Tampa Bay Lightnings

Förra säsongen var det mycket tack vare Stamkos skada som säsongen blev ödelagd. Nu återfinner vi Stamkos i toppen av poängligan och Kucherov i toppen av skytteligan. Vasilevski har visat sig klara av att fungera som förstemålvakt i NHL med. Det är ett ganska komplett kollektiv vi har här och absolut favoriten till att ta hem hela NHL med. Man har bredd i alla lagdelar, man har rätt ålder på spelarna och man har både bra defensiva och offensiva spelare.

Toronto Maple Leafs

Här trodde bolagen på en klar förbättring och en topplacering för Toronto. Man huserar i toppen av vinnaroddsen med till hela Stanley Cup. Man började riktigt bra, men nu har det unga laget stagnerat lite. Matthews har inte producerat riktigt så bra som man velat. Mycket tack vare att man inte har hittat rätt kedjekamrater till honom. Samspelet mellan Nylander och Matthews har inte blivit som man hoppats. Nylander lirar för tillfället nere i fjärdekedjan och jakten på rätt partner fortsätter. Men det är ett bra kollektiv, ett av dem bästa lagen rent breddmässigt. Tror man kommer att bli sämre och sämre desto längre säsongen lider, då många av spelarna är unga och kanske inte håller hela säsongen. Men man bör ta sig vidare i en eller två rundor i slutspelet iaf.

Vancouver Canucks

Canucks, uträknade före säsongen. Sedinarna håller inte klassen längre och spelar inte i förstakedjan, men ändå har man lyckats långt över förväntningar. Man har några bra unga spelare och ett starkt kollektiv. Väldigt märkligt att man går så bra, men man går väl på automatik. Har inte sett så mycket då dem spelar sent oftast, men av det jag har sett så spelar man en del på kontringar och vinner mycket på andra lags underskattning. Tror det kommer ta tid innan Vancouver kommer bli ett bra lag, då man inte lär drafta tidigt om man spelar såhär bra. Men man bör inte ta sig till slutspel.

Washington Capitals

Hade väl sin stora chans förra säsongen, men har tappat en hel del viktiga spelare, framförallt defensivt. Holtby är inte längre en målvakt man pratar om när man snackar om Vezina Trophy med tanke på säsongen hittills. Kuznetsov, Ovie och framförallt Bäckström har inte alls kommit upp i samma produktion som man är van vid. Man har en lägre lägstanivå nu än vad man hade förra säsongen. Man kan spela bra i några matcher och totalt kollapsa mot lag man bör vinna mot. Klart man före säsongen hade Washington som topp-3 med Tampa Bay och Pittsburgh, men man var ingen klar favorit inför. Bör kunna höja sig ju längre säsongen lider.

Winnipeg Jets

Ett lag jag gillar riktigt mycket. Wheeler och Scheifele är grymt bra och Laine och Ehlers likaså. Man har kanske svagare andra och tredjekedjor, men de två förta kedjorna är väldigt väldigt bra. Man har inlett säsongen utmärkt och ligger på en klar slutspelsplats. Winnipeg har gått bättre än vad folk har räknat med helt enkelt, och man har fått bukt på försvarsspelet med. Tror man kan bli giftiga i år, och säkert skrälla sig vidare, men man bör inte ha chans över 7 matcher mot ett topplag med större bredd.

Vegas Golden Knights

Vegas är NHLs största överraskning. Jösses. Det är ett helt nytt lag, och det är spelare som kanske inte var riktigt stjärnor i sina gamla. Men det kanske är lätt att glömma att många av spelarna har fått stå tillbaka i sina gamla lag och aldrig fått chansen. Spelare som Karlsson som leder interna skytteligan och är förstacenter är en sådan. Det har nu gått drygt 25% av säsongen och man ligger på en stabil slutspelsplats. Tror man levt mycket på att andra lag har underskattat dem med. Bör inte ha chans i ett slutspel här, tror man ryker första omgången om man tar sig vidare. Allt annat vore en skräll, men det har alla sagt hittills med.

