Whitesunday, hvor skal man begynne? Vi har hatt to fantastiske dager og netter på en seilbåt. I omgivelser man bare kan drømme om. Omringet av øyer, hav, skilpadder og glade mennesker.

Vi møtte opp tirsdag 13.30 for "opprop" og briefing for de neste dagene. Vi skulle ut med en seilbåt med navn "Condor". Båten har tidligere blitt brukt i seile konkurranser så det er ingen lekebåt vi skal ut med. Crewet på tre personer ønsket oss velkommen og det var 30 eventyrlystne og spente sjeler som gikk ombord. En fin miks fra blant annet; England, Tyskland, Nederland, Sverige og Norge.

Det første vi gjorde var å få opp seilene, og vi hjalp crewet med dette. Det var en liten innsats som måtte til, da det var ganske tungt. Men når det først var oppe var det nydelig å flyte avgårde, båten litt på skrå i kjent seilerstil, med vinden. I den steikende sola dukket det opp ett par delfiner som gladelig viste seg frem. Etter ca to timer på farten i strålende vær var vi fremme ved første stopp, kalt "ravens". Her skulle vi snorkle. Snorklingen var fin, selvom sikten var begrenset, så vi enda ett bevis på barriere revet's vakre koraller. Vi fikk snorkle nesten helt til solen begynte å gå ned. Etter snorklingen brukte vi vår daglige dusj, på ett minutt, før det var klart for middag. Buffé med kylling og diverse tilbehør, all inclusiv seilingen her 😀 Videre utover kvelden koste vi oss på båten med godt drikke og ble bedre kjent med en herlig gjeng. Vi var heller ikke de eneste skandinaver ombord, på båten ble vi godt kjent med ett par fra Kirkenes, Stian og Hildur som vi satser på å se mer til. Da vi skal reise nedover i de samme traktene de neste ukene😀 Ved midtnatt var det nok av Australsk vin for denne gang og vi fant sengen glade og fornøyde etter en innholdsrik dag ombord på Condor, neste morgen skulle vi opp allerede ved seks.

Under dekk på båten var sengene, tett i tett, vi hadde også muligheten til å sove oppe på dekk, men første natten valgte vi sengene under dekk. Det ble en varm opplevelse. Med høye temperaturer i utgangspunktet og så mange personer i samme rom kjentes det ut som det var nærmer 100 grader. Men det gikk bra og vi fikk noen timer søvn, så vi var klare for en innholdsrik dag.

Whiteheaven beach, første stopp etter at frokosten var servert og inntatt. Whitesunday's aller største attraksjon, kåret til verdens fineste strand(?), også stedet der noe av den nye Pirates of the carribbean filmen er spilt inn. Grunnen til at vi gikk opp så tidlig var at vi ville være der først av alle denne dagen. Og det greide vi, ca 5 minutter før neste båt. Dermed fikk vi tatt alle våre bilder fra utsiktsplassene uten en sjel på stranda og vi var også de første som gikk inn på stranda denne dagen. Stranda i seg selv er noe av den hviteste i verden og man får bøter hvis man prøver å ta med noe av den. Den er full av ett stoff som gjør at man kan bruke sanda som skrubb av huden og noen sier man får hvitere tenner av den også. Ikke nok med det, men strendene her skifter fasong fra dag til dag med tidevannet. Ganske fascinerende sted! Etter at vi hadde tatt våre bilder, dratt inn landskapet og teste sanden tok vi ett avkjølende bad sammen med masse stingrays og lemon sharks som kom svært nær oss.
Etter tre timer i dette lille paradis tok vi turen tilbake til Condor og fikk servert herlig lunch sammen med kaffe og te.

Stopp nummer to var ett nytt snorkel sted. Her så skilpadder allerede fra båten. De svømte så fint opp til overflaten og hentet luft og viste seg frem før de svømte ned igjen i dypet. Vi var veldig klare for å dykke og jakte skilpadder. Frida og jeg endte etter en stund opp litt bortenfor de andre snorklerne, men på veien tilbake til de så vi endelig det vi håpet på. En skilpadde! Dette er første gangen vi ser en skilpadde uten at noen andre er i nærheten og det var en ny flott opplevelse! Vi svømte sammen med den i flere minutter, og fikk tatt noen fine bilder og studert den ganske nøye før den satt opp farten og forsvant ut av synet. Vi var veldig fornøyde etter det her og gliste godt i snorkelen på vei tilbake til de andre. På veien svømmer jeg og ser ned i dypet da det plutselig sniker seg inn en ny skilpadde rett under meg, jeg tenkte fortsatt på den forrige skilpadde og var litt uforberedt på en ny, så jeg ble litt skremt før jeg smilte godt igjen og fikk tatt nye bilder. Denne skilpadda hadde det travelt og forsvant videre ganske fort, men allikevel 👌👌


Siste stopp for dagen etter en ny etappe ombord på Condor var en sandstrand, mitt ute i havet. En lang strand av bare sand, utifra en øy. Her spiste vi nachos, spilte en strand fotballkamp og drakk ett glass vin til solnedgangen. Tilbake på båten ble middagen servert, stekt kjøtt og potetsalat. Resten av kvelden gikk med til det samme som den forrige, godt drikke og selskap på dekk. Rundt klokka ett avsluttet vi kvelden og la oss så godt som mulig til rette oppe på dekk, under stjernene. Det var litt hardt underlag, men slitne etter en lang og innholdsrik dag sovnet vi bra og sov til sollyset vekket oss.
Natten sov vi bare noen hundre meter unna ett av bare tre resorter med 6 stjerner. Her sover visstnok alle de store stjernene når de er i Australia og vil kose seg litt ekstra til rundt 14000 dollar per natt. Vi kan i alle fall si at vi var ganske nære.

Siste morgen på båten sov vi litt lenger enn den første, så vi fikk litt dårlig tid. Men etter frokost rakk vi en kjapp runde med snorkling omgitt av fine koraller. Før vi startet ferden tilbake til land. Vi fikk tatt våre siste bilder og fikk en siste servering med kjeks og kaker, ellers var det rolig stemning på båten etter lange og innholdsrike dager. Tilbake på land dro en stor gjeng av oss til en lagune og lekte med ball i vannet utover ettermiddagen, før Stian, Hildur, Frida og jeg gikk og grillet burgere, pølser og kengeru kjøtt til lunch 👌
Kan virkelig anbefale alle å ta turen til Whitesunday og seile. Vi har hatt dager vi aldri kommer til å glemme og gjort mange nye bekjentskaper ombord på Condor.

Håper alle har det like bra hjemme!

