthål i dörren. Det är jävligt tur att ingen kom i vägen precis då, och att det inte tog eld. Eftersom dörren var lagrad i olika material därför svalnade skottet innan den landade på nånting, det var till och med brännmärken på golvet där de landade, men inte tillräckligt varm för att ta eld som tur.

Vi är väldigt bundna till bilar i familjen, och den här bilen var som en symbol för oss bland annat alla minnen, äventyr, resor som vi har upplevt. All jobb för att få den här bilen, pengar och tid man har lagt ner på den för att göra den till våran drömbil precis som vi ville ha den.
Det ända som vi har kvar av våran drömbil nu är bilnyckeln och nummerplåten. . . Förresten bilen är en Lincoln Navigator.

Efter den här händelsen är det mycket som har vänts upp och ner mest mot det dåliga sidan.
Men nu känns det ändå som att det börjar bli bättre, efter vi har flyttat upp till Västernorrland
Såklart så kommer det inte bli som förr, därför ska man försöka göra det ännu bättre än förr.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Viktiga principer som man bör tänka på när man talar om kvinnor:


1. När du umgås med en kvinna, tänk på hur du själv skulle vilja, att en annan man ska kommunicera och behandla din syster.

2. När du diskuterar om kvinnor, med andra män, ställ dig en enkel fråga: "Om min fru, dotter, syster, mor var i samma rum, skulle jag uppträda och säga samma saker om kvinnor?"

Likes

Comments

Tja där, idag tänkte jag berätta för er hur jag hamnade i Sverige,

Men först ville jag även säga att jag har nu bytt till ekonomi programmet, (för er som har läst inlägget "Från Fordon Till Ekonomi" och som är intresserade hur det gick)

För 11 år sedan visste jag inte mycket alls om Sverige, det ända jag visste var att min pappa var där och jobbade.
En dag kom pappa hem (till Litauen) från sitt jobb i Sverige, med nyheter som fick mig att bli ganska överlycklig.
Hela familjen skulle tydligen flytta till Sverige, äntligen kan vi bo alla tillsammans tänkte jag, men blev även glad för att det kändes som att vi skulle resa till andra sidan jorden haha. Nu känns det som att det ligger på andra sidan sjön typ, säkert för att man har kört så många gånger fram och tillbaka.

När vi kom till Sverige, så åkte vi direkt till Småland. Där vi skulle bo. Men efter några år bestämde vi oss att flytta, för att det hände så mycket skit dem sista åren, bland annat påtända bilar och mordförsök. Stället vi skulle flytta till nu hette Örnsköldsvik kommun. Efter kanske 2 år. återigen skulle vi flytta, den här gången var det till Sollefteå kommun. Här har vi bott nu i ungefär 3 år.
Det var här jag fick äran att lära känna min bästa klass som jag aldrig kommer glömma. Vi var ett team, som stöttade mig, när ett gäng packåsnor var på mig nästan varje dag, bara för att jag stod upp för mig själv och andra som inte vågade stå upp för sig själva.
Det kanske jag skulle kunna ta upp i ett annat inlägg, fast packåsnorna är nog inte värda varken att skriva om eller ens tänka på 😂😉

Det känns som att det blev en ganska kort, snabbspolad berättelse, men om jag skulle börja berätta detaljerat då kan jag lika gärna skriva en bok haha.
Kommentera ifall ni vill att jag ska ta upp något specifikt, detaljerat.

Likes

Comments

Jag har valt ut och översätt, 11 stycken bästa Harvey Specter citat, som kan vara motiverande enligt mig.


1. "När du är intryckt på mot en vägg och inte har nånstans att ta vägen, krossa den jäkla väggen då.

2. "Har du någonsin älskat någon så mycket, att du skulle kunna göra vad som helst för den? Gör den där "någon" till dig själv och gör vad fan du gillar och vill.

3. "Istället för drömmar, har jag mina mål.

4. "Ibland måste bra killar göra dåliga saker, för att skurkarna ska betala priset.

5. "Det kallas inte att skryta, om det är sant.

6. "Jag gillar att le för människor, som inte tycker om mig.

7. "Istället för att höja din röst - förbättra dina argument.

8. "Vill du förändra ditt liv? Ändra ditt tänkande.

9. "97% av människor som har gett upp jobbar för 3% av människor som aldrig gav upp.

10. "Målen är så stora att du känner dig obekväm att prata om dem, med vanliga människor som endast har små viljor och mål.

11. "Vinn ett omöjligt game, genom att skriva om reglerna.


