Vid matbordet?

Vid matbordet är jag nog den som gärna pratar om hur dagen har varit, hur alla mår och vad som kommer att hända kommande delen av veckan. Jag vill helst duka fram allt på bordet så att det står snyggt och prydligt och jag knäpper gärna en bild eller två om maten ser fin och god ut. Jag avskyr att sitta någon annanstans än vid matbordet och äta, att sitta vid tv:n är inte ett alternativ för mig.

På stranden?

​Jag är totalt antingen eller när det kommer till att ligga på stranden. Om jag känner för det så kan jag ligga hela dagen och pressa, allt för att inte gå miste om några soltimmar. Känner jag dock inte för det så är jag nog den som ligger i vattnet, letar efter coola stenar eller tar en promenad med en podcast i lurarna.

I klädbutik?

​Jag är definitivt den som vill gå igenom butiken strukturerat och ordentligt, allt för att inte missa något. Jag lägger nästan alltid upp affären som en karta i huvudet innan jag går in så att jag vet vilken gång jag ska börja med och sedan successivt arbeta mig ut igen. Jag tycker inte om att prova kläder och därför köper jag oftast något som är ett säkert kort, som en t-shirt. Jag tycker inte om att gå tillbaka till samma butik flera gånger, utan hittar jag inget första gången så får det vara nog. 

Hemma hos andra?

Är jag den som gärna tar för mig, jag hjälper gärna till att plocka fram och plocka undan och se till så att allt går smidigt. Jag älskar att laga mat ihop och ser gärna att man lagar maten tillsammans om man ska träffas ett gäng. Jag blir sur om folk låter värden stå själv med maten och disken, för det tycker jag är ohyfsat. 

På flygplan?

Är jag den som helst sitter vid ett fönster och tar en massa fina bilder. Älskar att lyssna på musik och lösa korsord eller suduko på flyg. Äter sällan något under flygturen då jag har lite problem med min mage och vill helst inte riskera något. 

Hemma en chilldag?

Jag är verkligen den som bara ligger i sängen hela dagen med en bra serie eller film framför mig och Martin bredvid mig. Reser mig helst bara upp för att hämta mat hehe. Går helst runt i mjukisbyxor och Calvin Klein topp.

I ett förhållande?

Är jag den som anser att ärlighet och att vara öppen håller längst. Jag älskar att skämma bort min partner med middagar, presenter och pussar.

​På morgonen/kvällen?

​På morgonen är jag nästan alltid morgontrött, därför ställer jag alltid en massa alarm så att jag vet att jag måste faktiskt inte gå upp när första larmet ringer. Snoozar väldigt gärna. Jag äter aldrig frukost då jag verkligen inte är hungrig på morgonen. Stressar alltid över vad jag ska ha på mig. På kvällen är jag den som gärna går och lägger mig lite tidigare så att jag hinner kolla på ett avsnitt av min favoritserie eller en bra film.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen

- Min språkresa 2014, första kyssen med Martin och mitt första år på Vrångö.

Tre saker jag uppskattar

- Min familj, min pojkvän och att jag har fått växa upp i Sverige.

Tre saker som jag vill ha

- De där perfekta byxorna som jag letar så febrilt efter, ett par nya Vans och en myskväll med mina tjejer.

Tre saker jag älskar att göra

- Resa, hjälpa och umgås.

Tre ord som beskriver mig

- Omtänksam, generös och glad.

Tre saker jag vill bli bättre på

- Att tycka om mig själv mer, att spendera mer tid med mina nära och kära och att hjälpa utsatta människor mer.

Tre saker jag inte kan vara utan

- Mina nära och kära, musik och ett par svarta byxor.

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga

- Att jag i framtiden kommer att jobba som barnläkare utomlands, att jag hinner volontärarbeta ett tag och att jag får barn.

Likes

Comments

Här kommer lite bilder ifrån min sommar

Jag inledde sommaren med att gå på Håkan Hellströms konsert på Ullevi med mina älskade vänner, bättre kunde det inte blivit. I vinter står vi där igen, tillsammans.

Sedan så var det dags för två utav mina fantastiska vänner att ta studenten, åh lyckan den dagen.

Min älskade lillebror har gått ut första klass och min lilla extrabror har gått ut nian, jag har spenderat många dagar med Martin, haft vinkvällar med Emma och ätit mycket tacos och grillat!

