Header

Vad passar inte bättre än att starta upp bloggen inför en jorden runt resa? 
Jag tycker att vi gör ett försök.
Så vad säger du, ska vi låta resan börja? Första stoppet: NAMIBIA ✈️☀️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bild; tagen från nätet!

Stegen till att bli flygvärdinna/ Cabin Crew var betydligt längre och tuffare än vad jag trodde, det måste jag vara uppriktig och ärlig om. Självklart kan processen vara annorlunda, både längre eller kortare men även svårare eller lättare. Jag kommer ihåg att jag hade mycket frågor och tankar i huvudet då jag tidigare inte kände någon som gått igenom denna processen eller som jobbar inom detta yrke. Vet också att jag fått en hel del frågor och meddelande angående hur det gick till för mig. Så tänkte skriva ett inlägg så utförligt jag kan om hur det gick till för mig och när jag gick igenom stegen till att bli flygvärdinna (Cabin Crew) inom Norwegian.

Som jag i tidigare inlägg skrivit om, så ville jag ha en förändring i mitt liv och i min vardag. Jag bestämde mig för att jag skulle söka nya jobb. Så prio 1 var att fixa till ett nytt CV och ett nytt PERSONLIGT BREV, både på Svenska och på Engelska. Så det gjorde jag, sedan sökte jag runt och skrev en lista på jobb som jag ville söka och som jag tyckte såg intressanta ut. Jag sökte inte bara jobb där jag bodde, jag sökte även på många ställen i Sverige och i Norge. Jag satte mig två dagar i rad, tog fram min lista på olika jobb och skickade in CV och PERSONLIGT BREV och på de ställen jag hade möjlighet gick jag även in på, visade upp mig och lämnade även in uppgifter där.

Ett av jobben jag sökte var just till Norwegian. Jag gick in på deras hemsida, la in CV och PERSONLIGT BREV. Sedan sökte jag till Cabin Crew för short-haul där du kan vara 20 år, för att flyga long-haul måste man vara 21 år.

Steg 1. Skicka in CV och PERSONLIGT BREV
Steg 2. Sök till den "positionen" du vill (i mitt fall Cabin Crew Short - Haul) B737-800. Fyll i allt som ska fyllas i.
Steg 3. Din profil blir och den information du fyllt i blir sedan läst och analyserad.
Steg 4. Jag fick sedan ett mail med tester som jag skulle göra (om jag in minns fel så var det ca.3-4 tester), dels för att de skulle få en större "bild" utav vem man är som person och hur man skulle reagera i olika situationer.
Steg 5. Jag fick ett mail där jag var inbjuden till en intervju i Oslo.
Steg 6. Presentation av företaget och arbetsgivarna.
Steg 7. Grupp intervju på Engelska.
Steg 8. Individuell Intervju på Svenska/ Norska.
Steg 9. Hantering av alla viktiga papper och referenser man skulle ha med sig.
Steg 10. Ungefär 5-6 dagar senare fick jag ett samtal, där jag fick veta att jag hade blivit antagen till utbildningen.
Steg 11. 2 veckor senare började en 4 veckors lång och intensiv utbildningen, som innehöll en hel del teoretiska och praktiska prov. Samt Datatester, HLR, Simtester, Brandtester, Simulator tester var en del steg vi var tvungna att klara för att gå vidare i kursen.
Steg 12. Efter 4 veckors tid och alla tester var klara och godkända, så var det äntligen vår tur att ta examen :-)

Vilket underbart gäng, genom att stötta och hjälpa varandra klarade vi detta tillsammans <3

Våra helt fantastiska lärare som gjort detta möjligt för oss och som stått ut och hjälpt oss igenom denna resa!! <3

Steg 13. Line Training, detta är något du har i 5-8 dagar. Här ska man använda "allt" man lärt dig under de 4 veckorna ut i arbetslivet och så är det en person som ser till att du kan allt som ska kunnas. Sista dagen ska alla punkter på det du ska kunna vara ifyllda och då är du reda för din "ut check".

Steg 14. Final check. Jag hade min final check till Svalbard. Här har du en person som tittar på allt du gör/ säger, du blir frågad på saker som du ska kunna och ha vetskap om. Så här ska allt sitta. I slutet av dagen fick jag reda på att alla steg var godkända och jag kunde nu äntligen officiellt kalla mig för flygvärdinna/ jag är nu en i Norwegian.

Nu får jag äntligen börja jobba på riktigt, vilket var en sådan glädje och lättnad. Jag klarade det, jag klarade kursen och är färdigutbildad flygvärdinna :-D Hoppas att detta gav något till er som undrade, kommentera gärna eller skriv om det är något specifikt ni vill att jag ska berätta om. Vet själv att jag hade tusentals frågetecken i mitt huvud när jag började, haha! Nu ska jag hoppa i träningskläderna och röra mig in mot Oslo city, hoppas att ni får en underbar fredags kväll :-)

Likes

Comments

Bilder tagna från Norwegians Instagrams sida "flynorwegian", gå in och besök den för lite häftiga bilder och uppdateringar.

