Ja, och här sitter vi nu på flygplatsen i Qatar 2 och en halv månad senare. Samma flygplats som vi satt på när vi skulle börja vårt äventyr och åka till Australien. Skillnaden nu jämfört med förra gången är att vi nu har upplevt det som kanske är vårt livs äventyr, varit med om saker vi aldrig trodde skulle hända någonsin, och hur fjolligt det än låter så har vi båda verkligen fått upp ögonen för hur bra vi faktiskt har det hemma och uppskattar det vi har mer än någonsin! Visst kommer vi att sakna allt, men det ska samtidigt bli riktigt skönt att komma hem och träffa familj och vänner, för att inte tala om att fira lite jul!

Utan att gå in på för många detaljer så kan jag sammanfattningsvis säga att sista hälften av resan har varit påfrestande och väldigt händelserik på många sätt. Men vi kommer ihåg det med ett leende på läpparna!

Och juste, en skillnad till från förra gången vi var här var att min älskade resepartner/roomate/bästis som jag spenderat nästan varenda minut med i strax under 3 månader och tjejen som stått ut med mig aka Olivia var vaken förra gången.. Nu ligger hon och nanar bredvid mig, vilket sällskap alltså.. hehe ;) Men sömn är något vi förtjänar nu, då det snart är ett dygn sedan vi vaknade!

Vi hoppas att ni har fått lite inblick av vad vi hittat på den senaste tiden och att ni tyckt att det varit lite underhållande med denna blogg! Men nu tackar vi för oss och säger samtidigt tack och adjö till Australien, Bali & Thailand för alla äventyr vi fått vara med om och hej till Sverige, familjerna och julen!

Här kommer en mix av lite goa' bilder från hela resan!

God Jul,

Sarah & Olivia

over and out


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi äntligen mött upp Thanan här i Thailand. De senaste dagarna har vi fått följa med en del av hennes släkt på lite äventyr. Vi tog båten över från Pattaya till ön Koh Larn där vi tog in på hotell. Efter det åkte vi rundtur på moppe på ön och testade lite olika stränder. På kvällen/natten sedan fick vi följa med ut på en fiskebåt och fiska bläckfisk! När den var fångad skulle den även ätas upp. Jag och Olivia insåg väl ganska snabbt att det inte riktigt var något för oss, men Thanan gillade det. Nu när vi har experten Thanan med oss så har vi även provat äta lite annan thailändsk mat och hennes pappa var även så snäll att han tog med oss till ett gigantiskt shoppingställe. Man skulle kunna säga att det var en marknad, fast inomhus, det var alltså riktigt billigt. Spenderade i princip hela dagen där och det syntes ganska tydligt på fötterna att i shoppingens värld ingår det en hel del promenerande också. Och efter att vi virrat runder ett tag hittade vi till slut hem till vårt hostel, och efter en dusch tog det inte många minuter innan vi sov. Utmattande det där med att shoppa! 😉Likes

Comments

Nu har vi äntligen tagit våra dykcertifikat. Det gjorde vi på ön Koh Tao. Och vi är nu så gott som återhämtade från amöbainfektioner, apbett, feber och mystiska prickar. Ja, vi har haft lite otur får man väl säga, inte minst med vädret då det regnat och varit molnigt och blåsigt i stort sett varje dag. Men nu när vi kommit till Phuket hoppas vi på bättre tider.

Efter en heldag bestående av endast transport (inte ens mat- eller toapaus) var vi ganska hungriga efter att äntligen ha lämnat våra väskor på hotellet där vi kommer spendera 2 nätter. Vi gick till närmsta bästa restaurang och beställde in vars en pizza som vi tryckte i oss. När det var dags att betala så hade inte Olivia några pengar ute, så jag skulle betala sålänge. Vi får notan, jag lägger i en summa (som jag tänker är rätt) och börjar sedan ganska snabbt gå därifrån mot hotellrummet då jag kände att plikten kallade. Nästan uppe vid rummet känner jag att det är något som inte stämmer, jag hör inga flippflopp bakom mig. Vänder mig om och inser att Olivia inte är bakom mig

Samtidigt nere vid restaurangen står stackars Olivia och hålls gisslan och försöker förklara för en mindre engelskbegåvad servitör att hon inte har några pengar, utan att hennes kompis lämnade henne med notan och stack.

