Min lilla Sammi<3

Bockat av ett matteprov idag och slutade tidigt så åt lite sushi med mamma. Idag ska jag bara plugga lite och ta en promenad. Är fortfarande väldigt förkyld så har inte kunnat träna på 2 veckor nu (!!) vilket såklart är jobbigt då jag annars tränar nästan varje dag. Men får hoppas på att det blir bättre nu av att jag tar det lugnt så att det släpper någon gång. Annars är det bara en helt vanlig onsdag men det är skönt på sitt sätt.

Fick en del privata meddelande om mitt inlägg igår och det gör mig glad såklart, visar bara på hur viktigt det är. Så tack för det <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skrev denna skol inlämningen för ett tag sedan och kände att den var värd att publicera här då jag tycker att ämnet är mer aktuellt än någonsin, att folk fortfarande är rädda för att kalla sig feminister för att de ska vara något slags skällsord. För många (som tur är) så är det de mest självklara i världen men för minst lika många så är det inte de och därför vill jag ta upp det. För i slutändan känner jag mest, har vi inte kommit längre än så?

Jag är en feminist eftersom att jag är för jämställdhet. En värld där kvinnor ska ha samma förutsättningar som män. Jag förstår ej hur man inte kan vilja att kvinnor och män får samma lön för samma utbildning eller att kvinnor och män bemöts på samma sätt i samhället? För det är så vårt samhälle ser ut idag och det behöver förändras.

Feminism är något så extremt viktigt, något vårt samhälle behöver för att vi ska kunna nå den punkt där alla har samma rättigheter oavsett kön. Kvinnan är de kön som alltid varit förtryckt i samhället och fortfarande är och det förstår vem som helst att så borde det inte vara. För feminismen handlar inte om att män ska få skit och istället bli de förtryckta utan att vi alla istället borde ligga på en jämn nivå, där alla oavsett kön borde bli behandlade på samma sätt. Det förekommer ofta att män tar illa upp om man tar upp feminism just för att det för en gångs skull blir kvinnor som blir uppmärksammade. Sjävklart finns det män som också blir illa behandlade, utsätts för olika svårigheter och ojämställdhet men det viktiga är då att förstå att det är inte män som under hundratals år blivit förtryckta, nedvärderade och utsatta för alla dessa svårigheter kvinnor ständigt får stå ut med och det är därför fokusen ligger på just kvinnan. Men ändå så möts man av människor som inte håller med om det mest självklara i världen.

Dagligen så möts man av kommentarer att du borde vara tacksam för att du lever i Sverige eftersom vi har det så bra, att här är allt jätte jämställt och här får kvinnor samma förutsättningar som män. Men det är fel, för Sverige är så långt ifrån det. För det är inte jämställt här, inte alls. Men bara för att vi kommit en bit på vägen borde då alla kvinnor sluta kämpa för våra rättigheter? Det är exakt det vi inte bör utan istället få oss till att fortsätta kämpa.

Att vårt ”perfekta lilla land” inte är så jämställt är inget påhitt då,

-Medellönen år 2012 för kvinnor var ungefär 18% lägre än männens lön i Sverige.

-År 2013 var 98% av de som misstänkts för sexualbrott män.

-I kvinnodominerade yrken är medellönen i allmänhet lägre än mansdominerade yrken.

Hur kan detta på något sätt vara acceptabelt, vart ligger logiken i det hela om du får lägre lön bara pågrund av att du råkar födas som kvinna? Eller att hela 98% av alla sexualbrott är utförda av män, är inte det en tillräckligt tydlig varningsklocka att något måste förändrats, att vi inte kan fortsätta i denna riktning.

Självklart finns det extremister som det finns extremister inom alla olika slags kategorier, de personer som tar grundtanken till en extrem nivå där de t.e.x anser att kvinnor bör sluta raka armhålorna och leva exakt på samma sätt som män för att kunna kalla sig feminister. Många väljer just att inte titulera sig som feminist pågrund av att de tror att man måste sluta sminka sig, sluta raka armhålorna eller börja att hata på män för att anses som en feminist. Men så är det inte, det är inte de feminism går ut på. Feminism handlar om att göra kvinnan lika mycket värd som mannen, för i dagsläget är hon inte det. Du bör vara stolt att kalla dig feminist för det finns ingen titel som bär mer värdighet än den oavsett ung, gammal, kille, tjej och allt däremellan.

Slutligen så är feminismen så viktig för alla yngre där ute, ungdomar som lätt kan få en fel bild av hur det borde vara och hur man borde bete sig enligt samhällets normer. Människor som inte växer upp i en familj där det finns en tydlig bild av vad som är rätt och fel behöver kunskap om feminism, vad det faktiskt innebär. Bara ett exempel på hur det kan gå fel till är att det i dagsläget är mer okej för en kille att ligga runt och hålla på med massa tjejer medan en tjej får skällsord efter sig om hon ens rör en kille, det är oacceptabelt och det är fan inte okej. Det är små saker som dessa som tillsammans blir så stort och tillsammans gör feminismen så himla nödvändig.