Sander

Whiteheaven beach ☀️☀️☀️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har vi spenderat tre underbara dagar på Magnetic Island. Första dagen tillbringade vi genom att gå den berömda promenaden "forts walk", en promenad runt ett fort som användes under andra världskriget. En väldigt vacker och spännande tur där vi även fick se våran första koala🐨🌴 såå söt och fridfull satt den och sov i ett eukalyptusträd. Kvällen njöt vi på horshoe bay och badade i solnedgången.
Vi bodde bungalow bay, ett ganska stort ställe med mååånga bungalows. Det vi hade var dormrom, en bungalow med tre sängar vilket betydde att vi kan komma få en tredje människa med oss.
Detta är ingenting jag är så förtjust i och har hittills klarat oss väldigt bra att hitta billiga boenden där vi haft privata sovrum endast för oss. Men det är definitivt svårare här då det är stor skillnad prismässigt.
Denna natt hade vi tur, ingen kom och sov med oss😎😎

Andra dagen var vi på en "wild life park" och fick både se och hålla många olika slags djur. Bland annat sköldpadda, krokodil, orm, papegoja, koala, ödlor och andra typer av djur jag inte ens kan namnen på. Spännande men fick såå dåligt samvete i efterhand då man såg hur dåligt koalan mådde som skulle hållas av över 30 människor bara på våran tur. Och sånna turer hålls tre gånger om dagen, VARJE DAG😢
Det var tragiskt att se att den verkligen led av det. Sander och jag var de första som skulle hålla den, då gick det helt fint. Men blev värre och värre efter varje person. Rekommenderar därför inte denna turen dit..bättre att se de lyckliga koalorna i vilda som njuter av livet!☀️

Efter att ha lärt oss mycket om alla de vilda djuren gick vi till samma strand som dagen för och badade och solade de sista timmarna av dagen. När vi återvänder på kvällen till bungalowen står plötsligt en annan tjej där "Hello, im jess" det ända jag fick fram var "okey".
Sedan gick hon och Sander sa "haha vad sa du? Du kan ju inte bara säga okej när hon presenterar sig"
Men jag fick lite chock samtigt som jag blev så besviken. Skall hon dela den lilla bungalowen med oss???😩😩😩😩
Men det gick bra, vi la oss sent och jag sov gott. Bara Sander som hade hört hennes snarkningar😎
Nästa morgon gick vi upp tidigt och hyrde öns finaste bil. Barbiecar, kändes mer som en go-cart när man körde än en riktig bil. Problemet var att jag drog dit själv, för då slapp vi betala två på bussen till bilfirman. När jag väl fått nycklarna och allt inser jag att detta är ju ingen automatbil🤔🤔 hur fungerar det då med växlingen på vänster sida? Skall man använda vänster arm och vilken pedal är gasen? Och bromsen?
"Aja, här kan jag iallafall inte stå längre för då kommer han säkert inte vilja hyra ut bilen till mig om han kommer på att jag inte har någon aning om hur något i denna bil fungerar".
Så jag gasade och körde. Och det gick strålande, Sander skrattade och var så stolt när jag kom och hämtade honom i min nya bil😎
Vi körde runt och såg de vi ville se utav ön. Snorklade på tre olika ställen, dock var snorklingen inte något vidare här då det var väldigt dålig sikt och inga spännande djur alls.
Vi var även uppe på en extremt fin utsiktsplats och fick sett en 360 graders panoramautsikt. Där åt vi även våran lunch medan vi njöt den vackraste platsen på ön.
Vi hade även fått mat till wallabies, ett djur som lever här på ön, i vårt paket då vi bokade hela turen. Så vi tänkte att detta blir kul. Vi hittade fyra wallabies, de åt mat direkt ut våra händer. Då kom även en norsk familj och pratade med oss. De sa att i fjol då de vart på Magnetic Island var det mer en 20 wallabies på det ställen med små bebisar osv. Så att det var konstigt att de var så få just nu..
Mitt i matningen vänder sig det ena djuret och spyr, flera gånger..😢 ännu en turistattraktion som är FÖRJÖVLIGT! Tänk alla turister som kommer dit med varsin påse till de vilda djuren..såå mycket mat! Då ångrade jag att jag matade dem. Stackars små djur!😔😔 inte konstigt att det är så få djur där nu😢

Sista tiden på Magnetic Island avsatte vi på stranden innan det var dax att dra sig tillbaka på fastlandet, Townsville, där vi sov en natt. Sedan åkte vi buss i 6 timmar till airlie beach som vi nu sovit i tält inatt och nu skall vi på äventyr med segelbåt runt om "whitesundays" i två dygn☀️☀️☀️
Det skall bli superkul😍

Frida 🌺

Första gången på länge man får äran och se en såå vacker flagga. Men det verkar långt dit!?🤔🤔🇸🇪🇸🇪

Bilder från "Forts walk", vacker natur och vackra vilda djur.🐨☀️🌴

Först en sköldpadda med världens leende på läpparna😅🐢 sedan en kille med samma leende med en ödla på huvudet och en i händerna!

En så fin koala, luktade bara lite äckligt🙈 men var väldigt söt ändå😄🐨

Sander var så lycklig med ormen men jag var livrädd😳😳 usch vilket hemskt djur!!

Sista dagen på Magnetic Island med wallabies och Barbiecar☀️☀️

En mäktig solnedgång, man kan nästan tro att någon stigit ned från himlen😏😏

  • 53 readers

Likes

Comments

6 mars - mandag
Alarmen ringte og Frida spratt ut av sengen raskere enn jeg har sett noen gang før. "Husket du å sjekke når vi skulle møte opp?" Jeg:"Nei, var det ikke halv ni?"
Det viste seg å være halv åtte, hehe, ooops. Heldigvis hadde jeg stilt klokken så vi skulle ha god tid, ville jo kunne spise frokost og ikke stresse før vi skulle dykke i "great barrier reef"! Nå ble det stress allikevel, men vi hadde tid til å slenge noen brødskiver i bagen før vi småsprang avgårde ned til brygga der båten skulle gå ifra. Når vi først kom dit og fikk sjekket inn hadde vi allikevel god tid før vi dro avgårde. I Australia er nemlig båtene man drar på dykking i noe helt annet enn i Asia. Båten vi var på skulle ha med både dykkere og folk som skulle snorkle, totalt ca 150 pers og båten var verdt 7 millioner. Så det tok litt tid å få alle sjekket inn før vi var klare for å dra.

Det var en fantastisk fin dag, stille på havet og strålende solskinn. Vi skulle gjøre to dykk, ett før og ett etter lunch og vi hadde store forhåpninger!
Det første dykket var en liten nedtur, dessverre. Både Frida og jeg hadde trøbbel med mye dugg på innsiden av masken, så vi hadde litt utfordringer sikten. Men vi fikk med oss endel av alle de vakre fargene korallene lager og også en hai. Så helt ille var det ikke.

