Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.

Detta är den andra delen om Andreas, som är kirurg på Halmstads sjukhus och det tar vid där den första boken slutar. Den första boken >döden kvittar det lika <slutade så spännande att jag var tvungen att hoppa på del två på en gång. Man bör läsa dem i kronologisk ordning.

De första 150 sidorna tyckte jag kanske var något långsamma men det bara för att de sista 150 skulle domineras av tät och hög spänning (sträckläste dem...😜) Det känns som om personerna har utvecklats sedan första boken och det gillar jag. Man får ta del av deras ånger, deras kärlek och göra ett djupdyk in i deras karaktärer mer. Vill läsa mer om Andreas, Stina och Petra.

Bra!

4/5

Likes

Comments

"Förresten Andreas, du känner henne!"

Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans livs kärlek. Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne ifrån sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort.

Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhet, svartsjuka och ond bråd död.

Taget från Bokus.com

Intensiv och psykologisk spänning i sjukhusmiljö. Hoppar mellan nutid och dåtid och ibland är spänningen så hög att det nästintill är omöjligt att släppa boken. Slutet lämnar otroligt många frågor, så jag är iallafall glad att jag har nr två här hemma(döden den bitterbleka, från bokfabriken).

Anne-Marie Schjetlein är en ny bekantskap för mig och detta är hennes välskrivna debut. En spännande bok rätt igenom men emellanåt lite hoppig.


3,5/5

Likes

Comments

Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.

Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på?

En enda risk är den tredje fristående delen i Simona Ahrnstedts hyllade romanceserie. Precis som de två före är en enda risk lika fullproppad med intriger, passion och omöjlig kärlek. Simona är så fantastiskt duktig på att ge trovärdighet till sina karaktärer, till miljöer, beskrivningar och händelser. Hon är begåvad med ett bra, levande språk och hennes böcker fängslar och berör. Jag avslutar boken med ett fånigt leende.

Jag hade väldigt höga förväntningar när jag började läsa boken och tyvärr tyckte jag att de första 200 sidorna kändes lite, lite långsamma(säkert pga mina höga förväntningar🤤) Efter 200-sidors-spärren så har jag inte kunnat släppa boken. Förutom det så var detta en riktig fullträff. 👌🏻 Rekommenderar verkligen den här serien! 

Fantastisk!
4,5/5

Likes

Comments

Två självmordsbombare. Samma klockslag, olika huvudstäder. En ung svensk hittas mördad på ett hotellrum i Manila. Finns det ett samband?

Somalia, Afghanistan, Irak, Sydamerika. Den före detta legosoldaten Jakob Nilsson har levt sitt yrkesliv på några av jordens farligaste platser. Nu har han flyttat hem till Sverige och försöker finna sig till rätta på ett tryggt kontorsjobb som säkerhetskonsult. Jobbet får dagarna att gå, men Jakob kämpar mot både vardagens tristess och det självförakt hans livsval har orsakat. En gång i tiden levde han ett vanligt svenssonliv i Stockholm men de långa perioderna utomlands trasade sönder familjen. Hans vuxne son Pontus vill inte längre veta av honom.

Ett telefonsamtal förändrar plötsligt allt och snart sitter Jakob på ett flyg till Manila. Där möter han ett Filippinerna långt bortom kritvita stränder och femstjärniga hotell. En värld präglad av fattigdom, korruption och religiös extremism. Där ett människoliv inte är värt någonting. En värld som hans son tydligen blivit en del av. En värld som Jakob alltför väl känner igen....


Det är action från första sidan i 'kuriren'. Henrik Blanckert driver boken framåt med ett rappt språk och en mycket spännande historia. Den är välskriven, intensiv ​och som jag nämnde förut- rapp. Dock är det en bedrövlig skildring av en mörk värld, där knark och pengar styr och där ett människoliv inte är värt något alls. 

Jag gillade den, så spännande och jag hade ett lätt läsflyt genom hela boken. Men det är något som saknas för att det ska bli en fullpoängare( kanske var den lite för....'grabbig' eller kanske var det att jag inte riktigt hängde med på den religösa biten?) Ärligt, svårt att sätta mitt finger just på vad det är. 

Mitt betyg blir en stark 3,5/5

Likes

Comments

En bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. När föraren obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader och under den tiden hållits nedfryst. Det är upptakten till Fabian Risks första stora utredning sedan händelserna i Offer utan ansikte två år tidigare. En utredning där han kämpar mot klockan för att finna lösningen innan nästa offer hamnar i frysen..

Det är den tredje delen om Fabian Risk och jag börjar verkligen tycka om Ahnhems karaktärer och hans beskrivningar. Just den här boken är lika rapp som de två andra och nästan steget vassare när det kommer till själva fallet och gärningsmän(om det ens är möjligt..?)

Det känns som att jag kommer upprepa vad jag sa i min recension av den nioende graven; Ahnhem är otroligt duktig på att skriva en komplex och spännande story utan att den blir för rörigt. Det är precis lagom med äktenskapsproblem och rebelliska tonåringar för att det ska bryta av den mörka historien lite. För mörk är den och tillsammans med Ahnhems rappa språk blir det ännu en succé. Och slutet..? Jösses, vad jag längtar till nästa!