Väl mött, Olof

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ottawa Senators

Ottawa Senator är i mina ögon ett bra kollektiv, precis som Minnesota, med många bra stabila spelare och kanske ingen lysande stjärna bland forwards. På backsidan har man Erik Karlsson som glänser, men bakom honom är det tyvärr lite skralt med bra backar. Men offensivt har man spelare till att vinna Stanley Cup och man visade i säsongens slutspel att man är att räkna med. Man värvade in Duchene som var tänkt att spetsa till laget, men skickade i samma veva Turris till Nashville. Som det ser ut nu efter en fjärdedel så viker Ottawa ner sig för lätt och släpper inte lite väl många mål för att vara en contender. Kommer att balansera på slutspelsstrecket.

Philadelphia Flyers

Philly har lagt alla ägg i samma korg här. Jag förstår inte varför man sätter Voracek, Giroux och Couturier i samma kedja. Man tvingar dessutom Giroux att frångå centerpositionen och lira LW numera. Nu har man Simmons i andrakedjan och jag hade nog hellre sett att man körde två i vars en kedja istället och breddade laget. Man saknar spelare på backsidan och i målet och tyvärr blir man överkörda i sina andra kedjor tack vare bredden. Philly har en tendens av att lyfta sig mot slutet av en säsong, men tror det kan bli svårt här i år. Kan missa slutspel.

Pittsburgh Penguins

Pittsburgh kan vara säsongens stora missräkning. Crosby får ta en del av smällen här för han presterar inte alls i den grad han ska göra. Pittsburgh har blixtrat till i vissa matcher, men offensiven gör inte sina 3-4 mål per match som man borde klara av mot samtliga lag längre. Framförallt är det defensiven som spökar. Man har gjort sig av med många försvarare och Murray har inte varit den stabila utpost som man trodde heller. Det räcker inte att man gör 2 mål längre. Pittsburgh kommer såklart att ta sig till slutspel över så många omgångar, men det är ingen klar vinnare av SC längre som man trodde före starten.

San Jose Sharks

När jag tänker på San Jose tänker jag såklart som många andra på Burns. Denna monsterback som i princip drog hela laget förra säsongen. Pavelski och Thornton har redan börjat sacka ihop och är inga stjärnor längre. Talangerna i laget behöver någon säsong på sig att blomma ut och Couture som var så bra förra säsongen har inlett ganska anonymt med. Men framförallt är det ganska sinnessjukt att Burns inte ens har gjort mål, efter 20 spelade matcher, trots att han fortfarande är en av dem som skjuter flest skott i hela ligan. Det är inga smickrande siffror i övrigt med. Tror knappt Burns nått 10 poäng på 20 matcher. Sharks är dock bäst i NHL i box play och väldigt väldigt stabila defensivt. Man ligger på slutspelsplats och bör väl klara av att ta sig dit med. Men samtliga spelare måste lyfta sig om man ska ha lite spets, för just nu är det ett segt kollektiv bara.

St Louis Blues

Inför säsongen var det skadebekymmer och lite oro kring hur bra St Louis egentligen skulle vara. Men tji vad fel jag hade. St Louis har ångat på och leder hela Eeastern Conference. Förstakedjan med Schenn, Schwartz och Tarasenko är en av NHLs bästa, och måste nog vara den bästa sett till poängen på samtliga tre i kedjan med. Pietrlangelo är i topp i poängligan på backarna och defensivt ser det bra ut med. Nu har man fått tillbaka lite spelare här och man är väldigt sega att möta. Absolut en contender till Stanley Cup och just nu är man inne i en bra period.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

​Vi fortsätter att beta av lagen, och nu har vi kommit ungefär halvvägs.