Før dykk nummer to rakk vi litt snorkling, før det var buffè lunch. Vi hadde betalt endel for turen, og når det er buffè gjelder det å få valuta for pengene. Det er vi gode på! Kjøtt, fisk, pasta og salat! Etter en strålende lunch følte vi oss klare for dykk nummer to!

Vi fikk rengjort utstyret skikkelig og var klare for ett dykk med god sikt!
Det ble det også, vi var begge veldig mye mer fornøyde nå enn etter det første. Vi hadde begge god sikt til alle de vakre korallene.
Koraller og farger høres kanskje ikke like spennende ut som haier, skilpadder og andre fisker. Men i "great barrier reef" er de så fine og fargene så sterke at det må oppleves! Vi fikk med oss en hai på dette dykket også 😎

Etter dette dykket var vi fornøyde og det var bare å nyte turen tilbake. Det ble servert ost, kjeks og vin. Dessverre ikke buffè, men vi var fornøyde allikevel!

7 mars 2017
BIIRTHDAAAAY, 21 år 🎊🎈🎉
Jag tror aldrig jag har haft en sån lång födelsedag som 33 timmar. Ända från att den startade i Cairns tills den slutade hemma i Kungsbacka, men det var perfekt!😃
Denna underbara dag väcktes jag av tårta på sängen med mängder av ljus i, först blev jag rädd och tänkte "man skall väl bara ha ett ljus för varje år?😳😳 och såå himla gammal blir jag väl inte?"
Men det mesta var som tur endast till för pynt😇😎
Efter tårta och frukost blev vi upphämtade av AJ hacket och körda till den plats där vi skulle hoppa bungyjump. Väldigt spända och förväntansfulla! När vi kommer fram och får ordnat med incheckning och allt var det dax att gå upp i det höga tornet 50 meter nästan rakt upp. Min första tanke är ju att det är bäst att hoppa först för då slipper man se hur äckligt det faktiskt är. Men en annan tjej hoppade först men som tur var var hon knäpptyst så det lugnade mig lite.
Sedan blev det min tur och spänningen inom mig ökade och det var ju alldeles för sent att ångra sig nu. De knöt repet runt mina ben och jag gick fram på plattan där hoppet skulle göras ifrån. Efter någon bild med ett nervöst leende räknade han ner sekunderna och jag dök rakt ut i luften, väääääärldens skrik kom ut ur min mun och jag tror jag skrämde livet ur alla på platsen, alldra helst ur mig själv.
Men det var häftigt!😎😎 och verkligen en kick!
Sander hoppade sist utav alla och hans skrik var inte bättre det😅 haha som tur är har vi videos när vi hoppar som vi nu i efterhand skrattar mycket åt
På eftermiddag låg vi vid lagunen och spelade kort och myste. Jag fick mängder av fina presenter😍😍 en klänning, Billabong bikini, Marc Jacobs klocka, Mikael kors glasögon och en fin liten koala så jag är mer än lycklig och stolt över mina presenter😃 men allra stoltast är jag utav han som fixade alltihop! En riktig stjärna 🌟
På kvällen gjorde vi tacos, DET VAR SÅÅÅ GOTT! efter nästan fyra månader utan 😍
Denna kväll somnade jag lycklig och väldigt nöjd med dagen som var och nu är jag helt plötsligt 21 år! ☀️☀️☀️


8 mars - onsdag
Idag har vi tagit dagen som den kommer då huvudmålet var att sola lite. Då det var alldeles för längesedan😄 annars försöker vi gömma oss och så fort vi ser skugga springa dit.
Det är verkligen otroligt varmt här, ca 37 grader i skuggan men i solen tror jag det är omkring hundra grader😳😳
Idag är sista dagen i Cairns innan vi skall börja resan nedåt längst kusten. Så idag har vi njutit mycket, vi har läst, spelat kort och ätit tacos igen! 😍😍 nästan goare idag😇
Sedan har vi bara packat och gjort oss klara för morgondagen.
Nattinatti 😴💤💤

Från båten på stora barriärrevet😍😍

En fantastiskt bra födelsedag 🌟☀️🌟☀️🌟

En genomsvettig kille, jag trodde han vart och badat men så var det tydligen inte😅😅

  • 69 readers

Likes

Comments

Vi overlevde nasjonalparkene, såvidt... Ikke fordi vi holdt på å bli spist opp av en krokodille eller noe annet farlig dyr. Men 3 netter i en Hyundai I30 når temperaturen på dagene når 37 grader var på grensen til uforsvarlig 😅

Velvel, selvom både nettene og dagene var preget av høye temperaturer hadde vi kjempeflotte dager i nasjonalparkene. Første dagen tilbrakte vi i Litchfield nationalpark, her så vi først og fremst flotte fossefall, tre stykker i fantastisk vakkert miljø. Vi så mange eksemplarer av spesielle termite mounds, som er store tårn bygd av termitter opptil 5 meter høye. Videre fikk vi gått noen kilometer gjennom regnskogen og Frida tok seg ett nedkjølende bad langs en av elvene.
Ikke nok med de vakre omgivelsene vi fikk boltre oss ganske uforstyrret i, vi så også ett par kengeruer, våre første på turen! 😀 Den første, dessverre liggende i veikanten, men den andre meget sprek og hoppende. Det var morsomt å se den i sitt rette element og helt fri. Ved ett av fossefallene var det forbudt å bade pga fare for krokodiller, men vi så ingen krokodiller denne dagen, men hvem vet kanskje de lå på lur nærmere enn vi var klar over?
Kvelden brukte vi på å komme oss nærmere Kakadu nasjonalpark, ett enormt område på 20 000kvm. Nesten fremme ved den ene inngangen falt mørket på og vi parkerte bilen langs en sidevei, midt ute i skogen. Ca 25 kilometer i begge retninger til nærmeste sivilisasjon 😳

Natten var som nevnt veeeldig varm, komforten er heller ikke den beste selv med nedfelte bakseter i en Hyundai, men vi fikk en del timers søvn og våknet opp rimelig klare for en ny dag. Etter litt enkel frokost kjørte vi de siste par milene inn i parken.