Jag vill att ni ska veta, genom att klicka på "Gilla" och "kommentera" är det väldigt motiverande för mig att fortsätta skriva ännu fler och bättre inlägg framöver.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag köpte jag mig en vinterjacka av märket Jofama i Sundsvall på en affär som heter palt. Här finns det olika kläder för både killar och tjejer, till schyssta priser. Jag skulle egentligen köpa något liknande som peacoat. Tyvärr så fanns det inte så många att välja mellan, men hittade den här jackan istället. Köpte den dels för att jag tycker den var lite annorlunda än vad jag brukar bära, men också för att den är varm. Solklart som det är så kommer jag självklart inte bära den nu, då det fortfarande är för varmt. Men nu slipper jag bekymra mig om en vinter jacka iallafall. Så fort den rätta tiden kommer så kan jag bara ta på mig den och slippa åka, leta och köpa.

Materialet är gris skinn, ganska tjockt, pälsen är från något slags textil. Jackan känns riktigt bra när man bär den och kvaliteten känns minst lika bra, iallafall så länge som jag har haft den. Förhoppningsvis sviker inte den mig efter man har använt den ett tag.


Likes

Comments

Hur svårt det än kan vara att tro på, men jag längtar faktiskt till måndag.


Den 22a Augusti började gymnasieskolan, och planen var att jag skulle bli en personbilsmekaniker. Första dagen var roligt, man märker verkligen skillnaden från högstadiet till gymnasiet man behandlas på ett annat sätt och man får ta eget ansvar för det mesta. För vissa kan det vara jobbigt men jag gillar när man får ta ansvaret själv. Första dagen har gått och det kändes bra. Dagen därefter fick jag en ovanlig känsla en sån känsla, "Vad håller jag på med" jag fattade att jag är på väg mot mitt livs största misstag. Bli mekaniker och tjäna medelhög lön, slita med något jag inte brinner för. Insåg att det är bara vad jag och andra trodde att jag brann för, bara för att jag brukade och brukar hålla på med motorer och såna saker. Är såklart fortfarande väldigt teknikintresserad, men det är inget jag vill jobba med.

Läste på internet lite mer om Ekonomi och Samhälle linjerna, Ekonomi med inriktning juridik fastnade direkt och var redo att lämna fordonsprogrammet med detsamma. Börja plugga ekonomi med mer än dubbelt så mycket lektioner, än vad jag har på fordonsprogrammet. Jag tror inte jag nånsin varit så taggad på att plugga.

Nästa dag (Fredag) gick jag till antagnings handledaren och berättade att jag vill byta min gymnasielinje, från personbilsmekaniker till Ekonomi juridik. Helst ville jag börja med detsamma men det går ju inte, först var hon tvungen att prata med rektorn. Handledaren var ganska säker på att det skulle gå byta min linje, så hon skrev över mig direkt till ekonomi linje och reserverade en plats till mig. Tyvärr så kommer jag inte kunna börja fören dem har godkänt, jag ska till handledaren igen på Måndag för att då har hon fått veta mer detaljer, meddelat rektor och såna saker.

Varför vill jag gå ekonomi? För det första så är det väldigt bred linje, det finns så många olika slags jobb. Men också för att jag har funderingar om att bli advokat kanske till och med starta ett eget företag, eller varför inte båda? En egen Advokatfirma kanske, det skulle ha varit något😉 Det spelar egentligen inte så stor roll för mig, vad jag ska jobba med. För att det mesta verkar intressant inom ekonomi. Jag får helt enkelt utvecklas och komma på mig själv med tiden, mot vilka yrken jag dras mot mer och mindre. Mitt mål är att lära mig så mycket så möjligt och få Högskoleförberedande examen, för att jag tänker plugga vidare. Men det tar jag kanske upp i en annan inlägg, framöver nån gång.

Har du haft tålamod att läsa allt detta då är du otrolig!

Det kan ha förekommit lite grammatik och stavfel i texten, men ingen är perfekt. Som tur så blir man bara bättre med lite övning.


Likes

Comments

Hej jag är en kille med stora drömmar och många intressen, född 2000

Har länge funderat på börja blogga, men dessvärre aldrig blivit något av det. Förmodligen på grund av jag har inte riktigt vågat att öppna upp mig på internet, men även i det verkliga livet kan jag ha väldigt svårt att berätta hur jag mår och känner.

Den här bloggen kommer inte handla om känslor bara, även om det låter så nu

Jag kommer ta upp saker som är värda att publicera enligt mig, min vardag, framtida planer och mycket mer!

Det har aldrig känts så rätt som nu att starta min helt egna blogg.

Jag tänker inte avslöja vem och hur jag är som person, det kommer ni att få reda på, lite i taget med andra ord lära känna mig genom att läsa mina inlägg. på det visset kommer ni få en egen och bättre uppfattning om mig för varje inlägg.

Likes

Comments