Hej på er och trevlig vår morgon, eller ska jag säga trevlig vinter morgon.. kom detta som en chock för er också? Jo i Tisdags morgon vaknade jag upp, tog en dusch och skulle gå ut i köket och göra mig en kopp kaffe, när jag plötsligt tittar ut genom fönstret och ser ett stort snötäcke på backen och en alldeles vit himmel. Japp, över en natt hade det gått från en riktig vår till vinter i Oslo. Hade detta varit i November hade det varit helt underbart, men nu går vi snart in på Maj? då ska det vara sol och vår värme ute, man ska kunna sitta ute och njuta av att sommaren närmar sig. Men nej nej här behövdes det lite mer vinter tydligen ;-) haha

Skulle jobba sent både Tisdag och Onsdag, så det var bara att packa stora väskan med övernattningssaker, man vet aldrig lika bra att vara förberedd. Gick även in och läste att alla flyg på Oslo Flygplats (Gardemoen) var försenade och det kom inte som en överraskning, tror de flesta fick en chock när de vaknade upp på morgonen, Haha. Drack upp mitt kaffe och njöt av en lugn morgonen, och förberedde mig på en LÅNG arbetsdag :-) Tycker det är bra att få möta på lite förändringar i vardagen, men i detta fall tyckte jag så synd om alla passagerare som inte kunde ta sig hem eller på viktiga möten på grund av detta. Men som sagt detta kom nog som en chock får de allra flesta, så det är bara att göra det bästa av situationen och försöka att tänka positivt.

Det blev en lång arbetsdag och jag missade min sista båt hem både Tisdag och Onsdag men men inte så mycket att göra åt saken, blev några timmars sömn på crewrummet innan morgon båten gick hem. Klev innanför dörren efter 07 båda dagarna.. så 4 dagars ledighet passade perfekt nu. Tanken var att jag skulle åka hem till Sverige den här ledigheten, vilket jag verkligen sett fram emot. Träffa nära och kära och bara få njuta av allas närhet. Det blir lätt lite ensamt ibland så här när man precis flyttat till en ny stad. Det gäller bara att ge det tid och med tiden så kommer det :-)
Med andra ord så kände jag att det var ett bra beslut att stanna i Oslo och vila upp kroppen efter denna jobb period. Som de flesta jobb så tar det lite tid för kroppen att vänja sig vid nya rutiner och nytt schema, men tillslut vänjer sig kroppen ;-) Precis som den vant sig vid de tidigare rutiner man haft.

Ta hand om er så blir det ett nytt "litet" inlägg ikväll ;-) hihi! Jag ber om ursäkt för de allt för långa inläggen, men så svårt att korta ner allt på ett par få rader när man haft ett längre uppehåll!

Likes

Comments

Att resa har varit ett stort intresse för mig sedan unga år, se nya destinationer, kulturer och möta olika typer av människor. Tycker det är fantastiskt att upptäcka nya ting och att få bygga på med nya erfarenheter. Höjdpunkten för mig började tidigt, redan förväntningarna innan resan, förberedelserna, incheckningen, påstigning till flyget, när det bär av, att få ta del av arbetslagets kunskaper och spänningen för att få flyga till en ny destination.

Att resa har varit ett stort intresse för mig sedan unga år, se nya destinationer, kulturer och möta olika typer av människor. Tycker det är fantastiskt att upptäcka nya ting och att få bygga på med nya erfarenheter. Höjdpunkten för mig börjar tidigt, redan förväntningarna innan resan, förberedelserna, incheckningen, påstigning till flyget, när det bär av, att få ta del av arbetslagets kunskaper och spänningen för att få flyga till en ny destination.

Men hur kom jag in på yrket som Flygvärdinna (Cabin Crew)?
Jag tror det var en kombination av att jag ville ha en förändring, jag ville ta mig ut ur restaurangbranschen men fortfarande jobba med människor och jag ville till en ny stad. Blandning av detta och mitt intresse för att flyga och resa fick mig att börja spåna på yrket som flygvärdinna. Har alltid tyckte att det verkat som ett helt underbart yrke av det man sett och även det jag läst och spånat runt själv. Jag tror nog att det alltid funnits med som en lite dröm om att bli flygvärdinna men att det alltid känts så långt bort på något sätt.

Men en sak som är så viktigt att alltid ha med sig, oavsett vad det gäller. Är att ingenting är omöjligt, men det kanske kärvs enormt mycket vilja och engagemang för att det ska bli verkligt. Det finns flera vägar man kan ta och bara för att man inte klarar det första gången, betyder inte det att det är omöjligt det kanske bara kärvs att man försöker flera gånger och anstränger sig lite extra. Allt går bara man vill och har det lilla extra med sig att man vill lyckas.
Det var så jag tänkte när jag sökte till flygvärdinna/ cabin crew, jag sökte när jag hade ett fast jobb och ett extra jobb. Jag var inte i behov av ett nytt jobb, men jag visste att jag ville detta så extremt mycket. Så jag sa det till mig själv att lyckas jag inte första gången så ska jag inte ge upp, jag ska kämpa tills jag har klarat det. Så med mycket vilja, engagemang och slit så fick jag jobbet och jag klarade kursen och alla prov.

