hej!
I går var vi på årsmöte Sandåkra ridklubb. Sen fick jag en häst att ta hand om som heter Gabby. Jag tror det är en grå connemara. Sedan var vivpå kalas hos min mormors syster. I lund vilket var jöttekul. Sesan blev jag och min syster sura på varandra men vi börjar ju båda bli äldre nu så.  Sedan hemma titta vivklsrt på Esc. Tyckte att Portugals bidrag var helg okej. De ör ju ingen livsavgörande tävling då. Idag hade jag tänkt städa till min hamster, åka till stallet och duscha. Sen kanske plugga lite till spandka provet provet. Nu är det hyfsat många inlämningar då om 2 veckor ska dem sätta betyg. Jag kommer iallafall inte få F. Tror att min nya spanskalärare typ sänker alla. Mitt drömjobb är att starta en ridskola och att vara hovslagare eller typ bloggare eller journalist.
vi ses ///Oliwia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
I början av april var det väldigt chill inte så många läxor . Sedan veckan efter det hade vi lite prov och akit. På påskveckan hade jag de chill och var med kompisar och min syster fyllde 16år. Veckan efter det hade vi mycket prov. Den här månaden är det mycket prov pch inlämningar så jag känner mig lite stressad. Men de är enkla uppgifter. I ridningen börjar vi med hoppning nu. För i slutet av maj så är det hopptävling den 28e maj. Men annars är det väldigt chill. Slutar den 16 juni. Men nästa vecka har ska jag till Emporia.
Vi hörs //Oliwia

Likes

Comments

ONSDAG

Hej!! Idafg började vi med matten då jag är klar med den jobbade jag med mina läxor och min berättelse. På engelskan jobba vi med Storbritaniens öar, floder,Hav och städer. På spanska jobba vi med att böja verb i pronomen typ som jag äter como. Till lunch var det kokt lax med kokt potatis helt okej. På svenskan höll vi tal var inte nervös och gick bra jag höll ett tacktal för att vunnit hopptävling i OS: Vi kollade på film i Son om islam och lite klipp om Muhammed Ali. Sedan åkte vi tlll Hötby och köpte ny bil en Peugeot 3008 typ rymd grå. VAr jättefin och hög i biltak. Sätet var långt ner så kände mig lång hahahha är bara 1,54 cm. De är fruktansvärt mycket snö där jag bor har skotat de är för beach 2017 säger jag. Sedan åt vi på burger king för vi kom hem vi halv 8. Sedan åkte vi till burger King och köpte mat var hemma vid 5 över 8 så titta vi på mästerkocken. Nu ska jag sova gofdnatt//Oliwia

Likes

Comments

skola

Hej!
Idag hade vi so med bästa läraren vi öva på islam ,sedan No om hur snabbt socker löser sig i vatten . När NOn var slut hade vi matte var klar med all matte så fick göra läxor. Mellan SO och NOn gjorde jag läxor. När vi hade ätit tacos i skolan hade vi mini tennis på idrotten. På TTFen gjorde jag läxor och skrev på min berättelse (man kan också kalla de läx 40 minuterna / när lärare missat prov så gör man de på laxen eller ttfen. Sedan hade vi språk gick jättebra. Nästa vecka ska vi ha prov på Islam ,50-2000 talet musik och matte prov. Fast alla ämnena är enkla.
Vi ses imorgon ///Oliwia

Bild på en tyvärr död häst som heter Justus blev halt hela tiden så fick avliva han ,han blev bara ta 9 år

Likes

Comments

Skola Måndag

Hej!

I dag har jag varit vi hade mentorstid med en annan lärare för vår ena lärare var sjuk den andra var på utbildning. När vi var nere på musiken så kom en typ som jobba på skolan och sade att vi fick gå hem efter kl 13 då Titti var sjuk. Vilket var jätteskönt. I bilden spelade coch sjöng låten Diana och vi fick reda på att vi skulle har prov på måndag.På matten hade vi vikarie. Jag blev klar med uppgifterna så gjorde lite blandade uppgifter av kapitlet och sedan matteläxan . På svenskan hade vi bokprat med våra biblotikarie . Så kön kort dag börja kl 9.10.

Ses imorgon //Oliwia

Likes

Comments

Stallet

Hej!

Dagen började för mig halv 9 då kollade jag på min ipad sedan åt jag fryst banan till frukost så gott smakar glass.

Sedan åkte jag till stallet med mina kompisar Ella och Tanja vi mocka två boxar på typ en halv timme så var snabba sedan strödde vi med halm . Jag skritta ,trava och galoppera Lovelight. Han var lugn och snäll. Sedan åt vi mat och fota hästarna. Bilder är här ner där står det också vad hästarna heter på bilderna. Hästarna är från St.herrestad ridklubb. Mamma kom vid1 och hämta oss.

Väl hemma badade jag . Jag har engelska och matteläxa så gjorde dem . Städa tlll min hamster . Min kompis Sonia kom till mig och vi var lite och snacka om typ mest skola ,cringe saker och vårqan släkt.

