Fars dag närmar sig så jag tänkte dela med mig av vad min älskade far kommer få, han fyller även år om en vecka så det blir en kombinerad födelse-/ fars dag. Vi bor i olika län och jag kommer tyvärr inte ha möjlighet att hälsa på nästa helg så firandet får slås ihop!

Vi börjar med standardpresenten som är en "älskar dig pappa"-mugg och en låda choklad. Choklad går alltid hem, samma gäller mammor, pojkvänner, flickvänner, bröder, systrar, morföräldrar, farföräldrar och vänner. Så länge personen tål det och gillar choklad. Men vem gillar inte choklad?

Som födelsedagspresent får han en flaska vitt vin som endast finns på ett fåtal systembolag i landet om man inte beställer hem det till sitt närmsta på eget bevåg. 
Dessutom så finns det endast 960 flaskor i Sverige och man kan lagra vinet upp till 8-10 år vilket är extra trevligt om man är intresserad av vin.
Jag har lyckats få tag på några flaskor, pappa kommer att få en och mamma, som börjat lagra vin, kommer få en flaska i julklapp. Se bild nedan, lägger även till länken.

Det är ett franskt Chenin blanc vin från 2009 som passar bra till risotto, krämiga såser, mjuka ostar, grillad fisk och skaldjur samt ljust kött. Det sögs vara fylligt och elegant med toner av gula plommon, nötter, kryddor, aprikoser, örter, apelsin och bivax.


Andra tips på vad far skulle kunna tänka sig att uppskatta är morgonrock, inneskor, lite mer exklusivt kaffe/te, ett ihopplock av delikatesser, en fika/lunch/brunch/middag, en fin växt/blomma, ett telefonsamtal eller kort i brevlådan. ~


Choklad från Willys 20kr ~ Mugg från ICA Maxi 20kr ~ vin från Systembolaget 189kr

Likes

Comments