Header


Här kommer ett recept på VÄRLDENS bästa tårtbotten. Jag kom över det här receptet på heavenlycupcake.se för säkert 3 år sedan och sedan dess har det aldrig blivit några köpta bottnar från butiken. (Okej, bara av lathet, men det gills inte.)

Grunden är att mäta upp lika mycket mjöl och socker som mängden ägg. Detta mäter du genom att ha tre lika stora glas bredvid varandra.

Så här såg mitt recept ut.
Mängd: 1 tårtbotten, Form 24 cm diameter

6 ägg - Mediumstora
Socker
Mjöl
Potatismjöl ( 1/3 av mjölet som mäts upp i samma glas)
2 tsk Vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Smör
ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker i 7-10 minuter så att smeten blir riktigt porös. Den ska vara ljusgul och fluffig.
Häll i mjölet i omgångar och tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa i ytterligare 1-2 minuter.
Smöra och bröa formen och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på kakan om den början bli allt för brun så hindrar det den från att bli bränd.

Låt kakan svalna en stund och lossa den sen från formen och skär upp i valfria delar.

/ Olivia







Likes

Comments

Kokosbollar, skumbollar eller gräddbullar. Kärt barn har många namn. I det här inlägget kallar jag dem för gräddbullar.
Jag testade tidigare i veckan att baka dessa för första gången och jag blev förvånad över hur enkelt det var. Alla borde testa att baka gräddbullar.

Jag utgick från ett recept som jag hittade på Sotasaker.com.
Så här såg mitt recept ut:
Mängd: 9 stora gräddbullar

9 smörgåsrån
3 gelatinblad
Typ 2 dl Vatten (Läs på gelatinbladsförpackningen för att se hur mycket. I Grundreceptet användes 1 tsk gelatinpulver)
3 stora äggvitor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk Glykossirap.
200g mörk choklad. (ca 44-55%)
1 sked rapsolja
Pepparkakssmulor,Kokos och Polkagrisströssel

Stansa ut rånen med hjälp av en pepparkaksform. Värm oljan i en kastrull och smält chokladen på låg värme i samma kastrull. Blötlägg gelatinbladen och värm upp dem som det står på förpackningen. Vispa under tiden äggvitorna så att toppar bildas när du drar upp vispen. Det tar ca. 2-4 minuter med bakmaskin. Häll ner sockret i omgångar i äggsmeten. Vispa i 4 min. Tillsätt vaniljsocker och glykossirap och vispa i 30 sek så att allt blandas. Häll i de smälta gelatinbladen och vispa ytterligare 1 min.
Nu ska smeten se glansig ut och kännas mer kompakt.

Spritsa ut marängen på rånen och häll chokladen över topparna med hjälp av två skedar. Chokladen ska helst vara  ljummen. Låt chokladen rinna av en stund och strö sedan över med valfri topping. Jag ville få en julig känsla och tog pepparkakssmulor och polkagrisströssel.

Ställ svalt en stund så chokladen stelnar och njut sedan av svingoooa gräddbullar. Lycka till!



Likes

Comments

Mitt första inlägg. Tjoho. Nu är jag igång efter mycket om och men. Jag har längtat efter att få dela med mig av mina bak, pyssel och inredningsprylar. Jag vill att det jag skapar ska få andra att bli kreativa och inspirerade och därför har jag valt att publicera det mesta jag gör på min alldeles egna plats. Bloggen.

Det här är mitt första inlägg och det är ungefär så här ett inlägg kommer att se ut i framtiden. Stora bilder med så kortfattad text så möjligt. Jag gillar egentligen inte att skriva ;)

Bilderna visar en vas från Ernst som jag bara älskar. Det blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som den går att använda på många olika sätt. Sätt hyacinter i mossa, en gren med några blad eller ett blockljus i. Oavsett val blir det kalassnyggt.

/ Olivia

Likes

Comments