Montreal Canadiens

Här har vi tappat i styrka. Price har inte visat några stortakter denna säsongen och fortsätter att ha problem med skador. Bredden har försämrats och man är mitt inne i en rebuild känns det som. Pacioretty skjuter flest skott i NHL men är inte så effektiv. Gallagher och Galchenyuk har tagit ett litet kliv tillbaka och Weber dominerar inte så mycket som han gjorde av inledningen förra säsongen. Det är ett segt kollektiv i vissa stunder, men det är inget Montreal som kan utklassa ett lag med 4-5 mål som man kunde tidigare. Drouin börjar växa in i rollen som center och tar mycket ansvar om man ska kolla på det positiva. En spelare som Lehkonen hade jag förväntat mig mer utav. Blir nog en eller två rundor max om man orkar hela vägen till slutspel här.

Nashville Predators

Ja, vad ska man säga. Man tappade ganska tunga pjäser inför säsongen och det såg ganska så tunt ut med bara Arvidsson, Forsberg och Johansen, och då satte man alla spelarna i samma kedja. Man har dock spelat upp sig på senare tid och nu har man några kedjor som fungerar. Backarna är nog NHLs bästa med grym bredd både på offensiva och defensiva. Subban och Josi är två väldigt farliga vapen i power play. Nu löste man en grymt bra andracenter i Turris med, så jag tror faktiskt att Nashville kan ha bra chanser på Stanley Cup och allt. Jag tror att med det nya bygget så tar det lite tid, men man bör spela in sig och man kommer utan problem att ta sig till slutspel, väl där kommer man att bli jävligt sega att besegra på sin hemmaplan.

New Jersey Devils

En väldigt stor överraskning, många trodde väl att det skulle ta en eller två år till, men New Jersey har visat framfötterna redan och visat att man inte blir någon slagpåse. Dock lär man väl falla under säsongen och missa ett slutspel, men man ser ut att redan vara där i år där jag trodde man skulle vara nästa år. Nu har man MoJo skadad med, men bredden och talangen finns där, man har en stabil målvakt med. Bara en bättre backuppsättning som saknas, men laget imponerar och kan bli väldigt intressant om 2-3 år.

New York Icelanders

Mycket handlar om John Tavares här, men spelare som Ladd, Lee, Eberle och Leddy ska man inte räkna bort. Där finns några fina talanger i Icelander med, men just nu är det för stor skillnad i truppen mellan stjärnorna och dem andra spelarna. Det kommer ta ett tag att spela ihop detta Icelanders. Samtidigt kan man såklart slå alla lag i serien, men man ska inte kunna lyckas med det i längden. Blir på håret om man klarar slutspel här och jag tror man missar precis. En skada på t.ex just Tavares skulle innebära att man missar slutspel tror jag. Nä, bredden behövs förbättras och man har inte någon stabil målvakt eller defensiv heller.

New York Rangers

​När man tänker på New York tänker man ju såklart på att USA:s stad nr.1 borde ha ett stjärnlag varje säsong i MSG. Men så är inte fallet. Det var ett tag sedan man hade spelare som Messier, Gretzky, Bure, Leetch och Jagr. Numera är det många jämnbra spelare, många snabba lirare och ett bra kollektiv. Där bakom har dem bra backar och en stabil målvakt i Henke. Man kommer att landa mitt i serien tror jag och man får slåss om man ska ta sig till slutspel. Man måste hitta en formtopp eller lyckas att låsa defensiven lite bättre om man ska ta sig till slutspel. För just nu gör man ändå 2-4 mål per match, men man släpper lika ofta in lika många med känns det som.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

​Detroit Red Wings

En av ligans största överraskningar än så länge. För många var Detroit fast förankrat i botten och skulle gå genom en rebuild först före man kunde utmana. Nu står man här 20 matcher in på säsongen, kring en slutspelsplats med sitt förhållandevis unga och speediga lag. Inatt besegrade man Calgary med hela 8-2 och det kanske finns en chans att man klarar slutspel när säsongen är över? Tror tyvärr fallet för Detroit blir att många lag just nu underpresterar och när dessa kommer igång så bör Detroit falla under strecket tyvärr.

