Vad är jag utan min OCD? Vill jag bli av med min OCD?

OCD - Obsessive Compulsive Disorder.

Hur ska jag berätta? Hur ska jag förklara? Hur dum jag känner mig när jag står och tvättar händerna i en timme? Hur dum känner jag mig när jag blir sen till kompisar för att jag måste låsa och låsa upp dörren x antal gånger, för att sen gå tillbaka och känna så jag verkligen låst. Hur dum känner jag mig när jag för att undvika tvättning av händer går med plasthandskar på händerna. Hur dum känner jag mig när jag ska gå och lägga mig, och måste kolla så alla smycken från min barndom är på rätt plats och inom räckhåll ifall det skulle börja brinna under natten. Hur dum känner jag mig när jag måste starta och stänga av tvn 6 gånger innan jag kan kolla på den. Och värst av allt, ingen kan se detta. Ingen vet varför jag kom 1 timme försent till skolan, " jag försov mig " var ens förklaring, när man i själva verket varit uppe sen klockan 04.00 för att hinna med alla sina tvång. Värst av allt, folk som stressar en, vilket leder till att man får avbryta sina tvångsrutiner och istället rubbas hela ens dag. Man vet vilket helvete man har och vänta sig där hemma. När du måste göra om morgonens rutin och dagens samtidigt. Och som grädden på moset frågar ens vänner om man är sur. Men dom är ursäktade. För dom vet ingenting. Att välja att stanna hemma om dagarna för att man inte orkar påbörja en tvättrutin eller vika kläder rutin. Istället ligger man i sängen en hel dag. Men tro inte att man slipper OCD där. Har jag otur vaknar jag och måste vänta på kudden 12 gånger så kanske jag slipper få finnar etc. För att kunna slappna av måste jag resa och sätta mig i sängen och räkna till 100 för att få vara ostörd av mina OCD angrepp. Jag kanske inte svarar i telefon när du ringer, kanske för att jag är mitt uppe i en " rutin ". Om jag inte ringer tillbaka är det för att jag somnat direkt efter klartecken på att jag kan lägga mig i sängen för att OCD tar så mycket energi. Så ja, förlåt för att jag sov två timmar när jag egentligen skulle plugga till morgondagens prov. Att kunna lämna över ansvaret till någon annan är svårt. Inte nog med att du har tillräckligt som snurrar i ditt huve, så som hur du ska göra din tvättrutin på det mest effektiva sätt när du kommer hem, eller vika in dagens kläder i garderoben 6 gånger för att talet 6 är ett jämt tal. Att inte låta en själv ha koll på vad som komma skall är stressande och triggande. Har jag otur får jag en "impulsdisorder" där min kropp säger att jag måste gå på toa 4 gånger för att jag ska lyckas med mitt ansvar. Har jag otur för jag ännu en impulsdisorder väl på toaletten. OCD kom till mig när jag var 10 år. Vid 17 års ålder började jag medicineras efter att ha givit upp på psykiatrier och värdelösa psykologer. Och wow. OCDn finns kvar. Men oj så mycket lättare allting är. Folk jag pratat med som lider av OCD har alla gett upp hoppet kring psykologer. De är värdelösa inom detta. Jag kommer aldrig sätta mina framtida barn inom psykiatrivården. Aldrig. Usch och fy.

Därför hyllar jag alla oss som lider av psykiska besvär men i detta fall OCD för att vi klarar det själv. Jag är inte frisk. Absolut inte. Det kommer jag aldrig att bli heller, jag vill inte bli det heller, för vem är jag utan min OCD?
Jag kan inte svara på vem jag är om jag inte haft min sjukdom. Jag vill inte ens tänka på det heller.

Jag hyllar oss med OCD, tillsammans är vi inte ensamma. Gud har gett sina svåraste strider till sina bästa soldater. På ett sätt känner jag mig hedrad. För jag vet att jag är unik. Jag vet att jag är psykiskt stark.
Jag vet det och jag är så jävla lycklig för att jag lever med min OCD som jag vissa dagar hatar mer än allt, för jag vet, att utan min OCD hade jag inte kommit så långt i livet som jag gjort och är idag. Jag är bäst. VI är bäst!

