Katastrof tankar! Ja vi alla har nog. När man blir gravid blir dom värre men ännu värre blir dom nog när man väl fått barn.

Jag har väldigt konstiga rädslor! Ett exempel är att jag ska stöta på en varg/björn när jag är ute o går i skogen med tjejerna o att vi ska bli dödade av djuret.

Ett annat är att om jag sitter idag sjön att vagnenmed tjejerna i på någon sätt åker ner i sjön även om den är låst.

Eller att säkerhets remmen ska gå sönder om jag ramlar o råkar släppa vagnen.

Mardrömmar haha.
Men sen är katastrof tankar bra med för det får en alltid att tänka ett steg längre.

Som idag då det va så varmt i sovrummet så tjej vaknade upp genomsvettiga. Var 25-26 grader (vi har kvällssolen mot sovrummet. Varje så varmt när vi först kom upp) så fick ta av dom pyjamasen. Nu ligger dom i blöja fönstret är öppet men vi har lakan för fönstret. Är fortfarande 24 grader. Men när blir det för kallt för blöja om perfekt temp är 21-20 grader i pyjamas.

Vill ju inte att det ska va för varmt då det kan bidra till psd eller för kallt så dom fryser ihjäl eller blir sjuka. Svårt detta!

Nej men ni förstår säkert, vissa är bra o vissa är bara löjliga. Jag går självklart i skogen trots tankarna är där. Sitter vid sjön o håller alltid i vagnen o har remmen runt handleden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet flyter på. Varit en massa onödig drama som jag inte orkar lägga mer energi på. Sen i fredags opererade jag mitt navelbråck som jag fick efter min graviditet. För er som inte vet vad ett navelbråck är så är det ett hål i bukhinnan som bildas när magen växer lite för fort på kort tid. När man har ett bråck så kan bukfett eller tarmarna (beroende på hur stort bråck) tränga igenom hålet. Detta gör väldigt ont.

Men iaf. När jag var nedsövd i fredags drömde jag om pappa och farmor. Jag kommer inte ihåg så mycket mer än att allt var så ljust o dom va glada. Sen kommer jag bara ihåg att dom sa att dom var stolta över mig o att jag ska skita i vissa personer för dom är dumma i huvudet. På sättet dom sa det kändes så verkligt för det lät verkligen som dom. Jag kommer som sagt inte ihåg så mycket. Men när dom väckte mig bröt jag ihop direkt. Kändes som dom slet mig ifrån pappa o farmor igen.

Alla som jag har pratat med om detta tror detta var verkligt eller så säger dom bara det. Men för mig kändes det verkligt. Så skönt att veta att dom är där.

Men samtidigt så har jag börjat känna doften av farmor då o då nu. Speciellt ibland på kvällen i sovrummet. Som om hon vakar över tjejerna. Aja vem vet! Det va skönt att få drömma om dom iaf!

Jag har ondare än vad jag trodde Jag skulle ha o är fortfarande väldigt trött. Men Tommy är hemma hela veckan o hjälper mig eftersom jag inte får lyfta tjejerna.

Likes

Comments

Kanske blir trött på barn skrik, dregel o tycker byta blöja samt babyspya är as äckligt. Men vet ni vad?  När ni själva får barn så ändras  allt!

Inget skrämmer er förutom psd när ni får barn eller att ert barn inte mår bra. Ni kommer inte bry er om ni får bajs eller spya på er.

Innan jag blev gravid tyckte jag allt detta var äckligt o övervägde att ha handskar på mig.
Nu bryr jag mig inte. Tycker inte ens det är äckligt..

Visst skrik är jobbigt. Men inte alls till den punk man tyckte innan.

Så när du får barn ändras allt! Du kommer få lära dig tålamod. Barnr den mest underbara känslan man får uppleva. Man gör verkligen allt för sina barn!

Likes

Comments

Jag är 27 år gammal nu så förväntar mig inga julklappar. Speciellt nu när jag har barn också! Vad jag vet är det bara Tommy som ska köpa till mig. Men tänkte göra en liten lista för skojs skull

Ansiktsmasker från The body shop. Mest charcole då jag behöver en ruskigt bra rengöring för mitt slitna ansikte.

