Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt ... utom Axel Glenne.

Jag är svag för psykologi. I se mig, Medusa råder en tät dimma av mystik och alla personer som figurerar i boken känns suspekta på ett eller annat sätt. Torkil Damhaug leker med mitt psyke, försöker få mig tro på saker som kanske egentligen inte är sanna. Och jag gillar det. Den är oväntad, välarbetad och spännande med skickligt utslängda villospår. Jag gillar den!

4/5🌼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Flera poliser mördas brutalt. Omständigheterna är likadana: mördaren slår till på samma datum och samma plats där kommissarierna tidigare har utrett mord utan framgång. Oslopolisen står handfallen - och veteranen Harry Hole är försvunnen. Samtidigt vårdas en okänd man på sjukhus för svåra skador. Ingen vet vem han är, men alla vet att polismördaren kommer att slå till igen om hjälpen inte kommer.

​'polis' skiljer sig lite från de tidigare Harry Hole böckerna. I början fokuseras det mest på interna intriger och inte så mycket på mordfall. Nesbø arbetar mycket med twister, får mig att tro en sak medan sanningen egentligen är en annan. Han håller spänningen hög genom de 606 sidorna som boken varar. Den här var bra men inte den bästa i serien.


4/5

Likes

Comments

Harry Hole befinner sig på landsflykt i Hongkong när han nås av ett chockerande besked: en pojke som han sett växa upp misstänks för ett drogrelaterat mord. Men Harry Hole är övertygad om att pojken är oskyldig. Han återvänder till Oslo som lamslagits av den mycket beroendeframkallande drogen fiolin. Ensam tar han sig an det kriminella knarknätverket som har tentakler ända upp i maktens korridorer.

Gengångare påminner mig lite om Jussi Adler-Olsens 'marcoeffekten'. Gengångare har samma tuffa skildring av den mörka sidan med knark, våld, unga människor som blir utnyttjade och är slavar under missbruk. Precis som alla Nesbøs böcker är den fascinerande och välskriven med en twist som gör mig häpen. Slutet lämnade mig kvar med många frågor så jag hoppade på den tionde boken, 'polis', på en gång.

Nesbø har en helt egen stil och en helt egen, unik karaktär som på sitt sätt är väldigt levande och verklighetstrogen. Likaså håller Nesbøs texter hög kvalité och handlingen skulle faktiskt kunna vara tagna från gatan idag (nästan iallafall 😜inget är väl omöjligt)

4/5

Likes

Comments

Gideon Cross. Att förälska mig i honom var det lättaste jag någonsin gjort. Det hände omedelbart. Fullkomligt och oåterkalleligt. När vi gifte oss gick alla mina drömmar i uppfyllelse. Att vara gift med honom är mitt livs kamp. Kärleken förändras. Vår kärlek är både ett skydd mot stormen och en storm i sig. Två trasiga själar sammanflätade till en. Vi har blottat oss fullständigt för varandra. Alla hemligheter har kommit fram. Gideon är min spegel som reflekterar alla mina brister och ser skönheten i mig som jag själv har svårt att acceptera. Han har gett mig allt. Nu måste jag bevisa att jag kan vara hans klippa. Och att vi tillsammans kan stå emot dem som gör allt för att vi ska glida isär. Att hänge sig åt vår kärlek var bara början. Kämpa för den kommer antingen göra oss starkare än någonsin eller förstöra allt för evigt.

Det är med glädje jag nu har avslutat den sista boken, för dig den enda, i crossfireserien. Den kändes tyvärr för lång och vid mittenpartiet var mitt intresse otroligt lågt. Slutet och själva avslutningen av serien gillade jag, där hände det en hel del oväntade grejer som kompenserade för den tidigare intressesvackan. Allt som allt så är det en serie som verkligen fängslar och förtrollar men som ibland kan bli lite tjatig och upprepande, enligt mitt tycke. 

Jag skulle rekommendera att läsa dem ganska direkt efter varandra, då handlingen tar vid där den förra slutar. Ett måste för dig som gillade Christian och Ana i 50shades of grey. 🎉

Den här boken landar på;
3,5/5🌼

Likes

Comments

Två kvinnor påträffas drunknade i sitt eget blod. Alla tecken tyder på att en ny seriemördare går lös i Oslo. Harry Hole släpas tillbaka från sin exil i Hongkong för att tillsammans med Kaja Solness vid Oslopolisen kartlägga mördarens mönster. Spåren leder till en fjällstuga. Efter flera nära döden-upplevelser finner sig Harry Hole snart på randen till en vulkan i Kongo för en avgörande konfrontation.

Pansarhjärta är en otroligt mörk bok med en grym och detaljrik handling. Nesbø har ännu en gång skapat levande karaktärer som tänjer på gränserna. Han spinner smidigt och snyggt ihop en dramatisk historia som man från början inte kunde ha räknat ut. Jag var först nervös för att boken skulle bli för rörig och för lång men jag tycker att Nesbø sköter det riktigt snyggt, som vanligt.