Syns det inte på utsidan så finns det inte, inte ens på insidan. För vem kan se på bilden nedan att jag är psykiskt sjuk?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oj vad jag är kass på detta. Är det nått jag verkligen vill satsa på så är det skrivandet och bloggandet. Må säga att jag är väldigt bra på att skriva och utveckla när jag väl kommer in i mitt skrivande och är på rätt mood. Jag vill presentera mig själv här på bloggen men hur gör jag det på bästa sätt och samtidigt inte låta tråkig? Vill inte börja med " mitt namn är blabla ". Vill hitta nån häftig ingång till att berätta min livshistoria för er. Har funderat på att starta en podcast också, då jag är fantast på att prata och utrycka mig i ord. Kom fram till att jag ville blogga, men huuuuur bloggar jag för att fånga ert intresse? Min vardag är prio ett, men om det inte hänt något roligt under dagen så är det en konst att skriva det på bloggen och fånga intresse. Jag är en livsnjutare och ingen dag är den andra lik. Älskar att leva. Det är den bästa gåvan människan fått. Lev livet.

Så vad vill jag ha sagt? Att när jag bloggar och publicerar mina inlägg måste man veta vem jag är för att kunna förstå det jag skriver. xoxo.

Likes

Comments

Lugn och hysterisk. Fin combo, visst?
Den 4 september 1998 föddes jag. Vilket betyder att jag slår om till 19 i höst istället för 18. Ett år närmre systemet och nollan för andra gången.
Tycker det är så klyschigt att sitta och presentera sig här och nu. Jag är den personen som vill att ni bildar er en uppfattning baserat på mina inlägg istället. Vilket ändå kommer ta ett tag då jag hittills har 3 inlägg, skämt å sido.

Likes

Comments

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEEEEEEEEN, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!

Huvet står still, jag har inga ord. Huuur ska jag beskriva denna dag mer än att den var helt förbaskat outstanding? Min absolut största dag i livet hittills, utan tvekan. Äntligen var dagen kommen då jag skulle få ta studenten!! Efter 13 år i skolan och 3 långa i gymnasiet så var det äntligen över. Lyckan går nästan att ta på. Det var så mäktigt.

Dagen började klockan 4.30 när väckarklockan ringde, att få sätta på sig mössan och klänningen PÅ RIKTIGT var en superhäftig känsla. När klockan var 06.45 åkte jag mot champangefrukost i Limhamn. Där klassen satt samlade och firade in vår student med allt annat än champange. Klockan 11 var vi tillbaka på skolan för att fotograferas. Därefter fick vi fria timmar till att göra vad vi ville eftersom vår utspark började kl 14. 3 timmar som annars hade känns som en evighet gick jättefort och man hann knappt med. Det var så många man ville säga hejdå till. Utsparken började och min klass sprang ut i ren och skär glädje för att träffa familj och vänner och fotograferas och dricka vatten (!!!). Visselpipan satt klistrad i munnen på mig och tackar högre makter för visselpipan för utan den hade jag nog inte haft någon röst kvar. Klassen klev på flaket och en timmes galenskap började. Aldrig i mitt liv har jag haft så roligt!! Klänning och mössa förstördes av alla som öppnade champange. Men så värt!! Vacker var jag inte när jag klev av flaket vid halv 5 tiden men wow så kul det var. Vilken upplevelse. På skolan väntade en av mina bästa vänner och min kusin för att sedan ta mig från Malmö hem till Svedala där familj, släkt och vänner väntade. Även den bilfärden var en upplevelse. Bilar bakom och framför tutade för fulla livet. Och jag vinkade tillbaka glad som fågeln. Dagen i all ära så kom jag fram till en väntade familj, släkt och vänner och äntligen började festen PÅ RIKTIGT. Nu var det bara jag i centrum och tal på tal på tal kom. God mat och guldvärt sällskap förgyllde min kväll. Halv 5 på morgonen avslutades festen och ingen var gladare ön jag att få lägga mig i min säng efter 24 timmars jubel.

Wowowow vad jag vill uppleva denna lycka och glädje igen !!

