Tankar

Sanningen är att vi alla är likadana. Vi är alla i behov av närhet, accepterande och uppmärksamhet. Vi lever alla utefter instinkter, instinkter som får oss att fortsätta framåt. Äta, dricka, föröka oss. Vi går alla igenom samma sekler i livet, vi strävar alla undermedvetet efter samma sak.

Människan är tillsynes det ända djur som utvecklat en sofistikerad syn på tid och rum. Detta syns genom vårat behov av att hålla tid, scheman, årstider och så vidare. Denna uppfattning av tid innebär också att vi vet att tiden tillslut tar slut för oss alla. Till skillnad från till exempel ett rådjur, ett lejon eller en myra, vet vi om våran egen dödlighet. Vårat liv gör ingen inverkan på framtiden efter att vi gått bort, ingen minns oss efter några generationer, allt vi strävat för att uppnå gör ingen skillnad när vi ligger i graven.

Men vad är då meningen med livet? Om inget egentligen gör någon skillnad?
Meningen är att vi ska känna och uppleva så mycket som möjligt. Meningen är att vi ska göra det som gör oss lyckliga. Och om den lyckan kommer av att vara rik, eller att resa, äga djur, yoga, fiska, arbeta, spela piano.. det är upp till dig att komma på. Gör precis vad du vill, så länge det inte skadar andra. Och när du själv är lycklig, sprid då den lyckan vidare, få andra att le.

Det är vad jag tror att meningen med livet är. Allt är värdelöst - förutom lycka.

- Ollinn

Likes

Comments