View tracker

Rosanna Wilde har fyllt fyrtio, hon lever i ett avsvalnat äktenskap och är en författare som inte skrivit en rad på flera år. Plötsligt en dag står en man i hennes kök. Han heter Samuel och ska under en tid bo i gästhuset. Rosanna kastas in i en oväntad känslostorm som får allt det invanda att vändas uppochned.
I tre korta romaner om kvinnlig sexualitet öppnar Katerina Janouch dörren till lusten, begäret och passionen. Trilogin handlar om en mogen kvinnas erotiska uppvaknande. Om åtrå och hemligheter, men också om makt, svartsjuka och utanförskap. Men framför allt om längtan – livets blodröda bultande puls.

Detta är inget för den känslige. Det är grovt språk och ganska grova scener(ibland var JAG till och med lite generad..) Däremot passar denna bok för dig som tidigare gillar tex femtio nyanser av honom och Sylvia Day. Väldigt snabbtläst med ett enkelt språk som gav några timmars underhållning. Inte mer än så.

3/5

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I en öde dal i nationalparken, längst bort från vandringsleden, ligger en ensam grå fjällstuga. Här flyttar Petra in i slutet av säsongen för att försöka komma över det största svek som någonsin drabbat henne. Petra, som aldrig har trivts med att vara själv, hoppas att en månad långt ifrån internetuppkoppling och mobiltäckning ska kunna ge distans till det som har hänt och få henne att komma vidare i livet. Till en början är hon orolig att vara helt avskärmad från mänskligheten. När man inte har någon att prata med, hör man väldigt noga vad man själv tänker. Eller finns det något därute, som faktiskt är mycket värre än ensamheten? Det är något som inte stämmer är en roman om lögner och otrohet, hundraåriga björnfällor och otröstlig barngråt i mörkret. Om tama järvar med eldkastare och en bottenfrusen sjö i september, och hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.

Jag började läsa det är något som inte stämmer igår kväll och vips, så hade jag läst ut den. Samma kväll. Den är enkelt skriven, med ett simpelt språk och inte så mycket text på sidorna. Men den är desto mer berörande och hon kan verkligen beskriva känslorna så fantastiskt bra. Jag känner vilken ångest hon har, hur nedbruten hon är. Den berör och jag tror verkligen att detta är en viktig bok, för så många har blivit lämnade, ratade och dumpade och gått igenom en svår skilsmässa.

4/5

Likes

Comments

View tracker

192 ljuvliga sidor med Poirot! Faktiskt så grep denna tag om mig redan vid de första sidorna och höll mig spänd hela vägen till slutet. Detta är en av Agathas tidigare deckare och dels märks det på språket och dels märks det i handlingen. Hastings berättar vilt och brett om Poirot och vilka fall han jobbat med, i de senare böckerna tar man nästan för givet att alla hört om Poirot. En klurig deckare och en riktigt klassisk mys-Christie 👌🏻

Likes

Comments

Jag har läst många bra böcker den här månaden, åtta totalt eftersom jag räknar med offer utan ansikte av Stefan Ahnhem också. Det har blivit många hyllvärmare, totalt 6 av 8. Det är en fantastisk siffra för mig, haha. Många psykologiska thriller, det gillar jag!

Likes

Comments

En träslöjdslärare hittas mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen ligger ett gammalt klassfoto från högstadiet, där hans ansikte har kryssats över. Polisen Fabian Risk, en av offrets gamla klasskamrater, dras in i utredningen.

Snart står det klart att mördaren har fler offer på sin lista. Vem är nästa offer som står på tur?

En riktigt spännande bok som griper taget om en redan vid de första sidorna. Det är en perfekt kombination av privatliv, jobb och historia. Jag måste erkänna att jag skjutit på att läsa offer utan ansikte på grund av dess tjocklek, nästan 600 sidor, men nu är jag glad över att ha läst den. Riktigt bra och fallet samt bakgrundshistorian känns välplanerat.

Ser fram emot att fortsätta läsa serien om Fabian Risk.

4/5

Likes

Comments

Jean Taylors liv var behagligt alldagligt. Hon hade ett fint hus och en omtänksam man. Glen var den enda hon någonsin velat ha, mannen med stort M. Men allt förändrades när han förvandlades till den anklagade, till odjuret på tidningarnas framsidor. Jean var plötsligt gift med en man som i andras ögon var kapabel till obeskrivlig ondska. Är hon medskyldig? Eller är hon den hunsade eller den ovetande hustrun? Är Glen överhuvudtaget skyldig till brottet som alla tror att han har begått?

Nu är Glen död, och Jean är för första gången ensam. Det är fritt fram att avslöja hela historien, på hennes egna villkor. Jean Taylor tänker berätta allt hon vet.

Den här boken är för dig som tidigare gillat Joy Fielding, Gillian Flynn samt böckerna kvinna inför rätta och kvinnan på tåget. Änkan är skriven med ett intensivt språk där spänningen sakta byggs upp, till den mån då du bara inte kan släppa boken ur din hand. Man manas på, vill bara veta sanningen. För detta är nämligen en bok som leker med din hjärna, ingenting är egentligen som det verkar.