Jag har varit på Strömma Farmlodge med Martin och hans familj och jag får inte nog av det där stället, så himla mysigt och fint!

Jag och Martin har varit på dejter, jag har äntligen sett Bruce Springsteen live med min pappa, jag har cyklat runt i lilla Örby och jag har spenderat mycket tid med min syster Wilma.

Något som jag har gjort mycket utav, förutom att jobba då, är att få mina naglar fixade hos min nagelterapeut Lollo och att leta efter gnuggisar som denna ovanför! Gnuggisar med viktiga budskap älskar jag!

Jag har sett många solnedgångar och soluppgångar, försökt lära mig att köra crossmoppe utan framgång och så har både jag och Martin köpt finkläder till Martins brors bröllop.

Jag har käkat på Pinchos, och herre min gud så gott det är, jag har druckit ofantliga mängder av latte och vaniljlatte och ätit många pizzor på stranden.

Jag har då som sagt varit i Italien, så himla härligt. Vi bodde på ett litet hotell precis vid stranden i Marina de Pisa, 15 minuter utanför själva centrumet i Pisa.

​Direkt när jag landade på Landvetter efter att ha varit i Italien så tog jag färjan ut till Vrångö, där nästan alla mina vänner befann sig för att spendera 10 dagar med dem. Det var mysigt, synd bara att vädret inte var på vår sida... När jag kom hem från Vrångö så var det dags att dra sig tillbaka till skolan nästan med en gång.

Likes

Comments

Oj va längesedan det var nu. Alldeles för längesedan. Till mitt försvar har jag faktiskt haft sommarlov, eller lov och lov har det väl inte varit direkt då jag har jobbat i stort sett varje dag under hela sommaren...

Så det är väl det min sommar har bestått av, jobb. Jobb och Martin haha. Dock så tog jag semester de två sista veckorna innan skolan började, jag skulle till Italien och hade lite annat inplanerat och så. Det var riktigt skönt att bara få slappa i två veckor och slippa oroa sig över jobb och så vidare, men det var samtidigt skönt att komma tillbaka efter semestern igen.

Nu har skolan börjat igen och jag börjar komma tillbaka in i rutinerna.... Det känns faktiskt bra! Känns som att tvåan kommer att gå fort, jag har relativt många resor inplanerade och mycket roligt att se fram emot!


Likes

Comments

Jag har så fruktansvärt mycket i skolan just nu. I måndags hade vi betygsprat i några av våra ämnen, och då fick jag reda på att i två av mina ämnen kan jag inte få det betyg jag egentligen förtjänar eftersom att jag missade några uppgifter när jag gick på Bäckäng. 

Allt detta känns väldigt surt då jag tjatat på mina lärare sedan i november och sagt att jag behöver få veta vilka uppgifter jag måste göra och först nu, 3 veckor innan skolavslutningen, så berättar dem att jag har 4 inlämningar och 2 prov som måste göras. Dessa saker har jag nu utöver de 3 inlämningarna och provet som vi skulle haft i vanliga fall. Kämpigt, men hittills är jag väldigt stolt med vad jag har presterat.

Jag har gjort klart 5 inlämningar på tre dagar och imorgon ska jag göra det första provet. Känner mig inte alls redo för det, men vi får hoppas på att det går bra ändå. Imorgon har jag lektion till halv 11, sedan ska jag göra provet och sen slutar jag. Efter skolan ska jag nog luncha med mamma är tanken och sedan hem och plugga och packa. Vid halv tre ska jag möta Martin i byn så ska vi fixa en liten morsdagspresent till hans mamma och jag ska kolla lite kläder hade jag tänkt. 

Jag sover hos Martin hela helgen, på lördag förmiddag ska vi och kolla på när min lillebror har fotbollsturnering och sedan på söndag morgon ska jag hem och överraska mamma på morsdag. Jag har köpt en så himla fin och personlig present och jag hoppas verkligen att mamma blir glad.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande, så att jag snart får ett slut på det.

Likes

Comments

Martin har fått svara på några snabba frågor om mig, tycker att han lyckades riktigt bra faktiskt.


1. Var kysstes niför första gången och hur var det?

I hennes säng. Den var bra men udda.

