View tracker

Haylie har nu i 2 veckor haft feber till och från. Ena dagen har hon mellan 38,5 - ³9.5 och dag tre är hon feberfri.  Så här har det hållt på i två veckor imorgon.  För två veckor sedan var vi på akuten för hon hade så hög feber o matvägrade.  Sen dess har hon har feber 1-2 dagar,  feberfri 2-3 dagar och så har det hållt på.  Nu har hon feber igen o vi fick åka in till akuten igen då BVC ville att vi skulle kolla upp det direkt o barnmottagningen hade ingen tid i stan.

Det ända som visade va 17 i sänkan (45 hade hon sist så det går åt rätt håll)  o en 1a på blod i urinen.  Men det var så lite så dom sa att det va inget.

Så dom vet ej vad det är. Dom tror det är ett virus från en förkylning som vägrar ge med sig. Så vi skulle bara hålla koll på henne o om hon får feber varje dag i tex en vecka skulle vi in igen eller om hon verkar få ont eller skriker om vi lägger henne ner.

Bad läkaren lyssna på Phoebe med när vi var inne o han sa att hon är lite rosslig,  troligen samma virus hon då hon hade feber i måndags. Mina små tjejer! Avskyr när dom inte mår bra.

Mitt mamma hjärta mår så dåligt. Speciellt när Phoebe tittar på mig och är ledsen för hon med vill vara i min famn o mysa.  Hon har blivit väldigt mammig. Snälla låt det bli helg så Tommy är ledig!

Johanna var super snäll och hjälpte mig idag! Följde med till akuten o myste massa med båda tjejerna! Sådana vänner är guldvärda ❤️ Johanna har verkligen blivit en av mina bästa vänner!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nästa vecka blir tjejerna redan ett halv år!  Fy vart har tiden tagit vägen. Det verkar som dom redan vill sluta amma.  Är nu inne på dag tre då dom ej har velat ha bröstet.  Känner att jag tänker inte tvinga dom heller.  Har provat amma varje dag i 1-2 veckor och då har det bar varit strul.  Dom har sugit två gånger och sedan tryckt bort bröstet för att bara busa.  En eller två gånger har dom bara velat snutta om dom inte har mått bra. Men nu dom tre senaste dagarna har dom ratat brösten.

Dom vill enbart ha ersättning och puré. Dom får ett mål om dagen med puré. Dom delar på en halv burk och sen får dom rivet päron som efterrätt för det hjälper mot Phoebes tröga mage.

Har sagt nu att om dom inte har velat/visat att dom vill ha bröstet på en vecka så har jag officiellt slutat amma.

Känns rätt så sorgligt för min del då jag tycker det är mysigt o det känns som om man kapar ett speciellt band. Men sen känner jag samtidigt att jag inte kan gå o trycka in tutten i munnen på dom helatiden när dom ej vill ha den. Har märkt den senaste månaden att dom blir ej mätta på min mjölk o ja det känns som dom har sugit en torr då.

Men om jag slutar så har jag kämpat på att amma två i ett halvår (Phoebe i 4 månader,  hon kunde ej ta bröstet dom två första månaderna) vilket inte är fy skam.  6 månader var mitt mål.

Då kommer jag kunna äta vad jag vill igen men bra tanken på det känns fel/konstigt eller att man gör något förbjudet.

Aja jag får sörja lite över detta. Trodde jag aldrig skulle gilla att amma men det växte för mig.

Likes

Comments

View tracker

Jag är helt slut efter dom här dagarna. Börjar med att tjejerna går upp med mig vid 7-8 tiden o sen ligger dom och leker fram till 9 -  10 tiden och då börjar gnäll o skrik. Dom är allmänt missnöjda. Haylie speciellt för hon vill mest bara vara i famnen.  Hon kämpar emot att sova när hon är trött vilket gör henne övertrött.

Phoebe blir då uttråkad för jag inte kan underhålla henne lika mycket.  O så håller det på tills sambon kommer hem.  Sen är det krångligt vid nattningen med eftersom båda ska kämpa emot och båda vill ha mig.

Nu har phoebe dessutom lärt sig att göra krabban.  Svårt o förklara men hon lyfter upp rumpan och bröstet för att ta tag med fötterna så hon studsar fram. Så har hon börjat håll på vid nattningen med. Så får ligga o dra ner henne helatiden för annars kommer hon hamna på golvet tillslut.  Så det är bara att vänta ut henne tills hon somnar.

