View tracker

Friday foodie

Okej, mycket matbilder bland de första inläggen. Men så är det ju också ett stort intresse och något som jag ofta unnar mig för att få just den där lilla extra vardagslyxen och glädjen. Att en tråkig torsdagkväll smygstarta helgen genom att gå ut och käka på något mysigt ställe med trevligt sällskap förvandlar den ju direkt till en mycket härligare. Något som jag gärna äter när jag ska ut och käka är definitivt pizza, och då av den lite finare sorten eller vad man ska säga. Ni vet den med frasig, tunn botten och massor av roliga och kreativa toppingar!

Den första pizzan på bilderna är från Galinas, som ligger i Teatern Ringen. Den är vit variant, toppad gorgonzola, svartkål och hasselnötter. Egentligen är det tomatsås på den också, men jag har kommit på att jag tycker om de vita varianterna mycket bättre och när jag bad lite snällt i kassan om en utan var det inga problem. Priserna här är ganska normala och för att vara så bra ingredienser tycker jag till och med att det är relativt billigt.

Nummer två är från Babette som ligger på Roslagsgatan, där jag tidigare bodde. Det är ett otroligt härligt litet ställe med få sittplatser och ganska liten meny men så mycket kärlek. Där åt jag en pizza som också toppades med gorgonzola och svartkål, men även med någon slags skinka och helt ärligt kan det vara den godaste pizza jag ätit, inklusive alla dem jag ätit när jag varit i exempelvis Rom. Priset är ganska högt men absolut värt det om man vill lyxa lite extra någon kväll.

Tredje och sista pizzan är från Panefresco, Paulo Robertos restaurang som ligger på Åhléns city. Denna var också en vit pizza, toppad med massor av superkrämig ost, gröna blad (som var som en blandning mellan broccoli och spenat om jag inte minns fel?) och salsiccia. Jag kommer ihåg att jag klämde i mig hela pizzan trots att den var betydligt större än vad den ser ut på bilden eftersom den var så god, men efteråt blev jag så enoooormt mätt att jag inte kunde äta något mer på säkert 20 timmar haha.. Priset ligger verkligen i överkant, 176kr tror jag att denna variant kostade, men de ska ha ett stort plus för den fina inredningen, något man kanske inte väntar sig på en restaurang som ligger i ett varuhus.


Men allra godast blir det ju nästan när man lagar pizzan själv hemma med ett glas rött i handen, musik och tända ljus i bakgrunden och full kontroll över vad (och framförallt hur mycket!) som landar på botten. I helgen ska jag hem till Västerås för att umgås med familjen, och ni kan ju säkert gissa vad jag kommer att föreslå som lördagsmiddag!



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Others

Bilder tagna i mörkret med en mobilkamera, sorry! Ska åtminstone skaffa ett bra bildredigeringsprogram snarast, nu när jag uppdaterat min dator ordentligt (för första gången på *host* ett år eller så..). Har ni tips på något bra så säg gärna till!

.. sitter jag framför just den plats ni ser ovan, ätandes en tidig middag efter ett pass på gymmet. Det som ligger på tallriken är såklart rödbetor, både i form hummus och som ugnsrostade med massor av flingsalt och olivolja. Beroendet fortsätter med andra ord. Sällskap får dom av örtkryddad kycklingfilé och den grönsak som måste råka ut för flest felstavningar någonsin; haricot verts. Tillsammans blir det hur som helst himla gott, och både enkelt att tillaga och relativt billigt - perfekt för studentlivet!

Och på tal om studentlivet, herregud vad mycket plugg jag har just nu. Jag går ju som jag skrev några inlägg ner programmet Marknadskommunikation och IT på Stockholms Universitet, ett program jag hittills tycker känns mitt i prick för mig! Just nu läser vi dock två kurser som handlar om objektorienterad programmering, design och analys vilket är som rena rama grekiskan för mig. Jag har absolut noll förkunskaper vilket gör att det är otroligt mycket nytt att ta in. Bara igår och idag har jag suttit i sammanlagt 10 timmar med programmeringsuppgifter, kurslitteratur och med att se om inspelade föreläsningar. Egentligen borde jag fortsätta läsa vidare, vilket jag nu också tänker göra.

Hoppas att alla ni som faktiskt redan har kikat in här, och de nya som eventuellt kan få för sig att läsa, har en jäkligt mysig novemberkväll och gör något som får er att uppleva lite vardagslyx. För mig kommer det vara att slå ihop böckerna klockan 8 och istället titta på ett serieavsnitt eller två, mycket möjligt i sällskap av en bytta glass. Längtar redan...

Puss!

Likes

Comments

Något jag verkligen lärt mig (den hårda vägen) de senaste åren är att om man inte är nöjd med sitt jobb, sitt förhållande, hur en kompis beter sig, sin boendesituation, ja precis allt egentligen, så är det när det kommer till kritan bara du själv som kan ändra på det! Som citatet ovan säger, känner du att du inte är på rätt väg i livet - byt riktning! Bara för att något alltid varit på ett visst sätt, för att du kanske sagt att du är på ett visst sätt eller tycker något så betyder det inte att det är ristat i sten.