Denne dagen hadde vi egentlig tenkt oss på en lenger tur til fots nederst i Kakadu, men siden veiene er litt uforutsigbare og vi ikke hadde lov til å kjøre på altfor dårlige veier med vår leie bil brukte vi litt lenger tid enn planlagt på å komme igang. I tillegg var varmen godt over 30 grader (i skyggen), så vi fant ut at en tur på ett par- tre kilometer til ett utsiktspunkt var mer passende. Det er i slutten av regnperioden her i landet, og det setter også sitt preg på nasjonalparkene med mye stengte veier og attraksjoner, vår turtrasé var nok heller ikke helt åpnet og preget av tett vegetasjon. Ikke den flotteste starten på Kakadu sammenlignet med dagen i forveien. Ettermiddagen brukte vi på å kjøre lenger opp i parkens vakre landskap, på veien så vi blant annet flere kengeruer og noe som lignet på villsvin. Vi hadde tenkt oss til en innsjø for å se solnedgangen, men fremme der viste det seg at den var stengt pga for mye(!) vann i området. Eneste måten var en båttur hvor det også var stor sjanse for å se krokodiller. Så vi meldte oss på den til neste formiddag! Så da fant vi oss ett nytt sted å parkere bilen gratis, nesten lovlig og rigget alt klart for kvelden. Før solen gikk ned rakk vi å gå opp på ett nytt utsiktpunkt å nyte litt av landskapet som strekker seg så langt øye kan se, med regnskog, platåer og savanner.

Siste dag i parken startet med en kulturell tur. Aboriginerne, dette noe merkelige folket som skiller seg ut i gatene i byene her oppe, har en forhistorie som knytter seg til områdene vi beveger oss i. Så lenge det har funnets mennesker i Australia har de vært her, og spesielt i villmarksområder som Kakadu. Vær første post for dagen var en tur på ett par kilometer i ett av områdene de likte å campe på i jakten på mat og tørt ly i de verste regnperiodene. Her kan man se mange spor etter hvordan de levde, med store steiner som vegger og tak, lignende "grotte mennesker", deres reproduserte tegninger og kunst på veggene og historier om hvordan de forflyttet seg og jaktet på mat og de beste stedene å oppholde seg, en interessant tur og en fint innblikk i deres historie. Deretter dro vi tilbake til innsjøen og ble med på båttur! Hvor vårt største ønske var å få se en krokodille 😳 Guiden forklarte oss at i tørrsesongen bruker det å kry av krokodiller her, men nå på slutten av regnperioden er de spredd utover ett større område og ikke like lette å finne. Men vi fikk ønske oppfylt, etter 1 krokodilen med munnen på vidt gap folk vi se. En spennende opplevelse å få se dette rovdyret helt fritt ute i naturen, heldigvis på noen meters avstand og vi trygt i en båt. For å toppe det hele fikk vi også sett en ferskvannsskilpadde senere på turen, derfor gikk vi veldig glade og fornøyde tilbake til bilen etter båtturen.

Vi avsluttet oppholdet i parken med å gå på ett aboriginer museum og før vi kjørte de siste 30 milene inn mot Darwin. Men vi hadde fortsatt igjen en natt med bilen, så litt før vi nådde Darwin svingte vi av hovedveien og parkerte bilen litt bortenfor ett industriområde. Her fikk vi sove i fred hele natten før vi dro å leverte bilen fra oss og startet ferden mot Cairns 😀
Nu har vi vart i Cairns i två och en halv dag och vi tycker om det så mycket! Väldigt trevliga människor, bra miljö och härligt väder ☀️
Första dagen då vi kom hit checkade vi in på ett hostel som heter Gekos backpackers som skall vara ett utav dem billigaste i Cairns. Det ligger på ungefär 300kr natten så är ungefär 3 gånger så mycket än vad vi betalt senaste tre månaderna i Asien. Vilket blir en liten omställning för oss få man tänker i huvudet "nejnej är du galen? kan ju inte betala 300kr för en natt!?"
Men jodå, det får man göra!😃
Hostelet här är iallafall väldigt lugnt och stilla med trevliga människor.
Andra dagen i Cairns tog vi god tid och planerade nästkommande dagar i Cairns och en plan för resan nedåt i landet. Efter det var vi och kollade på en lagun, som jag tycker mer såg ut som en utomhusbassäng. Iallafall så började det regna och lagunen var full av människor så istället för att bada satte vi oss istället med för att spela lite kort. Väldigt mysigt att göra det vid strandkanten ♣️♦️
Sedan gick vi en lång promenad för att se oss runt om i staden innan vi lagade oss god quesedilla till middag😍

Idag den 5 mars tidigt på morgonen tog vi ett gammal fint tåg till en liten fin by som hette Kuranda som låg några mil utanför Cairns. En by som människorna hittade guld i i slutet av 1800-talet och på så vis började den byn att bli en civilisation.
Vägen dit blev några stop för fina fotograferingar på vattenfall och fina vyer.
När vi var framme gick vi först i centrum och tittade på marknader där de sålde mycket fina handgjorda smycken och andra souvenirer.
Sedan var tanken att vi skulle gå in i butterfly garden och en annan trädgård med fåglar men det skulle kosta oss över 600kr, så vi kände båda att det inte var värt det! EXTREMT DYRT!
Tror faktiskt det var dyrare inträde där än vad det varit om både Norge och Sverige la ihop sina inträde för samma trädgård i en och samma summa...🤔 det tyckte vi var väldigt tråkigt! Men vi deppade inte länge utan gick en lång och fin promenad i rainforest, ut med en flod, i en djungel och till slut tillbaka genom byn. Vi blev mer än nöjda med dagen!
Tillbaka mot Cairns tog vi skyrail, vilket betyder att man åker i en kabin många meter över marken och hade en fantastisk utsikt över hela landskapet!
Det var verkligen att rekommendera och var verkligen värt att testa på!😃
Nu ikväll lagade vi god mat och myste länge med kortspel och choklad!♣️♦️
Nu skall vi sova för imorgon väntar det stora barriärrevet på oss! Vi är sååå förväntansfulla😍😍
Godnattgodnatt 💕

Det bryr av "termite mounds" i område, på opptil 5 meter ruver de i landskapet

Vår bakre Hyundai vi fikk tillbringe så mye tid i 😉

Her kan man nyte og kose seg

Aboriginerne' tegninger, som også kan fortelle historier om hva de hadde gjort den siste tiden

Litt kald hermetikk mat til kvelds 👍

Krokodillen ligger på lur der inne klar for angrep

Tog og skyrail til og fra Kuranda

  • 100 readers

Likes

Comments

Vi landet på Darwin's flyplass lengst nord i Australia fredag kveld. Her fikk vi merke prisforskjellen fra Asia til Australia på direkten, da den billigste transporten de få kilometerne inn til centrum endte på 25 dollar for oss to. Vi som er vant til å betale noen få kroner for buss eller minibuss.

