​Såhär kan en budget se ut. Denna budgeten har Hanna, som vi coachar i arbetet, detta är budgeten innan coachningen. VI kommer efter vi coachat henne göra en ny budget, men såhär kan den se ut. Detta är en budget som inte går ihop, därför ska vi hjälpa Hanna i slutet av arbetet med att få en budget som går ihop med hennes inkomster.

Inkomster:

CSN

9900

Utgifter:

Telefon

250

Hygienartiklar

400

Kläder

1000

Träningskort

250

Hyra

3500

Hemförsäkring

250

Mat

2000

Bredband

399

Sparande

300

Elräkning

300

Övrigt

3000

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Gör en budget! Det finns inget som är mer effektivt än en budget, om man håller sig till den. Sätt en gräns för alla utgifter samt dina sparpengar och låt dom vara så ska du se att du har frihet till att göra vad du vill.

2. Skriv upp allt du köper. När du har alla dina småutgifter nedskrivna och har ett hum om hur mycket du egentligen spenderar kan det ge dig ett boost till att spara dina pengar och köpa något fint istället för att strö ut dina pengar. 

3. Köp inte onödiga saker, tänk två gånger om du verkligen behöver det eller inte. Och det säger sig självt att du inte ska köpa det såvida du inte är i behov av det. 

4. Jämföra priser och se vilket som är billigast. Det dyraste behöver inte vara det som är mest relevant i din situation. Det kan handla om allt från en tröja till kaffe till lösgodis. 

5. Gå eller cykla istället för att ta bilen, du sparar pengar till bensin samt får motion i vardagen. Perfekt!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Vi i ettan på marks gymnasium har ett arbete som heter "koll på caschen" som innebär att vi i grupp ska redogöra en budget samt välja en person med ekonomisk kris och hjälpa den personen med dennes pengar. En del i arbetet är att välja en social media för att redovisa vårt arbete, vi har valt att blogga då vi anser att det är ett bra sätt att kunna skriva ned saker utförligt och visa för er hur vi tänker på ett bra sätt. Här kommer ni alltså få följa vårt tänk och hur vi löser en budget!

Vi hörs.

Likes

Comments