2. Hon sitter framför tv:n. Vad tittar hon på?
En beckfilm med Mikael Persbrandt.

3. Nämn en maträtt hon inte gillar.
Korvstroganoff.

4. Ni ska gå ut och äta och dricka. Vad beställer hon?
Något kött med bearnaisesås och en pepsi max till det.

5. Vilken skostorlek har hon?
40/41.

6. Om hon hade samlat på något, vad hade det varit?
Något som har med Harry Potter eller skor.

7. Vad skulle hon kunna äta varje dag?
K4 från Wasabi Sushi.

8. Hurdan musik lyssnar hon helst på?
Indierock och typ Håkan Hellström och Bruce Springsteen.

9. Vilken är hennessämsta egenskap?
Hon är väldigt lättirriterad.

10. Vem är hennes bästa vän/vänner?
Martin.

11. Nämn något du brukar göra som hon intetycker om.
Att jag är så svår att få upp ur sängen på morgonen.

12. Tränar hon? Vilken sport i så fall?
Hon tränar ingen sport men hon gymmar.

13. Vad kan hon hålla på med i flera timmar?
Sova, kolla serier och pussa på mig.

14. Har hon någon unik talang?
Hon är väldigt snabblärd.

15. Vad är/var hennes favoritämne i skolan?
Biologi.

Likes

Comments

När jag slutade nian trodde jag aldrig någonsin att jag skulle hitta någon under min gymnasietid som skulle tycka om mig, någon som skulle älska mig för den jag är och någon som skulle stå ut med mig och mitt tjat.

Tre månader senare så fanns han där, som utifrån tomma intet fanns där nu en människa som jag ville spendera mina dagar med, både bra som dåliga, och även han ville spendera alla sina dagar med mig.

Vi är nog ett rättså omaka par, men på något sätt så är vi ändå bäst tillsammans. Inga bråkar som vi, men inga löser heller sina bråk lika fort som vi gör. Inga kan hata varandra så som vi kan hata varandra, men inga älskar heller varandra så som vi älskar varandra.

Idag har han varit min och jag hans offentligt i tre månader, men mitt hjärta har tillhört honom så mycket längre.

Likes

Comments

​I november 2015 tog jag beslutet att byta linje och gymnasium helt. Jag bytte från en naturlinje på Bäckäng i Borås som heter Medicin och Hälsa till Vård- och Omsorgsprogrammet på Marks Gymnasium. Beslutet togs väldigt snabbt och det är ofta som jag undrar om jag verkligen tog rätt beslut. Min största dröm har alltid varit att bli läkare, helst barnläkare, och den lättaste vägen är då att gå Naturvetenskapsprogrammet. 

Självklart kan jag fortfarande bli det som alltid har varit min dröm, men vägen är nu så mycket längre. Jag är en person som är väldigt medveten om vad jag vill åstadkomma i mitt liv och även vilken ålder jag vill vara runt när allt sker. Att vägen nu har dubblats i längd gör så att alla mina planer går i bitar. Mina vänner säger att det är bra att allt inte blir som jag tänker mig hela tiden, och jag vet väl egentligen att de har rätt när de säger så, men samtidigt så är det väldigt jobbigt.

 Det som dock får mig att ifrågasätta mitt val allra mest är att jag lämnade min älskade klass. De var så fantastiska, alla 30 stycken. De fick mig alltid att må bra och gråtkalaset som var när jag berättade att jag skulle byta gör mig fortfarande tårögd. 

Trots att jag ofta ifrågasätter mitt val så vet jag att jag gjorde bäst för mig själv i att byta linje. Mitt psyke klarade inte av att pendla en timme om dagen och på det ha tre timmars plugg, varje dag. Man ska alltid sätta sig själv och sitt mående först, så jag antar att jag gjorde rätt ändå.

Likes

Comments

Vilket är ditt favoritnummer? - 14 eller 9

Vad var det senaste du åt? - Lasagne till lunch i skolan

Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? -Pappa tror jag det var

Favorit tv-program? - Kollar knappt på tv, men om serier som går på tv räknas så är det nog Grey's Anatomy

Favorithögtid? - Folk brukar tycka att jag är jättekonstig, men min favorithögtid är faktiskt påsken

Vad lyssnar du på just nu? - Håkans nya låt Din Tid Kommer

Har du en bästa kompis av det motsatta könet? - Jag är så lyckligt lottad att ha min bästa vän och pojkvän i samma person, så ja det har jag

Gillar du att flyga med flygplan? - Ja det skulle jag nog säga att jag gör

Hur många kuddar sover du med? - Just nu 7 st

En dålig vana? - Jag gör nästan alltid allting i sista minut

Likes

Comments