Velvel, vi kom oss iallefall frem til Youth shack hostel som har vært vårt hjem de siste 4 dagene. Her har vi laget alle våre måltider etter å ha kjøpt ingredienser på butikken. Nå er det slutt på restauranttilværelsen og måltidene våre minner mer om studentmat. For å spise ute her må man betale omtrent ti ganger så mye som i Asia, så det er bare å ta på seg kokkehatten 😅

De første dagene i Australia har vi forholdt oss relativt rolig. Tempoet her er helt annerledes enn vi har vært vant til i Asia. Store fine veier med mindre trafikk, ingen som har "special offer" på armbånd og suvenirer langs gatene og ingen som prøver å dra deg inn i restauranter eller barer eller som har special offer på massasje. Alt det har vi byttet med store fine parker hvor man kan ta livet med ro i, og det har vi gjort. Overgangen til mer lignende vestlig kultur og regler har vært veldig fin, men heller ikke helt uten utfordringer. Etter 3 måneder med asiatiske trafikkregler, der man nærmest går rett ut i gatene og manøvrerer seg mellom biler og scootere har jeg tydeligvis glemt hvordan trafikklys og vestlige regler fungerer. Som følge av det var jeg faretruende nære å bli bestekompis med grillen til en Ford i ett forsøk på å krysse veien. Fra nå av blir det å finne ett overgangsfelt og vente på grønt lys.

En liten del av Asia finnes også her i Aboriginer folket. Dette folket var det første folket som bodde i Australia og mange mener de kom fra Aiatiske områder. Noen lever etter vanlige regler, men en Australier vi har snakket med fortalte oss at 75% av aboriginerne velger å bo på gatene og ikke vil jobbe eller gå på skole. Ifølge australieneren vi snakket med velger de å ikke forholde seg til samfunnets normer og går rundt å drikker og skriker til hverandre. Det har vært spesielt å se de, for de skiller seg veldig ut og fremstår veldig spesielle.

Vi har utforsket Darwin til fots, gått fine turer i parkene og langs gatene, gått i botanisk hage og gått på brygga her som minner om Aker brygge hjemme i Norge på en varm sommerdag. Varmen og luftfuktigheten her er også høyere enn vi har opplevd tidligere på turen så den har bidratt til at de første dagene har vært relativt rolige, den har også gjort så vi har hørt vårt høyeste tordenbrak noengang. Det hørtes virkelig som noen sprengte en bygning så høyt smellet var. Men i morgen bærer det ut på tur, i dag har vi nemlig leid bil for tre dager og vi skal ta turen inn i to nasjonalparker. Først Litchenfield og etterpå to dager i Kakadu nasjonalpark, her satser vi på å oppleve Australia's enestående natur og få sett en krokodille eller tre! Vi oppdaterer dere når vi kommer ut igjen 🐊

Første solnedgangen i Darwin

Botanisk hage og parkliv

Såååå glad for å få handle igjen

Og for å lage mat 😳😳

Likes

Comments

Att ta sig från Nusa Lembongan tillbaka till Bali blev inte det enklaste då bilden som skulle hämta oss aldrig dök upp. När det är 10 minuter kvar innan båten skulle gå tog vi all packning och sprang allt vi orkade den 1,5 kilometern till båten. Men där var ju inte båten!
Vi kom bara tre minuter efter halv men ändå såg vi ingen båt så långt vi kunde se. Efter lite sura samtal fram och tillbaka fick vi hoppa på en annan båt (från ett annat bolag).
Så tur i oturen hade vi. Men glada blev vi när vi steg i land på Sanur på Bali igen. Därifrån tog vi chansen att beställa den olovliga uber igen. Såå billigt och smidigt kom vi fram till Kuta och checkade in på det hotell vi bokat tidigare på dagen😃😃

Första morgonen tillbaka i Kuta njöt vi en bananpannkaka innan vi gick till det berömde vattenlandet. Vi tyckte det var lite dyrt inträde för att vara i Asien då vi betalade runt 600kr för båda oss. Men vi tänkte att det är värt att ge det en chans. Först var vi lite besvikna för utanför såg man absolut ingenting, ingen rutschkana, bassänger eller vattentorn. Men insidan var bättre än väntat. Vi var först in på parken och sist ut och vi älskade det, båda två😍 hela dagen sprang vi upp för alla trappor, åkte ned och upp för alla trappor igen. Vi åkte allting en gång innan klockan var tolv och när parken stängde hade vi åkt allting en gång till, vissa hade vi till och med vart uppe i åtta gånger. Då skrattade personalen åt oss😅 helt klart värt pengarna för denna dagen! Och perfekt att vara här denna årstiden då det inte är högsäsong för att slippa att stå i kö till åkandet.

Onsdag 22 februari 🏄🏽‍♀️
Idag har vi surfat i två timmar och så bra det gick😎😎 vi kom upp på vågen nästan varje gång vi försökte och kunde stå länge, ibland hela vägen in till stranden! Det gjorde oss stolta då vi endast vart våra egna lärare än så länge✌️️ efter surfandet var vi helt slut, det tar verkligen på krafterna! så då fyllde vi på med energi på donken innan vi fortsatte dagen med lite shopping😏 är så fina klänningar och andra fina kläder här och väldigt billigt🤑 så någonting måste man få köpt här som ett minne!


Torsdag den 23 februari
Idag hade vi klockan på 7:00. Vi ville så gärna komma oss lite längre söder på Bali för att se Uluwaty. Efter frukost gick vi till ett ställe där de hyrde ut cyklar och hyrde varsin. Det var ju inte de finaste cyklarna vi sett men den håller tänkte vi och började cykla!
Det var en varm dag, en bra bit över 30 graders sträcket men ändå härligt att cykla!
Anledningen till att vi valde att hyra cyklar var för att mina föräldrar gjorde det för snart 30 år sedan när de skulle till Uluwatu från Kuta och man vill ju inte vara sämre än dom😛
Det tog inte lång tid försen vi måste ut på en motorväg och så skall vi nästan ett helt varv runt i en rondell med fyra filar där bilar, mopeder och lastbilar kör kors och tvärs. Där inne under den minuten tror jag ärligt talat inte att jag tog ett ända andetag.
Men väl ute kunde man andas ut och in en gång innan det var dax att korsa åtta filer till i samma trafik. Sedan gick det bättre, men det gick mycket uppför, inte visste vi detta innan😅 flera hundra höjdemeter! Haha och stackars Sander med en cykel där hjulet går in i en stång på cykeln så det hela tiden känns som bromsen ligger på. Han var svett🚲💦💦

