Bilder, Tankar i form av ord, Feminism


Eftersom att det idag faktiskt är internationella kvinnodagen (JA DEN DAGEN BEHÖVS) idag vill jag bara påminna alla fantastiska kvinnor och flickor runt om i världen att aldrig ge upp sina drömmar. Alltid kräva samma rättigheter och stå upp för sig själva. Att världen är grymt orättvis är ett faktum, inget man ens kan prova att sopa under mattan och att den även är lite hårdare mot oss kvinnor. TROTTS att det har blivit betydligt bättre (tacka alla kvinnor innan oss som kämpat för jämställdhet) så finns det så mycket kvar att jobba på.

Bara för att situationen som kvinna i Sverige är väldigt bra (bra men INTE helt jämställd) så ser det inte ut så i resten av världen. I Sudan får en kvinna inte ens köra bil, hur sjukt är inte det? Inte för att hon är en dålig bilförare utan för att hon föddes som KVINNA.

Vi får aldrig sluta att kämpa, för din framtida dotter, din framtida flickvän, syster, sambo, fru. FÖR DIG. Våga stå på dig, när det blir läskigt håller vi varandra i händerna. Vi är grymma allihopa och på vår runda planet finns det MÄNNISKOR och vi är A L L A värda lika mycket oavsett kön.

Let's just embrace that!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bilder, Till hemmet

Återigen cred till mall of Scandinavia! Innan vi käkade på Vapiano gick vi förbi R.O.O.M.S där jag blev såå lycklig över att se mitt favorit porslin från Mateus.

Har tallrikar, skålar och kaffemuggar från det märket och jag utökar det sakta men säkert! Nästa månad kommer jag definitivt utöka med något..dock har jag inte riktigt bestämt mig för vad men behöver mindre tallrikar men hade varit kul med ett större fat också!

Likes

Comments

Mat & recept, Bilder


I Stockholm käkade vi riktigt gott på Vapiano, där vi själva fick fixa ihop hur vår pizza skulle se ut. Jag valde ett säkert kort och beställde en (tråkig haha) margerita och malin tog en vesuvio med paprika!

Likes

Comments

Bilder


Efter min och lillayrrans tripp till Stockholm har vi nog båda två fått en ny favvo-galleria! MALL OF SCANDINAVIA va så himla snyggt uppbyggd! För oss som kommer från skogen så är det ju bara ett halleluja moment att få se Starbucks.

Likes

Comments

Bilder

Bildbomb på vår lilla goding!

Detta är alltså lilla Lewis (uttalas som jeansen haha)! Han kom som ett litet yrväder till oss och det tog ett tag innan de andra vovvarna accepterade honom i flocken. De tyckte nog att han var alldeles för valpig! Tyvärr så fick han och Rode bara några veckor tillsammans men han och Smilla är numera väldigt bra buddies vilket är kul att se! Smilla var helt utom sig när Rode inte kom tillbaka, var så himla jobbigt att se henne så nere också (man tror ju på ett sätt att hundarna inte ska låtsas om nåt men det gjorde hon verkligen). Därför känns det ännu mer roligt att se honom och smilla leka så bra tillsammans!

Likes

Comments

Bilder, Tankar i form av ord

Min allra finaste. Tack för allt du gav mig under alla dessa år, du fanns med sen jag var en liten tös men nu var det tyvärr din tur att säga farväl. Gjorde så ont i mig att se in i dina mörka ögon men nu minns jag dem bara med värme och kärlek. Kunde inte önskat någon bättre än dig, älskar dig för alltid. Tack för allt pluppen.

25/1-2017 fick världens finaste hund somna in.

Likes

Comments

Vardag

Mitt hjärta stod still. Där stod hon, bästa, bakom min rygg när jag satt i kassa fyra. En sekund senare stannade min värld. Tacka gudarna att det var min sista kund på länge för där stod jag helt chockad med tårarna rinnande längst med kinderna. Hon va hemma, hon hade lurat mig. Jag kan knappt beskriva känslan men skulle kunna tänka mig att det var samma som när jag dök upp ifrån London. Är så löjligt tacksam över att ha henne hemma. Mycket som har förändrats på bara några veckor och nu behöver jag henne mer än någonsin.

Likes

Comments

Vardag


Att denna lilla guldklimp fått vara med oss alla dessa år är jag så tacksam för. Världens bästa vovve som kommer lämna ett så stort tomrum efter sig. Än krigar han på men det jobbiga faktumet kvarstår. Han kommer inte finnas kvar resten av mitt liv.

Likes

Comments

Vardag


När jag är hemma i Torsby brukar jag passa på att ladda batterierna, vara ute så mycket som möjligt och umgås med familjen. Hösten och vintern är ju mina favvo årstider så nu njuter jag verkligen. Helst ska det ju vara soligt på hösten annars sviker humöret ganska lätt men alla dessa färger är ju underbara. Blir ett annat lugn på hösten jämfört med sommaren.

Likes

Comments


Den här sommaren fick jag även säga hejdå till en av mina bästa vänner, Jullan, som tog sitt pick och pack för att upptäcka USA som Au Pair. Usch vi grät bägge två som små barn när det var dags för henne att åka. Det gjorde såå ont i hjärtat men samtidigt så har det gått väldigt bra tycket jag. Vi håller kontakten och tacka gud för FaceTime och internet. Längtar så tills hon kommer hem igen. 

Likes

Comments