Sen önskar jag mig en ny plattång, en volymtång, parfym (gärna någon söt men ändå frisk och blommig tex can can av Paris Hilton, ariana grandes eller något av Britney Spears),  presentkort,  ett par wr up byxor som jag troligen får av Tommy,  el tandborste,  massa smink o sminkborstar. Sen kommer jag inte på mer. 

Men mest önskar jag mig en trevlig mysig jul med min fina familj! ❤️ o massa mat!

Så länge mina tjejer är glada så spelar julklappar ingen roll för mig! ❤️

Likes

Comments

Har inte hänt så mycket. Jag har varit super trött då vi har börjat låta tjejerna sova i spjälsängen. Haylie spricker då o då,  hon lägger sig på mage fast hon inte gillar det.

Sen om dagarna verkar dom sakna Tommy eller ja kanske sin farfar. Jag är tyvärr en sån där människor som behöver många timmar sömn annars är jag som en zombie. Eftersom haylie väcker mig 3-4 ggr på

Likes

Comments

Haylie har nu i 2 veckor haft feber till och från. Ena dagen har hon mellan 38,5 - ³9.5 och dag tre är hon feberfri.  Så här har det hållt på i två veckor imorgon.  För två veckor sedan var vi på akuten för hon hade så hög feber o matvägrade.  Sen dess har hon har feber 1-2 dagar,  feberfri 2-3 dagar och så har det hållt på.  Nu har hon feber igen o vi fick åka in till akuten igen då BVC ville att vi skulle kolla upp det direkt o barnmottagningen hade ingen tid i stan.

Det ända som visade va 17 i sänkan (45 hade hon sist så det går åt rätt håll)  o en 1a på blod i urinen.  Men det var så lite så dom sa att det va inget.

Så dom vet ej vad det är. Dom tror det är ett virus från en förkylning som vägrar ge med sig. Så vi skulle bara hålla koll på henne o om hon får feber varje dag i tex en vecka skulle vi in igen eller om hon verkar få ont eller skriker om vi lägger henne ner.

Bad läkaren lyssna på Phoebe med när vi var inne o han sa att hon är lite rosslig,  troligen samma virus hon då hon hade feber i måndags. Mina små tjejer! Avskyr när dom inte mår bra.

Mitt mamma hjärta mår så dåligt. Speciellt när Phoebe tittar på mig och är ledsen för hon med vill vara i min famn o mysa.  Hon har blivit väldigt mammig. Snälla låt det bli helg så Tommy är ledig!

Johanna var super snäll och hjälpte mig idag! Följde med till akuten o myste massa med båda tjejerna! Sådana vänner är guldvärda ❤️ Johanna har verkligen blivit en av mina bästa vänner!

Likes

Comments

Nästa vecka blir tjejerna redan ett halv år!  Fy vart har tiden tagit vägen. Det verkar som dom redan vill sluta amma.  Är nu inne på dag tre då dom ej har velat ha bröstet.  Känner att jag tänker inte tvinga dom heller.  Har provat amma varje dag i 1-2 veckor och då har det bar varit strul.  Dom har sugit två gånger och sedan tryckt bort bröstet för att bara busa.  En eller två gånger har dom bara velat snutta om dom inte har mått bra. Men nu dom tre senaste dagarna har dom ratat brösten.

Dom vill enbart ha ersättning och puré. Dom får ett mål om dagen med puré. Dom delar på en halv burk och sen får dom rivet päron som efterrätt för det hjälper mot Phoebes tröga mage.

Har sagt nu att om dom inte har velat/visat att dom vill ha bröstet på en vecka så har jag officiellt slutat amma.

Känns rätt så sorgligt för min del då jag tycker det är mysigt o det känns som om man kapar ett speciellt band. Men sen känner jag samtidigt att jag inte kan gå o trycka in tutten i munnen på dom helatiden när dom ej vill ha den. Har märkt den senaste månaden att dom blir ej mätta på min mjölk o ja det känns som dom har sugit en torr då.

Men om jag slutar så har jag kämpat på att amma två i ett halvår (Phoebe i 4 månader,  hon kunde ej ta bröstet dom två första månaderna) vilket inte är fy skam.  6 månader var mitt mål.

Då kommer jag kunna äta vad jag vill igen men bra tanken på det känns fel/konstigt eller att man gör något förbjudet.

Aja jag får sörja lite över detta. Trodde jag aldrig skulle gilla att amma men det växte för mig.