Det slutade med att Olivia fick ställa sig och diska som betalning.. Nej, skojade bara! Tankspridda Sarah skyndade genast ner och rättade till den lilla missen att bara betala halva notan och båda två var nu befriade!

Ett gott skratt fick vi i alla fall när vi kom upp till hotellrummet och började prata om vad som precis hänt!

Nu är det dags att sova och ladda upp inför en heldag på stranden imorgon!

Sov gott och kom ihåg att betala notan där hemma!

Sarah & Olivia

Likes

Comments

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan vi landade här på Bali. Mycket har hänt sedan dess.. Vi har varje morgon gått upp och fått surflektioner av ett Rip Curl team. Efter en vecka är vi väl helt okej-duktiga på brädorna får vi väl säga. Kalle kom och skulle vara med oss veckan vi var på lägret och 2 dagar efter med. Han missade dock första dagen pga. inställt flyg.. Men han tog igen det illa kvickt! Veckan gick snabbt och vi var på ett par utflykter.

När veckan nådde sitt slut så lade vi backpackerlivet lite åt sidan ett tag och checkade in på hotell, och där har vi blivit kvar! Ligger nu i vår prinsessäng och har beställt lite tomatsoppa som vi ska avnjuta under vår älskade AC, vi vet inte vad vi skulle gjort utan den! Vädret är det varmaste vi haft än så länge och luften är riktigt fuktig, ALLA kläder behöver tvättas..

Kalle har inte bara hunnit komma, utan han lämnade oss idag också för att bege sig hemåt till ett inte lika varmt Sverige. Det var riktigt kul att han kom hit, men nu får vi klara oss själva igen!

Svettlökarna,

Sarah & Olivia

Uteplatsen på surflägret där vi hängde största delen av tiden.

Hela surfgänget.

Besökte ett vattenfall som vi glömt namnet på.

Smakade världens dyraste kaffe, Kopi Luwak, men även massa andra kaffe- och tesorter.

Var också en !riktig snabbis! inne i Monkey Forest.

Vårt hotell just nu.

Vårt hotellrum som vi ska spendera ett par dagar till i, och gotta oss!

Likes

Comments

De sista dagarna gled vi bara runt och badade i lite olika vattenfall och gottade oss. Lämnade vår kära bil som vi kommer sakna. Och allra sista dagen åkte vi ut till det stora barriärrevet och snorklade. Såg massa fiskar och koraller i olika färger, riktigt fint! Åkte sen till flygplatsen och skulle stanna där över natten(trodde vi), då vårt flyg gick 06.00 dagen efter. Men det visade sig att flygplatsen stängde strax efter midnatt.. Vi blev då utslängda och fick spendera natten på en bänk utanför istället, och där fick vi sova i skift. Så nu har vi provat på det med ja.. Men vi överlevde det med!

Har nu kommit till surfcampet på Bali och haft vår första surflektion. Ett Rip Curl team gör allt för att vi ska komma upp på brädan! Kalle har ännu inte kommit hit då hans flyg blev inställt, men förhoppningsvis anländer han ikväll!

Simma lugnt!

Nybörjarsurfarna (men snart proffs),

Sarah och Olivia

Likes

Comments

Sarah - Skulle du vilja hoppa fallskärm någon gång i ditt liv?
Olivia - Jaa, det hade varit kul men jag skulle nog aldrig våga

En vecka senare sitter vi i ett litet rangligt flygplan 14000ft upp i luften och ska hoppa ut. Jag(Olivia) ska hoppa som nr 3 och Sarah därefter. Vägen upp var lite nervös, men ändå helt ok. Sarah var väldigt nervös! Efter 20 min i flygplanet var det dags att hoppa. Första killen hoppar ur planet med en mega-vindpust och Sarah tänker "är han helt dum i huvudet som hoppar från ett flygplan?!" men kommer sedan på att hon själv ska göra samma sak. Samtidigt blir det min tur att flytta mig mot öppningen och jag får panik. Jag skriker "JAG VILL INTEEE" (på svenska givetvis)! Meningen var att man skulle sätta ut fötterna utanför planet så att instruktören bakom kunde göra hoppet, men jag stretade emot! (Vilket vi även har på bild och film) Tillslut hoppade vi iallafall! Öronen pep, kinderna fladdrade och magen kittlade, men roligt var det!