Likes

Comments

WOWOOOW!!! Dagen är kommen! Idag(!!!) tar jag studenten?? Lyckotårarna rinner redan ner för kinden och det är flera timmar tills dagen börjar?? Finner inga ord just nu mer än att dagen är här!! Äntligen !!!

Jag hoppas dagen lever upp till alla mina förväntningar för det är min absolut största dag hittills i mitt liv! Dagen i all ära! Nu kör viiiiii

Likes

Comments

101 saker jag tycker om :

#1 Min familj.

#2 Mina vänner.

#3 Min mobil.

#4 Kulturell mat.

#5 Kärlek.

#6 Känslan av tillfredsställelsen när man får någon att skratta riktigt mycket.

#7 Hallon.

#8 Busschafförer som tittar en i ögonen när man kliver på bussen.

#9 Snygga killar som är trevliga.

#10 Sex.

#11 Julen.

#12 Kiwi.

#13 Långa kramar.

#14 Gurka.

#15 Pasta.

#16 Doften av blöt asfalt.

#17 Åska.

#18 Regn.

#19 Snö.

#20 Prata med mig själv.

#21 Stanna inne en hel dag fast det är 25 grader ute.

#22 Fotografera allt och alla.

#23 Ge presenter.

#24 Ostbricka utan mögelost.

#25 Syltlök.

#26 Varna att man är förkyld men bli upphånglad ändå.

#27 Att vakna upp 04 på morgonen och inse att man kan sova flera timmar till.

#28 Nytvättade lakan.

#29 Vita lakan.

#30 Raka benen.

#31 När man känner sig snygg.

#32 Att se en film första gången någonsin och snabbt inse att det kommer bli ens mentala lista över favoritfilmer.

#33 Räkor i lake.

#34 Att lyssna på musik tagen ur filmer.

#35 Barnprogram.

#36 Astrid Lindgren.

#37 Min spotifylista.

#38 Att somna till ljudet av regnsmattret på fönster rutan och fönsterblecket.

#39 Att äta stark mat.

#40 Perfekt mogen avocado.

#41 Hesa röster.

#42 Titta på stjärnor.

#43 Karins lasange.

#44 Historien bakom andra världskriget.

#45 Fluffiga inredningsprylar.

#46 Plantera grönsaker.

#47 Tatueringar.

#48 Doften av snus.

#49 Min säng.

#50 En varm dusch en kall vinterdag.

#51 Värmeljus.

#52 Doften av grillad mat.

#53 Lax.

#54 Melon.

#55 Harry Potter.

#56 Fågelkvitter på morgonen.

#57 Komplimanger från personer man inte känner.

#58 När du har pengar på kontot.

#59 Doften av frisör.

#60 Hösten.

#61 Långa powernaps.

#62 Spela gitarr.

#63 Spela piano.

#64 När någon säger jag är bra på engelska.

#65 Att få höra att man är fin osminkad.

#66 Ställa fram julpynt.

#67 Mima till låtar och låtsas man är med i musikvideor.

#68 Serier.

#69 Känna trygghet hos nära och kära.

#70 Alfons Åberg.

#71 Arga snickaren.

#72 Åka skridskor.

#73 Duntofflor.

#74 Pyjamas under vinterhalvåret.

#75 Tacos.

#76 Träningsvärk.

#77 Skatteåterbäring.

#78 Göra midsommarkrans.

#79 Leva efter tradiotioner.

#80 Tårta.

#81 Igelkottar.

#82 Åka pulka.

#83 Strössel.

#84 Inredning.

#85 Kolla på kriminalserier.

#86 Åka båt och samtidigt fiska.

#87 Sims 3.

#88 Spela fotboll.

#89 Kungafamiljen.

#90 Stockholm.

#91 Träffa nya människor och som sedan visar sig att man har gemensamma vänner.

#92 Äta sallad från Ica.

#93 Rida.

#94 Vatten.

#95 Apor.

#96 Inlagda mandariner.

#97 Poliser.

#98 Rea.

#99 Veckohandla.

#100 Ikea.

#101 Mig själv.Likes

Comments