För jag är inte feminist för att jag hatar män, eller för att jag tycker att något kön ska ha mer rättigheter än något annat. Jag vill bara att kvinnor inte längre ständigt ska få stå ut med denna kamp och jag vill inte längre behöva förklara mig som feminist för det borde vara något självklart. Något självklart att alla människor är lika mycket värda och borde bli behandlade på samma sätt, och tills dess kommer jag aldrig sluta kämpa för att vi ska nå dit, och det borde inte du heller, man som kvinna.

Likes

Comments

Sommarlov med min favorit<3

Hej på er!

Har varit lite tyst här nu men har så sjukt mycket i skolan och med allt annat i livet. Det är så mycket prov nu att man vet inte ens var man ska börja. Varje lektion man går på där det känns lugnt får man ytterligare ett prov, allt innan sportlovet också..

Får försöka fokusera på en sak i taget bara så man kan checka av det och fokusera helt och hållet på nästa. Fick avbockat ett spanska nationella idag iallafall och imorgon har jag ytterligare ett, suck.

Samtidigt som man har allt detta så har jag ett extrajobb som kräver tider, jag vill även lägga tid på bloggen nu då jag verkligen gillar det och sedan ska man hjälpa till hemma och hinna med allt annat i livet. Känns bara svårt att räcka till ibland, man vill vara överallt och göra allt samtidigt. Tror många känner igen sig i det men den absolut största pressen kommer ju faktiskt från en själv, man får bara försöka stanna upp. PLANERA, lägga upp en plan och andas så kommer det faktiskt lösa sig. Försöker verkligen se det positiva i små saker nu så man inte grottar ner sig för mycket i det jobbiga.

Nu ska jag dyka ner i matteboken, struntar i hoppträningen idag så kommer jag nog vara lite mer lättad imorgon. Har ett välskrivet inlägg som jag tycker är väldigt viktigt som kommer upp ikväll så då får ni kolla in, kram!

Likes

Comments

Drömmer mig tilllbaka till värmen..   Bikini/Meloonpro

Likes

Comments

Haft sköönaste dagen, bara sovit ut, kollat på Bron och pluggat lite. Tog även en promenad i snön med en podcast i öronen, väldigt kallt ute men det är skönt och luften känns så frisk.

Ligger hemma hos farfar i hans soffa med matkoma nu hehe. Ätit massa gott och ska bara gosa med min nyfödda kusin resten av kvällen. Känner mig fortfarande sjuk så morgondagen kommer nog se likadan ut så åker vi tillbaka till Göteborg på kvällen.

Hoppas ni haft en bra lördag, kram<3

Likes

Comments

Nouw har startat igång en tävling #nouw30daychallenge som går ut på att blogga varje dag i en månad och utvecklas så mycket som möjligt, självklart är det en jätterolig idé så tänkte att jag ska hoppa på det tåget. Så vad är egentligen mina ambitioner med bloggen? Var är det jag vill komma med den?

Jag har alltid gillat att skriva. När det blir för mycket i mitt huvud mår jag som bäst av att bara få ner allt i ord så att man på nått sätt kan tömma hjärnan.

Är väldigt planerad av mig och älskar min kalender (hehe). Tror att det är en av anledningarna till att jag är så besatt av att få ner allt jag ska göra i min kalender just för att inte behöva hålla reda på allt i huvudet.

Tillbaka till ämnet så gillar jag konceptet med blogg, att ibland bara kunna skriva av sig. Om det handlar om nån skitsak eller ett något viktigt ämne, eller helt enkelt bara berätta vad man gjort den dagen. Att även få ner det i bilder och på så sett få en dokumenterad dagbok från hela den perioden av sitt liv som man kan kolla tillbaka på är något jag tror man kommer uppskatta i efterhand. Vill nu bara fortsätta komma igång med bloggen, uppdatera bra med intressanta inlägg och fina bilder så hoppas jag att ni kommer vilja följa med på det <3

http://nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

Jeans/H&M, Sneakers/EYTYS,Tshirt/OKÄNT

Hej på er! Äntligen är det helg, haft en okej vecka. Inget speciellt som hänt utan mer kommit tillbaka till rutinerna med plugg och vardag. Jobbade till sent igår och somnade nästan direkt när jag kom hem.

Nu så ska jag faktiskt åka ut till landet med mamma och pappa och vara där över helgen. Har knappt varit där sedan i somras så det är välbehövligt. Älskar att vara där under vinterhalvåret, så frisk luft och knappt några människor. Bara tystnad och hav. Ska ta långa promenader, sova ut, kolla serier, plugga och vila upp mig. SÅ skönt!

Ska packa ihop lite grejer nu sedan ska jag övningsköra upp och sen blir det taco-mys och film!

Ha en bra helg nu <3

Likes

Comments

Jacka/H&M Skor/Eytys Halsband/Syster P Skjorta/Filippa K

Likes

Comments

NYA INLÄGG