Så dessa dagar har resulterat i ryggvärk och nästan konstant huvudvärk. Hinner inte ens fixa diskmaskinen på dagarna o knappt ens diska alla flaskor samtidigt.

Jag har hela gästrummet(klädkammaren som nu mera är ett gästrum med) fullt med renkläder som måste hängas upp och vikas.  Jag har inte hunnit det på 1-2 månader vilket känns väldigt frustrerande.  Så det är något jag verkligen måste få gjort men aldrig får tid till.

Ibland önskar jag att jag fick lite hjälp! Speciellt nu.

Likes

Comments

Om man får uttrycka sig så. Ända sen BVC sa åt mig att ge Phoebe lactulos i onsdags så har det varit gallskrik varje dag tills igår.  Det har knappt hjälpt att bära runt på henne för hon fick så ont i magen för hon fick så mycket gaser av den.  Så ALDRIG mer lactulos!

Sen har båda tjejerna varit förkylda i ett par dagar.  Haylie har varit lite hängigare och snorigare idag. Sen fick dom sin 5 månaders vaccin idag. Så blev ännu mer skrik! Så fick ge Alvedon då dom hade så ont i låren.  Båda stensomnade vid kl 6 men Phoebe vaknade till när jag gick ner och åt. Tommy var uppe o gick med henne så länge men hon var ej nöjd.  Så jag gick upp när jag va klar.  Räckte att jag tog henne i famnen o la mig bredvid henne i sängen så somnade hon igen.  Nu sover båda så gott.

Hoppas verkligen på att det blir bättre imorgon för nu är jag helt slut efter dessa dagar. Skulle kunna sova en hel dag i sträck.

Men jag valde o skaffa barn så det är bara att bita ihop! Älskar mina tjejer otroligt mycket och det gör mer ont i hjärtat att se dom inte må bra än lite sömnbrist osv.

Nej men sova skulle jag göra!  Godnatt igen haha

Likes

Comments

Känns som fler säger upp kontakten med en. Vissa gör det utan att säga något. Vissa verkar. Uppfatta vad jag säger ibland och tar illa upp,  men varför kan man inte bara säga det? Jag är väldigt klumpig när jag pratar ibland. Sen har jag svårt att formulera mig och kan vara för ärlig på vissa punkter.  Jag får lära mig att vara tyst eller verkligen tänka noga innan jag säger något.

Märkte det i lördags att vissa man träffade på tyckte det nästan var jobbigt när jag kom fram o pratade med dom.  Jag kunde skämta men dom fattade ej de o verkade tro att jag var seriös. Så fick gå därifrån då jag kände mig inte direkt önskad.

Jag va då ute på ett event med Johanna, Karin, lotta och Carro. Hade jätte roligt även om krogen( eller vad man nu ska kalla bryggan) inte känns som min grej längre.  Mycket skönare att va på hemmafest eller ja vara hemma hos något och dricka nått glas vin.

Men ja! Det är alltid tråkigt när vänner man känt i flera år verkar tycka det är jobbigt att prata med en eller missuppfattar en till den grad där dom inte vill vara vänner längre.

Aja jag ska försöka bli bättre på att tänka först prata sen o formulera mig bättre o sluta Prata så mycket om mig och min familj.

Nu har jag lättat på hjärtat och ska försöka sova!

Likes

Comments

är det bara jag som tycker det är otroligt mysigt att ha sina barn sovande i sängen?
ser jätte många som inte vill ha sina barn i sängen,utan att dom gärna ska sova i egen säng när dom är ca 1 månad. vissa har till och med sina 4 månaders i ett eget rum.

jag tycker det är jätte mysigt att ha tjejerna i sängen. plus att jag kan slappna av när jag bara kan sträcka ut handen i lägga handen på deras bröstkorg för att se om dom lever. tjejerna speciellt Phoebe kan bli extremt tysta och orörliga när dom sover riktigt djupt.