Edmonton Oilers

Edmonton är raka motsatsen till Detroit, årets besvikelse. Man inledde säsongen med Draisatl skadad och tydligen är det tillräckligt för att Edmonton skulle krascha. Det säger lite om bredden i laget. Tyvärr håller det inte. Man har gjort sig av med två stycken draftettor genom åren i Hall och Yakupov och man har inte riktigt ersatt med så bra spelare som hade behövts. Edmonton låg som favoriter på vissa bolag inför säsongen och nu är man nere i botten och härjar. Man lär väl lyfta sig här under säsongen när spelet kommer igång, men frågan är om man klara slutspel? Jag börjar tvivla faktiskt, för även när Draisatl är tillbaka nu så har inte vinsterna ramlat in precis.

Florida Panthers

När jag tänker på Florida så tänker jag på försvarsspelet, där läcker det otroligt mycket. Samtidigt verkar det bara vara en kedja som fungerar offensivt, eller sex spelare. Målvaktsuppsättningen ser inte bra ut och de defensiva backarna håller inte klassen. Många målrika matcher just nu när Florida spelar i alla fall och det är underhållande, men tyvärr tror jag inte att man klarar slutspel här. Har inför säsongen tippat att dem ska missa till ett fint odds. Just nu är man näst sämst i NHL ihop med Buffalo. Sämst är Arizona.

Los Angeles Kings

Ännu än överraskning. Los Angeles har lyft sig från förra säsongen och Quick har helt plötsligt blivit en målvakt att räkna med i år igen. Man inledde bra men fick snabbt några skador, men man behöll kvaliteten på spelet och när man är intakta igen så lär man fortsätta att prestera. Los Angeles kan på sikt utmana om SC om man fortsätter spela som man gör. Man har en av NHLs bästa målvakter, man har en bra balans på offensiva och defensiva backar där bak. Man har bra breddd i kedjorna, men kanske saknas lite spets. Man är i alla fall inget lag som lär klappa igenom, utan man bör nå slutspel här.

Minnesota Wild

Är i mina ögon NHLs jämnaste kollektiv, om man kan säga så. Man har ingen stjärna som sticker ut, men man har otroligt många jämnbra spelare, både defensivt och offensivt. Dubnyk har i skrivande stund tre raka nollor och när defensiven sitter i Minnesota så är man otroligt svårslagna. Man har fortfarande någon skada, bland annat på Parise, så Minnesota kommer bara bli bättre och bättre här. Ett lag som utan problem kommer att klara 82 omgångar och hålla klassen. En contender till Stanley Cup helt enkelt.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

Vi fortsätter lite här med genomgång av lagen tycker jag.

Carolina Hurricanes

Carolina var ett av dem lagen på förhand som jag trodde skulle lyfta sig mest under säsongen jämfört med förra. Men så har inte blivit fallet. Darling är nog den som stått ut mest under säsongen och han är målvakt. I övrigt är det inga spelare som har lyft sig precis, snarare besvikelser. Teravainen, Skinner, Lindholm, Aho, Faulk, ingen av dessa snubbar presterar och man har ingen i närheten av poängligan. Kollektivet i sig kan räcka till slutspel, men just nu känns det som att någon måste ta tag i spelet och skapa målet för dem, ett snäpp till krävs.

Chicago Blackhawks

Man anade detta inför säsongen och jag har en slant på att man inte tar sig till slutspel. En större slant på att man får under 100p med. Chicagos era är över och nu blir det rebuild som gäller. Man har några mindre bra betalda spelare som presterar, men det kommer inte att räcka. Kane är lite under isen och Saad som började säsongen så bra har varit iskall på senare tid. Det hade varit bättre att behålla Panarin och inte skänka bort defensiva spelare som Hjalmarsson. Det blir en lång säsong för Chicago. Igår natt tappade man 4-1 till 5-7 mot New Jersey med. Så det läcker även defensivt.

Colorado Avalanche

En stor överraskning. Förra året var man överlägset sämst i NHL och nu ligger man på slutspelsplats trots att drygt 20 matcher är avklarade. Man är inne i en rebuild och försöker att etablera sig långsiktigt här. Man gav bort Duchene och det visar att man satsar långsiktigt. Istället kör man på med talanger och man har gjort det bra so far måste jag säga. Det kommer bli upp och ner för Colorado, men man kan skrälla mot samtliga lag, det har man visat. Bra fart, kan göra många mål och framförallt hemmastarka.