När vi äntligen kom fram till dagens mål efter drygt 2 mil och en god mie goreng parkerade vi cyklarna och köpte biljetter för att gå in i det berömda templet.
Ett stort inhägnat område med många fina vyer och en del byggnader. Vi kom aldrig in i templet för det var låst av någon konstig anledning. Men vi vandrade där inne länge och tog en god fika!
Sedan fick vi syn på aporna och en miljon kineser. Precis när en av kineserna står framför en vy och skall fotograferas passar apan på att snabbt som blixten springa fram och sno hennes solglasögon! Apan vägrade släppa dem men efter en del mat kastad till honom av en apvakt som jobbade där fick dem tillbaka sina brillor.
Vi blev lite rädda och gömde allt löst vi hade och knöt fast allting! För vi ville ju inte bli av med någonting!
Efter en kort tur till i parken drog vi oss tillbaka mot utgången och cyklarna. På parkeringen satt vi och kollade på kartan vart vi skulle cykla härnäst och utan noll förvarning känner jag att någon river mig över ansiktet och vipps så var mina solglasögon borta. Jag fick panik och kastade ifrån mig min mobil och sprang. Så på bara några sekunder hade apan både mina solglasögon och min mobil. Och hela parkeringens befolkning får syn på apan och skriker "its a iPhone, he took a iPhone" och jag blev sååå sur för "JA! Han har en iPhone, och inte vilken som helst, UTAN MIN"
Då kom som tur var en polis som matade apan efter en löptur hängande efter apan. Efter en stund släppte apan både telefonen och solglasögonen och efter att vi betalat polisen en del pengar fick vi tillbaka mina saker och snabbt cyklade vi därifrån!😳

Efter ett skönt bad vid Uluwatu beach och ett till stop för att äta lite mer lokalmat cyklade vi tillbaka till Kuta igen. Efter att min kedja på cykeln hoppat fem gånger och Sander kämpade för att få cykeln att gå framåt kom vi efter lång tid tillbaka till Hotellet. Cykelturen slutade på nästan sex mil och vi var otroligt stolta över våra insatser för dagen 😃😃 detta var en kul, händelserik och vacker dag!

På kvällen åt vi Lalapan ayam (kyckling lår) som är helt klart min favoriträtt här😍 och drack massor av guavajuice. Sander lyxade till det med öl och drinkar. Och vi firade våra 1,5 år tillsammans och hela en månad som förlovade😃🎊🍾

24 februari - då vi säger hej då till Bali 😢
Efter tre fantastiska veckor på Bali. Först i regn och sedan solsken har vi njutit varje dag. Vi har upplevt så mycket och haft en underbar tid här.
Något vi kommer att sakna. Inte bara Bali men våran tid i Asien på denna resa slutar här! Och det är lite trist :(
Sista dagen tog vi en promenad, handlade det sista vi ville köpa på Bali. Och gjorde oss klara för att åka till flygplatsen. Sista uberturen tog vi också, bara en fjärdedel av vad en vanlig taxi hade kostat🤑
På flygplatsen satt vi och tänkte tillbaka på allt underbart och fint vi upplevt men även längtar och glädjer oss till nästa destination som komma skall och vi är påväg till AUSTRALIEN😍😎🇦🇺

Efter den härliga löpturen med nästan 20 kg på ryggen! Men ändå glad och nöjd som fick plats på en båt😎😎✌️️

En härlig dag i vattenparken! Pause emellan alla åken😎😎

En fin familj som ville ta kort med oss tillsammans😏😏

Shopping, köpte mig en fin magväska😎

  • 99 readers

Likes

Comments

Her på Nusa Lembongang, 30 minutter med båt fra Bali, har vi hatt tre kjempefine dager. Etter å at vi gikk i land og fant overnatting første dagen gikk vi direkte til stranden, her brukte vi ettermiddagen på soling og bading. Kun avbrutt av mat og dykkerbooking til i morgen. En vakker solnedgang ble det også ☀️

Neste dag gikk vi opp klare for dykking, men først, klage litt på rommet vi sov på. For det første lukta det i overkant med mugg, for det andre pussa de opp den andre bygningen på home stayet så det var endel bråk og rot og de hadde også en hane som skrek til alle døgnets tider. Men det løste alt sammen, vi fikk plass på homestay nummer to, vi pakket sakene og var klare for å flytte 700 meter til ett sted med vesentlig mindre mugglukt og hanene var byttet ut med en fredelig ku. Da var vi fornøyde og klare for dykking.

Dykkingen ved Nusa Lembongan er mest kjent for at man er nærmest garantert å få se Manta fisk. Manta er en type fisk som kan bli 7 meter brede og nesten like lange, med store "vinger", en lang hale og en stor munn. Første stopp på dykkingen var Manta bay, vi var spente! Vi ble heller ikke skuffet, allerede før vi hoppet av båten så vi to stykker, nede under vann så vi fire til 😀😀😀
Dessverre var de alle på svømmetur, og de svømte raskt, så noe nærbilde var vanskelig å få til. Men vi kan iallefall krysse av for Manta på ting vi har sett under vann! Manta var ikke den eneste kule saken vi så på dette dykket, det ble en ny hai også. Wobbegong hai fikk vi se på nærthold, flere Nemofisk så vi også.

Etter lunch i sola på båten i Crystal Bay var vi klare for dykk nummer to. Dette dykket var på ett sted uten Mantaer, men vi så mye fine koraller og andre mindre dyr som krabber og kreps.

Ettermiddagen og kvelden brukte vi igjen på den fine stranda her, sammen med to lokale jenter som var veldig interesserte i å spille kort. Så vi lærte de poker🤑

Dagen i dag har vi brukt til å utforske øya, til fots. Vi startet med å jogge på tvers av øya til en seaweed farm. Hvor det foregår dyrking under vann, pågrunn av det krystallklare vannet ser man allting fra overflaten. Videre tok vi turen til dream beach. Her tok vi livet med ro endel timer, nøyt sola og de store bølgene. Bølgene gikk så langt inn på land at de kjørte over alle våre ting, saronger, bøker, bag og allting ble gjennomvått og fylt av sand 😅 det var ikke så hyggelig, men vi skylte alt i vannet og la oss kloke av skade lenger opp. Vi var heldigvis heller ikke de eneste det skjedde med. Rundt klokka tre besluttet vi å ta turen videre, da det rett å slett var så varmt at vi ikke orket ligge på stranda lenger. Turens varmeste dag det her, veldig nærme koketemperatur i sola. Vi gikk hjem langs strendene og forbi noen utkikkspunkter, og fikk senket tempen med hver vår Cola og is på veien.

Nå skal vi snart ut å spise middag før vi i morgen har vi tenkt å surfe igjen 😀😀 På ettermiddagen tar vi båten tilbake til Bali og settet farten mot Kuta igjen. I området der skal vi bruke de siste dagene av oppholdet i Indonesia.

Morgenjogg på Sanur beach

På Nusa Lembongang har vi det som plommen i egget

Middag, tror de først måtte fange fisken før de fikk servert den.