Det jag egentligen vill få fram med detta är att vill du något, ge inte upp utan fortsätt att kämpa för att nå dina mål. Du kommer komma dit men vägen dit kanske inte blir en dans på rosor, det kanske blir en tuff resa men som belönar sig i slutändan.

Likes

Comments

Hej fina ni! Hur mår ni? Jag mår så bra och det ska bli så kul att äntligen få börja skriva lite igen.
Det var ett tag sen nu, tänkte därför skriva några rader och berätta vad jag gjort den senaste månaden/månaderna!

Jag har flyttat, till favoritstaden Oslo (Nesodden). Denna stad har så mycket att erbjuda, trevliga människor, mysiga restauranger vid vattnet, bra shopping, finns nog inget negativt med Oslo. Som nyinflyttad upptäcker man nya som favoriter varje dag, vilket är helt underbart. Men varför har jag flyttat? Har jag börjat plugga? eller fått ett jobb? Eller hittat en Norsk kärlek? Eller flyttade jag hit för kompisar? eller ville jag kanske bara ha en omvandling i mitt liv? Börja på ett nytt kapitel i en helt ny stad?

​​​​Jo så här ligger det till, för ca. 3 månader sedan fick jag ett samtal som i slutändan fick mig till att flytta till Norge. Jag fick mitt lilla dröm jobb och jag är nu färdig utbildad Flygvärdinna. Ett jobb jag sökte i Januari och där jag sedan fick komma på intervju, någon dag efter intervjun ringde telefonen. Jaaa, jag fick jobbet!! Tror inte riktigt att jag kan beskriva den lyckan och glädjen som jag kände i kroppen den dagen. Men det samtalet var bara början på mitt lilla äventyr och vägen till att bli flygvärdinna och få jobba uppe i luften. Tänkte gå in mer på det i de kommande inläggen, där jag bland annat tänkte berätta hur det egentligen är att plugga till flygvärdinna och hur min process gick till. Men även hur det är att vara helt färdig och faktiskt få använda sina kunskaper praktiskt både på backen och uppe i luften.

Nu ska jag njuta av min sovmorgon och äta en god frukost, innan det är dax för jobb :-)
Men vart flyger vi idag? Jo det får du veta i nästa inlägg ;-)

Likes

Comments

Min onsdag, startade min morgon med en långpromenad. Tänk att det kan göra så mycket att gå utanför dörren och se ett snötäcke över hela uppfarten och att det är strålande sol ute.
Det var helt underbart att ta en promenad i detta väder.

Knäppte en nocco och satte mig i soffan med en underbar frukost framför mig. Nu ska jag fräscha till mig lite innan det är dax för jobb.

Hopps att ni får en underbar dag och njut av det fina vädret!!

Likes

Comments

Lite frukost i faten idag. Har gjort lite ärenden denna morgon, åkte hemifrån redan vid 07:00. Så nu tar jag en liten frukost paus innan jag fortsätter alla dagens ärenden.

Trevlig måndag på er!

Likes

Comments

I veckan blev jag överraskad med biljetter till The Weekend, så det är därför jag är i Norge denna gång. Vi möttes upp på stationen och åkte till lägenheten i några timmar. Runt 16 tiden rörde vi oss från lägenheten bort mot arenan. Vi tog en öl tillsammans med några bekanta från Oslo och minglad lite innan konserten drog igång. Jag har inte lyssnat på The weekend allt för många gånger men jag måste säga att konserten får 10 av 10. Har jag chansen att se honom igen så skulle jag absolut inte tveka på att köpa biljetter.

Likes

Comments

08:33
Och jag sitter på bussen på väg mot Oslo, åker hem redan imorgon men ska bli helt underbart att få spendera 2 hela dagar i en av favoritstäderna. Vad jag ska göra i Oslo, det återkommer jag om i nästa inlägg hihi.

Slog precis upp första sidan av Michaela Forni's bok 'Jag är inte perfekt, tyvärr'. Boken har legat i bokhyllan några veckor i väntan på rätt tillfälle. Nu kom det äntligen, det rätta tillfället när jag kan sitta i lugn och ro i några timmar och bara läsa.

Likes

Comments

Hade en underbar kväll igår. Var så länge sedan jag träffade alla som var där så det var superkul att va samlade igen och bara skratta och prata om gamla minne ihop. Runt 21 tiden rörde jag mig in mot stan för att se...

Fifty Shades Darker

Om man har längtat efter denna film?
Svar: JA

Filmen får 4 av 5 🌟 tycker att andra filmen var mycket bättre än första filmen Fifty shades of gray, då jag tycker att den hade mer handling än första filmen. Så nu längtar jag tills tredje filmen släpps. Men i väntan funderar jag faktiskt på att börja läsa böckerna. Många som säger att böckerna är mycket bättre än filmerna. Oftast så brukar det vara så när det finns båda delarna. Så nu till ska jag gå och låna första boken. Ska bli kul och se vad jag tycker, om jag blir mest förtjust i böckerna eller filmerna.

Likes

Comments