Vi möttes igen nere på marken och håller båda med om att det var det bästa vi gjort på resan än så länge! Bästa, och läskigaste!

// Sarah & Olivia

Likes

Comments

Nu har vi provat på att segla! Bott på båt i 3 dagar har vi gjort tillsammans med 22 andra. Seglade till Whitsundays som var fantastiskt fint! Turkost, kristallklart varmt vatten och kritvit sand och blå himmel, vi hade inte kunnat ha det bättre! Att sova i en gungande båt var dock lite utav en utmaning, men det gick. Stannade på ett par ställen där vi fick hoppa i och snorkla. Fiskar och koraller överallt i härliga färger. Vanligtvis brukar väl fiskar vara ganska skygga och hålla sig en bit iväg, men inte dessa. Nejdå, de simmade till och med in i oss lite då och då. Lite småläskigt måste måste vi nog medge!

Här kommer lite goa' bilder från The Condor Crew
Likes

Comments

Bokade en resa till Fraser Island. Åkte runt där i 2 dagar med den svarta "bussen" som är med på bilderna. Vi tackar personen som uppfann bältet, det finns nämligen inga riktigt vägar på Fraser, utan bara sand, så man får köra där det passar helt enkelt! Åkte till Lake McKenzie, en kristallklar sjö som ligger en bit in på ön, där vi fick bada. Var också uppe på Indian Head och kollade. Det blåste ganska mycket när vi var där, vilket var synd för annars brukar man se hajar, sköldpaddor och fiskar simma nedanför. Men när vi satt vid stranden och åt lunch såg vi några delfiner i vattnet precis framför oss. Vi gick också ned för Eli Creek (i vattnet), en sötvatten"bäck" som leder ut i havet, som åter igen hade kriatallklart vatten. En riktigt mysig promenad. Ni får se på bilderna vad vi mer gjorde, annars kommer detta inlägget aldrig att ta slut hehe.


Upptäckarna,

Sarah & Olivia 

Likes

Comments

Vi har nu i ett par dagar glidit runder mellan lite olika stränder och bara njutit! Har kommit ända till Byron Bay, ett riktigt trevligt och avkopplat ställe, ett av våra favoritställen än så länge. Fick ett tips om att vi skulle ta oss upp till en fyr som ligger här och vandra ner till stranden och klipporna därifrån. Lårmusklerna fick jobba hårt, men det var värt det. Det skulle tydligen ofta vara valar som passerade där vi var, men tyvärr såg vi inga. Men en och annan känguru har vi sett!

Idag bokade vi en tour som kommer äga rum om ett par dagar. Mer om det får ni veta sen!

Vi har nu bokstavligt talat gått upp med tuppen också. Han stod utanför vår bil en morgon. Inte ens öronproppar hjälpte där inte!

Nu lite, lite brunare,

Sarah & Olivia

PS. De två sista bilderna är från sekunderna vi upptäckte att alla våra saker höll på att spolas bort av en våg!


Likes

Comments

Igår gick vi ner till bryggan i hamnen och hade lite fika (givet), vin och plastmuggar med oss. Satt och kollade solnedgången och bara hängde. Tänkte att det skulle bli en lugn vinkväll, men när solen gått ner och vi kom tillbaka till hostelet blev det fest! Vi tänkte egentligen åka in till centrum idag och partaja lite, så vi får se om vi orkar ikväll med. Men det är ju trots allt fredag och vi är i Sydney så man får ju passa på.

Checkade ut från hostelet idag från vårt allt för stökiga rum (men det mesta är våra roomies saker) och åkte till mekanikern för att laga stereon i vår lilla Smith. Han är nu hel och fin och redo för våra resterande mil.

Tiden går fort och vi har mycket kvar vi ska hinna med och många många stränder kvar att spana in!

Ha're gott!

S & O


Likes

Comments