Dream beach og devil tears

Tøying mer seaweed farm i bakgrunnen

Sola skinner så sterkt idag at selv de døde må ha beskyttelse i form av paraply

Sola skinner både på himmelen og på bakken☀️☀️

  • 116 readers

Likes

Comments

Siste formiddag på Gili trawangan, hvorfor ikke avslutte oppholdet med å løpe rundt den halvdelen av øya vi ikke har sett? I strålende vær ble det en fin og meget varm tur for to kropper som ikke har trent mye i det siste. Godt var det iallefall å komme tilbake til en iskald dusj før vi slukte bananpannekaker og eggerøre til frokost. Heldigvis har været vist tegn til bedring de siste dagene, det betyr at de mindre og vesentlig raskere båtene har begynt å gå igjen. Turen tilbake til Bali ble altså mye enklere enn tuten til Gili. Selvom de også nå la inn to stopp de ikke opplyste om når vi kjøpte båt billettene, var vi tilbake i Bali og vår neste by tidlig ettermiddag.

Candidasa, vår nye by, kom vi til uten å vite veldig mye. Vi fant en restaurant bestilte lunch og satt oss ned for å finne ett sted å sove og hva som var å gjøre i nærheten. Vi fant ett "homestay" med trivelige eiere og det billigste stedet som fantes i Candidasa og sjekket inn her. Resten av ettermiddagen og kvelden brukte til å se oss rundt i nærheten, Candidasa viser seg å være en hyggelig og rolig by.14 februari ~ alla ❤️-ans dag
Då vaknade vi upp efter första natten i Candidasa och får en stor frukost serverad.
Efter frukosten gjorde vi oss klara för dagens färd. Vi hyrde moped och åkte mot första stoppet. Det skulle vara en lagoon, så vi tänkte kanske kan vi bada i den! För vi tänkte tillbaka på de fina lagonerna i fillipinerna men ikke sa Nicke. Detta var mer som en damm mer massa näckrosor i. Haha så inget bad på oss, bara fina bilder togs😃
Nästa stopp var vid "water palace" och det var förvånansvärt vackert! Där spenderade vi lång tid genom att bara gå runt och se på allt det fina. Gamla byggningar i vatten och fina parker.
Vi hann ut, köpta oss varsin glass och sedan öppnade sig himmelen. Så det var bara att vänta och vänta. Till slut satte vi på oss regnjackor då regnet avtagit en del och körde vidare. Då fick vi dessvärre skippa ett av våra mål att se sju tempel i ett. Istället åkte vi vidare till en by som kallas "gamlebyn". Det är en by som de har förvarat från det hur Bali såg ut innan, för länge sedan. Det var jätte fint där men det hade blivit lite för turistigt tyckte vi!

Efter att känt oss förnöjda med dagens aktiviteter åkte vi tillbaka och gjorde oss iordning för kvällen. Då vi gick på restaurang, åt god mat och firade alla hjärtans dag med live musik! Det var en jätte fin och kul kväll som skålades med champagne🍾
Andra Valentines Day vi fick äran att fira tillsammans ❤️❤️

Denne morgenen skulle vi ta bussen videre til ett sted som heter Sanur. Bussen gikk 0830 og vi skulle møte opp 0815. Vi gikk til frokost og trodde vi hadde grei tid, men frokosten viste seg å ta lang tid å tilberede og ble ikke servert før 0816, da var det bare å kaste i seg kaffe, egg og toast og komme seg avgårde. Velvel, frokosten gikk ned på høykant og vi kom oss med bussen til Sanur.

Vel fremme i Sanur fant vi raskt ett sted å sove. Sola skinner og vi har hørt gode ting om stranda her, så da var planen for dagen lagt. Deilig! Værmessig fineste dagen vi har hatt på en god stund, fin og ren strand og herlig badetemperatur. Vi har kost oss idag ☀️☀️I morgen satser vi på like fint vær og vi vil prøve å finne ett surfebrett igjen!

Sander

En svettig joggingtur med finaste utsikten💦

En härlig båtresa tillbaka till Bali igen 🛥

Water palace ✌️️

Ännu mer från vattenpalatset 😎😎

EN GLAD ALLA HJÄRTANS DAG hoppas jag ni alla hade, våran var toppenbra❤️❤️

Mysigt strandhäng idag med en god dragonfruit i handen💕💕

  • 137 readers

Likes

Comments

Etter å ha fått i oss dagens dose bananpannekaker og en kaffekopp gikk vi avgårde for våre første dykk på Gili trawangan. Vi var veldig spente på om vi havet og bølgene lot oss få dra til Shark point, som var dagens første mål. Dessverre sa kapteinen på dykkerbåten at forholdene på havet var for tøffe så vi dro til "sunset point" istede. Det høres litt snillere ut med "sunset point" enn "shark point". Men det ble ingen skuffelse, da vi så tre "White tip reef shark's" (Så nå har vi sett våre første haier😎) og masse andre kule fisker. Med god sikt og fine omgivelser var det ett av våre beste dykk sålangt.

På ettermiddagen skulle var det ett dykkested som blir kalt "turtle heaven" som stod på programmet så vi meldte oss opp for å bli med dit. Dessverre viste det seg raskt at havet heller ikke nå var på vår side, selvom været ellers fremstår som mye bedre nå med gradvis mer og mer sol på dagene. De diskuterte en stund hvilket dykkested som skulle velges istede og endte opp på det eneste vi ikke ønsket. Ett dykkested som blir kalt "bounty wreck", som vi har hørt skal være det "kjedeligste" i området her, selvom det sikkert også kan være bra, valgte vi å spare pengene og håpe på bedre vær og nye dykkesteder i morgen. Vi var så heldige å fikk snorkle, mens de andre dykket og var fornøyde med det for denne gang.

På jakt etter middag fant vi ett matmarked med mye lokal mat til en ålreit krone, så der slo vi oss ned og fylte sultne dykkerkropper før vi resten av kvelden koste oss med engelsk fotball på storskjerm og en kald Bintang eller to 😃

Sander ✌️️


Äntligen är det dax
Efter att ha ätit en god frukost på hotellet gick vi packade och klara för ett nytt försök att komma oss till "shark point".
I regnet gick vi och hoppades på det bästa. Väl framme tog vi fram utstyr och hjälpte till att packa båten.
Det blåste inte så mycket och vågorna var ganska okej idag tyckte vi. Men det värsta är ändå under vattnet, de starka strömmarna som kan vara väldigt farliga.
Båten gick i retning mot "shark point" och idag gick det ända fram, jipppiiii😃😃😃
Nästan direkt när vi hade kommit när till havsbotten ser vi en stor "bumphead fish" för första gången. Det var coolt!
Men dyket blev bara bättre och bättre med en simmade haj, flera sköldpaddor, bläckfiskar och andra spännande fiskar!