Till kvällsmat åt vi köttfärs limpa med kokt potatis och brunsås. Nu så bloggar jag förmodligen kommer jag att läsa eller titta på youtube innan jag somnar. Hade tänkt somna vid 10 tiden.En ny häst som heter Bradock var ganska snabb, c ponny

Bradock

Darkie d ponny svart

​Antingen Mamma mia ,Edwin eller Babe  tror fulblod så storhäst

​Godnatt // Oliwia

Likes

Comments

Mc donald och Ella

​Hej!

Idag vakna jag klockan 7 och gick in på hayday,musical.ly ,faebook,diamond dash och Insta. 

Sedan gick jag upp och drack lite juice till frukost sedan städade jag mitt rum i typ en halv timme .

Efter det var jag med Ella (som går på min ridskola) hon är ett år yngre ä mig men snäll.

Vii gick till Mc donalds och åt men före det var vi på ÖoB jag köpte blyerts ett block och tuggummi.

Jag och ella tittade på Skam då hon inte hade sett det, sedan var vi inne på Musical.Ly. 

Imorgon ska jag till stallet med Ella ,de har kommit en ny häst . 

Vill ni att jag ska fota lite i stallet?

Men idag är det ju Mellodifestivalen jag hejar på Adrijana och Ace wilder.

Vem gillar ni?

//Oliwia


Likes

Comments

Veckan !

Hej!

Min vecka har varit perfekt fastän har somnat efter 1 varje dag. Jag har fått en ny skolväska från Adidas så sjukt snygg fastän den är rätt simpel. Imåndags hade vi om 80 och no tal på musiken och prata om våra tal vi ska framföra på onsdag nästa vecka . På tisdagen började vi skriva på våra tal och annat kul i skolan,hahaha sarkastisk NO!På onsdagen läste vi upp våra tal i grupper ,vi var i dem man satt bredvid i klassrummet. Har förresten nog inte sagt att jag går i 7an . Äsger till alla höstterminen i 7an är hemsk med prov och läxor men det är bara för att i min lilla stad me d ca 20000 invånare i finns det barra 3 högstadie och sedan typ ksk 7-10 skolor så de är många olika elever som lärt sig olika och då har dem prov och läxförhör för att se vad man kan. Som tur i spanskan hade de flesta haft samma lärare so jag hde så alla i spanskan kan ganska mycket. I går så sudda vi på väggar då vissa omogna jävlar hade klottrat på veckan sedan dem som går i 6an skulle dit på kvällen och kolla och välja skola . Men vadfan tror dem att man väljer skola pågrund av väggarna hahaha. Sedan red jag också igår på en häst som heter summenight en vit b ponny skitgullig egentligen är jag för stor för honom men de gick bra vi trava över bomma och gallopera över ett litet kryss för att ta olika ridmärken. Sedan idag hade vi No läxförhör och det gick jättebra tycker jag . På O n hade vi om varför 9/11 hände och om olika terrorist grupper. Sedan hade vi om Islam tagga prov vecka 7 not men läste typ alla religionerna i 6an och det fick jag typ a i så yes. Okej min bucketlist för 2k17 är kolla här under precis. Då jag i 6an hade c i typ alla ämen men nu siktar vi ju mot målen i 9an så de är klart de blir svårare att uppnå a men är det i något ämne jag får a i så är det spanska . Jag är ganska säker på att öka betyg i alla so och no ämnena och gärna också i engelskan och slöjd. Hahah de är typ ialla ämnen. Detta blir nog allt för idag så godkväl/natt //Oliwia

Att ha 4000 kr den 31 december 2017 (får 400 kr i månaden)

Att jag har åkt en karusell på liseberg (ska dit på kinaträff) kommer från Kina men är adopterad

Inte äta godis hela Februari och Mars

Haft a i ett prov

haft c som medlvärde på betyg

väger 45-50kg i december.

fått muskler

hoppat bana på 70 cm

ridit storhäst

Köpt ett kassaskåp


Likes

Comments

Lovelight som bor på Stora herrestad ridskola

Jonte bor på Stall pållen och pyret.

VEM ÄR JAG?

Hej!

Jag är en hästintresserad 13 årig tjej som bor i södra Skåne. Jag älskar hästar .p. Min favorit mat är tacos, mc nuggets och pommes. Mina favorit ämnen i skolan är spanska och slöjd. Jag har hyfsat lätt för skolam. Jag är en av alla töntar som spelar Pokemon go . Vilken level är ni på? Om ni vill veta mer om mig så håll koll på bloggen kommer nya fräscha inlägg minst 5 ggr i veckan. //Oliwia

Lollipop kommer från stall pållen och pyret

Hästen på bilden hette Justus. Tyvärr så är han död han fick avlivas då han var alltid halt och de va ju synd om honom han blev bara 9 år.

Likes

Comments