Columbus Blue Jackets

​Var ändå många som trodde att succén skulle fortsätta, men jag var lite skeptisk när det gick så bra i fjol. Man vet också att målvakternas form är en färskvara, då en målvakt kan vara kanon en säsong och sen ha en mellansäsong. Men Boborovsky har gjort det bra och kollektivet i CBJ fungerar faktiskt även i år. Backuppsättningen och målvakten gör att man bör klara sig galant till slutspel. Sen hade det varit bättre om man kunde få ut mer av offensiven. Speciellt av Panarin som kom från Chicago, hans målskytte måste komma igång om CBJ ska ha någon som helst chans i ett slutspel.

Dallas Stars

​Mitt favoritlag; har värvat ganska konstigt tycker jag. Uppställningarna är lite värre med. Man har lagt alla ägg i samma korg i inledningen med Radulov, Benn och Seguin. Sharp skickade man till Chicagos fjärdekedja och Eakin drog till Vegas. Eaves stack till Anaheim i slutet på förra säsongen. Själv sitter man med en Spezza som är kall som Joe Thornton och ett par unga lirare. Samma med backuppsättningen. Man lever helt och hållet på sin förstakedja och sitt första-PP. Dock har Bishop varit en pigg injektion och gör så att Dallas inte släpper in 4-5 mål i varje match som man kunde förra säsongen. Det blir kämpigt men man kommer ligga på gränsen till slutspel. Tror dock inte Benn, Seguin och Radulov orkar detta hårda matchandet mot slutet av säsongen, bör komma en dipp då.

Tar 5 nya lag i nästa blogg.


Väl mött, Olof

Likes

Comments

Kommer ta en jävla tid om jag ska göra någon större analys, men jag kan ju beta av lite lag i bokstavsordning, börjar från "A" och avslutar om några dagar på lagen längre bak i alfabetet.

Anaheim

Har varit väldigt drabbade av skador såhär i inledningen. Vatanen, Lindholm, Kessler och Getzlaf bland annat. Tunga spelare som gör stor skillnad. Anaheim har väl varken varit bu eller bä, men lär spela upp sig desto längre säsongen lider. Ingen speciell spelare som tagit tag och imponerat än så länge.

Arizona

Man blir lika besviken varje säsong. Inför i år har man satsat och värvat in bra rutin, både defensivt och offensivt. Trodde att Arizona skulle ta ett litet avstamp från botten, men man visar samma gamla vanor. Släppte igår en 3-1 ledning med under en minut kvar och fick vinna i OT istället mot Philly. Tror dock Arizona kommer lyfta sig, går egentligen inte att vara mycket sämre heller för den delen. Duclair och Domi som man haft förväntningar på verkar ha stagnerat helt, men rookien Keller har inlett lovande.

Boston

Samma sak här som med Anaheim, lär komma igång. Har saknat både Bergeron och Backes i inledningen och har ett ganska ungt lag i år. Bjork ser väldigt lovande ut och stundtals blixtrar man till. Tyvärr är man lite för beroende av Pastrnak, Marchand och just Bergeron. Chara har tappat med åldern och Krug bidrar inte lika mycket offensivt som han kan göra om han spelar på topp. Växer de unga spelarna in i laget och man får vara skadefria så bör man lyfta sig ett snäpp i alla fall. Ras ser inte ut att gå en lika bra säsong till mötes som förra säsongen.

Buffalo

Buffalo hade jag stora förväntningar på inför säsongen. Kanske inte så konstigt med O'Reilly, Okposo, Eichel, Pominville, Kane och Ristolainen m.fl. Tycker även att Lehner har etablerat sig och visat att han håller klassen. Tyvärr är det defensiven i övrigt som är allt för usel. De defensiva backarna i Buffalo hör nog till seriens sämsta och ibland räcker det inte att Buffalo smäller in 3-4 kassar framåt tyvärr. Bör väl kanske lyfta sig lite och kommer nog göra det, men tror det blir försent. Samtidigt får man nog ett problem att rätta till defensiven, det går nog ej med denna spelartrupp.

