Idag har jag inga obligatoriska lektioner, en perfekt start på veckan tycker jag ;)
Spenderar dagen med plugg, kaffe och gossip girl, och snart ska jag köra ut till stranden med en vän och ta en promenad i det fina vädret! Fin måndag

Likes

Comments

Ja, long time no see är verkligen rätt. När det gäller bloggande är jag en tvättäkta periodare haha, men här kommer lite bilder från den senaste tiden!

julfirande

nyårsfirande

mysig frukostträff med några vänner från London-tiden!

Likes

Comments

inredning

Wow. Jag blir verkligen så sugen på att skaffa en egen lägenhet att inreda när jag ser dessa bilderna. Inte för att jag är trött på att bo hemma med min familj, utan mest för att det är så spännande att få ha något eget! Ett hem där man stolt kan säga att "jag har gjort detta", ett hem där man får bestämma helt själv hur man vill ha det!
​Jag älskar verkligen färgerna på lägenheterna ovan där det rustika, lite gamla, kombineras med stora ytor och modern inredning. Vita väggar och öppna, ljusa ytor tillsammans med trägolv och bruna detaljer. Precis såhär vill jag bo. 

Bilder lånade från Pinterest


Likes

Comments

mat

Vill passa på att tipsa om dessa otroligt goda (och nyttiga) dadelbollarna! Älskar dadelbollar i alla former, men dessa var absolut en av de bästa. Receptet hittar ni nedanför!


1,5 dl hasselnötter
150g urkärnade dadlar
1-3 msk kaffe (efter önskad mängd)
0,5dl kakao
1-1,5 tsk kardemumma
1-1,5 tsk kanel

Mixa samman alla ingredienser och rulla i kokos!

Jag brukar sällan gå 100% efter ett recept, utan brukar oftast höfta lite på de flesta ingredienser, kanske ta bort en ingrediens och lägga till en annan eller helt enkelt experimentera helt och hållet (Så receptet ovan stämmer nog inte till fullo gällande mängder hehe). Det som är så underbart med dadelbollar, är att resultatet sällan blir dåligt!


Likes

Comments

säsong

Passade på att ta tid till en promenad igår på min långa håla, och lyssnade även på en pod under tiden! Jag känner verkligen nu att jag ska ta vara på hösten så mycket som möjligt, för den mysiga perioden under denna årstid tar alltid slut mycket snabbare än man trott. Så, de senaste två dagarna har jag hunnit med tre promenader, och imorgon blir det ännu en! Ett perfekt vis att ta igen tid med vänner, eller bara med sig själv. Som sagt, verkligen underbart

Likes

Comments

friends&family

I torsdags hölls vår första studentfest, och temat var Back in the days: 80's 90's. Det var så roligt att det var så många som gick all in på outfits, det är ju det som är hela grejen med såna här fester.

Likes

Comments

mat

Dagen till ära tänkte jag dela med mig av världens godaste kanelbullar med dadelfyllning! Gillar verkligen att de inte blir lika "tunga" som andra kanelbullar, eftersom de innehåller både mindre socker och mindre vanligt mjöl. Man kan alltså äta fler utan att få en riktig degklump till mage...hehe

ca24 st
Fyllning:

150 g urkärnade dadlar, grovt hackade
0,75 dl vatten
100 g mjukt ekologiskt smör
3 msk kanel

Deg:
2 tsk vaniljpulver
1 msk nymald kardemumma
5 dl ekologisk mjölk
50 g färsk jäst
½ dl Sucanat alt. rårörsocker (jag använde steviasocker)
½ tsk salt
150 g mjukt ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg, uppvispat
9 dl dinkelmjöl, siktat
ca 5 dl vetemjöl special

1 ekologiskt ägg, uppvispat
sesamfrön, gärna oskalade

Gör så här:
Blötlägg dadlarna i vattnet i minst 2 h. Blanda vaniljpulver och kardemumma imjölken och värm till fingervarmt (37°). Smula ner jästen i en bunke och rör utmed lite av mjölken. Häll därefter i resten av mjölken, salt, socker, smör ochägg. Tillsätt dinkelmjöl, lite i taget och därefter vetemjöl och arbeta ihoptill en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i en timme.
Under tiden som degen jäser mixa ihop dadlar, vatten, smör och kanel till enjämn fyllning.
När degen jäst klart ta upp den på mjölat bakbord och dela i två delar. Knådalite och kavla ut till en rektangel. Bred hälften av kanelfyllningen överrektangeln. Vik in de två långsidorna så att du får tre lager ovanpå varandra.Skär i ca 2 cm breda skivor. Snurra skivorna två gånger och vik in kanterna imitten och lägg varje bit i en bullform på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 45minuter. Värm ugnen till 250°. Pensla bitarna med uppvispat ägg och strö översesamfrön. Grädda i ca 10 minuter i den nedre delen av ugnen tills bullarna harfått en gyllenbrun färg. Låt svalna något och njut!

Likes

Comments

pepp, säsong


Har jag fel eller är inte detta den mysigaste och finaste tiden på hela året? Älskar <3


Likes

Comments

Instagram@oliviawallgren