Jens Henrik Jensens De hänga hundarna har jag recenserat på instagram @oliviasdeckarhylla 😊

Även Anthony Doerrs Grace och Kamilla Oresvärds Jägaren. Välkommen in och kika 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här har jag inte varit sedan april. För mig har det 'bara blivit' att instagram är min plattform, det allra roligaste alternativet tycker jag. I små doser har jag tänkt att försöka ta upp min blogg igen, att hitta tillbaks på den vägen. Så länge får du gärna kika in på instagram istället, @oliviasdeckarhylla . Där hittar du bland annat bilderna här ovan, mina senaste recensioner och lite annat. 🍁

Likes

Comments

Francie växer upp i Williamsburg tillsammans med en charmig, men alkoholiserad pappa. Året är 1912. Hennes familj är fattig och vardagens hårda omständigheter överträffar ofta moderna problem. Men Francie är en drömmare som ser ett liv bortom fattigkvarteren, och den svåra uppväxten ger henne en erfarenheter mer värdefulla än all tänkbar materiell standard.

(Från förlagets hemsida)

Det växte ett träd i Brooklyn är en charmig uppväxtskildring från början av 1900-talet. Med sina starka och nära personbeskrivningar är boken riktigt fängslande. Språket är enkelt men det är detaljerna som ger det liv och sätter en sann trovärdighet på den tuffa miljön. De fattiga omivningarna och den modiga och påhittiga Francie är en gripande historia. Jag känner på mig att hon kommer att gå långt och jag ser fram emot att få följa henne och de andra karaktärerna i del två. 

4/5

Likes

Comments

1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet. Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra.

2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.

Det är inga tvivel om att springfloden är en deckare med rafflande kriminalfall och en framåtdrivande spänning på hög nivå. Dock finns det saker som stör mig; bland annat är det användningen av utropstecken(alldeles för ofta), ibland hur dialogen är skriven och att jag inte får en djupare uppfattning av karaktärerna(varför känns det bara som om jag känner dem till ytan?). Däremot vill jag berömma bokens avslut, de sista kapitlens spänning är så otroligt rafflande och nervkittlande. Författarparet väver snyggt ihop olika människors öde och deras historier riktigt snyggt.

Hoppas starkt på att resten av serien har en lika hög spänning som denna!

3,5/5

Likes

Comments

Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara.

'Opium' av Staffan Nordstrand har faktiskt förvånat mig en aning. Den har varit över mina förväntningar och gett mig en ny, hemskare bild av sanningen. Den är rått skriven och emellanåt blir jag bedrövad av detaljerna. Han växlar smidigt mellan huvudpersonerna, som jag upplever som väldigt naiva och jag tycker att Nordstrand motiverar deras tankar och sätt mycket väl. Jag manas på att läsa, spänningen är hög men boken känns lite väl lång. Spännande och intressant med ett viktigt ämne. ✨

4/5

Likes

Comments

Jag vet vem som gjorde det. / L


När Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen, får ett brev undertecknat med endast bokstaven L återkommer hennes mardrömmar om maken och advokaten Leonard, som omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel.

Samtidigt begås en rad spektakulära mord vars tillvägagångssätt gör att polisen misstänker att terrorister ligger bakom. Ella börjar i hemlighet gräva i den gamla rättegången och upptäcker att det finns kopplingar till morden. När ingen annan vill se sambandet agerar hon på egen hand för att en gång för alla göra upp med det förflutna med sitt eget liv som insats.

Öga gör öga, tand för tand är den första boken av Mats Ahlstedt jag läser, trots att det är den andra boken om profileraren Ella Werner. Jag är faktiskt positivt överraskad- den här boken är riktigt spännande! Redan på första sidan bygger Mats upp en spänning som gör att boken är svår att släppa (tills den är utläst). Storyn känns välarbetad och genomtänkt och kapitlen är korta och avslutas ofta med en 'cliffhanger'. Därav är det svårt att släppa boken, den går snabbt att läsa. 😋


4/5🎉

Likes

Comments

Inget kan stoppa Pensionärsligan. Och nu behöver de pengar - mycket pengar. Att göra livet roligare och lyxigare för äldre människor kostar en hel del. Och varför inte ta efter finansvärldens koncept och dela ut bonusar - fast till lågavlönade och fattiga som behöver uppmuntras.

En spektakulär bankkupp ger visserligen över tio miljoner. Men det räcker på sin höjd till att hyra en pråm i Stockholm och öppna hälsorestaurang med speeddejting och dans för äldre. Och ambitionerna är större än så.

Märtha och hennes vänner bestämmer sig för att sikta högre och jaga de riktigt stora pengarna bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl.

Att läsa om Pensionärsligan är en unik upplevelse. Det är en mysig feelgood deckare utan mord & blod. Den gör mig glad och är full av mänsklig värme och skratt. Detta är den tredje boken om Märtha och hennes härliga vänner och den är precis lika mysig och fylld med varm humor som de förgående. Perfekt när man vill ha lite lättsam läsning!

4/5🌸

Likes

Comments

Detta är en roman som utspelar sig i Europa på mitten av 1300-talet, där pesten har härjat och härjar fortfarande. Det är en mörk tid som 'tiden är inte än' avspeglar, mycket död, sorg och sjukdom. I boken används ett avskalat språk med få ord, som ändå ger bra och klara beskrivningar. Den är riktigt fängslande och jag manas på framåt hela tiden. Jag gillar hur Elin Boardy drar paralleller till vad som skall komma några hundra år senare och framåt. På det sättet får man en bättre känsla för karaktärerna och misären som råder på Sigrids resa genom Europa.


4/5

Likes

Comments

Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar samlas etthundraarton kardinaler från hela världen. Under ledning av kardinal Lomeli, som i tysthet vacklar i sin gudstro, ska de heliga männen utse den universella kyrkans nya överhuvud.

Men konklaven drar ut på tiden. Favoriter faller och obekväma sanningar kommer upp till ytan. Och ingen av de närvarande kan förutse hemligheten som den blivande påven bär på …

Konklaven är den första boken av Robert Harris som jag läser. Jag blir imponerad av hans språk, att han med detaljer och få ord gör texten levande och gripande. Boken är lättläst, spännande och får mig att tänka på Dan Brown(är det miljön eller sättet att skriva, tro?). Dessutom blir jag intresserad av att läsa andra böcker av författaren. Konklaven är en bladvändare!

4/5

Likes

Comments