4/5

Likes

Comments

Den första snön faller i Oslo. En pojke vaknar och märker att hans mamma är försvunnen. I trädgården ser han en otäck snögubbe som bär hennes halsduk. Samtidigt får kommissarie Harry Hole ett anonymt brev som han misstänker är skickat av den man som ligger bakom försvinnandet. Snart upptäcker han att fler gifta kvinnor har råkat ut för samma öde, bortrövade av Snömannen som lämnar efter sig villospår

Tempot är raskt och vändningarna är många. Språket är levande och detaljrikt, precis som karaktärerna(levande och detaljrika😋). Snömannen är extremt spännande, så pass att jag inte kunde släppa den vilket resulterade i att den var färdigläst på mindre än ett dygn. Dessutom är den otroligt välskriven och man tappar nästan andan emellanåt av förvåning eller spänning. Än så länge den bästa i serien 😍

5/5

Likes

Comments

Gideon kallar mig sin ängel, men det är han som är miraklet i mitt liv. Min underbara, sårade krigare, så fast besluten att döda mina demoner samtidigt som han vägrar att möta sin egna.

De löften som vi hade utväxlat borde ha bundit oss hårdare än någonsin. I stället öppnade de gamla och lurade fram bittra fiender ur skuggorna. Vi stod inför ett svårt val: det välbekanta liv vi hade levt innan vi träffades, eller kampen för en framtid som plötsligt verkade vara en omöjlig och hopplös dröm …

Det var nästan ett och ett halvt år sedan jag läste de tre första delarna i Crossfireserien och äntligen har jag lagt vantarna på fjärde och femte delen. För dig fångad, del nr fyra, börjar i stort sett där trean slutar och ja, jag fick tänka en hel del innan jag kom på vad som hänt i förgående bok. 😋 På något sätt känns det som om jag redan läst vissa delar i boken, fast i en annan tappning i en förgående bok. Men förvisso, man måste ju ha något att fylla ut fem böcker med. Förutom detta så blir jag riktigt fångad av boken, den spännande på ett charmigt vis och jag ser fram emot nästa.

En svag 4/5

Likes

Comments

Stressig julstämning råder i Oslo när en musikant inom Frälsningsarmén plötsligt skjuts i huvudet på öppen gata. Ingen vet varför. Snart inser Harry Hole och hans kollegor att mordet är ett beställningsjobb, utfört av en torped känd från Balkankriget. Men vem eller vilka beordrade mordet? Över snöiga vintergator jagar Harry Hole en mördare som har förmågan att förställa sig och som inte är klar med sitt uppdrag.

Trots att 'frälsaren' är 502 sidor lång så blir det inte för långdraget eller brist på spänning, som så många andra långa böcker kan vara. Den är verkligen välskriven, strukturerad och har väl utslängda ledtrådar. Jag inser att jag håller på att falla för serien om Harry Hole (dock först efter bok nr fem).

4/5

Likes

Comments

Kvinnliga kunder som kliver in genom dörren till tarotstudion Anden i handen möts av sierskor, kristallkulor och kortlekar. Manliga kunder fortsätter vidare till det potpurridoftande bakre rummet, där studions parallella verksamhet pågår, med en kompletterande stab av olagliga soft-core-prostituerade. Efter att ha drabbats av en förslitningsskada i handen får en av kvinnorna i det bakre rummet - en driftig boknörd med en förkärlek för skräckromaner - hoppa in som medium. Men det som ser ut att bli ett välkommet avbrott tar en oväntad och olycksbådande vändning när en av de välbärgade förortsfruarna som bokat tid berättar en otäck historia som inte tycks vara inbillning..

Som alltid tycker jag att Gillian Flynn har en tendens att slänga läsaren direkt in i en intensiv och spännande handling. Hon har förmågan att måla upp levande och klara bilder med färgstarka karaktärer och platser. Det är alltså ingen slump att hon är en av mina favoritförfattare. I 'en sån som du' använder hon ett rått språk och hon fängslar mig ändå till de fyra sista sidorna. När de fyra sista sidorna tar sin början känner jag ett litet sting av besvikelse, kanske hade jag byggt upp en förväntan av ett storslaget slut. Men slutet är faktiskt väldigt oväntat, kanske till och med lite knepigt.

Jag rådiggar Gillan Flynn och jag, som är ovan vid noveller, gillade trots allt denna lilla nätta novellen på ca 60 sidor.


4/5✨

Likes

Comments

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.

Detta är Emelie Schepps, än så länge, bästa bok enligt mitt tycke. Jag har inte varit så förtjust i 'märkta för livet' och 'vita spår', dels på grund av karaktärerna och dels på grund av handlingen och språket. Däremot gillar jag faktiskt 'prio ett' 😊 Den är spännande och hon jobbar med bra beskrivningar av platser och olika miljöer. Språket är enkelt och boken är väldigt snabbläst. Nu kommer jag definitivt att ge Emelies Jana en chans till. En svag fyra blir betyget 🎉

4/5

Likes

Comments