Men nackdelen är att det blir väldigt trångt då vi har babynestet mellan oss och tjejerna börjar växa ur den. Sen kan man inte direkt ligga o gosa med sambon haha! sen når jag inte han när han snarkar.

vet att jag inte kan ha dom i sängen hur länge som helst. men tills jag och dom känner sig redo så tänker jag njuta! Haylie som sträcker ut sin hand när hon sover för att kolla om jag är brevid o sen drar hon tbx handen.

ikväll nattade jag båda tjejer a själv! sambon va med en stund men jag fick båda till att sova.

Likes

Comments

redan fredag imorgon! dagarna swishar förbi. Johanna S har varit här en dag o busat. utöver det så har vi faktiskt tagit det lugnt! busat i massor och börjat introducera mat mer än ett slick på fingret. dom har fått prova gröt,katrinplommon,potatismos och morotspure. inget av de verkade super gott!

men på lördag ha vi bestämt att åka till jkp för att besöka Ikea.  dags att införskaffa matstolar till tjejerna! dom kan numera sitta med stöd. Så blir perfekt att köpa dessa stolar, så vårat matbord kommer till användning mer än avlasta post m.m.
vi får se hur det går då Haylie avskyr att vara i vagnen när vi handlar utan hon vill se allt (framåtvänd i bärsele).

Men det löser sig alltid!.

Nej nu är klockan 23,dags att sova!

Godnatt

Likes

Comments

är det bara jag som har svårt att släppa kontrollen när det kommer tills ens barn?
tex när ens barn gråter vill man gärna ta över o trösta så fort som möjligt.

vem än som har tjejerna så skriver varje del i mig att ta den som skriker för att trösta. även om det är sambon som försöker trösta. jag vet att det inte är farligt för dom att skrika o vara ledsna. Men jag tycker det är jobbigt när dom är det. vill att dom ska vara glada o må bra.

Så det skär så i mitt hjärta när dom är ledsna!
jag håller på att träna på att släppa kontrollen lite. sambon tränar även på sitt tålamod. som nu ikväll vaknade Haylie o va jätte ledsen, Tommy försökte en bra stund men hon ville ha mig. så jag tog över efter en liten stund.  räckte att jag la ner henne i sängen o la mig brevid så somnade hon igen. men då började Phoebe gnälla o sura direkt när H somnade. Men nu lät jag Tommy ta henne själv o (peppar peppar ta i trä)han lyckades få henne till att somna efter 20 min nu av gnäll.

känns så dumt att jag alltid vill ta över så fort. det är inte så att jag inte litar på den som har barnen. det är bara att varje cell skriker i mig att trösta mitt barn.

bvc skäller på mig varje gång för jag måste be om hjälp o att jag se till att bli avlastad mer. jag blir sällan avlastad men det är lite mitt egna fel.

känns även fel att be om barnvakt redan även om det bara är för en promenad eller liknande. vill ju inte vara en dålig mamma!

Likes

Comments

då det är små jobbigt att vara själv med tjejerna! osynkade när det kommer till man men synkade i sömn. MEN väldigt gnälliga idag. dom turas om o vara ledsna o bara vilja vara i famnen.

deras signaler är svåra att tyda idag. dom verkar hungriga men när jag ger dom mat vill dom inte ha. blöjorna är torra och dom verkar inte ha ont. babblarna hjälper i max 10 min sen blir det gnäll igen.

nu sover Phoebe i min famn efter ha ätit.  Hon blev helt hysterisk innan för jag hade henne nära Haylie när jag skulle mata henne då H inte ville ha, H smällde till skallran i huvudet på P. Men fick trösta med mitt bröst!

nu sover båda iaf! Har verkar orolig då hon tycker till (deras fall reflex) helatiden.
nu vaknade hon . Så får ta henne!

Likes

Comments

skulle sova nu o bläddra lite på fb när jag kände att mitt vänstra bröst började bli kallt. lyfter upp täcket o känner en stor blöt fläck på täcket. ungefär lika stor som en fotboll plus att det rann längst sidan på mig. jippie läckte! fast jag inte har gjort det på ett par dagar o har kunnat sova utan bh eller linne.

måste ha ätit bra o druckit bättre idag om jag läcker bara av att vila armen mot bröstet. aja linne på och mina underbara amningsinlägg från libero! bästa jag har provat o jag har provat det mesta! har aldrig läckt igenom dom.

Nej nu måste jag sova då tjejerna har börjat med att vilja gå upp vid 7-8 tiden! godnatt

Likes

Comments