Hur svårt det än kan vara att tro på, men jag längtar faktiskt till måndag.


Den 22a Augusti började gymnasieskolan, och planen var att jag skulle bli en personbilsmekaniker. Första dagen var roligt, man märker verkligen skillnaden från högstadiet till gymnasiet man behandlas på ett annat sätt och man får ta eget ansvar för det mesta. För vissa kan det vara jobbigt men jag gillar när man får ta ansvaret själv. Första dagen har gått och det kändes bra. Dagen därefter fick jag en ovanlig känsla en sån känsla, "Vad håller jag på med" jag fattade att jag är på väg mot mitt livs största misstag. Bli mekaniker och tjäna medelhög lön, slita med något jag inte brinner för. Insåg att det är bara vad jag och andra trodde att jag brann för, bara för att jag brukade och brukar hålla på med motorer och såna saker. Är såklart fortfarande väldigt teknikintresserad, men det är inget jag vill jobba med.

Läste på internet lite mer om Ekonomi och Samhälle linjerna, Ekonomi med inriktning juridik fastnade direkt och var redo att lämna fordonsprogrammet med detsamma. Börja plugga ekonomi med mer än dubbelt så mycket lektioner, än vad jag har på fordonsprogrammet. Jag tror inte jag nånsin varit så taggad på att plugga.

Nästa dag (Fredag) gick jag till antagnings handledaren och berättade att jag vill byta min gymnasielinje, från personbilsmekaniker till Ekonomi juridik. Helst ville jag börja med detsamma men det går ju inte, först var hon tvungen att prata med rektorn. Handledaren var ganska säker på att det skulle gå byta min linje, så hon skrev över mig direkt till ekonomi linje och reserverade en plats till mig. Tyvärr så kommer jag inte kunna börja fören dem har godkänt, jag ska till handledaren igen på Måndag för att då har hon fått veta mer detaljer, meddelat rektor och såna saker.

Varför vill jag gå ekonomi? För det första så är det väldigt bred linje, det finns så många olika slags jobb. Men också för att jag har funderingar om att bli advokat kanske till och med starta ett eget företag, eller varför inte båda? En egen Advokatfirma kanske, det skulle ha varit något😉 Det spelar egentligen inte så stor roll för mig, vad jag ska jobba med. För att det mesta verkar intressant inom ekonomi. Jag får helt enkelt utvecklas och komma på mig själv med tiden, mot vilka yrken jag dras mot mer och mindre. Mitt mål är att lära mig så mycket så möjligt och få Högskoleförberedande examen, för att jag tänker plugga vidare. Men det tar jag kanske upp i en annan inlägg, framöver nån gång.

Har du haft tålamod att läsa allt detta då är du otrolig!

Det kan ha förekommit lite grammatik och stavfel i texten, men ingen är perfekt. Som tur så blir man bara bättre med lite övning.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej jag är en kille med stora drömmar och många intressen, född 2000

Har länge funderat på börja blogga, men dessvärre aldrig blivit något av det. Förmodligen på grund av jag har inte riktigt vågat att öppna upp mig på internet, men även i det verkliga livet kan jag ha väldigt svårt att berätta hur jag mår och känner.

Den här bloggen kommer inte handla om känslor bara, även om det låter så nu

Jag kommer ta upp saker som är värda att publicera enligt mig, min vardag, framtida planer och mycket mer!

Det har aldrig känts så rätt som nu att starta min helt egna blogg.

Jag tänker inte avslöja vem och hur jag är som person, det kommer ni att få reda på, lite i taget med andra ord lära känna mig genom att läsa mina inlägg. på det visset kommer ni få en egen och bättre uppfattning om mig för varje inlägg.

Likes

Comments