Likes

Comments

Jag är helt slut efter dom här dagarna. Börjar med att tjejerna går upp med mig vid 7-8 tiden o sen ligger dom och leker fram till 9 -  10 tiden och då börjar gnäll o skrik. Dom är allmänt missnöjda. Haylie speciellt för hon vill mest bara vara i famnen.  Hon kämpar emot att sova när hon är trött vilket gör henne övertrött.

Phoebe blir då uttråkad för jag inte kan underhålla henne lika mycket.  O så håller det på tills sambon kommer hem.  Sen är det krångligt vid nattningen med eftersom båda ska kämpa emot och båda vill ha mig.

Nu har phoebe dessutom lärt sig att göra krabban.  Svårt o förklara men hon lyfter upp rumpan och bröstet för att ta tag med fötterna så hon studsar fram. Så har hon börjat håll på vid nattningen med. Så får ligga o dra ner henne helatiden för annars kommer hon hamna på golvet tillslut.  Så det är bara att vänta ut henne tills hon somnar.

Så dessa dagar har resulterat i ryggvärk och nästan konstant huvudvärk. Hinner inte ens fixa diskmaskinen på dagarna o knappt ens diska alla flaskor samtidigt.

Jag har hela gästrummet(klädkammaren som nu mera är ett gästrum med) fullt med renkläder som måste hängas upp och vikas.  Jag har inte hunnit det på 1-2 månader vilket känns väldigt frustrerande.  Så det är något jag verkligen måste få gjort men aldrig får tid till.

Ibland önskar jag att jag fick lite hjälp! Speciellt nu.

Likes

Comments

Om man får uttrycka sig så. Ända sen BVC sa åt mig att ge Phoebe lactulos i onsdags så har det varit gallskrik varje dag tills igår.  Det har knappt hjälpt att bära runt på henne för hon fick så ont i magen för hon fick så mycket gaser av den.  Så ALDRIG mer lactulos!

Sen har båda tjejerna varit förkylda i ett par dagar.  Haylie har varit lite hängigare och snorigare idag. Sen fick dom sin 5 månaders vaccin idag. Så blev ännu mer skrik! Så fick ge Alvedon då dom hade så ont i låren.  Båda stensomnade vid kl 6 men Phoebe vaknade till när jag gick ner och åt. Tommy var uppe o gick med henne så länge men hon var ej nöjd.  Så jag gick upp när jag va klar.  Räckte att jag tog henne i famnen o la mig bredvid henne i sängen så somnade hon igen.  Nu sover båda så gott.

Hoppas verkligen på att det blir bättre imorgon för nu är jag helt slut efter dessa dagar. Skulle kunna sova en hel dag i sträck.

Men jag valde o skaffa barn så det är bara att bita ihop! Älskar mina tjejer otroligt mycket och det gör mer ont i hjärtat att se dom inte må bra än lite sömnbrist osv.

Nej men sova skulle jag göra!  Godnatt igen haha

Likes

Comments

Känns som fler säger upp kontakten med en. Vissa gör det utan att säga något. Vissa verkar. Uppfatta vad jag säger ibland och tar illa upp,  men varför kan man inte bara säga det? Jag är väldigt klumpig när jag pratar ibland. Sen har jag svårt att formulera mig och kan vara för ärlig på vissa punkter.  Jag får lära mig att vara tyst eller verkligen tänka noga innan jag säger något.

Märkte det i lördags att vissa man träffade på tyckte det nästan var jobbigt när jag kom fram o pratade med dom.  Jag kunde skämta men dom fattade ej de o verkade tro att jag var seriös. Så fick gå därifrån då jag kände mig inte direkt önskad.

Jag va då ute på ett event med Johanna, Karin, lotta och Carro. Hade jätte roligt även om krogen( eller vad man nu ska kalla bryggan) inte känns som min grej längre.  Mycket skönare att va på hemmafest eller ja vara hemma hos något och dricka nått glas vin.

Men ja! Det är alltid tråkigt när vänner man känt i flera år verkar tycka det är jobbigt att prata med en eller missuppfattar en till den grad där dom inte vill vara vänner längre.

Aja jag ska försöka bli bättre på att tänka först prata sen o formulera mig bättre o sluta Prata så mycket om mig och min familj.

Nu har jag lättat på hjärtat och ska försöka sova!

Likes

Comments