Rekommenderar serien om ni ännu inte läst den. Kan inte förstå att jag väntade så länge med den! 😊

5/5

Likes

Comments

En mörk natt kastas en tonårsflicka ut ur en skåpbil mitt i ingenstans efter en gängvåldtäkt. Naken, illa åtgången efter de brutala övergreppen och med svåra fallskador försöker hon ta sig till en gård hon ser i fjärran. Men hon hinner inte långt. En ny bil stannar och hon hoppas få hjälp, men istället blir hon brutalt ihjälslagen på platsen. Mördaren är inte någon av våldtäktsmännen.

Det är upptakten till den svåra utredning som leds av Alan Banks kollega Annie Cabbot. Cabbot får hand om fallet tillsammans med den ambitiösa nykomlingen Gerry Masterson, allt under överseende av Alan Banks som nu är kriminalkommissarie.

Parallellt med detta tar sig Banks själv motvilligt an en gammal våldtäktsanmälan från 1967. En kvinna som nu är i 60-årsåldern träder fram med anklagelser mot en av dåtidens hyllade TV-personligheter. Trots Banks motvilja mot att ta upp ett så stenkallt gammalt fall går han med på att träffa offret, som idag är en välkänd poet. Och snart är han ändå djupt engagerad i den känsliga sexualbrottsutredningen.

Jag gillar verkligen Robinsons böcker om Alan Banks och Annie Cabbot. Jag har läst alla böcker på svenska och den senaste, när musiken tystnar, är ingen besvikelse. Just i denna händer det inte så mycket i deras privata liv men utsatthet, sexövergrepp, rasism och de svaga i samhället är ett faktum. Det är en riktig bladvändare och från början är det svårt att se hur bitarna ska falla på plats. Det är spännande och som vanligt håller Robinson oss på spänn till de sista sidorna. Han har ingen stress med att nysta upp.

Alan Banks är en karaktär som är lätt att tycka om, enligt mig iallafall. Han känns eftertänksam, lugn och sympatisk. Serien om honom och Annie är bland det bästa att välja på marknaden om man vill ha en riktigt brittisk deckare, som är genomsyrad av brittisk kultur och den klassiska brittiska stilen.

Tycker den här är lite starkare än den förra,  själens dunkla rum och nu ser jag redan fram emot nästa.

4/5

Likes

Comments

Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Jag läste den första boken om Fabian Risk och tyckte att den var riktigt bra(4/5). Den nioende graven tycker jag överträffar offer utan ansikte(den första) men bravur. Den är snäppet vassare- språket, de otroligt komplexa historierna, ja allt. Två grymma böcker och en fantastisk författare som trots med så många trådar och stories inte gör det FÖR rörigt.

Jag gillar också det enkla språket, de korta kapitlen och trots sin tegelstensvision så går den riktigt snabbt att läsa eftersom det är så spännande. Har du inte läst så tycker jag iallafall att du borde överväga det. Den nioende graven är nämligen klockren! Ser verkligen fram emot den nästa i serien.

5/5

Likes

Comments

I julfritt bestämmer sig Nora och Luther för att hoppa över julen- julgranen, pynten, maten, julklapparna- allt. Deras dotter Blair har nämligen rest bort och de bestämmer sig för att ge sig ut på en kryssning istället för att fira jul. Men att strunta i julen var visst inte lika lätt som de trodde, det blir nämligen stora konsekvenser....

Julfritt är en otroligt snabbläst bok på endast 178 sidor. Den är lite mysig men samtidigt stör jag mig på huvudkaraktärerna och på människornas reaktioner när de får veta att paret ska hoppa över julfirandet. Ett bra val om man vill ha något väldigt lätt och snabbläst men samtidigt en bok fullproppad med julstress, lite snö och en riktigt amerikansk jul.

Då har jag läst mina tre juliga böcker för i år. Jag tror let it snow blev favoriten men även Poirots jul såklart :) Let it snow var verkligen mysig och gav mig faktiskt lite julkänslor. I Poirots jul hinner knappt julpyntet fram innan mordet sker men upplösningen är så fantastiskt oväntad.

Likes

Comments

Jag har läst ut let it snow. Vilken fantastiskt mysig, julig och lättsam bok. Trots att det är tre olika författare så är de ganska lika i sin stil och alla tre skriver roligt, med humor. Jag gillade de två första berättelserna bäst och egentligen ville jag bara läsa mer 😂 Rekommenderar den verkligen om du inte läst den ännu 😊 En ny favorit!


4,5/5

Likes

Comments

ATT DEN GAMLE MANNEN HADE SÅ MYCKET BLOD I SIG!

Den åldrade miljonären Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. Väl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsställelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol ägnar han högtiden åt att utdela trakasserier och det råder ingen brist på konflikter i familjen. Men när Simeon hittas ihjälslagen går ändå ingenting ihop.

Från sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lägger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp än vad familjen skulle önska.

Bokens handling börjar den 22 december och det blir en blodig och intensiv jul för familjen Lee. 'Poirots jul' är charmig, mysig och spännande som bara en Christie kan vara. Miljöerna är typiskt brittiska och karaktärerna likaså, persongalleriet är varierat och beskrivs med inlevelse. Nyöversättningen har fortfarande kvar charmen och jag älskar att hålla den i min hand(formatet, texten, omslaget-så lyxigt!). Och ack, slutet. Slutet!

Perfekt bok att läsa såhär runt jul. En riktigt bra Christie går i och för sig alltid hem!

4/5

Likes

Comments