Inte långt efter uppgång bestämde vi oss för att göra ett andra dyk för dagen så vi hann nästan inte komma i land fören det var dax att åka ut igen. Denna gången åkte vi till en point som kallas "meno slope". Där var det så strömt att vi bara satt i vattnet och försökte bromsa medan man drogs flera hundra meter med i strömmen. Mycket fint fick vi se i förbi farten. Flera sköldpaddor som vi tog bilder tillsammans med och jag tror faktiskt att det är min favorit att se. De är verkligen helt fantastiskt vackra att se på, framförallt när de simmar!!🐢

Efter dagens dyk tog vi en lång promenad för att se runt på ön lite mer. Vi gick till andra sidan utan ön och vilka kontraster vi såg och som vi gick igenom. Ena sekunden var det fina hus, sedan sopstation, berg, kossor, lera och sedan kom stranden och en jätte vacker utsikt över havet.
Där på stranden åt vi god mat och tog vackra bilder innan vi gick tillbaka till hotellet där vi bor för att spela lite kort och göra oss iordning lite efter dagens aktiviteter.
Nu ikväll har vi ätit mat på matmarknaden och gått en liten promenad. Vi har även bokat biljetter tillbaka till Bali så imorgon åker vi till Candidasa för lite nya äventyr😎
Godnattgodnatt❤️❤️

Frida

Frida fikk også en kompis

Her er en smakebit på bildene fra dagens dykking 🐢

Mat markedets delikatesser og en ivrig selger 🤑

Kunne vært verre ☀️

Likes

Comments

En natt med ett hemskt oväder, då sover man inte gott. Åskat, blixtrat och regnat hela natten och när klockan väl ringde och man precis somnat är man ganska trött.
Aja, vi gjorde oss klara för idag skulle vi ju ändå komma oss till Gili.
Vi blev serverade bananpannkaka på hotellet innan vi skulle bli upphämtade för att åka till färjan. Nästan en halv timma sent kom en man och hämtade oss och även fem andra som skulle till samma hamn som oss.
Efter 40 minuters bilfärd var vi framme, ja framme ja. Men inte vid någon hamn eller någon båt. Vi hade blivit körda till en restaurang där vi nu skulle vänta en halv timma, 45 minuter eller en och en halv timma. (Svaret blev lite olika beroende på vilken man man frågade)😅

Jag tror kanske vi väntade i närmare en timma, sedan kom dom på att båten till Gili trawangan inte går idag. Varför vet vi inte riktigt då man får väldigt dålig information här.
Vi skulle iallafall behöva ta oss till en annan pir där en båt skulle gå idag. Detta tror vi att dom visste redan från början, för nu skulle dem nämligen ha mer pengar för transporten till piren..haha
Vi kunde nästan inte tro att det är sant. 30 människor skall med en buss och alla skall behöva betala extra för att dem gör fel?!
Ingen logik i det alls och vi var ärligt talat trötta på deras konstiga beteende här och bestämde snabbt att vi inte kommer betala en enda krona för att komma till piren, men vi skall dit och så är det bara.
Efter diskussioner fram och tillbaka i ungefär 20 minuter kom en minibuss där de först slängande upp väskorna på taket och sedan var man tvungen att betala för att komma in i bussen. Snabb som man är slinker man in i bussen och tar plats, med en väldigt arg indones bakom sig! "HALLOO PAY!! YOU HAVE TO PAY"
Men jag tänkte att detta skall vi inte förlora, dem lovade igår att om vi stannar en natt extra skall allt vara gratis imorgon. Så vi fick ju bara hålla det.
Till slut slinker även Sander in med röda prickar i hela ansiktet. Jag blev lite orolig och frågar om han är sjuk eller något men får bara till svar "Jeg er bare veldig forbanna"
Som tur var det ännu en tjej i bussen som med våld tog sig in på bussen och bara sa "fuck off, i dont move" när han försökte skrika ut henne.

Tiden gick och chauffören säger till alla andra att vi åker inte försen de tre stycken på bussen som inte betalt har betalat.
Det var ju lite pinsamt men de förstod oss gott! Egentligen ville de gjort samma men att det inte orkade bråka med dem sa de till oss.
Chauffören kommer med många dåliga argument och snackar helt i dimma och till slut skriker han och smäller igen dörren. Men det var slutsignalen på bråket och vi vann!💪

Vi kom fram till piren och får vänta ännu längre på en båt. En väldigt liten båt tyckte vi, men ändå var vi nästan sextio personer ombord. Då började jag bli orolig på riktigt, att vi skall ut på havet i den båten i de hemska vågorna!
Men vad skulle vi göra efter ha kämpat i tre dagar och till och med kämpat mot en indones? Det var ju bara att ta chansen och hoppas på det bästa.
Jag tror det tog en kvart för dem att få igång motorn och en till kvart för att få den att gå framåt men ca 30 minuter senare var vi framme på Gili trawangan och vi var lyckligare än på länge😃😃

Vi checkade in på ett billigt hostel och gick snabbt ner till stranden där vi visste att vågorna var höga och att det var bra surfing.
Vi tänkte ta en lektion i surfing eftersom vi aldrig gjort det förut men det var fruktansvärt dyrt! Mer än 600 Nok för en timma.
Så vi bestämde oss för att bara hyra varsin bräda och ge oss ut. Och sååå skoj som det var😃😃 mycket skratt när vi flög runt i vågorna! Dåligt med surfing blev det men vi klarade att stå några gånger på brädan och det var verkligen kul! Så vi hoppas på mer utav det i snart framtid🏄🏽‍♀️🏄🏼
Nu ikväll har vi bokat dykning för imorgon, vi hoppas på att få komma till något som kallas "shark point" och "turtle heaven" men eftersom vädret är som det är ser det osäkert ut om vi kommer dit! Men vi håller alla tummar vi kan för vi vill verkligen se hajar och många sköldpaddor😎✌️️
Efter det åt vi god indonesisk mat och nu skall vi snart sova så att vi är pigga och glada inför morgondagen! Vi ser verkligen fram emot den😍
Håll era tummar för oss!!

Frida 🤘🏽

Bilfärden vi skulle betala extra för, igenom gyttja och massor av vatten!

En överfylld båt i världens vågor, men pojken är lycklig ändå 😃

Första vännen på Gili trawangan! Även den bästa🤗

Nya taxin, finns många många utav dessa hästar på ön! De kämpar och sliter hela tiden.
Men är väldigt skönt att vara på en ö utan motortrafik, det är verkligen behagligt!

Välförtjänt med glass på stranden efter dagens surfing🏄🏽‍♀️🏄🏼

Likes

Comments