Calgary

Calgary har smugit i skymundan, varken blixtrat till eller spelat dåligt. Gaudreau har inlett positivt, tog honom mer än halva säsongen senast, men att han är igång gör mycket för laget. Man har en av ligans bästa backuppsättningar och Smith i målet har börjat bra med. Tror Calgary tar sig till slutspel denna säsongen, och man har fått igång två kedjor som presterar här och inte bara toppspelarna. Ett bra kollektiv måste jag säga. Backlund har inlett bra som vanligt med och får nog vara en topp-7 svensk poängmässigt denna säsongen om det fortsätter såhär.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

Det var en natt med bara tre matcher, men jag fann ändå två spel.

Jag tänkte att LA Kings har börjat bra, är hemmastarka och skulle möta ett Montreal med Montoya i målet. Det var 1-0 till Montreal och sen tog det lite tid, men Kempe gjorde ett hattrick i sista perioden och LA Kings kunde vinna med 4-1 till slut. Fin att se att Kempe gör hattrick här, han som varit på gränsen att ta plats från början.

Det visar på bra bredd i Kings med, och inte bara två kedjor som kan prestera.

Kempes hattrick

https://www.youtube.com/watch?v=uX-yj2cnr_U

Vidare såg jag inte varför oddsen gick upp på Toronto bara för att man skulle ställa reservmålvakten. Man ska ju vara bättre i grunden och Detroit har två målvakter som typ är i nivå med Torontos andra ändå. Toronto gjorde 4 skott på matchens 5 första skott tror jag. Efter målvaktsbytet släppte Mrazek in sitt första skott mot mål med. Lite parodi. Matthews och Nylander presterade men som vanligt spreds poängen över kedjorna och offensivt är jag inte orolig för Toronto.

Sista matchen var Chicago - St Louis där jag höll mig undan, som tur var. Blev 5-2 till St Louis och finns väl inte så mycket att säga där. St Louis hade matchen i en liten ask och Chicago gjorde några mål på slutet.

Poängligan leds av Tampa Bay-duon Kucherov och Stamkos, som passerat Ovie, Bäckström och Kuznetsov. Vidare ligger även Schwartz där efter ett hattrick.

Många matcher inatt, återkommer kanske före nedsläpp med lite tankar.


Väl mött, Olof

Likes

Comments

​Stor omgång inatt och vi fick några intressanta resultat och några svar på saker.

 • Las Vegas, vinner igen. Hur är det möjligt med denna start? Man har dock inte mött någon av de förväntade topplagen mer än Dallas, men man slår ju lagen som ska hamna över dem i ligan och man har dragit med skador på spelare och målvakt med sin tunna trupp. Man kanske inte ska glömma bort att man har en väldigt bra och rutinerad coach, samtidigt som laget ändå består av rutinerade NHL-spelare och inga totalt nya. Förra säsongen trodde man att CBJ skulle förlora när som, men det höll i sig. Vegas har jag dock svårt att se ska hålla uppe denna prestandan, man bör trilla genom snart.
 • Edmonton klarar sig inte med McDavid. Känns som att truppen är väldigt väldigt tunn. Klefblom som lirar i power play och ska vara bästa backen, har 0 poäng såhär långt med. Draisatl saknas enormt och Talbot gör ingen glad. Man får hoppas att Draisatl frisknar till snabbt.
 • Flyers slår Florida med 5-1 hemma och fortsätter att imponera efter krossen av Caps. Dock tror jag att man kommer fortsätta spela bra hemma och förlora en del borta.
 • Toronto vinner överraskande borta mot Washington med 2-0 och HÅLLER NOLLAN! Så som Toronto har uppträtt i inledningen så kunde jag inte se dem hålla nollan på hela säsongen typ. Men Borgman var borta i försvaret och man lyckades på något sett. Dansken Andersen fick hålla nollan.
 • Ottawa var den stora besvikelsen, förlorade mot Vancouver med 0-3 hemma efter att haft 12-1 på två senaste matcherna i målskillnad. Karlsson gjorde come back, men det hjälpte föga. Vancouver lyckades vinna första perioden med 1-0 efter att skotten slutade 4-18 i första perioden. Sådär är NHL ibland.
 • Columbus verkar komma igång, precis som förra året så är det samtliga kedjor som producerar, oerhört viktigt för lagen som vill hänga med i toppen.
 • San Jose vann med 5-2 mot Montreal och det säger väl egentligen inte så mycket, men Burns gjorde bara en poäng och ser som sagt ut att vara kall såhär i inledningen. Vi får se när Burns kommer igång, om han nu gör det.