Jag gillade verkligen den här boken, den faller mig verkligen i smaken. Dock hade jag byggt upp stora förväntningar på slutet och blev kanske inte riktigt blown away.  Men riktigt bra!!


4,5/5

Likes

Comments

Trettioettåriga fältläkaren Isobel Sørensen har sett allt. Vilken katastrofsituation hon än placeras i behåller hon sitt lugn, sin kyla och sin kompetens. Men när hon får reda på att hennes skötebarn, den ideella organisationen Medpax, har problem förlorar hon fattningen. Någon har strypt pengaflödet och det verkar vara personligt.

Alexander De la Grip, yngste sonen i Sveriges mesta adelsfamilj, är en omoralisk jetsetprins känd för två saker: sitt utseende och sina kvinnohistorier. Nätterna ägnas åt att festa och ligga, för om han aldrig stannar upp så kommer kanske den fruktansvärda tomheten inte att hinna ikapp honom. När Alexander, tämligen bakfull, träffar den ursinniga men vackra läkaren bestämmer han sig omedelbart. Men folk är inte alltid vad de verkar vara, och när Alexander och Isobel obönhörligt dras till varandra tvingas de ompröva allt de trodde var sant. Frågan är om Isobel, efter att en gång ha sårats djupt, någonsin kommer att våga berätta sin hemlighet?

Den här boken tycker jag riktigt bra om. Den här berör mig mer än vad den första, en enda natt, gjorde. Det är en vacker och hopplös kärlekshistoria, samtidigt som det är stora hemligheter, svek, skandaler och svåra förhållanden. Jag gillar kontrasterna och framför allt gillar jag att man inte vet vad som ska hända(dock har man satsat alla sina pengar på ett lyckligt slut). På tal om slutet(!!) - jag vill bara ha nästa bok på en gång, en enda risk är den senaste boken och jag funderar ivrigt på att spräcka månadens bokbudget(😂).

Något annat som jag också tycker om är de ständiga miljöombytena. Vi får besöka mååånga olika platser och dessutom gillar jag dom två huvudpersonerna, Isobel och Alexander.

5/5

Likes

Comments

Pythians anvisningar är den avslutande delen i trilogin med Victoria Bergman och hennes andra personlighet psykologen Sofia Zetterlund i huvudrollerna.Genom själv-terapi försöker Victoria komma tillrätta med sitt splittrade inre. I slutet av arbetet återstår endast det starkaste av Victorias sju under-jag.Victoria Bergmans dotter Madeleine är fortfarande samma gäckande skugga både för sina offer och för kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg.Uttrycket Phytians anvisningar syftar på de hänsynslösa regelverk som ledarna i det hemliga pedofilsällskapet Sihtunum i Diasporan skapat. I takt med att Victoria Bergman blir psykiskt friskare kan Sofia ge sin älskarinna Jeanette allt bättre vägledning i jakten på männen som skadat inte bara Victoria för livet, utan även dottern Madeleine.Upplösningen äger rum på en av nazismens mest beryktade avrättningsplatser, Babij Jar i Ukraina. Och inte heller nu är det lag och rätt som regerar.

Jag har nu läst alla tre böcker i ett svep, triologin om Victoria Bergmans svaghet. Det är mörka, obehagliga och emellanåt fasansfulla böcker men med inslag av intriger, kärlek och svek. 'Mord och psykoterapi' står det på omslaget och det är många oväntade vändningar och twister. Själv är jag svag för psykologiska böcker, så dessa böcker har fallit mig väldigt bra i smaken. Upplösningen är över min förväntan men jag kan inte hjälpa att jag undrar- vad hände sedan?

Man bör absolut läsa böckerna i kronologisk ordning.

4/5

Likes

Comments

Poliskommissarie Jeanette Kihlbergs arbete med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna avbryts när en framgångsrik företagsledare mördas i Stockholm, på ett i det närmaste rituellt sätt. Flera märkliga detaljer gör att det ser ut som hämnd. Men, hämnd för vad? Psykologen Sofia Zetterlund kopplas in för att bistå med en gärningsmannaprofilering. Ett arbete som blir problematiskt då de samtidigt inlett en kärleksrelation. Jeanettes fortsatta sökande efter den försvunne Victoria Bergman leder inte bara till internatskolan i Sigtuna utan också till Danmark och händelser i det förflutna. Sofia Zetterlund försöker, parallellt med sitt arbete som psykolog, att hitta tillbaka till sitt rätta jag

Jag läste hungerelden direkt efter kråkflickans slut var olidligt spännande. Hungerelden är lika spännande, obehaglig, sjuk och full med överraskningar, precis som den första. Man får gå ännu ett steg djupare i Victoria Bergmans barndom och liv, det är intressant. Författarna har verkligen tänkt till noga angående detaljer och om sin story, för boken är välkomponerad och kreativ. Det är en blandning av psykologi, rått mord och en gnutta kärlek, övergrepp, barn som far illa. Många gånger är det hemskt att läsa men jag drivs på av deras otroliga skicklighet(denna triologi har blivit jämför med Stieg Larssons milleniumserien). 


Jag ska faktiskt precis börja läsa Pythians anvisningar, som är den sista och tredje delen om Victoria Bergmans svaghet.

4/5

Likes

Comments