...tiden har rusat i vanlig ordning och bloggen har åter fått stryka på foten. Sommaren har gjort så all struktur försvunnit i vanlig ordning -men för att råda bot på det har både jag och dotra börjat med ett pyssligt projekt.

Vi har börjat med 'journaling' -det vill säga att vi båda sitter och ritar på en varsin kalender som är perfekta för just oss och som dessutom innehåller all annan möjlig trams... 😝

Jättekul att hålla på med!

​Många timmars research har det blivit på Pinterest... 😝 

Likes

Comments

​Nu har jag i och för sig inte bott så många år här i västkusttrakterna -men de åskväder som vi haft nu sedan i tisdags måste ju vara någon form av rekord?

Tisdag åskade det utav bara fan i näsan tre timmar och vårt modem rök. I torsdags var det inte alls lika dramatiskt och idag har det hållit på sedan klockan 13. Räcker det inte snart?

Likes

Comments

Det ser ut att vara läge för årets första rabarberpaj imorgon! 💞

För övrigt så är det idag exakt fyra år sedan jag och sambon träffades!

​...och tre år sedan vi förlovade oss...

Likes

Comments

...och framför allt lite våraktiviteter. Jag har öppnat dörren till växthuset för första gången iår och granskat vinterns härjningar.

Förvånansvärt lite att laga -bara lite av silvertejpen som har lossnat -vilket det började göra redan förra sommaren. Så ska du bygga ett växthus av byggplast och armeringsnät -använd byggfolietejp redan från början, den är på ålders och väderbeständig!

Jag har sått allt utom blomkålen nu, den ska få bo i lådan där potatisen bodde förra året -den långa smala lådan. Eftersom den har fyllts med ny jord behöver jag inte tänka på växtföljd iår.

Samtidigt har sambon börjat att fixa iordning uterummet. Plastgolvet åker ut till garaget och under fanns det ett trallgolv som ska målas.

Dessutom så har han täckt öppningen mot hustaket och vi ska sätta lite isolering nedanför fönstrena. Sen vid tillfälle ska även plasttaket bytas -men vi tar en sak i taget...

Likes

Comments

...fick jag lite ork att ta itu med odlingen... Bättre sent än aldrig va? 😝

​Igår sådde jag bland annat dessa i några pallkragar. Jag har inte några stora odlingar utan vill mer lära mig att odla olika sorters grödor. 

Vilka plantor som är lätta, vilka som är knepiga, vilka som trivs ihop, vilka som skyr varandra som pesten och vilka som skyddar varandra från ohyra... 

Jag provar samplantering, prydliga rader kaos-odling, kombination grönsaker/blommor med mera.

Likes

Comments

Så här när säsongen närmar sig vill jag dela med mig av ett litet tip på hur man kan återanvända skräp för att tända grillen. Eller tända en brasa med för den delen...

Skräpet som behövs är en tom toarulle, tidningspapper och torktumlarludd.

Japp -TORKTUMLARLUDD!

Luddet är lätt antändligt, toarulle brinner lite längre och tidningspapper håller allt på plats.

Jag har valt att göra små tändkarameller denna gång och delar därför rullen på två.

Och ja, jag kallar dom tändkarameller -för med lite ansträngning så kan man göra dom som smällkarameller görs. Snyggt att ha vid vedkorgen vid öppna spisen.

Men sånt tålamod hade jag inte nu, utan bara rullade ihop och tvinnade till:

​Bara att stapla kolen (eller splintor) på och tända!

Likes

Comments

Solen lyser med sin frånvaro och jag har sovit som en kratta inatt. Kunde inte somna, är inne i en period då jag har svårt att komma till ro helt enkelt -det här med att ställa fram klockan ställer till det...

Igår fanns det varken tid eller ork att snickra på 'the projekt' -men idag så...

Däremot så fick jag klart 'ritningen' på kvällen framför tv:n. Och 'råkade' beställa en liten kyl...

Nån som är nyfiken på vad det är jag håller på med? ;)​

Likes

Comments

Titta, titta vad som faktiskt börjat växa! Ramslöken jag satte förra året! Yay! Säger bara en sak: ramslökspesto -sånt som ger livet lite extra guldkant!

Och min rabatt håller fullkomligen på att explodera av tulpaner som vill upp och både krokusar och snödroppar blommar för fullt!

​Dessutom var jag modig igår och sådde svartrot -årets nykomling som jag aldrig tidigare provat på att odla. Men god är den!

Med alla dessa bilder så kan vi väl konstatera en sak -det är verkligen vår!

Likes

Comments

​...make a wish? Sambon önskar sig en miljon, jag önskar mig en skåpbil (och så var jag där igen)...

Innan påsk hade sambon möte med fkassan och sin läkare och det var en ytterst märklig tillställninga. Handläggaren ville veta vad sambon kunde göra för att bli frisk och hur lång tid?! 

Vi pratar inte om ett brutet ben (tyvärr)! Han har en bipolär sjukdom och kan inte bli frisk. Han kan dock bli symptomfri (vilket vi hoppas på) men än så länge så pendlar han väldigt mycket i mående och är väldigt sårbar för stresspåslag. Den kombination av mediciner som han har nu verka vara lovande men det tar tid. I synnerhet då han fick gå så länge med fel -ju fler skov,  desto större påverkan på hjärnan och desto svårare återhämtning. 

Och tro inte att han inte vill jobba -tvärtom- i sina hypomana stunder så söker han alla möjliga jobb och är redo för 60 timmars veckor. Men efter några dagar kommer depressionen och rycker ifrån honom ork, energi och livslust. Två dagar upp och två veckor ner i en evig karusell...

Läkaren säger att han är för instabil och för sårbar ännu (bara för två veckor sedan var inläggning på tapeten, pga stresspåslaget från handläggarens arbetssätt)-handläggaren på fkassan vill ha sambon ut i sysselsättning. 

Jag har träffat flera handläggare hos försäkringskassan genom åren (och även via jobb) men jag har aldrig varit med om liknande sätt som h*n tolkar reglerna. Det har inte sambons stödperson heller... 

Likes

Comments

Snubblade över en ramslöksplanta på citygross och högg den direkt! Har ju försökt att i tre omgångar försökt odla ramslök utan framgång. Vet dock inte ännu om de plantor jag satte förra året tagit sig -våren har inte kommit riktigt så långt ännu.

Men nu ska vi avnjuta denna blomma och sen ska jag gräva ner resten och hoppas på tur.

Nu har såbordet intagit sin plats igen i vardagsrummet och fröna har åkt fram. Min första omgång chili och tomat satte jag redan i slutet av januari -och de växer så fint!

Meen... Jag har en liten känsla av att jag borde ha planterat om dessa för några veckor sen:

​Oops... Men jag måste säga att de växer bra i alla fall... 😝 

Likes

Comments