Jag lyssnar nästan varje vecka på Fredagspodden med Hanna och Amanda och trots alla hundratals avsnitt jag avverkat så är det ett citat som har häng med sen jag hörde det, ett citat de även tagit med i deras The Golden Year, nämligen "Det bästa med livet är att man får ändra sig. Och sedan får man ändra sig igen." Jag tycker att det så klockrent, och så skönt att någon annan säger att det är okej att ändra sig både fram och tillbaka. Ett exempel från mitt eget liv är när jag för ungefär ett år sedan började på en arbetsplats där jag arbetat tidigare, och trodde när jag tackade ja till jobbet att jag var trött en vardag med oregelbundna dagar och skulle må bra av att ha kontorstider, tydlig skillnad på jobb och fritid och allt sådant. Och visst, i början var det så. Men efter bara några månader började känslan av att jag gjort ett misstag smyga sig på, vilket ledde till att jag sa upp mig och slutade igen inom 6 månader från att jag börjat. Just där och då kändes det såklart jobbigt, men i slutändan är jag så glad att jag lyssnade på mig själv och ångrade mig, eftersom jag idag är så mycket mer nöjd med mitt liv än jag var då. Det är aldrig värt att stanna på en plats för att du är rädd för vad andra ska tycka, eller för att du är rädd att göra andra besvikna. Är de sådana som bryr sig om dig kommer de att förstå och respektera ditt beslut.

Med det här vill jag väl egentligen bara säga att: våga ta steget! Oavsett om det handlar om att färga håret för att du inte är nöjd med den ton du har nu eller att du vill hoppa av juristlinjen du trodde var rätt för dig, sälja din lägenhet och flytta till Costa Rica för att det du egentligen vill göra är att äga en surfshop - go for it! Och kom ihåg, att om du flyttar och märker att du inte alls vill bli varken jurist eller surfshop-ägare utan hunduppfödare på landet här i Sverige, då är det bara att ångra sig igen! Det finns ingen maxgräns.


Bildkällor: min Pinterest (klick!) och diverse skärmdumpar.

Likes

Comments

Friday foodie

Bild 1 (klicka!): från Stefano Catenaccis Caos som ligger i Teatern Ringen - gå dit! Så god mat, ändå billigt och perfekt för lite vardagslyx en kväll mitt i veckan, trots den lite tråkiga lokalen och placeringen mitt i köpcentret. Bild 2: rödbetsjuicen från Joe and the Juice, god men inte värd sitt rätt dyra pris.. Minus för dålig service också!


.. som är rödbeta! Jag vet, kanske en lite konstig grej att gå en hang-up på men jag tycker att det är så jäkla gott och går att göra så himla mycket olika saker med. Varför inte testa något av det jag gjort på sista tiden:

  • rödbetshummus, vilket är en vanlig hummus med kikärtor, men med en råriven rödbeta i. Blir en så härlig rosa färg och lite roligare smak!
  • klassikern gratinerade i ugn med getost, timjan och honung
  • kokad eller ungsrostad i en matig sallad
  • i lövtunna skivor som carpaccio, toppa med lite rostade frön eller nötter, olivolja, ruccola och örter. Perfekt förrätt!
  • som rödbetsjuice! Har både druckit den ovan från Joe and the Juice som innehöll rödbeta, äpple och fänkål, men också pressat hemma och hade då i rödbeta, broccoli, äpple, päron och limejuice. Så gott och nyttigt, perfekt i vintermörkret!

En liten varning bara, gör inte som jag och riv flera råa rödbetor på rad utan att tvätta händerna emellan eller med någon form av handskar.. Det syntes vad jag hade ätit till lunch resten av dagen om man säger så haha!

Bild 1&3 är skärmdumpar från mobilen, säger ju att jag är lite obsessed.. Bilden i mitten är från en supermysig lunch med pappa på Snickarbacken7, också ett tips! Älskar deras lokaler mitt i city, och allt jag har ätit och druckit där har varit både gott och fint att titta på, ni ser ju bara!

Likes

Comments

Throwback thursday

En grå dag mitt i november är det svårt att inte längta tillbaka Nice, där jag spenderade tre veckor i somras, veckor fyllda av turkosa hav, färsk tonfisk, prosecco, orimliga mängder glass, solkysst hy och minnesvärda kvällar.

Inleder min nygamla bloggkarriär med torsdagstemat jag tänkte ha framöver, nämligen klassikern Throwback thursday. För ja, visst har det redan hunnit bli en klassiker idag? Med snart 350 miljoner (!) taggar på Instagram i skrivande stund är det ju i alla fall omåttligt populärt.

För att presentera mig själv väldigt kort: jag heter som ni säkert förstått Olivia, är 23 år och bor i en charmig andrahandsetta i Stockholm men är uppvuxen i Västerås. Jag läser sedan i september Marknadskommunikation och IT på Stockholms Universitet och trivs än så länge som fisken i vattnet! Den tid jag inte sitter med näsan i böckerna (eller snarare datorn) spenderar jag gärna på gymet, med ett glas bubbel i handen i härligt sällskap eller på en av alla de restauranger eller fik jag bara måste testa.

När jag skriver det här är det faktiskt onsdag, eftersom torsdagen är bokad från morgon till kväll. På schemat står morgonträning på SATS, redovisning och projektarbete i skolan, en arbetsintervju och så ytterligare lite plugg när jag landar innanför dörren hemma. Hinner jag tänkte jag också ta tag i designen och allt som har med bloggen att göra. Min tanke med den är, trots ordvalet i första meningen, inte att göra någon karriär utan att ha en plats att samla all inspiration, tankar och andra saker värda att spara på . Att någon läser får bara bli en härlig bonus, eftersom jag hoppas att även andra ska tycka det är intressant. Förhoppningen är att uppdatera här så gott som varje dag, så vi hörs definitivt snart igen. Nu kör vi!

Puss!



Likes

Comments

Nouw Magazine