Inatt är det tre matcher. Toronto ska ta emot Detroit, St Louis tar emot Chicago och Los Angeles ska ta emot Montreal. Los Angeles kanske kan fortsätta sin fina streak här i början, Montreal skickar Montoya i målet. Samma med Toronto som ställer över Andersen. Kan Detroit knipa en poäng?

Tippar 4-2 till Toronto, 3-2 till Chicago och 3-1 till Los Angeles.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

Colorado vinner mot Anaheim och Deroit slår Las Vegas. Detta innebär att två av lagen jag har tippat i absoluta botten, leder eastern, respektive western. Colorado och Detroit har båda vunnit 4 av sina 5 spelade matcher, men snart borde väl dippen komma?

Ovechkin gjorde mål som vanligt, och Bäckström stod för tre poäng. Kuznetzov, Ovechkin och Bäckström toppar alla poängligan på 10 poäng och Washington har gjort ett tidigt statement där kan man säga.

Blev förvånad av att Calgary fick stryk med 0-6 mot ett Ottawa utan Erik Karlsson. Calgary har ett ganska välbalanserat lag med bra backar och ska inte kunna bli utklassade med 0-6 här. 25-28 i skott tyder på en i övrigt jämn match annars.

I övrigt visar även Columbus upp en bra defensiv igen på hemmaplan och man har bara släppt in 7 mål på 4 matcher och Bobrovsky visar att formen från förra säsongen håller i sig.

Finns inte så mycket att säga i övrigt om nattens matcher. Inatt kommer hela 14 matcher att spelas. Kommer ta en jävla tid att gå genom men kommer bli mycket fint. Kanske återkommer med en preview på några av dem inför inatt, men troligtvis hinner jag ej.

Väl mött, Olof

Likes

Comments

​Tycker jag låg ganska rätt på det här inatt, tankarna kommer i punktform så blir det inte så utdraget.

 • Dallas fortsätter att ha problem med defensiven, och som jag skrev så producerar man bara i power play mot Nashville inatt, som verka ha fått igång PK Subban och Forsberg.
 • Chicago var spelmässigt jämna med Minnesota, var slumpmässig vinst där
 • Pittsburgh ställde Niemi i kassen, blev målkalas som förväntat
 • Florida vann som jag trodde med, St Louis har gått lite för bra i inledningen.
 • 5 av 7 favoriter vann inatt.
 • Nattens svensk var väl ingen speciell egentligen
 • Forsberg, Stewart, Pominville och Ehlers tog sig alla upp på 4 mål totalt inatt. Ovie leder på 8 mål.
 • Mike Green levererade några assister med och tog sig upp på 8 totalt, delad ledning med Kuznetsov.
 • Arizona och Buffalo har börjat sämst med en poäng vardera bara.

Pittsburgh har släppt in flest mål i hela NHL so far, mycket tack vare 1-10 förlusten mot Chicago. Men 22 skott har man låtit passera på fem matcher.

Chicago har därmed gjort flest, hela 23 mål på fem matcher. Dock bör tilläggas att båda lagen spelat fem matcher, fler än dem flesta andra lagen i ligan.

Väl mött, Olof

Likes

Comments